• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vicdan azabından 4 gündür uyuyamıyorum...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Beren
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Beren

<3
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2010
11.067
197
413
Ankara
belki içinizden konu bu mu diye diceksiniz ama benim için önemli lütfen sonuna kadar okuyun ve öyle yorum yapın gözyaşlarıma hakim olamadan yazıyorum çünkü
ben ailemle yaşayan biriyim ve evde bir köpeğim var işe giderken hep bana eşlik eden bir sokak köpeği vardı yemek veriridim su verirdim hemen köşeye kaçar yatardı akşam geldiğimde onu görünce mutlu olurdum gel gelelim konuya bu köpeğe araba çarpmış onuda bekçiden duydum ben bir gün sabah işe giderken köpeğin olmadıgını gördüm bir baktım köşede yatıyor hiç kımıldamadan meğer araba çarpmış can havliyle köşeye kadar sürünmüş bu köpeğe hemen battaniye getirdim evden üstünü örttüm belediyeyi ararsam gelip zehirlicekti burda çünkü başka yaptıkları bişey yok şimdi diceksiniz veterinere götürseydin diye inanın akşam geç saatte eve geliyorum işten ve o saatlerde veteriner kapalı oluyor dolu derneğe başvurdum haber saldım kimse gelipte ilgilenmedi neyse her gün köpekle ilgilendim kendi çocugum gibi ve vicdan azabı içimi kemirdi uyku uyuyamıyordum en sonunda karar verdim işten izin aldım köpeği veterinere götürcektim ki bir baktım yerinde yok bekçi belediyenin zehirleyip bir yere attıgını söyledi o an yıkıldım sanki beni o an öldürmüşler gibiydi sanki bir yakınımı kaybettim ağlaya ağlaya eve geldim hala ağlıyorum sizce suç bendemi? yada köpeği belediye zehirledi diye sevinmelimiyim çünkü eğer ölmeseydi sokatan geçen aptal çocuklar taş atıyordu sürekli yada dışarısı ayaz dı çok soğuktu soğuktan titriyordu eve götürcektim ama anneme yalvarmaktan dilimde tüy bitti nuh dedi peygamber demedi annem .. evede götüremedim :43:
gözümün önünden bana o güzel bakışları gitmiyor uyuyamıyorum rabbim sen ona acı çektirme artık diye her gün dua ediyorum

Köpek sevgisi çok başka, anlıyorum seni.
Keşke elinden daha fazlası gelseydi ama elinden geleni fazlasıyla yapmışsın.
Şöyle düşün, hangi birine yetişeceğiz? O kadar çoklar ki ne yazık...
Belediyenin götürmesi demek zehirlendiği anlamına gelmez ki?
İlçendeki RM'ye telefon aç yarın, belki tedavi ediliyordur.

nasıl yani hangi şehirdesiniz biz burda belediyenin veteriner bölümünü arıyoruz öle bi durum olduğunda gelip alıyolar tedavi için :14: niye zehirliyolar yaaa :47: siz elinizden geleni yapmışsınız mağlesef herkesin durumu olmuyo veterinere götürsün :50: nasıl insan bunlarya oda bi can zehirliyolar :47:

konu bumuydu dıye neden dıyelım?bence gayet cıddı bır konu kım olsa vıcdanı sızlardı boyle bır durum karsısında:43:
cok uzuldum kopek ıcın senın duygularınıda ıyı anlıyorum bı an senın yerıne kendımı koydum,hanı demıssın ya gozumun onunden o bakısları gıtmıyor dıye
ıste o an gozlerımden yaslar suzuldu:50:ama senın bır sucun yok bence bende olsam senın gıbı olurdum,su vıcdan denılen sey çok başka bısey

