Vicdanim ve ben

Bunun hesabını eşinle görmen lazım kayınvalide ile değil. Evlenirken biri "annem her ay bizdede kalacak" diye söylese itiraz hakkınız olurdu en azından. Onlar kendi aralarında anlaşmış belli ki. Sizi yok saymislarsa bu konuda itiraz etme hakkınız da var. Ben böyle durumlarda acik konuşurum. Kendi annem dahil kimse bana psikolojik baskı kuramaz. Evlenme tehditlerini çantasında saklasın.

Eşinizle kardeşi anlaşmış gibi yarıyarıya bakmak için. İngiltereye giderken korkmuyo ama evde yalnız kalmaktan korkuyo ilginç.

Üslubunuz kötü muhattabınız kayınvalideniz değil eşiniz.

Kadının bir evi yoksa biraz kızında biraz sizde kalması gayet normal. Eşiniz ve kardeşi anneleriyle konuşup kayınvalidenize bir ev tutsun yada alsınlar. İngiltere'ye tatile giden 50 yaşındaki genç denilecek kayınvalidenin yanlız kalamama bahanesi fırsattan istifade etmek tamamiyle.

Durumu eşinizle konuşun. Israrcı olun bu konuda. Yaşlı olur hasta olur ayrı ama o yaşta kayınvalideyle birarada yaşamak zorunda değilsiniz tabi ki. Kendini sığıntı gibi yaşamaya mahkum etmesi de çok ilginç.

Eşim de rahat ya bu deveyi gutcen ya bi diyardan gitcen havasında inanın çok yoruldum artik allah biliyo içimde inanın kötü birşey yok ama bunlar öyle bir aile ki surekli baski var kayinpederim kuser arander esim ararim acmaz soylerim aradim diye bi daha arasaydin diye baski yapar kac kere elini uzatmadi bana herseye kuser ama suclu hep ben olurum

Bence kayınvalidenizin derdi tek kalmamak falan değil,bir orda bir burda gezmek,yemek,temizlik vs uğraşmadan yaşayıp gitmek.
Gidip yutdışında gezebiliyorsa,kalabiliyorsa kendi evinde de kalabilir pek ala.
Uslubunuz hoş olmamış bence de ama bunu söylemenize rağmen benim ne zararım var,ben evleneyim diyebilen bir insan ne bileyim tuhaf geldi bana. Belki de biri var hayatında sizleri bıktırıp evlenmeyi amaçlıyor.

Bence iyi demişsiniz. Demekki başka türlü anlamiyor kadın yıllardır. Her ay 15 gün nedir, sanki yurtdışından geliyor. Bıktırmasın, sayıp sevdirsin kendini.
Sizinde oğlunuz var kv olcaksınız gibi klişe laflara takılmayın. Hepimizin evladı var diye kv’ler gelip bizlere yerleşsin ozaman. Ne alaka?
Gelsin 2-3 gün kalsın dönsün ozaman herkes baştacı yapar, memnun etmek için uğraşır.
Yaşı daha gençmiş neden evlilik lafı blöf geliyor size? Kendine göre birini bulup gayetde evlenebilir.

Çok yerinde bir yorum olmuş anlamiyo ki ben boyle patladım yoksa neden patliyim biktim çünkü artık blof geliyo çünkü tanıyorum evlenmez öyle bir derdi yok bakanliktan emekli gayet iyi bir maaşı var

anteplıyım buranın adetı oyle colugun cocugun evıne çöreklenmek falan degıl uydurmasın 33 yıldır anteplıyım dogdugumdan berı ... 5 yıldırda evlıyım ne kayınvalıdem gelır bende kalır ne annem gıder oglunda kalır ne ben gıder onlarda kalırım herkesın evı var

kızıyla kalıyormus tek cocugun ben degılım oglunda da kal bıraz dıyorsa kızı yanı gorumcenız haklı annenın cocukları annesıne sahıp cıkmalı yasayabılecegı ev tutmalı . kadın nıye sıgıntı gıbı bır onda bır bunda kalsın kı

Eşim ev alıyım anne sana dedi 1+1 alcaktik istemiyo ben yalnız yaşayamam diyo
e evlensın ev ustune ev olmaz kendısı yalnız yasamak ıstemıyor dıye sız kayınvalıdenızle yasamak zorunda degılsınız kı
babanem dedemı 38 yasındayken kalp kırızınden kaybetmıs suan babanem 87 yasında yalnız kaldıgı gunden berı kendı evınde yarım asırdır yalnız yasayabılıyor cagırsak da gelmez ben evımden baska yerde rahat edemem der ıslerını de kendı yapar ne oyle yok yalnız kalamam yok bılmemne anteplı gıbı davransın kayınvalıdenız bıraz

Çok yerinde bir yorum olmuş anlamiyo ki ben boyle patladım yoksa neden patliyim biktim çünkü artık blof geliyo çünkü tanıyorum evlenmez öyle bir derdi yok bakanliktan emekli gayet iyi bir maaşı var
Maddi durumuda yerinde demek
Ozaman tepkinizde daha da haklısınız
Kendine göre küçük bir ev tutsun, gene arada gider çocuklarında kalır ama kendi düzeni olsun ne bir orda bir burda. Nasıl rahat ediyor anlamadım. Tepkinizi koymussunuz ve çok iyi yapmıssınız. Ama belliki yüzsüz biri bir seferden anlamayacak.

Kv dem antepli değil elazigli görümcem işinden dolayı orda yaşıyor bende izmirde yaşıyorum ev alalım dedik eşimle ben tek başıma yaşayamam diyo cahil bi kadın da değil başbakanlıktan emekli memur maaşı var damat istiyo evinde çünkü maaşı onlara yediriyo eşim bisi dediğinde ben onlarla yaşıyorum tabi ki onlara yardım etcem diyo ama senenin yarısi bende

Yaa ben diyom heryeri demir yaptırırız yakında tutarız kalmam evde korkuyom diyo mecbursunuza getiriyo

Oooo ne hesaplar gördük biz ya bosancam ya kabul etcene getiriyo 3 yaşında oğlum var bugün dua ettim allahima neyse hakında onu nasip et ufacık cocugumla boşanmak istemiyorum ama artık tükendim birazdan eşim gelcek bide onla kavga var ne biçim konuştun annemle diye

Şimdi aklımdan geçeni yazsam ban yerim. Ama esinizin hakkında iyi birşey düşünmediğim kesin. Hepimizin annesi babası kıymetli. Bizde esimin annesini babasını bizim sehire getirmeyi planlıyoruz. Ama insanın muhakkak kendi evi olmali. Ha çok yaşlı olur, bakıma ihtiyacı olur durum bambaşka. Ama sizde böyle bir durum yok. Birde eklemek isterim: esim beni bosanmakla tehdit ettigi anda ben bitirirdim. En nefret ettiğim psikolojik baskı ve tehdit evliliklerde (fiziksel şiddetin zaten hiçbir yerde işi yok). Sabırlar dilerim. Ama oğlunuz kaç yaşında olsa olsun, kendinizi ezdirmeyin ve her çocuk mutlu bir anneyi de hak ediyor

O kadar haklısınız ki..yaşlı ve muhtaç değil ki
Eşinizin inşallah gözü açılır.. yakında bir daire alsanız, orda kalsa gelince olmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…