Vicdan azabından ölüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba hanımlar,
5 aylık erkek yeğenim var,halasıyım.Anne ve babasına yardım olsun diye onların evlerine başka şehre geldim.8 aydır buradayım.Çocuğu emzirmeden emzirmeye,yatmadan yatmaya annesine veriyorum genelde bende oluyor.Sürekli dolaştırılmak bir de kucakta sallayarak uyutulmak istiyor.Evin yemek,temizlik,ütü gibi işleride bende.Korona var diye yardımcı alamıyorlar.Bu zamana kadar çocukla ilgili yorulmak dışında hiçbir sorun yaşamadım.Ta ki bugüne kadar...Bugün temizlik yaptım dip köşe.İşim bitincede çocuğun tırnaklarını kestim.O sıra altını doldurdu.Altını açmaya götürdüm.Kaka yapmıştı.Epey bi debelendiği için kollarıma filan kaka bulaştı.Altını bağlayınca çocuğu çift kişilik yatakta bırakıp ellerimi yıkamaya gittim.Abim salonda yatıyodu yengemde mutfaktaydı.Tam banyodan çıkarken küt diye bi ses geldi.Dizlerimin dermanı çözüldü zaten o an..Çocuk yataktan düşmüş...Ağlamaya başladı zaten o sıra annesi geldi mutfaktan.Alt değiştirme örtüsüyle birlikte parkeye düşmüş.Yatak çok fazla yüksek değildi.O an ölmeyi istedim ellerim filan tir tir titremeye başladım.Görünürde bir yerinde bir şey yok gibi ama ben çok azap çekiyorum.Dün annesi saçını boyatmaya kuaföre gitti tüm gün bendeydi.Tek başıma banyosunu bile yaptırdım bir şey olmadı ama bugün böyle kötü bir olay yaşandı.Yarın kendi evime dönmek istiyorum.Bana kalsa seyahat yasağı kalkınca dönecektim ama “Sensiz çok zorlanırız” diye rica ettiler.Bu olaydan sonra burda kalamam.Bir şey olmuş mudur sizce?
Siz tam bir süper halasınız keşke her hala sizin gibi olsa ☺️

Siz tam bir süper halasınız keşke her hala sizin gibi olsa ☺
Çok teşekkür ederim ama bence her şeyin kararında olması daha iyi olur.Keşke seyahat yasağı kalktığında dönseydim başlarının çaresine bakmayı öğrenselerdi.Herkes nasıl bakıyorsa onlarda öyle baksalardı çocuklarına

Çok haklısınız.Evlilik yapmayı ve çocuk sahibi olmayı büyük konuşmak gibi olmasın ama düşünmüyorum.Belki bir çocuk için gösterilebilecek tüm sabrı ve emeği yeğenimde kullanıp tüketmek gibi bir bencillik yaptım bilmiyorum ama sanırım muhabbet kuşlarımla yaşlanmak istiyorum
Allah gönlünüzden geçeni size nasip etsin! Hayvanlara karşı sonsuz sevgim var :KK9:

Bircok insanin zor bebegi oluyor ama kimse sizin abiniz ve esi kadar yrdim almiyor bakici bile olsaniz bebege bukadar bakma gorevi annenindir siz ev islerini yapr cocugada bakarsiniz ama anlattiklariniz abartili bir durum bunun yanlis oldugunu farkeden kimse yokmu? Ayrica yataktan dusen ilk bebek degil olur boyle seyler

Anne bebeğini emziriyormuş zaten. Anne bebek arasındaki bağ zaten kurulmuştur. Bebeğe başkası bakıyor diye aradaki bağ zayıf olsa çalışan annelerin, anne-çocuk bağları zayıf olur o zaman bu mantıkla.

anne bütün gün evdeyken sadece emzirmek yetmez bebeğe. bebek farkındadır annenin evde olduğunun anne bakmadikca ağlar huysuzlasir. anne ilgisi anneyle gecirilen vakit kadar kıymetli bişey yok bence.