Elinden geleni yapmışsın. Çok üzüldüm okurken:14: Bende hayvanlara çok düşkünüm. Yardım edemezsem ya da aç bir hayvan görsem yanımda yiyecek yoksa, alacak yer bulamazsam o gün bana zehir olur besleyemedim diye sürekli onu düşünürüm:14:Benzeri bir olay başıma geldi. Bayram günü minik bir kedicik birden bizim arabamızın önüne atladı. Durduk baktım bacağı yaralanmıştı. Ağlıyordu tabii bende ağlamaya başladım hemen. Alıp veterinere götürmek istedik ama kaçtı bizden. Takip ettik veteriner aradık telefondan. Ama bayram dolayısıyla gelemeyeceğini ve başka veterinerde bulamayacağımızı söyledi. Yakalayıp biz bakalım yarasına diye düşündük ama saklandığı yerden de kaçtı zarar vericez sandı. Çok üzüldüm hiç bir şey yapamadım diye. Yanımdaki arkadaşım teselli etmeye çalıştı beni. Kırık falan olsa ya da ağır bir yaralanma öyle hızlı kaçamazdı dedi. Mecbur buna inanmak zorunda kaldım bişey yapamayınca:14: Ama hala içimde bir yara. Gecelerce dua ettim allahım bişeyi yoktur varsa da sen iyileştir nolur diye. Ve bu olaydan sonra bende fobi oluştu. Arabayla her ara sokağa girişimizde kim kullanıyosa ona baskı yapıyorum yavaş gidin diye. Yüreğim hop oturup hop kalkıyor arabanın önüne hayvan atlıyacak diye. Kendimde bu yüzden araba kullanamıyorum önüme atlar çarparım diye:14:...

Keşke gördüğünüz an götürseydiniz veterinerin çoğu 7/24 açıktır ama olan olmuş artık

Olmuşla ölmüşe çare yok derler ne de doğru derler.
Lütfen artık üzülme olan olmuş.
Elden birşey gelmez.

köpek sevmem dokunamamda ama zarar geldiğini görünce için cız edio kedide öle çok savunmasozlar çünkü neler hisssettiğini anlayamam belki ama üzüldüm :((((

işten izin almaya karar vermekte geç kalmışsınız maalesef:50:
keşke ilk gördüğünüzde izin alıp götürseymişsiniz...
belediyeler böyle alenen hayvan zehirleyebiliyorlarmı?
Hiç duymadım böyle bir şey?

annenizde keske ilgilenseymis bu tarz seylerde insan tek basına birsey yapamaz en azından balkona alıp uzrine battaniye ortup surekli ilgilenirdiniz annenizde suclu kusura bakmayın bunu soyledigim icin..bekcide suclu oda size yardım etmemis o kopege tas atan cocukları zaten kulagından civileyip asacan tavana evet boyle konularda siddet yanlısıyım benim yigenim kedi kopek gorunce sever alır getirir eve hemen demekki seytan gibi cocuklarda var nefret ediyorum onlardanda herneyse kopege carpıp oracıkta bırakanın belasınıda Allah verir siz elinizden geldigince cabalamıssınız eve almıyorlar veteriner bulamadınız kimseninde yardımı dokunmamıs keske ise gitmeyip hemen veterinere goturseydiniz ama olan olmus kendinizi bu kdr yıpratmayın bu olaydan iyi en vicdanlı sizsiniz zaten

Kiyamam ben sana, aglama elinden geleni yapmissin :(
O kopek mahallenizin kopegiymis anladigim kadariyla, senin disinda bir Allah in kulu dahi ilgilenmemis.. Sen insanlik gorevini yerine getirmissin, ve veterinere goturmek istemende cok ornek bi davranis olacakmis ama kismet degilmis.. hayvan sevgisi bambaska bi olay, seni cok iyi anliyorum..

sizin gibi insanlara gıcık oluyorum.bi canlıyı o halde görüp nasıl veterinere dahi götürmeyi erteleyebiliyosunuz!!! insanlık bunun neresinde?

tabi ki suç sizde! o hayvan tedavi olsa bi şekilde hayatına devam ederdi dışarda!o halde ne yapsın!

iş güç bahane değil hanfendi, ben bi kedi gördüm araba çarpmıştı ANKARA nın göbeğinde kızılay trafiğinde..

yolun ortasında durdum evet evet tam ortası, arkadan kornalar küfür edenler..polis de geldi bağrıyo bi yandan..

kedi şoka girmiş, ağzından kanlar geliyo,onu o halde gördüğüm an hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım.şerefsizler insanlıktan nasibini almamış bi dolu yaratık ellerinde telefonlar hayvanın o halini çekiyolar..hepsine sövdüm bi güzel gık diyemedi pislikler.

