Vicdan azabından ölüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer düşme olayından dolayı size tepki verirlerse yazıklar olsun derim onlara.
Tek başıma hem ev işi hem yemek hemde bebek baktim. Benim bebeğimde çok zor bir bebek ama annelik başka birşey. Annem yan apartmanda oturduğu halde bir iki kere bırakmışımdir o da hastaneye gideceksem bence siz değil bebeğin annesi vicdan azabı duymali
Yok Allah var bir şey demediler ben kendim çok üzüldüm sadece.

Ne yalan söyleyeyim evimi özledim.Kendi yatağımda uyumayı..İstediğim saate kadar uyumayı..Burada en geç 10’da uyanıp hemen kahvaltıyı hazırlamaya başlıyorum.Evimde olsam uyurum sonra kalkar 3-5 bir şey yer takılırım diyorum:)
E ne diye 8 aydır abinizin evinizdesiniz?
Emri vaki yapmışlar doğuma kadar kal diye zaten.
Bebeklerle ilgili herhangi bir tecrübeniz yokken size yüklemisler birçok şeyi.
24 yaşındasınız, istemediğiniz yahut rahat edemediğiniz bir durumda o kadar zaman kalmanız sizin de hatanız açıkçası.
Ben anne olmadan önce ki halimi düşünüyorum yeğenim de olsa anne babası evdeyken o kadar üstlenmezdim bakımını. Şuanda da yapmam hoş orası ayrı.

Bu kadar verici olmanız da normal gelmedi bana. Anne babanız da ayrı tuhaf.

Ay bana fenalık geldi

Pişirsin o zaman paşa

Olmadı eşi pişirsin o bebeye baksın

Destek olmayı çokkkk yanlış anlamışlar
Hazır söylemeye alıştı bir süredir bir de hazır köfte filan o tarz şeylerle geçiştiriyorum artık.Ya aslında bazen o da yemek yapıyor ama 1 kap yemek yapacak diye de 10 tane bulaşık çıkartılmaz ki bu sefer mutfağı toplamak daha da zor oluyor.Bebek sürekli kucakta dolaştırılmak istiyor sırtım ağrıdı belim ağrıdı diye bırakıyor ana kucağına bu sefer bebek basıyor yaygarayı onu sakinleştirme derdi çıkıyor bir de

Sizin bebeğiniz olsa size kim yardıma gelir. Az düşünür müsünüz?

Bu hep böyledir. Evdeki büyük kardes evlenir. Küçük olan ona yardımcı olmaya zorlanır. Beklentiler oluşur.

Sonra küçük kardeş doğum yaptığında kimse yardıma gelemez. Çünkü büyük kardeşin kendi çocukları vardır. Bu çoğunlukla böyle olur.

Ben çok yakın bir dostum vardı. 2 ablası vardı. Her işlerine koşardı. Yemek yapılacak temizlik yapılacak bebek bakilacak vs..

Sonra kendisi bebek sahibi oldu
Artık kimse evine oturmaya bile davet etmiyor. Çünkü çocuğu yaramazmış....

Ben de evimde yaramaz çocuk istemem
Ama kimseyi de evime yemek yapmaya temizlik yapmaya çağırmıyorum.

Anne de değilim. Ama anne olmaya karar verirsem güvendiğim tek şey eşim olur.

Abartmışsınız gerçekten. Ben sizin yerinizde olsam abimin yapmadığını yapmaya çalışmazdım.

Yengeniz olsam bu durum bana batardi. Eşim yatıyor görümcem çalışıyor diye asabım bozulurdu.

Ve her ne olursa olsun evimde 8 ay kimseyi istemezdim.

8 ay ciddi bir süre.

Işi zorlaştırmayın. Evinize dönün.