anne calisiyosa bebek annenin evde olmadığını bildiği için emzirmeyle yetinir zaten. annesi çalışan bebekler daha sakin oluyo annesi evde olan bebeklere göre.

sorun burda annenin bebeğe karşı sabrı öğrenmek yerine bunaldikca bebegi halaya bırakmasında. bebek sürekli agliyosa annesini gördükçe annecidir. yapacak bişey yok. annenin de sabrı yoksa işe dönsün kendine ona göre düzen kursun.

burda konu sahibi de bebek de müşkül durumda bana göre.

bunu sizi eleştirmek için söylemiyorum çalışan annelere de evde olanlara da sonsuz saygım var. burda benim üzüldüğüm bebeğin durumu ve konu sahibinin vericiligi

hanımefendi ben o bebek gibi büyüyen bi insanim. o iyilik değil 29 yaşındayım hala bı sürü sıkıntımin sebebi bu. görümce nefreti değil bizzat hayat tecrübesi.

bakıyorum yardım ediyorumdan fazlası var dikkat ettiyseniz ebeveyn gibi bakiyo bebeğe. sizi ilgilendiren bi durum yok benim yorumumda. lütfen dikkat edin üslubunuza
Hak verdim yorumunuza ama burada gorumcenin hatası yok ki zaten. Anne bu bağı kurmalı için çabalamalı. Anne de halanın üzerine bırakmış sanki.
Konu sahibi size de geçmiş olsun.

Bircok insanin zor bebegi oluyor ama kimse sizin abiniz ve esi kadar yrdim almiyor bakici bile olsaniz bebege bukadar bakma gorevi annenindir siz ev islerini yapr cocugada bakarsiniz ama anlattiklariniz abartili bir durum bunun yanlis oldugunu farkeden kimse yokmu? Ayrica yataktan dusen ilk bebek degil olur boyle seyler
Bakıcı tutmak istemiyorlar şu korona muhabbetinden dolayı.Bir de abim rahat edemezmiş

Bebek bakımı çok değerli bir destek ama anladığım kadarıyla siz de yolunda gitmeyen bi şey olduğunu sezmişsiniz. Bebeğe annesi bakmalı, yardım etmek isteyenler ise ev işlerine yardım etmelidir. Anne-bebek bağı için doğru olan budur. Bence bu vesileyle siz biraz kendinize vakit ayırmaya başlayın.

anne bütün gün evdeyken sadece emzirmek yetmez bebeğe. bebek farkındadır annenin evde olduğunun anne bakmadikca ağlar huysuzlasir. anne ilgisi anneyle gecirilen vakit kadar kıymetli bişey yok bence.

anne calisiyosa bebek annenin evde olmadığını bildiği için emzirmeyle yetinir zaten. annesi çalışan bebekler daha sakin oluyo annesi evde olan bebeklere göre.

sorun burda annenin bebeğe karşı sabrı öğrenmek yerine bunaldikca bebegi halaya bırakmasında. bebek sürekli agliyosa annesini gördükçe annecidir. yapacak bişey yok. annenin de sabrı yoksa işe dönsün kendine ona göre düzen kursun.

burda konu sahibi de bebek de müşkül durumda bana göre.

bunu sizi eleştirmek için söylemiyorum çalışan annelere de evde olanlara da sonsuz saygım var. burda benim üzüldüğüm bebeğin durumu ve konu sahibinin vericiligi
Gece saat başı uyanıp annesini uyutmuyor ikisi beraber yatıyor haliyle gün çok daha zor geçiyor

Hak verdim yorumunuza ama burada gorumcenin hatası yok ki zaten. Anne bu bağı kurmalı için çabalamalı. Anne de halanın üzerine bırakmış sanki.
Konu sahibi size de geçmiş olsun.

konu sahibi de kendini kullandiriyo hayır diyemiyo. konu sahibine de yazık günah. ben ona da üzüldüm zaten. onun da hayır demeyi üzerine dusenden fazlasını yapmamayi öğrenemesi gerekiyo.

