Vicdanim ve ben

Öyle boşanalım hemen istersen diyen kocanı, sen bir de baba evinden bir gözlemle istersen. O lafı ederken kaplan, sen gidince kedi olacak. Bu kadar yıllık tecrübem asla şaşmadı, en .oktan davranan koca bile, karısı boşanmak isteyince adeta beyaz atlı prens gibi davranmaya başlıyor.
Ne çekip duracaksın? Annen baban arkanda madem, korkma. Bak bir dellen, yetti de, git babanın yanına, haftasına en güzel çözümle gelmezse ben de eşeğim, burada kabul edeceğim :KK70:
Işte bende gidersem gelmem bunu bildiğimden bide ne kadar arkamda da olsalar bekarımdaki gibi olmuyo herkezin kendi düzeni benim önce psikoljik olarak hazır olmam lazım gibi geliyo yada erteliyorum bilmiyorum 😞😞😞

Ahretlik bu yaşlar bizim huzurlu yıllarımız tek başına kalacağımız kafa dinleyeceğimiz yaşlar mesela.
Arada gider kalınır torunlar sevilir tadından yenmez o zaman.

50 yaşındaki anam ben evde yalnız kalamıyorum derse olmaz öyle derim

anneannem 83 yaşında 20 yıldır yalnız

son iki üç yıldır dayım var da o da eşinden ayrılıp geldi o evli kalsa anneanne hala yalnız olacaktı

emeklilik yaşı 65

50 yaşında evde yalnız kalamıyorum diyor ama İngiltere'ye tatile gidiyor

bence kadın yolunu bulmuş evleneyim deyip kendini onun bunun yanında baktırıyor parayı da süse püse gezmeye harcıyor

bir tanıdığımız var yıllar önce eşi vefat etmiş yıllarca çocuklarla yaşamış

şimdi gidip kendi evinde oturmuyor biraz kıza biraz oğlana biraz ona biraz buna

herkesin evliliği çatırdadı ama kadına anlatamadık git evinde otur diye

sizin ki de o hesap

bence görümce ile aranız iyi ise sürpriz ev kurun kv ye

Eşim ev almayı bile teklif etti ama kabul etmiyo ben yalnız yaşayamam diyo herhangi birşey dediğimizde eşimi tehtit ediyo evlenirim diye ( eşim evlenmesini istemiyo ) kayinvalidemde gezip tozuyo günün sonunda ya bana ya kızına gidiyo
Kayınvalideniz eşinizin zayıf noktasını bulmuş sıkışınca evlenirim diyor, blöfünü görüp evlen desin 180 derece döner bence.
Anneler elbette arada evlatlarını görmeye gitsin, misafirleri olsun ama sağlıklı ve 50 yaşındaki bir kadın tek başına yaşayabilir, benim annem 68 yaşında yalnız yaşıyor, her işini kendi yapabiliyor çünkü, bizle yaşa desek istemez istemiyor da, ki annem sağlıklı bir kadın değil diyabet, tansiyon vb hastalıkları var ama evinde daha rahat ediyormuş, rahmetli anneannem ölene kadar evinden ayrılmadı, ki gözleri net görmezdi el yordamıyla tüm işlerini yapardı, dışarı bile çıkardı, o da hiçbir evladında kalmak istemedi illa da evim dedi.

Valla bilmiyorum biz en çok kendi evimizde rahat ediyoruz, kızımın oğlumun evi saray olsa, herşey önüme gelse, atlastan yataklarda ipekten örtülere sarıp sarmalasalar evimi ararım, kayınvalideniz kızının oğlunun rahat edip edemediğini hesap edemese de kendi nasıl rahat ediyor anlamadım.

