Vicdanım rahat etmiyor

Kppseye hazırlanırken aksine fazla konuşma ,kazan ve erkek arkadaşının seni bu konuda etkilemediğini düşündür, önce mesleğini elime alırdım sonra evkenecegim kişiyi acıkalrdım aileme.

Karakteri az çok çözdüm ama dediğim gibi çok az gördüm. Zamanı değil diyorsunuz yani
Benim düşüncem öyle. Annenizin karakterini bilmiyorum ama tüm anneler korkar yani evhamlıdır. O yüzden biraz daha zaman en azından sınavın geçsin açıklansın ondan sonra ciddi düşündüğün zaman açıkla derim

Erkek arkadaşın ailenin bilmesini istemiyorsa çok dikkat et bence. Normalde onun sana tavır yapması lazım neden söylemedin diye.

Yaşınız küçük değil ki niye sorun olsun. Bence ailenin bilmeye hakkı var. Tabi ilişkiye güveniyorsan yani gerçek anlamda ileriyi görebiliyorsan :) ayy sonradan gördüm erkek arkadaşın istemiyormuş neden istemiyor ki bunlar bahane gibi sanki

Mesela benim annem hayatıma giren insanlarla ilgili ne hissediyorsa haklı çıkmıştır. Söylemenizin yararı olur, zararı olmaz diye düşünüyorum.

Ne alaka ya? Her sevgiliyi aileyle tanıştırmak bana çok saçma geliyor. Neden bilsinler ki?
Yalan falan da söylemiş olmazsın. Bu senin özelin. Kimse kimseye ozelini açmak zorunda değil.
Kaldi ki en iyi ihtimalle evlenmene en az iki sene varmış. Çok gereksiz . Şimdiden yüz göz olmaya ne gerek var?
Aynı şekilde onun ailesinin senin hediyene kadar bilmesi o kadar kötü birşey ki. Bunu ilerleyen zamanlarda kendi gözlerinle görür, anlarsın zaten.
Yine de kendi hayatımdan şöyle bir örnek vereyim, benim aldığım hediyeye kadar bilen, çok modern aman da bana hayran, yedi duvele beni öven, saçlarını bile boyadigim Allah'ın cezası bir kadın vardı. Oğluyla kavga etsem bana hak verip oğlunu kötüleri. Ama sonra ne oldu? Ben oğlunun k.cina tekmeyi vurunca depresyona giren çocuğunu hazmedemedi, annemi arayıp zamanında yediğim hurmaları bir bir anlattı.
Benden sana abla tavsiyesi bir
İkinci abla tavsiyesi de , pardon ama sen saf misin?
Daha 21 yaşındasın saçma sapan evlilik hayalleri içindesin. Daha yasin 21 ya, gencecik yaşta bunca evlenme hevesi neden? Doya doya bir para kazan, paranı çeyize harcama da tatillere harca, git iç eğlen gez toz... Vizesiz ülkelere git, tek başına bir macera yasa..azıcık bir kendini tanı. Kendini tanı, ne istediğini bil . Sonra bir dışarıdan bak 'gercekten istediğim bu mu?' diye.
En büyük hayalin evlenmek olmasın. Ne olacak ki gencliginin baharında evlenince
Evli mutlu çocuklu
Eeeee?
İşten gel yemek yap,bulaşık yıka, adam TV izlesin, git karpuz doğra, evi temizle, kocan da pazarları bir evi süpürdü diye ortamlarda 'bana çok yardımcı oluyor' de :) düğün borçlarını öde, adamın ailesiyle muhatap ol, ev almaya karar ver on yıllık kredinin altına imza at, hamile kal, dogur, bir ömür bitmeyecek annelik mesaisinr başla...
Zaten bu yollardan geçeceksin. Ne bu acele?
İnan ki 5-10 yil zaman gecince koca kaçmiyor ama evlenince özgürlük kaçıyor ellerinden