Mevlanın da dediği kulağınıza küpe olsun

"SEVILDIGIN VE ISTENDIGIN YERE SIK GIDIP GELME"
yıllar önce çalıştığım okulda bekar bir kadın öğretmen vardı yaşı 40 a yakın.varını yoğunu abisinin çocuklarına ve ailesine harcamış.ev kredilerini ödemiş yeğenlerini okutmuş araba almış.vs.ama bir duymuş ki gelin hanım sağda solda arkasından evlenemedi gitti çirkin de kızkurusu diyormuş.fedakar olmayacaksın o kadar karşılığı sadece ezilmek ve üzülmek olur

E ne diye 8 aydır abinizin evinizdesiniz?
Emri vaki yapmışlar doğuma kadar kal diye zaten.
Bebeklerle ilgili herhangi bir tecrübeniz yokken size yüklemisler birçok şeyi.
24 yaşındasınız, istemediğiniz yahut rahat edemediğiniz bir durumda o kasar zaman kalmanız sizin de hatanız açıkçası.
Ben anne olmadan önce ki halimi düşünüyorum yeğenim de olsa anne babası evdeyken o kadar üstlenmezdim bakımını. Şuanda da yapmam hoş orası ayrı.

Bu kadar verici olmanız da normal gelmedi bana. Anne babanız da ayrı tuhaf.
Ha diyince bırakıp gidilemiyor ne yazık ki..

Hazır söylemeye alıştı bir süredir bir de hazır köfte filan o tarz şeylerle geçiştiriyorum artık.Ya aslında bazen o da yemek yapıyor ama 1 kap yemek yapacak diye de 10 tane bulaşık çıkartılmaz ki bu sefer mutfağı toplamak daha da zor oluyor.Bebek sürekli kucakta dolaştırılmak istiyor sırtım ağrıdı belim ağrıdı diye bırakıyor ana kucağına bu sefer bebek basıyor yaygarayı onu sakinleştirme derdi çıkıyor bir de

İşte onu sakinleştirecek başka birisi olmayınca sakinleştirmeyi de öğrenir

Bebeği nasıl alıştırırsan öyle olur

Evde 3 kişi olunca tabii kucakçı olur

Tek anne bakınca mecburen bırakır bebek de öğrenir

Koyarsın konuşursun koyarsın şarkı söylersin çıngırak alırsın dikkatini dağıtırsın vs

Ama evde 3 kişi olunca biri yorulunca diğeri alır bebenin sırtı da yer görmez o da olağan yaşamayı öğrenemez

Üzmeyin kendinizi kimse ne evladının ne yeğeninin nede başka bir çocuğun düşmesini İstemez geçmiş olsun çocuklar düşe Kalka büyür siz elinizden geleni yapın hepsi Allah'a emanet büyüyor

İşte onu sakinleştirecek başka birisi olmayınca sakinleştirmeyi de öğrenir

Bebeği nasıl alıştırırsan öyle olur

Evde 3 kişi olunca tabii kucakçı olur

Tek anne bakınca mecburen bırakır bebek de öğrenir

Koyarsın konuşursun koyarsın şarkı söylersin çıngırak alırsın dikkatini dağıtırsın vs

Ama evde 3 kişi olunca biri yorulunca diğeri alır bebenin sırtı da yer görmez o da olağan yaşamayı öğrenemez
Bu kucak olayıda sanırım benim hatam..hastanede ilk doğduğunda iki gece kaldılar,ilk gece refakatçi bendim sürekli ağlıyordu susturamıyorduk hemşirelere telefon açıyorduk onlar geliyordu.Bir tane hemşire bana “o daha yeni doğdu kucak ister ağladığında kucakla” dedi.Alışmaz mı dedik hayır daha çok küçük dedi.Annesi biraz uyusun diye sürekli kucağımda pışpışladım.Eve gelincede bu durum böyleydi.Koyar koymaz uyanıp ağlıyordu.

Ha deyince dediğiniz 8 ay olmuş ama az bize bir zaman değil ki.
beyin ameliyatı oldum 1 yıl önce 10 gün sonra bana bakanlardan utandım yav hizmet ediyorlar önüme yemek koyuyorlar diye toparlanır toparlanmaz eşime de çocuğuma da kendim baktım.millet ne kadar rahat yıkmışlar herşeyi genç kızın üstüne keyiflerine bakıyorlar .maddi yardım yapmışsa yapmışlar sana karşılık bekleyerek mi yaptılar kardesiniz sonuç ta konu sahibi ezdirme kendini

Ha deyince dediğiniz 8 ay olmuş ama az buz bir zaman değil ki.

