• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdan azabından uyuyamıyorum

yahu adam kesin görüşmek istemiştir manasında yazdım, nasıl okuyorsunuz Allah aşkına. Ben bu tip durumlarda helallik isteyen kişinin görüşmek istediğine inanmıyorum zaten. Kendi vicdanınız nedeniyle sizi unutmaya çalışan adamın duygularını canlandırmanızdan bahsettim. Karşı tarafa yazık, öyle tipler ölene kadar sever bazen. Doğrudur değildir, bu benim fikrim.
Tamam ben yanlış anladım o zaman özür dilerim ben mesaj atarak karşı tarafla görüşmek isteme çabam varmış da mesaj atmışım gibi algıladım öyle bir çabam olsaydı konuşmayı devam ettirirdim geçmişte onu üzdüğüm için affetmesini ve bana hakkını helal etmesini istedim helal de etti evet duyguları depreşmiş de olabilir ama o da bana arkadaşça yaklaştı evliliğinde çok mutlu olduğunu söyledi karşılıklı güzel dileklerimizi diledik kızıma da bir amcası olarak hediye kabul etmemi rica etti ve kabul etmedim

O mesajı bende beğendim Niloya ama orada kesin görüşmek istemiştir dediği kişi eski sevgili zaten sen değilsin.
Nitekim öyle olmuş, hediye göndereyim, görüşelim diye mesajlaşmayi farklı bir noktaya getirmek istemiş. Sen buna izin vermemissin ama karşı tarafta farklı duygular uyanmış büyük ihtimalle.

Bende bu sebeple yıllar sonra istenilen hellalliği anlamlı bulmuyorum. Sen anlamlı bulmuşsun bir sorun olmamış ama konu sahibi her ne kadar hayatımda biri var dese de daha bosanali iki ay olmamış, psikojik olarak yıpratıcı bir süreçte olabilir ve karşı taraftan gelen görüşelim istediği cazip gelir mi gelebilir.

Bana yine kizacaksin F Firarperesst ama kötülük olsun diye yazmıyorum bunu. Olabilecek birşeyden bahsediyorum.
Ayrılalı 6 ay oldu. Benim onunla görüşmek konuşmak gibi bi niyetim yok ki😑 psikolojik olarak yıprandığım doğru ama fazla sürmedi evliliğimiz toparladığımı düşünüyorum iyiyim yani 😊

Ayrılalı 6 ay oldu. Benim onunla görüşmek konuşmak gibi bi niyetim yok ki😑 psikolojik olarak yıprandığım doğru ama fazla sürmedi evliliğimiz toparladığımı düşünüyorum iyiyim yani 😊
Allah daha iyi etsin.
İşte bazen niyetiniz olmayan şeylerin içinde bulabilirsiniz kendinizi.
O olayın yaşanmasına sebep olabilecek şeylerden de uzak durmak gerekir diye düşünüyorum ben .
Yine de sen bilirsin.

Ben zaten sizin "dur ariyim eşiyle arası bozulsun, yuvası yıkılsın" kafasında olduğunuzu sanmıyorum. Sizinki daha çok zamanında beni çok sevdi düğünümde gözleri doldu vs. Yani bilinç altınızda çok sevildiğiniz unutulamadığınız düşüncesi var gibi geldi. Bunu saçma buldum
Unutmasa evlenmez ama zamanında üzmüş olmam vicdan yaptırdı işte.. unutulmucak kimse yoktur kendimi kaf dağında görmüyorum ki böyle bi düşüncem olsun. Bu şekilde düşünsem bende saçma bulurdum 😊 ama olay bu değil

O mesajı bende beğendim Niloya ama orada kesin görüşmek istemiştir dediği kişi eski sevgili zaten sen değilsin.
Nitekim öyle olmuş, hediye göndereyim, görüşelim diye mesajlaşmayi farklı bir noktaya getirmek istemiş. Sen buna izin vermemissin ama karşı tarafta farklı duygular uyanmış büyük ihtimalle.

Bende bu sebeple yıllar sonra istenilen hellalliği anlamlı bulmuyorum. Sen anlamlı bulmuşsun bir sorun olmamış ama konu sahibi her ne kadar hayatımda biri var dese de daha bosanali iki ay olmamış, psikojik olarak yıpratıcı bir süreçte olabilir ve karşı taraftan gelen görüşelim istediği cazip gelir mi gelebilir.