Allah korusun bebeğe bişey olsa yaptığı herşey unutulurdu. kıza demediklerini birakmazlardi. iyilik bilecek insanların yanında değil maalesef

5 aylık bebeğin dönüp düşeceğini tahmin etmek zor değil aslında, bebekler bir saniye boşluğa gelmiyor ama kendini de çok suçlama. Benim de kızım çok düştü yataktan gece uyku sersemliğiyle emzirmek için alıyordum kenara yastık da koyuyordum ama o yastığın üstünden yere düşmeyi başarıyordu. Çok fazla sorumluluk almışsın . Ana baba izindeler evdeler ama emzirmeden emzirmeye kucağına alıyor bebeği olacak iş değil.

Bebek bakımı çok değerli bir destek ama anladığım kadarıyla siz de yolunda gitmeyen bi şey olduğunu sezmişsiniz. Bebeğe annesi bakmalı, yardım etmek isteyenler ise ev işlerine yardım etmelidir. Anne-bebek bağı için doğru olan budur. Bence bu vesileyle siz biraz kendinize vakit ayırmaya başlayın.
Yarın erkenden evime dönüyorum.

Gece saat başı uyanıp annesini uyutmuyor ikisi beraber yatıyor haliyle gün çok daha zor geçiyor

zor bebek zordur. zamandan başka çaresi yok maalesef. bir buçuk yaşına kadar ne gündüz ne gece uyutamadim ben oğlumu.

diş çıkarma dönemi de geliyo. artık o şekilde devam edecek. abiniz elini taşın altına koymak zorunda. ikisinin sorumluluğu ve ilişkisini siz yüklemeyin. size de yazık.

8 aylık kızım var 5,5 yaşında oğlum, kızım inanılmaz zor bi bebek kolikti aynı zamanda 5 aydan sonra biraz hafifledi, oğlum bitaraftan ilgi bekliyo ve ben ikisine yetmeye çalışıyorum yetmeliyim ilgi anlamında, annem yakınımda hergün geliyo saolsun yemek bulaşık çamaşır hep yapar ama bebeğe çok bakamaz durmuyo onda ben duşa gireceksem oyalar anca o kadar, emzirmeden emzirme olayı çok fazla sizde, ev işleriyle ilgilensen bebekle yaşamayı öğrensinler benim annem olmasa yardımcı tutardım çok zorlanıyorum çünkü

Aynı benim bebeğim :( çok zor ama tek bakıyorum , üstelik çalışıyrıum da , be işteyken babası bakıyor yarım gün , gelince ve tüm gün ve de tüm gece bende , gerçekten destek olabilecek birileri olsın isterdim ben de en azından Bi iki ay..
Bebeğe birşey olmamıştır inşallah , annesi birşey dedi mi sana ? Tepkisi ne oldu

konu sahibi de kendini kullandiriyo hayır diyemiyo. konu sahibine de yazık günah. ben ona da üzüldüm zaten. onun da hayır demeyi üzerine dusenden fazlasını yapmamayi öğrenemesi gerekiyo.

Allah korusun bebeğe bişey olsa yaptığı herşey unutulurdu. kıza demediklerini birakmazlardi. iyilik bilecek insanların yanında değil maalesef
Doğru bütün iyilikler unutulurdu. Konu sahibi siz çalışmıyor musunuz? Okul veya? Bebek 5 aylık siz geleli 8 ay olmuş. 3 ay da hamilelikte mi yardim ettiniz? Yardım etmeniz çok güzel de 8 ay çok uzun bir süre... Yarım kalan işleriniz yok mu?

Şimdi birden bire helede en çok hareketleneceği en çok ilgi isteyeceği dönemde gitmeniz anneyi baya zorlar keşke daha erken gitseydiniz. Mecbur bakacaklar kendi çocuklarına bence gidin. Birşey olmamıştır üzülmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X