Ayrıca bir günde bavul toplayacak duruma geliyorsanız bugünkü gibi daha önce de yapabilirdiniz bunu.
Bavul toplamaktan kastım bavulun fermuarını kapatmaktı,eşyalarım zaten bavulda duruyordu.Dolaplar dolu olduğu için bavulumu dolap gibi kullanıyordum.

Bavul toplamaktan kastım bavulun fermuarını kapatmaktı,eşyalarım zaten bavulda duruyordu.Dolaplar dolu olduğu için bavulumu dolap gibi kullanıyordum.
neyyy 8 ayda size bir dolap bile ayarlamadılar ya da satın almadılar mı pessss

Ha deyince dediğiniz 8 ay olmuş ama az buz bir zaman değil ki.

Ayrıca bir günde bavul toplayacak duruma geliyorsanız bugünkü gibi daha önce de yapabilirdiniz bunu.
8 ayın 1 buçuk ayı bebeğin 40’ını beklemekle 1 ayı da annesinin iyileşmesini beklemekle geçti.Sonrası zaten seyahat yasağı ve kuşumun veteriner randevusunu beklemekle geçti.Kuşun randevusundan sonrada “hayvanını veterinere götürttü şimdi de gidiyor” denilmesin diye beklemek zorunda kaldım.Ağustos sonuna kadar sabrederim diye düşünüyordum ama bu olaydan sonra beklemenin yanlış olduğuna karar verdim.

neyyy 8 ayda size bir dolap bile ayarlamadılar ya da satın almadılar mı pessss
Satın alsalar koyacak yer yok.Sadece 1 koca dolap abimin iş kıyafetleriyle,ayakkabılarıyla ve valizleriyle dolu.Kendilerinin birçok mevsimlik kıyafetide büyük valizlerde depoda duruyor.Dolaplar tıklım tıklım.

Bebeğin annesi siz olmuşsunuz . Kolay bebek var mı her bebeğin bakımı zordur . Anne baka baka alışacak kendini pratikleştirecek bi yolunu bulacak . Şimdi size alıştı ve gidiyorsunuz Çok büyük boşluğa düşecek . Bebeği annesi de düşürebilirdi Allah korusun kusma ateş vb olmadıysa bi şeyi yoktur . Ama zaten sorumluluğu size ait değil ki . Gitmeniz en doğru karar olmuş kalırsanız duygusal olarak çok yıpranırsınız .

8 aydır eşyalarınız bavuldami yaşıyorsunuz?
Size her türlü işi yaptıran abi yenge bir dolap, çekmece ayarlayamamış mı?

Bavul kapatmaktan kastım, bir günde gitmeye karar verebiliyorsunuz, ha deyince gidebiliyorsunuz isteyince, 8 ay beklemenize gerek yoktu bunun için.
İnşallah gidebilirsiniz, burada anlattığınız insanlar sizi kolay kolay bırakmaz gibi duruyor.

Üzmeyin kendinizi kimse ne evladının ne yeğeninin nede başka bir çocuğun düşmesini İstemez geçmiş olsun çocuklar düşe Kalka büyür siz elinizden geleni yapın hepsi Allah'a emanet büyüyor
Çok teşekkür ederim.Artık annesi babası düşünsün önlemlerini alsınlar

Bebeğin annesi siz olmuşsunuz . Kolay bebek var mı her bebeğin bakımı zordur . Anne baka baka alışacak kendini pratikleştirecek bi yolunu bulacak . Şimdi size alıştı ve gidiyorsunuz Çok büyük boşluğa düşecek . Bebeği annesi de düşürebilirdi Allah korusun kusma ateş vb olmadıysa bi şeyi yoktur . Ama zaten sorumluluğu size ait değil ki . Gitmeniz en doğru karar olmuş kalırsanız duygusal olarak çok yıpranırsınız .
Haklısınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X