Kayınvalidenize 2 gün kalıp 15 günden önce girmiyorsun nasıl dediniz ya?
Ben utanırım.
Daha sizden sene geçemedim ben 2 sene oldu 😅

50 yaşındaki anam ben evde yalnız kalamıyorum derse olmaz öyle derim

anneannem 83 yaşında 20 yıldır yalnız

son iki üç yıldır dayım var da o da eşinden ayrılıp geldi o evli kalsa anneanne hala yalnız olacaktı

emeklilik yaşı 65

50 yaşında evde yalnız kalamıyorum diyor ama İngiltere'ye tatile gidiyor

bence kadın yolunu bulmuş evleneyim deyip kendini onun bunun yanında baktırıyor parayı da süse püse gezmeye harcıyor

bir tanıdığımız var yıllar önce eşi vefat etmiş yıllarca çocuklarla yaşamış

şimdi gidip kendi evinde oturmuyor biraz kıza biraz oğlana biraz ona biraz buna

herkesin evliliği çatırdadı ama kadına anlatamadık git evinde otur diye

sizin ki de o hesap

bence görümce ile aranız iyi ise sürpriz ev kurun kv ye

K.validemde yıllardır yanlız mesela,keza kendi annemde öyle hayatlarını idame ettiriyotrlar çok şükür.
Sağlıkları iyimi elbette değil ama bir elimiz üzerlerinde ikisininde

Yurt dıına giden hatun kendi hayatını elbette kurar,kadın kurnazlık yapıyor açıkcana bana bakın diye.

K.validemde yıllardır yanlız mesela,keza kendi annemde öyle hayatlarını idame ettiriyotrlar çok şükür.
Sağlıkları iyimi elbette değil ama bir elimiz üzerlerinde ikisininde

Yurt dıına giden hatun kendi hayatını elbette kurar,kadın kurnazlık yapıyor açıkcana bana bakın diye.
Ahretlik bizler konu sahibesinin kayınvalidesi yaşlarında kadınlarız, ben çocuğumun evi dahi olsa yapamam kimsenin evinde, sen de benim gibisin yapamazsın, annelerimiz kayınvalidelerimizin yaşı başı var ki annemle kayınvalidem yaşıttır 68 yaşındalar, kayınvalidem 25 yılda toplasan 25 gün kalmadı bizde, keza annem de öyle, bizle yaşayın desek kürekle kovalarlar biz yaşlı bakıma muhtaç mıyız diye :)) Annem beni doğrar, yaşlı muamelesi yapma elim ayağım tutuyor der, bir ton laf işitirim yeminle:-)

Ahretlik bizler konu sahibesinin kayınvalidesi yaşlarında kadınlarız, ben çocuğumun evi dahi olsa yapamam kimsenin evinde, sen de benim gibisin yapamazsın, annelerimiz kayınvalidelerimizin yaşı başı var ki annemle kayınvalidem yaşıttır 68 yaşındalar, kayınvalidem 25 yılda toplasan 25 gün kalmadı bizde, keza annem de öyle, bizle yaşayın desek kürekle kovalarlar biz yaşlı bakıma muhtaç mıyız diye :)) Annem beni doğrar, yaşlı muamelesi yapma elim ayağım tutuyor der, bir ton laf işitirim yeminle:-)

Aynen ahretlik bizler yapamayız bunu,illa kendi evmiz der dururuz.
Bir gün kızçeme dedim ki,şayet allah korusun babana bişi olsa elden ayaktan düşersem atın beni bir huzurevine dedim.
Bir carladı bana varya,dedim herkesin kendi evi olmaz.
Bizim k.valide burada zaten geçen düştü parmağı ve bileğinde bir nokta kırıldı gel dedik gelmedi bize.
Kadın bulundu sabah gelip akşam gidiyor .:KK60:

Siz evlenmeden önce düzeni nasıldı? Siz evi terk edince oğlunda kalmaz ki neden kalsin. Düzeni bozulacak çünkü oğlunun yemeğini çamaşırını temizligini üstlenecek dolayisi ile işine gelmiyor. O yüzden madem anne Baba önemli o geldiginde alin çocuğunuzu babanizın evine gidin 15 gun bakalım ne yapacaklar. Cocugunuzun okulu yok babasi girmek isterse gelir gorur. Hos degil belki ama ya kazanirsiniz ya da zaten bosanmayi dusunuyorsaniz kafanizi toplayip karar vermis olursunuz. Gidince döner ilk gün temizlikci bulursunuz esiniz ödesin bir zahmet. Böyle durumlarda kv nin tek derdi hazır yemek çamaşır temizliktir o kadar.

Bi ana baba 9 evladını bir eve sığdırırda, 9 evlat bir ana babayı bir eve sığdıramaz lafı tamda size göre olmuş.

