• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdan azabından uyuyamıyorum

Arkadaşıyla evlenmem, düğünüme çağırmam falan vicdan yaptım çnkü baya kötü haldeydi gelmek zorundaydı gelmemek için bahanesi yoktu ailecenek geldiler. Ama dediğiniz gibi sadece benim kuruntum olmasını gerçekten çok isterdim 😔 özlemedim hayır hiç bi duygu yok içimde. Boşlukta değilim şu an iyi giden bi ilişkim var
Geçmişte her ne olursa olsun bence kesinlikle yazmayın iletişim kurmayın. Bunun iki sebebi var; birincisi pikaçu evli, ikincisi sizinde ilişkiniz var. Geçmişle alakalı vicdan azabı çekiyorsanızda kendinizi affedin. Olmuş bitmiş artık yapabilecek birşey yok.

Yoo ben karısından ayırmak istiyorsun anlamına gelen bir yorum yapmadım. O manaya gelebilecek yorumları nezaketle cevaplarken benim yorumuma gelince başkalarına da yaptığım yorumlar gündeme getirildi. Birden sanki bütün o üzücü yorumları ben yapmışım gibi oldu. Neyse sağlık olsu

sizi gerçekten sevdiğini ve düğününüzde neredeyse ağladığını söylüyorsunuz. Eski Türk filmlerindeki gibi sevildiğinizi düşünüyorsunuz ve helallik bahanesiyle sizi hala sevip sevmediğini öğrenmek istiyorsunuz.

Helallik nedir Allah aşkına? Vereceğiniz en iyi helallik evli adamdan uzak durmaktır!
Yukarıda fikrinizi destekleyen örneği okuyunca hemen içimden "kesin görüşmek istemiştir" diye geçti, nitekim ikinci mesajda görüşmek istediğini hatta kızına hediye göndermek istediğini söylemiş. O örnekteki kişi de helallik aldığını sanıyor ama aslında karşı tarafın eski duygularını canlandırmış, farkında ya da değil, adam 5 senede unutacaksa 15 senede unutacak artık.

Bunlar benim fikrim ve sevgiliden ayrıldım diye helallik alanları hiç bir zaman anlayamayacağım. Bu yüksek vicdanı kolaylıkla anne, baba gibi gerçekten hak eden insanlara yönlendirmek, geçmişte yaptığımız her bir hata için onların gönlünü almaya çalışmak, enerjimi böyle bir şeye yönlendirmek bana daha doğru geliyor
Evet sevsin beni yuvasını yıksın bana gelsin istiyorum profesör. Yorumunuza sadece bu şekilde cevap verebilirim. Vicdan yapmak saçma çnkü size göre ve kadınlar vicdanı sadece yuva yıkmak için yapar hmmm güzel kafa 👍

Geçmişte her ne olursa olsun bence kesinlikle yazmayın iletişim kurmayın. Bunun iki sebebi var; birincisi pikaçu evli, ikincisi sizinde ilişkiniz var. Geçmişle alakalı vicdan azabı çekiyorsanızda kendinizi affedin. Olmuş bitmiş artık yapabilecek birşey yok.
Yazmam kendime, pikaçuya, eşine hakaret olur bu duruma düşürmem kimseyi... Kendimi affedicem 🙏

Evet sevsin beni yuvasını yıksın bana gelsin istiyorum profesör. Yorumunuza sadece bu şekilde cevap verebilirim. Vicdan yapmak saçma çnkü size göre ve kadınlar vicdanı sadece yuva yıkmak için yapar hmmm güzel kafa 👍
Allah Allah ben yuva yıkmak yuva yıkarsın yıkmak istiyorsun gibi bir yorum yapmadım ki hala neden o şekilde lanse ediliyorum anlamadım 🤔

konu sahibi fikir istemiş, ben de fikrimi yazdım
çok çirkin bir üslupla cevap vermişsiniz, görüşmek istediğinizi falan yazmadım, yaptığınızın yanlış olduğunu düşündüğümü yazdım. külhanbeyi kelimelerine gerek yoktu
Siz yukarıda bana istinaden kesin görüşmek istemiştir o yüzden mesaj atmıştır demişsiniz ben görüşmek isteseydim konuşmamızı devam ettirirdim ben lohusa depresyonu oldum 1 yıla yakın ağlamam durmadı o kişiyi ağlattığımın bin katını ağladım insanın aklına geliyor geçmişinde ne suç işlemiş olup da böyle birşey yaşamış olabileceği hiç pişman değilim attığım mesaj için vicdanım rahat en azından kendime yapılmasını istemediğim bişeyi de hemcinsime yaparak konuşmayı devam ettirmedim

Eski ve aynı zamanda evli sevgiliden helallik almakla ilgili şu şekilde genel bir yorumum var.
Eski sevgili zaten yeni bir hayat kurmuş evlenmiş barklanmış onu üzen eski sevgiliyi unutmuş affetmiştir. Ha affetmemiş hakkını helal etmek için eski sevgilisinden bir adım bir özür bekliyorsa durum vahim çünkü o zaman bi şeklde kalbinden atamamıştır.
Şimdi kocamın eski sevgililerinden biri arayıp "ya zamanında seni çok üzdüm affet" dese. "Noluyo ya ne gerek var" derim.

