• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdan azabından uyuyamıyorum

Merhaba herkese ❤️
Aslında bir nevi günah çıkarma psikolojisiyle yazıyorum çnkü sizler anlttıklarımdan sonra bana kızıcaksınız ve sanırım buna ihtiyacım var (çokta abartmasak mı kızma mevzusunu acaba 😊)
Her zaman ilahi adalete güvenen, ilahi adalete sığınan bir insan oldum ama ilahi adalet yüzünden mi geldi başıma gelenler diye düşünmemiştim yaklaşık bir haftadır aklıma dankkkkk eden bir gerçekle fikrinize ihtiyacım var 😔

Olay yaklaşık sekiz sene önce ben üniversite öğrencisiyken vuku buldu. Aşık oldum ama ne aşk ellerim ayaklarım titriyodu ismini söylerken bile... Aşık olduğum adamın adı pikaçu olsun.
Pikaçu çok mütevazi ve merhametli bi insandı niyeti benimle evlenmekti o da aşıktı hemde çok bunu iliklerime kadar hissediyordum. Ben ise kendini beğenmiş ergen kafasından çıkamamış oldukça burnu havada amaaan elimi sallasam ellisi modunda şımarık bir kızdım. Ahh kafam...

Mezuniyet senemin son demleriydi evlilik için adım atmamız gerektiğini söyledi ve ben ayrıldım. Baya ağlaya ağlaya ayrıldım ama bitirdim(evlilik korkunç geliyodu, kaçıyodum)

Aradan çok seneler geçti hanımlar. Benim artık olgunlaşıp, işimi gücümü elime alıp, ne istediğimi ve ne istemediğimi bildiğim çok doğru zamanlarda biriyle tanıştım. Evlenmeye niyetliydi ve bende nereye kadar kaçıcam evlilikten mantığıyla kabul ettim(etmemeliydimmm biliyorummm). Bununda adı balbazar olsun.

Balbazarla ilişkimiz ilerledikçe pikaçuyla çok yakın yerlerde yaşadıklarını falan öğrendim arkadaşlarmış. Sordum soruşturdum ortak arkadaşlarımıza bunlar baya baya ailece görüşen yakın arkadaşmış. Bizim pikaçuyla görüştüğümüz senelerde kopmuşlar tabi eskisi kadar samimi değillermiş. Ben pikaçuyla eskiden sevgili olduğumuzu söyledim ama balbazar bunu dert etmedi seni ondan daha çok seviyorum dedi. (Bu konuşmadan anlatmalıyım gözü kaşı ayrı oynuyo bu balbazarın)

Lafı uzatmıcam hanımlar biz balbazarla evlendik. Düğünümüze kadar çağırdık pikaçuyu evimize çıkarken bizi uğurlayan ekip arasındaydı ilk gece hatta. Gözleri dolu dolu bakmış bana. ben hiç bakmadım pikaçuya düğün videosundan gördüm...

Aradan bi kaç yıl geçince balbazarla boşandık anlaşamadık uyuşmadık bana çok haksızlıklar yapıldı. Şimdi konumuz balbazar değil zaten ben çok acayip vicdan yaptım pikaçuya çok çok üzülüyorum ben nasıl böyle bi eşeklik yaptım ah salak kafam başka adam mı kalmadıydı diyorum kendimden nefret ediyorum bu konuda ...
Benden hemen sonra pikaçuda evlendi hani desem ki bi helallik alıyım pikaçucum lütfen yaptıklarımı affet diyim ama evli adam. Ben bu vicdan azabıyla napıcam sevgili hanımlar (linçleri kısa tutalım valla çok üzgünüm 😔)
Olanla ölmüşe çare yok adam hayatına devam etmiş takılı kalma daha fazla

Merhaba herkese ❤️
Aslında bir nevi günah çıkarma psikolojisiyle yazıyorum çnkü sizler anlttıklarımdan sonra bana kızıcaksınız ve sanırım buna ihtiyacım var (çokta abartmasak mı kızma mevzusunu acaba 😊)
Her zaman ilahi adalete güvenen, ilahi adalete sığınan bir insan oldum ama ilahi adalet yüzünden mi geldi başıma gelenler diye düşünmemiştim yaklaşık bir haftadır aklıma dankkkkk eden bir gerçekle fikrinize ihtiyacım var 😔

Olay yaklaşık sekiz sene önce ben üniversite öğrencisiyken vuku buldu. Aşık oldum ama ne aşk ellerim ayaklarım titriyodu ismini söylerken bile... Aşık olduğum adamın adı pikaçu olsun.
Pikaçu çok mütevazi ve merhametli bi insandı niyeti benimle evlenmekti o da aşıktı hemde çok bunu iliklerime kadar hissediyordum. Ben ise kendini beğenmiş ergen kafasından çıkamamış oldukça burnu havada amaaan elimi sallasam ellisi modunda şımarık bir kızdım. Ahh kafam...

Mezuniyet senemin son demleriydi evlilik için adım atmamız gerektiğini söyledi ve ben ayrıldım. Baya ağlaya ağlaya ayrıldım ama bitirdim(evlilik korkunç geliyodu, kaçıyodum)

Aradan çok seneler geçti hanımlar. Benim artık olgunlaşıp, işimi gücümü elime alıp, ne istediğimi ve ne istemediğimi bildiğim çok doğru zamanlarda biriyle tanıştım. Evlenmeye niyetliydi ve bende nereye kadar kaçıcam evlilikten mantığıyla kabul ettim(etmemeliydimmm biliyorummm). Bununda adı balbazar olsun.