Herşeyine karışıyor mu? Düzenini mi bozuyor? Yazık değil mi ona? Öyle laf mı söylenir?

Tuhafsınız.

Kayınvalidenizin dediği gibi sizde evlat yetiştiriyosunuz.

Bi ana baba 9 evladını bir eve sığdırırda, 9 evlat bir ana babayı bir eve sığdıramaz lafı tamda size göre olmuş.

Herşeyine karışıyor mu? Düzenini mi bozuyor? Yazık değil mi ona? Öyle laf mı söylenir?

Tuhafsınız.

Kayınvalidenizin dediği gibi sizde evlat yetiştiriyosunuz.
Hemen duyar kasmaniz mantıksız değil mi? Kadın genç maaşı var keyfi sağlıgi yerinde neden beraber yaşasınlar. Üstelik beraber yaşayalım mi diye sorulmamis bile mecbur bırakılmış. Huysuz olmasa bile kadin kocasıyla evliliğin tadını cikaramayacak mi illa bir anne baba ile yaşanacaksa ve kendi hayatı olmayacaksa neden evlendi kendi evinde anne babasıyla otursaydi. O zaman konu sahibinin annesi de gelsin hep beraber yaşasınlar. Hastalık olur mecburiyet olur o başka. Kaldı ki o zaman bile mecbur değil. Konu sahibinden daha değerli ve önemli olmasının sebebi 50 yaşında olması mı?

Gönlünü alın kalbini kırmışsınız. Zaten bu lafları yedikten sonra, bundan sonra daha az kalır gibime geliyor. Anlatmamışsınız ama eğer size bir kötülük yapmıyorsa tepkiniz de biraz abartılı gibime geldi. Anlamıyor değilim insan evinde istediği gibi rahat hareket edemiyor kv olunca ve her ay 15 gün fazla geliyor olabilir. Kv'nin kendi evi yok mu? 15gün sizde 15gün kızında mı kalıyor? Bence çocuklar olarak aramızda kırıcı olmadan konuşun anlaşın, sizi üzmeyecek bir düzenleme yapın ama o da bir annedir ve eşinizin annesi, eğer size bir kötülüğü yoksa sizin de biraz daha toleranslı olmanız gerek.

Gönlünü alın kalbini kırmışsınız. Zaten bu lafları yedikten sonra, bundan sonra daha az kalır gibime geliyor. Anlatmamışsınız ama eğer size bir kötülük yapmıyorsa tepkiniz de biraz abartılı gibime geldi. Anlamıyor değilim insan evinde istediği gibi rahat hareket edemiyor kv olunca ve her ay 15 gün fazla geliyor olabilir. Kv'nin kendi evi yok mu? 15gün sizde 15gün kızında mı kalıyor? Bence çocuklar olarak aramızda kırıcı olmadan konuşun anlaşın, sizi üzmeyecek bir düzenleme yapın ama o da bir annedir ve eşinizin annesi, eğer size bir kötülüğü yoksa sizin de biraz daha toleranslı olmanız gerek.
Konu annelere saygı ise beni de büyüten bir anne var o zaman diğer 15 günde de onlar gelsin cümbür cemaat yasayalım kadın 50 yaşında daha ben evde tek yaşayamam diyo bana bakmazsanız evlenirim diyip eşimi tehtit ediyo benim de kendi hayatımı yaşamak gibi bir arzum olamaz mı ki evlenirken de iki kişi yuva kurar sonra çoğalır bizim de gelinimiz var davet etmeden asla kapısını çalmayız hasta olur bakıma muhtaç olur herzaman bende kalsın başımla beraber bende daha 30 yaşındayım heveslerimin hepsi içimde kaldı 6 senedir sabrediyorum artık patladım balayı dönüşünde geldi 1 bende kaldı bu ayıp değil mi hep saygıysa bende biraz saygı istiyorum o kadar

Kayınvalideniz eşinizin zayıf noktasını bulmuş sıkışınca evlenirim diyor, blöfünü görüp evlen desin 180 derece döner bence.
Anneler elbette arada evlatlarını görmeye gitsin, misafirleri olsun ama sağlıklı ve 50 yaşındaki bir kadın tek başına yaşayabilir, benim annem 68 yaşında yalnız yaşıyor, her işini kendi yapabiliyor çünkü, bizle yaşa desek istemez istemiyor da, ki annem sağlıklı bir kadın değil diyabet, tansiyon vb hastalıkları var ama evinde daha rahat ediyormuş, rahmetli anneannem ölene kadar evinden ayrılmadı, ki gözleri net görmezdi el yordamıyla tüm işlerini yapardı, dışarı bile çıkardı, o da hiçbir evladında kalmak istemedi illa da evim dedi.