Mutsuz olmasını istiyorsunuz çünkü sizinle mutlu olsun istiyorsunuz yoksa sizi aradığında açar güzelce konuşur kapardınız ama siz onu süründürmeyi tercih ettiniz ruhunuz okşandı 😁 kadınız yani yemeyelim birbirimizi 😂hoşunuza gitmiştir o zamanlar öyle davranmak. Ama kızçem döndü ayağına dolaştı. Sen pikaçuyu at kafandan..
Mutsuz olmasını istemiyorum istesem istiyorum deriiim ama istemiyorum bak cidden istemiyorum nasıl inancan bilmiyorum ama inanmasanda oluurr. Her kadın aynı değildir biliyo muydun 😊 bil diye söylüyorum her kadın aynı değiiill al sana yeni bi bilgi 🙏 süründürme konusunda ruhumun okşandığı konusunda haklısın 👍 yorumlarının yarısı çok doğru yarısı çok yanlış oluyo genelde çok güzel bi denge bayıldım 😂

Eski ve aynı zamanda evli sevgiliden helallik almakla ilgili şu şekilde genel bir yorumum var.
Eski sevgili zaten yeni bir hayat kurmuş evlenmiş barklanmış onu üzen eski sevgiliyi unutmuş affetmiştir. Ha affetmemiş hakkını helal etmek için eski sevgilisinden bir adım bir özür bekliyorsa durum vahim çünkü o zaman bi şeklde kalbinden atamamıştır.
Şimdi kocamın eski sevgililerinden biri arayıp "ya zamanında seni çok üzdüm affet" dese. "Noluyo ya ne gerek var" derim.
Sadece o kadar mı dersin 😂 ben olsam :sinirli::KK53:

Siz yukarıda bana istinaden kesin görüşmek istemiştir o yüzden mesaj atmıştır demişsiniz ben görüşmek isteseydim konuşmamızı devam ettirirdim ben lohusa depresyonu oldum 1 yıla yakın ağlamam durmadı o kişiyi ağlattığımın bin katını ağladım insanın aklına geliyor geçmişinde ne suç işlemiş olup da böyle birşey yaşamış olabileceği hiç pişman değilim attığım mesaj için vicdanım rahat en azından kendime yapılmasını istemediğim bişeyi de hemcinsime yaparak konuşmayı devam ettirmedim
yahu adam kesin görüşmek istemiştir manasında yazdım, nasıl okuyorsunuz Allah aşkına. Ben bu tip durumlarda helallik isteyen kişinin görüşmek istediğine inanmıyorum zaten. Kendi vicdanınız nedeniyle sizi unutmaya çalışan adamın duygularını canlandırmanızdan bahsettim. Karşı tarafa yazık, öyle tipler ölene kadar sever bazen. Doğrudur değildir, bu benim fikrim.

Benim eşime geçmişinde onu yaralayan bir insan olduysa yazabilir helallik alabilir bundan daha doğal ne olabilir ki sonuçta konuşmuş ve bitirmiş karşıdakinin hisleri uyanırsa kendi bilir iki insan dostane de konuşabilir yani

O mesajı bende beğendim Niloya ama orada kesin görüşmek istemiştir dediği kişi eski sevgili zaten sen değilsin.
Nitekim öyle olmuş, hediye göndereyim, görüşelim diye mesajlaşmayi farklı bir noktaya getirmek istemiş. Sen buna izin vermemissin ama karşı tarafta farklı duygular uyanmış büyük ihtimalle.

Bende bu sebeple yıllar sonra istenilen hellalliği anlamlı bulmuyorum. Sen anlamlı bulmuşsun bir sorun olmamış ama konu sahibi her ne kadar hayatımda biri var dese de daha bosanali iki ay olmamış, psikojik olarak yıpratıcı bir süreçte olabilir ve karşı taraftan gelen görüşelim istediği cazip gelir mi gelebilir.

Bana yine kizacaksin F Firarperesst ama kötülük olsun diye yazmıyorum bunu. Olabilecek birşeyden bahsediyorum.