Bana yine kizacaksin F Firarperesst ama kötülük olsun diye yazmıyorum bunu. Olabilecek birşeyden bahsediyorum.
Anladım canım ben zaten konu sahibine de durumlarımız farklı ikimiz de evliyiz sen bekarsın iyi düşün karar ver görüşmek isteyebilir benim bu şekilde cereyan etti bilgin olsun diye yazdım insan hayatında hiç ağlamadığı kadar ağlayınca ben geçmişte ne yaptım da bu kadar ağlıyorum dedirtiyor vicdanen rahatlamak istiyor hatta ben ona dedim seni ağlattığımın bin katını ağladım dedim ve anlattım eşinin öyle olmaması için dileklerimi ilettim hayırlı bir evlat sahibi olmanı diledim ve noktayı koydum

Allah daha iyi etsin.
İşte bazen niyetiniz olmayan şeylerin içinde bulabilirsiniz kendinizi.
O olayin olmasina sebep olacak şeylerden de uzak durmak gerekir diye düşünüyorum ben .
Yine de sen bilirsin.
Evet haklısınız şu yorumdan sonra fark ettim ben bu konuda vicdn yapmaya devam ettikçe her ne kadar iletişime geçmemekte kararlı olsamda şeytan vericek vesveseyi.. uzak durmak bi yerde dursun düşünmek bile sakıncalı 😑 yapmıyorum vicdan falan 😊

zamanında hepimiz birilerini üzmüşüzdür. bence sizi etkileyen boşanmanız olmuş. evlilikten umduğunuzu bulamadığınız için acaba pikaçuyla daha farklı olabilir miydi, tüh ya çok üzdüm çok ağlattım diye bu psikolojiye girmiş olabilirsiniz. ama emin olun birini üzen tek insan değilsiniz, cahillik ergenlik bu zamanlarda herkesin böyle bir ilişkisi illa olmuştur. geleceğe odaklanalim Hoppa

zamanında hepimiz birilerini üzmüşüzdür. bence sizi etkileyen boşanmanız olmuş. evlilikten umduğunuzu bulamadığınız için acaba pikaçuyla daha farklı olabilir miydi, tüh ya çok üzdüm çok ağlattım diye bu psikolojiye girmiş olabilirsiniz. ama emin olun birini üzen tek insan değilsiniz, cahillik ergenlik bu zamanlarda herkesin böyle bir ilişkisi illa olmuştur. geleceğe odaklanalim Hoppa
Pikaçuyla nasıl olurdu hiç düşünmedim aslında sadece vicdan yaptım o da yorumlar sayesinde geçti o kadar büyütülücek bişi değilmiş 😊 insan çok üzüldünce geçmişte ne yaptımda bu başıma geldi diyo galiba öyle bişi bu

Pikaçuyla nasıl olurdu hiç düşünmedim aslında sadece vicdan yaptım o da yorumlar sayesinde geçti o kadar büyütülücek bişi değilmiş 😊 insan çok üzüldünce geçmişte ne yaptımda bu başıma geldi diyo galiba öyle bişi bu
geçmişte kim neler neler yapmadı ki, neyse geçtiyse sorun yok, iyi geceler Hoppa

Yazmam kendime, pikaçuya, eşine hakaret olur bu duruma düşürmem kimseyi... Kendimi affedicem 🙏

Üniversitedeki ilişkinizle ilgili gerçekten içiniz rahat olsaydı siz de evlenmeye sıcak bakardınız onun yerine vaktini almadan ayrılmanız bence daha iyi olmuş. Sonraki görüşme isteklerine de zaman zaman yanıt verseydiniz umut vermeye devam edecektiniz belki. Fakat ne isteyip istemediğinizi bildiğiniz için, reddedip net olmanız da bence daha iyi. Düğüne zaten erkek tarafı çağırmış galiba bir şekilde bahane bulabilirdi. Her iliskisi olan evlenecek diye bir kural yok siz iliskiniz boyunca ve ayrilirken ona haksizlik etmediğinizden eminseniz bence tekrar bu konulari gündeme getirmenize gerek yok.

Merhaba herkese ❤️
Aslında bir nevi günah çıkarma psikolojisiyle yazıyorum çnkü sizler anlttıklarımdan sonra bana kızıcaksınız ve sanırım buna ihtiyacım var (çokta abartmasak mı kızma mevzusunu acaba 😊)
Her zaman ilahi adalete güvenen, ilahi adalete sığınan bir insan oldum ama ilahi adalet yüzünden mi geldi başıma gelenler diye düşünmemiştim yaklaşık bir haftadır aklıma dankkkkk eden bir gerçekle fikrinize ihtiyacım var 😔

Olay yaklaşık sekiz sene önce ben üniversite öğrencisiyken vuku buldu. Aşık oldum ama ne aşk ellerim ayaklarım titriyodu ismini söylerken bile... Aşık olduğum adamın adı pikaçu olsun.
Pikaçu çok mütevazi ve merhametli bi insandı niyeti benimle evlenmekti o da aşıktı hemde çok bunu iliklerime kadar hissediyordum. Ben ise kendini beğenmiş ergen kafasından çıkamamış oldukça burnu havada amaaan elimi sallasam ellisi modunda şımarık bir kızdım. Ahh kafam...