kediyi aldım kucağıma üstüm başım kan.koydum yan koltuğa bastım son gaz veterinere götürdüm.adam bana bu kedi ölmek üzere bişey yapamayız dedi.
nitekim kapıdan çıkarken de kucağımda can verdi.ama onu o halde bırakıp kafamı çevirip gitsem kendimi ASLA affedemezdim..sizi de allah affetsin.

sizin gibi insanlara gıcık oluyorum.bi canlıyı o halde görüp nasıl veterinere dahi götürmeyi erteleyebiliyosunuz!!! insanlık bunun neresinde?

tabi ki suç sizde! o hayvan tedavi olsa bi şekilde hayatına devam ederdi dışarda!o halde ne yapsın!

iş güç bahane değil hanfendi, ben bi kedi gördüm araba çarpmıştı ANKARA nın göbeğinde kızılay trafiğinde..

yolun ortasında durdum evet evet tam ortası, arkadan kornalar küfür edenler..polis de geldi bağrıyo bi yandan..

kedi şoka girmiş, ağzından kanlar geliyo,onu o halde gördüğüm an hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım.şerefsizler insanlıktan nasibini almamış bi dolu yaratık ellerinde telefonlar hayvanın o halini çekiyolar..hepsine sövdüm bi güzel gık diyemedi pislikler.

kediyi aldım kucağıma üstüm başım kan.koydum yan koltuğa bastım son gaz veterinere götürdüm.adam bana bu kedi ölmek üzere bişey yapamayız dedi.
nitekim kapıdan çıkarken de kucağımda can verdi.ama onu o halde bırakıp kafamı çevirip gitsem kendimi ASLA affedemezdim..sizi de allah affetsin.

Doğru söylüyorsunuz..Artık yapabilecek bir şey yok ama böyle siz sırtınızı dönerseniz başkaları bırakıp giderse ne olucak bu canların hali?Keşke onu alıp götürseydiniz..Ben sizin yerinizde olsam kendimi hırpalardım ama artık neye yararki_?Bidahada aklınızda bulunsun..Böyle bir hata yapmayın..Artık da ağlamanın bi anlamı yok..Giden gitmiş..Umarım bir daha böyle bir olay yaşamassınız.

konunuz beni geçen günlerde izledigim habere götürdü.izmir bornovada yaşlı bi adam ama insalıktan nasibini alamamış tabi o ayrı 10 kediyi zehrleyip dizmiş biyere ve bn o haberi gecenin bi vakti gördüm.ne ders calışabldm ne yatıp uyuyabldm oturdum hıçkırıklarla agladım.. :85:

ve okudugum bu yerde kocaman bembeyaz bi köpek var.ama zamanla gözleri kızarmaya başladı galiba bi hastalık var ve kör olucak gördükçe ölcek gibi oluyorum.elimden bişey gelmiyo.ve bu sadece bi örnek daha nice hayvanlar var yardım edilmesi gereken.ama gücüm yetmiyo tek başımayken.bende vicdan azabı cekiyorum her dışarı cıktıgımda.bişey yapamamak cok kötü:14:

konunuz beni geçen günlerde izledigim habere götürdü.izmir bornovada yaşlı bi adam ama insalıktan nasibini alamamış tabi o ayrı 10 kediyi zehrleyip dizmiş biyere ve bn o haberi gecenin bi vakti gördüm.ne ders calışabldm ne yatıp uyuyabldm oturdum hıçkırıklarla agladım.. :85:

ve okudugum bu yerde kocaman bembeyaz bi köpek var.ama zamanla gözleri kızarmaya başladı galiba bi hastalık var ve kör olucak gördükçe ölcek gibi oluyorum.elimden bişey gelmiyo.ve bu sadece bi örnek daha nice hayvanlar var yardım edilmesi gereken.ama gücüm yetmiyo tek başımayken.bende vicdan azabı cekiyorum her dışarı cıktıgımda.bişey yapamamak cok kötü:14:

Herhangi birilerini arayabilirsiniz gözünün kızarması iyibir şey değil..Böbreklerle alakası olabiliir yada mkrop kapmıştır..Eğer zamanında müdahele edilmezse kör olabiliri buda daha kötü değilmi :(