Balbazarla ilişkimiz ilerledikçe pikaçuyla çok yakın yerlerde yaşadıklarını falan öğrendim arkadaşlarmış. Sordum soruşturdum ortak arkadaşlarımıza bunlar baya baya ailece görüşen yakın arkadaşmış. Bizim pikaçuyla görüştüğümüz senelerde kopmuşlar tabi eskisi kadar samimi değillermiş. Ben pikaçuyla eskiden sevgili olduğumuzu söyledim ama balbazar bunu dert etmedi seni ondan daha çok seviyorum dedi. (Bu konuşmadan anlatmalıyım gözü kaşı ayrı oynuyo bu balbazarın)

Lafı uzatmıcam hanımlar biz balbazarla evlendik. Düğünümüze kadar çağırdık pikaçuyu evimize çıkarken bizi uğurlayan ekip arasındaydı ilk gece hatta. Gözleri dolu dolu bakmış bana. ben hiç bakmadım pikaçuya düğün videosundan gördüm...

Aradan bi kaç yıl geçince balbazarla boşandık anlaşamadık uyuşmadık bana çok haksızlıklar yapıldı. Şimdi konumuz balbazar değil zaten ben çok acayip vicdan yaptım pikaçuya çok çok üzülüyorum ben nasıl böyle bi eşeklik yaptım ah salak kafam başka adam mı kalmadıydı diyorum kendimden nefret ediyorum bu konuda ...
Benden hemen sonra pikaçuda evlendi hani desem ki bi helallik alıyım pikaçucum lütfen yaptıklarımı affet diyim ama evli adam. Ben bu vicdan azabıyla napıcam sevgili hanımlar (linçleri kısa tutalım valla çok üzgünüm 😔)
Hiç derdiniz yok bunu mu dert ettiniz kendinize. Sevgiliniz sizi evliliğe ikna edememiş, bu konuda yeterli olamadıysa suç sizin mi? Erkekler armut piş ağzıma düş olmasınlar artık bir zahmet evliliğe ikna etmeyi, kadını kendine bağlamayı bilsinler. Devamına gelince gidip adamın özellikle arkadaşını bulup, onunla evlenip bu pikaçuya bolca nispet yapayım dememişsiniz ki! Üstelik eşinize de durumu açıklama dürüstlüğü göstermişsiniz. Düğünümüze de nispet yapmak için özel olarak çağırmadınız, etkileniyorsa kendi gelmemeliydi bu onun tercihi. Boşanma konusuna gelince anlaşamayıp ayrılmak evlenmekten bile daha olağan bir durumken bunun zaten kimse için vijdan yapılacak bir durum yok. Sadece artık evlenmiş olan pikaçu ile herhangi bir nedenle veya helalleşme VS bahanesi ile iletişim kurmamalısınız. Evli bir adama yeniden eski günleri anımsamak en büyük yanlış olur çünkü. Kasti yaptığınız hiç bir durum yok boşuna vijdan yaparak haydi beni linç edin deyip hedef olmayın özetle 😊

İyi geceler. Olay çok önceden yaşanmış bitmiş. Benim başımdan dediğine benzer bir olay geçti. Üniversitedeyken beni çok seven bir erkek arkadaşım vardı. Dediğin gibi bende biraz üniversiteli havası elimi sallasam misali. O beni çok seviyordu. Ama ben onu bir türlü sevemedim. Bir müddet sonra ayrıldık. O benim peşimi hiç bırakmadı. Dersime girerim ben çıkana kadar dışarıda beni bekler. Arkadaşlarla kafeye giderim oda arkadaşları ile yakın masaya oturur bana bakar. Üstten ders alırdım. Hocadan dersi dinleme izni alır. Benim girdiğim sınıfa girer ders bitene kadar yan sıradan bana bakardı. Her seferinde ben onla konuşmaz ortak arkadaşımızla haber yollardim istemiyorum diye. Birinde aramızda bir konuşma geçti onu baya kırdım ağladı. Benden bir üst sınıfta okuyordu mezun oldu memleketine giderken ortak arkadaşımıza beni çok sevdiğini soylemiş.Sonra günlerce günlerce üzüldüm. Onu çok kırdım üzdüm diye. Ama kızmayın nolur lütfen sevemedim. Eskiden helallik mi alsam diyordum şimdi 39 yaşındayım. Şimdi ne yapıyordur ne ediyordur hiç bilmem. Merakta etmem. Özür de dileyip kendimi ona hatirlatmam. Öteki dünyada helallik alınacaksa orda alirim.O zamanlar ne ilişkilerin yaşanıp bitttiğini gördükçe fikrim değişti. şimdi ki fikrim şu:. İnsanlar en az 30 yaşına kadar ne yaşarsa yaşasın kadın erkek farketmez. İleride eğer saplantılı bir hastaliğiniz yoksa yani (psikolojik) bu tarz şeyler normal. Yaşanıp bitiyor. Bence bırakın adamı zaten bir evlilik yapmış. Eşine alışmış sevmiş bağlanmıştır. Sizin onla konuşmanızi o yanlış anlayabilir. Aklında hiçbir şey yokken tekrardan ortaya çıkmayın. Siz kendi hayatınıza bakın. Mutlu olmaya çalışın. Biraz uzunca yazdım sıkıcı gelebilir ama bende derdimi size dökmüş oldum.

Sizdeki vicdan azabı değil pişmanlık. Keşke onu bırakmasaydım diye düşünüyorsunuz. Boşuna kendinizi aldatmayın

Son düzenleme:
Back
X