Valla bilmiyorum biz en çok kendi evimizde rahat ediyoruz, kızımın oğlumun evi saray olsa, herşey önüme gelse, atlastan yataklarda ipekten örtülere sarıp sarmalasalar evimi ararım, kayınvalideniz kızının oğlunun rahat edip edemediğini hesap edemese de kendi nasıl rahat ediyor anlamadım.
Hep böyle olun lütfen çok imrendim size benim de annem gelin aramadan kapısını çalmaz benim cekilcek çilem varmış

Konu annelere saygı ise beni de büyüten bir anne var o zaman diğer 15 günde de onlar gelsin cümbür cemaat yasayalım kadın 50 yaşında daha ben evde tek yaşayamam diyo bana bakmazsanız evlenirim diyip eşimi tehtit ediyo benim de kendi hayatımı yaşamak gibi bir arzum olamaz mı ki evlenirken de iki kişi yuva kurar sonra çoğalır bizim de gelinimiz var davet etmeden asla kapısını çalmayız hasta olur bakıma muhtaç olur herzaman bende kalsın başımla beraber bende daha 30 yaşındayım heveslerimin hepsi içimde kaldı 6 senedir sabrediyorum artık patladım balayı dönüşünde geldi 1 bende kaldı bu ayıp değil mi hep saygıysa bende biraz saygı istiyorum o kadar
söylediklerinizde haklısınız. Ben ona karşı uslubunuzu ağır buldum sadece ama tabi bilmiyorum daha önce kırıcı olmadan konuştunuz mu bu konuyu, sizi anlamıyor mu? Bu arada kendi evi yok mu bu kadının ya kızında ya sizde mi kalıyor? evlensin bence de 50 yaşında, genç bir kadın sayılır.

G goldstar535 eşinle oturup konuşacaksın...kayinvaliden canı isteyince bosanabiliyor ...çocuklarının babası ile aynı yuvada yaşamama ..o adamla yaslanmama kararı verebilme hakkına sahip de sen kayınvalide ile aynı evde yaşama ,ömrünün kalanını onunla birlikte geçirme cezasina mi çarptırıldın?

Oda ayri bir dert zaten neden ayri yasamiyo derseniz evde yalniz kalamıyorum korkuyorum diyo birşey dediğimizde siz benden bıktınız ben gidip evlencem diye tehtit ediyo
tehdit mi.. evlenmenin nesi tehdit olsun.. gitsin evlensin de bu yasdan sonra elalemin adamina hizmet etsin de gorsun.. on bes gun kalip geline hizmet ettirmeye benzemez.

Oda ayri bir dert zaten neden ayri yasamiyo derseniz evde yalniz kalamıyorum korkuyorum diyo birşey dediğimizde siz benden bıktınız ben gidip evlencem diye tehtit ediyo
Gencse evlensin. Siz sadece kızı baksın diyorsunuz ama oda zor. Kızı ve oğlu ortak bakıyor gayet mantikli. Yada aynı apartmanda başka bir ev açacaksınız

Bunun hesabını eşinle görmen lazım kayınvalide ile değil. Evlenirken biri "annem her ay bizdede kalacak" diye söylese itiraz hakkınız olurdu en azından. Onlar kendi aralarında anlaşmış belli ki. Sizi yok saymislarsa bu konuda itiraz etme hakkınız da var. Ben böyle durumlarda acik konuşurum. Kendi annem dahil kimse bana psikolojik baskı kuramaz. Evlenme tehditlerini çantasında saklasın.
nasil basariyorsun psikolojik baskidan kurtulmayi ..ben herkes tarafindan maruz kaliyorum

Back
X