Merhaba. Çok doğru şeyler yazmışsın ben 4 yıldır kk'yı takip ediyorum ne konular okudum, neler gördüm. Aşırı sinirleniyorum ailene anlatma ne olur aldığım hediyeyi gösterme diye. Dinletemiyorum ağzında bakla ıslanmıyor. Vallahi mutlu olduğumdan gösteriyorum diyor. Ablasıyla beni tanıştıracakmış, hayır dedim. Çünkü beni sözümden/nişanımdan önce tanıyacak. Lonely'le tanıştık biz daha önce diyecek ailemin yanında. Hiç hoş değil. Ben elimden geldiği kadar erteleneceğim düğün/nişan olayını. Kendimi de bu olgunlukta hissetmiyorum çünkü ev sorumluluğunu kaldıramam. Evet yemek, içmek tatil yapmak istiyorum. Birlikte gezeriz diyor. Çok teşekkür ederim yorum için

Şu an bile yüreğime bişey oturdu çok heyecanlandım ve utanıyorum. Ama herkes bilirken benim annemin bilmemesi anneme haksızlık gibi geliyor
Ben seni Anlıyorum arkadasım . Bende sana benzer bir ailede büyüdüm o Yüzden hiç bu Tür konularda acık olamadım . Hep saklama eğilimi içine girdim .
Eğer anneniz tepki verir diye düşünüyorsanız Sınavdan sonra söyleyin ya da biri var benden hoşlanan minvalinde söyleyin

Ağzında bakla ıslanmayan adamla sana kolay gelsin o zaman...
Cicim ayları geçince yapılan kavgalarda da öfkesini de evdekilerle paylasir. Kendi evinin içinde yaşananları seninle 'paylaşıp' senin içten içe bazı insanlara uyuz olmana sebep olur gibi geldi bana.
Peki neden?
Çünkü deneyim :)
Öfkesini paylaşan üzüntüsünü de paylaşıyor. Sonra bir bakıyorsun koca ev magazin programı gibi senin ilişkini yorumluyor.
Bence bu ilişki çok da geleceği aydınlık bir ilişki gibi durmuyor. Kaldı ki epi topu 4 kere goruşmuşsunuz. Daha sen tanımıyorsun ki doğru dürüst ailen tanıyacak...
En iyisi hiç bulasmamak.
Zaten baskıcı bir ailen varmış, etraftan bir iki söz duyar 'bu adam seni oyaliyor mu?neden evlenmiyorsun' deyip durur...
Falaaaaan filan.
Boşver. Neden söylemedin diye de kizamaz. Neden söyleyesin ki?
'emin olmadan söylemek istemedim' dersin.
Kaldı ki başka sehirlerdesiniz. Atanma zamanında onun şehrine gitsen ya da ona yakın bir yere gitsen annen problem çıkarır. Aynı evde yaşama ihtimalinizden vs çekinir.
Ya da bu sene atanamayip çalışmaya devam etsen...uzun mesafe ilişkisi. Herşeyi karşı taraftan beklemek olmaz. Bazen de senin gitmen icap eder , normal şartlar altında iyi bir bahaneyle -arkadasimin düğünü, kpss kampı, bilmemkimin bilmemnesi ölmüş, destek olmam lazım falan diye gidebilecekken sevgilin varken yemezler böyle bahaneleri :)
Soylicen de madalya mi takacaklar? Boşver.
Dersine çalış ^^

Ciddi kavgalarımız oldu, ayrıldık. Onları söyleyememiş, ben sadece mutlu olduğum şeyleri paylaşırım diyor. Atanamazsam ailem onunla çok konuşmamı sebep gösterebilirler. Atanınca o da yanıma gelecekti. Ders çalışıyorum ama kpss seneye kaldı

Aile yapiniz biraz muhafazakarsa ve kurcalayacaksa ben senin yerinde olsam söylemem sonra ne zaman istemeye gelcekler ne zaman nisanlancaksiniz ne zaman ne zaman o kim annesi kim babasi kim bence basın agrayabilir. Benim herseyim gizlidir mesela. Ama benim sebeplerim baska. Sen bilirsin ama bence isteme.olayi netlesmeden söyleme

ailen baskıcıysa boşver bence
ben de senin gibiydim
çok geç söyledim mecbur yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…