Mezuniyet senemin son demleriydi evlilik için adım atmamız gerektiğini söyledi ve ben ayrıldım. Baya ağlaya ağlaya ayrıldım ama bitirdim(evlilik korkunç geliyodu, kaçıyodum)

Aradan çok seneler geçti hanımlar. Benim artık olgunlaşıp, işimi gücümü elime alıp, ne istediğimi ve ne istemediğimi bildiğim çok doğru zamanlarda biriyle tanıştım. Evlenmeye niyetliydi ve bende nereye kadar kaçıcam evlilikten mantığıyla kabul ettim(etmemeliydimmm biliyorummm). Bununda adı balbazar olsun.

Balbazarla ilişkimiz ilerledikçe pikaçuyla çok yakın yerlerde yaşadıklarını falan öğrendim arkadaşlarmış. Sordum soruşturdum ortak arkadaşlarımıza bunlar baya baya ailece görüşen yakın arkadaşmış. Bizim pikaçuyla görüştüğümüz senelerde kopmuşlar tabi eskisi kadar samimi değillermiş. Ben pikaçuyla eskiden sevgili olduğumuzu söyledim ama balbazar bunu dert etmedi seni ondan daha çok seviyorum dedi. (Bu konuşmadan anlatmalıyım gözü kaşı ayrı oynuyo bu balbazarın)

Lafı uzatmıcam hanımlar biz balbazarla evlendik. Düğünümüze kadar çağırdık pikaçuyu evimize çıkarken bizi uğurlayan ekip arasındaydı ilk gece hatta. Gözleri dolu dolu bakmış bana. ben hiç bakmadım pikaçuya düğün videosundan gördüm...

Aradan bi kaç yıl geçince balbazarla boşandık anlaşamadık uyuşmadık bana çok haksızlıklar yapıldı. Şimdi konumuz balbazar değil zaten ben çok acayip vicdan yaptım pikaçuya çok çok üzülüyorum ben nasıl böyle bi eşeklik yaptım ah salak kafam başka adam mı kalmadıydı diyorum kendimden nefret ediyorum bu konuda ...
Benden hemen sonra pikaçuda evlendi hani desem ki bi helallik alıyım pikaçucum lütfen yaptıklarımı affet diyim ama evli adam. Ben bu vicdan azabıyla napıcam sevgili hanımlar (linçleri kısa tutalım valla çok üzgünüm 😔)
Hiç kurcalamayın adam evlenmiş yerini pirelendirmeyin yazık olur

Vicdan yapacak helallik istenecek ne var ben anlamadım.
Siz zaten helalleşmiş ayrılmışsınız adamı aldatıp evlenmemişsiniz ki. Neden bu kadar kızacağımızı düşündünüz anlamadık.
Mezuniyetten hemen sonra evliliğe hazır hissetmemişsiniz çok da duygusal bir şey hissetmiyorsunuz. Pikaçu da yoluna bakmış yani adamın talihsizliği arkadaşıyla evlenmiş olman ki bu da tesadüf.
Neyse geçmiş gitmiş Pikaçu ile iletişime geçip huzur kaçırma. Yoluna bak.

Bnce vicdan azabı değil de nasıl kaçırdım cillop gibi çocuğu diyerek pişmansınız o kdr. Bence hiç bulaşmayın o da yuvasını kurmuş , bulandırmaya gerek yok.

Adam evlenmiş artik arama sorma..bide karısının huzurunu bozar onun vicdan azabını çekersin..

Konu sahibi son derece sorunlu bir kafa yapısına sahipsiniz. Yok birine deli gibi aşık olmalar sonra onunla değil başkasıyla evlenmeler sonra boşanmalar sonra sizi çoktan unutmuş evli adamı aramak istemeler falan. Siz iyi değilsiniz. Bu adamı arayın sizinle biraz gönül eğlendirir sonra karısına döner siz de kendinizi küçülttüğünüzle kalırsınız. Hayatınızı mahfediyorsunuz aklınızı başınıza alın.

Back
X