Aramak gibi bi niyetim yok Allahtan 😊 benim eşim yaşasa bende normal karşılamam.

Benim eşime geçmişinde onu yaralayan bir insan olduysa yazabilir helallik alabilir bundan daha doğal ne olabilir ki sonuçta konuşmuş ve bitirmiş karşıdakinin hisleri uyanırsa kendi bilir iki insan dostane de konuşabilir yani
Bu sizin fikriniz sadece saygı duyarım

Merhaba herkese ❤️
Aslında bir nevi günah çıkarma psikolojisiyle yazıyorum çnkü sizler anlttıklarımdan sonra bana kızıcaksınız ve sanırım buna ihtiyacım var (çokta abartmasak mı kızma mevzusunu acaba 😊)
Her zaman ilahi adalete güvenen, ilahi adalete sığınan bir insan oldum ama ilahi adalet yüzünden mi geldi başıma gelenler diye düşünmemiştim yaklaşık bir haftadır aklıma dankkkkk eden bir gerçekle fikrinize ihtiyacım var 😔

Olay yaklaşık sekiz sene önce ben üniversite öğrencisiyken vuku buldu. Aşık oldum ama ne aşk ellerim ayaklarım titriyodu ismini söylerken bile... Aşık olduğum adamın adı pikaçu olsun.
Pikaçu çok mütevazi ve merhametli bi insandı niyeti benimle evlenmekti o da aşıktı hemde çok bunu iliklerime kadar hissediyordum. Ben ise kendini beğenmiş ergen kafasından çıkamamış oldukça burnu havada amaaan elimi sallasam ellisi modunda şımarık bir kızdım. Ahh kafam...

Mezuniyet senemin son demleriydi evlilik için adım atmamız gerektiğini söyledi ve ben ayrıldım. Baya ağlaya ağlaya ayrıldım ama bitirdim(evlilik korkunç geliyodu, kaçıyodum)

Aradan çok seneler geçti hanımlar. Benim artık olgunlaşıp, işimi gücümü elime alıp, ne istediğimi ve ne istemediğimi bildiğim çok doğru zamanlarda biriyle tanıştım. Evlenmeye niyetliydi ve bende nereye kadar kaçıcam evlilikten mantığıyla kabul ettim(etmemeliydimmm biliyorummm). Bununda adı balbazar olsun.

Balbazarla ilişkimiz ilerledikçe pikaçuyla çok yakın yerlerde yaşadıklarını falan öğrendim arkadaşlarmış. Sordum soruşturdum ortak arkadaşlarımıza bunlar baya baya ailece görüşen yakın arkadaşmış. Bizim pikaçuyla görüştüğümüz senelerde kopmuşlar tabi eskisi kadar samimi değillermiş. Ben pikaçuyla eskiden sevgili olduğumuzu söyledim ama balbazar bunu dert etmedi seni ondan daha çok seviyorum dedi. (Bu konuşmadan anlatmalıyım gözü kaşı ayrı oynuyo bu balbazarın)

Lafı uzatmıcam hanımlar biz balbazarla evlendik. Düğünümüze kadar çağırdık pikaçuyu evimize çıkarken bizi uğurlayan ekip arasındaydı ilk gece hatta. Gözleri dolu dolu bakmış bana. ben hiç bakmadım pikaçuya düğün videosundan gördüm...

Aradan bi kaç yıl geçince balbazarla boşandık anlaşamadık uyuşmadık bana çok haksızlıklar yapıldı. Şimdi konumuz balbazar değil zaten ben çok acayip vicdan yaptım pikaçuya çok çok üzülüyorum ben nasıl böyle bi eşeklik yaptım ah salak kafam başka adam mı kalmadıydı diyorum kendimden nefret ediyorum bu konuda ...
Benden hemen sonra pikaçuda evlendi hani desem ki bi helallik alıyım pikaçucum lütfen yaptıklarımı affet diyim ama evli adam. Ben bu vicdan azabıyla napıcam sevgili hanımlar (linçleri kısa tutalım valla çok üzgünüm 😔)
Olan olmuş üzülme herkes yoluna gitmiş hayat.. Sen red kite odaklan.

Aramak gibi bi niyetim yok Allahtan 😊 benim eşim yaşasa bende normal karşılamam.
Ben zaten sizin "dur ariyim eşiyle arası bozulsun, yuvası yıkılsın" kafasında olduğunuzu sanmıyorum. Sizinki daha çok zamanında beni çok sevdi düğünümde gözleri doldu vs. Yani bilinç altınızda çok sevildiğiniz unutulamadığınız düşüncesi var gibi geldi. Bunu saçma buldum

Back
X