Herhangi birilerini arayabilirsiniz gözünün kızarması iyibir şey değil..Böbreklerle alakası olabiliir yada mkrop kapmıştır..Eğer zamanında müdahele edilmezse kör olabiliri buda daha kötü değilmi :(

aslında burda bi veteriner var ama sadece burdaki hayvan sahipleriyle ilgileniyo.eger belediyeye haber verirsem ztn alıp götürücekler.gecen senede cook sevdigim bi köpüş hamileydi ve ben onun karnını doyururdum sonra yavrular dogdu onlarlada ilgilndm ders aralarında hep onlarlaydım.sonra yaz tatiliyle uzakşltım aklm kaldı burda ama malesef geldigimde 7 yavrudan 2si vardı anneyide uyuşturulmş bi şeklde arabaya yüklerken gördüm ve yine aglamak.arkdşlarm dalga geçiyolardı ama hala üzülüyorum.şimdi ne o yavrular var nede anne.nedeee diger besledigim köpekler.insanlar cok anlayışsız vicdansız ben yetemiyorum.onun kör olmasını tabiki istemem ama işte...

Onu o halde nasıl bırakabildiniz , günün her saati açık veterinerler var akşam vakti kapanıyormuş banka mı bu kapansın. Benim gözümün önünden bir kedinin kafasının üzerinden araba geçti kedi ölmedi ama nasıl çırpınıyordu yanımdada yeğenim bırakacak kimse yok akşam saat 10 hemen orada telefondan veteriner adresi buldum eve gittim piknik sepeti aldım kediyi sepetin içine koydum taksiye bindim gittim veterinere tedavi falan yapıldı ameliyat olması gerekliydi bende işsizim ama işin peşini bırakmadım tabii facebookta hayvanseverler diye bir sayfa var ora ile iletişime geçtik ve gereken para 1 saatte bulundu kedicik ameliyat oldu şu andada evimizin bahçesinde eve alamıyorum çünkü babamın alerjisi var. Köpek orada nasıl kalsın ki yani can bu size araba çarpsa sabaha kadar yatarmısınız bir köşede. Keşke gördüğünüz anda yapsaydınız yapacağınızı.

Duygularıma tercüman olmuşsunuz 1 gün beklenirse belediye görevlileri yapacak birşey kalmadığı için iğne ile uyuttu belkide ee oda can yahuu etten bişey nasıl dayansın o kadar saat acı çekti kimbilir

Onu o halde nasıl bırakabildiniz , günün her saati açık veterinerler var akşam vakti kapanıyormuş banka mı bu kapansın. Benim gözümün önünden bir kedinin kafasının üzerinden araba geçti kedi ölmedi ama nasıl çırpınıyordu yanımdada yeğenim bırakacak kimse yok akşam saat 10 hemen orada telefondan veteriner adresi buldum eve gittim piknik sepeti aldım kediyi sepetin içine koydum taksiye bindim gittim veterinere tedavi falan yapıldı ameliyat olması gerekliydi bende işsizim ama işin peşini bırakmadım tabii facebookta hayvanseverler diye bir sayfa var ora ile iletişime geçtik ve gereken para 1 saatte bulundu kedicik ameliyat oldu şu andada evimizin bahçesinde eve alamıyorum çünkü babamın alerjisi var. Köpek orada nasıl kalsın ki yani can bu size araba çarpsa sabaha kadar yatarmısınız bir köşede. Keşke gördüğünüz anda yapsaydınız yapacağınızı.

o kedicik adına teşekkrediyorum size.bu zamana kadr gördügüm kedilere köpeklre kışın kuşlara bile bişklde baktım.ama işyaralanmalara gelince elim kolum baglanıyo sanki sadece aglama krizne giriyorum.ama bundan sonra bunu yapmıcam.onların bizden başka kmsesi yokki..

Ya hadi onu geçtim buraya anında bi konu açsa hemen veteriner bulunurdu..Benim kedim öksürüyo diye ben sabahın 4 dünde arıyodum veterinerimi getirelimmi diye..7/24 biir dünya açık veteriner var..İhmalkarlıklar yüzünden binlerce canlı ölüyo..Dencek bişey yok artık konu sahibine.

Back
X