- 24 Temmuz 2009
- 1.043
- 2.220
- 658
- 42
- Konu Sahibi -Gulbeseker-
-
Bende üzülüyorum,kendimi onun yerine koyuyorum,ben birde yalnızlıktan çok korkarım geceleri..Öyle bir anlattin ki kayinvalideye de üzüldüm bi taraftan. Bilemedim ki simdi...gecici bir sureligine ise tamam ama
Yaniniza cagirdiktan sonra git de diyemezsin.belki o zaman kayinvaliden gitmek istemeyecek.o riski de göze almak gerek. İyisimi sen hergün ziyaretine git, ama aynı evde yasamayin derim ben.hastalik olur kötü birsey olur o ayrı tabi.
Soluğu niye mahkemede alasin ki?eşin baskı mi yapıyor annem gelsin diyeBende üzülüyorum,kendimi onun yerine koyuyorum,ben birde yalnızlıktan çok korkarım geceleri..
Ne ekersen onu biçersin sözü geliyor aklıma,benimde oğlum var..off.. bilemiyorum sıkıştım kaldım..soluğu mahkemede almaktan korkuyorum bu işin sonunda...
Her gün gitmemde mümkün değil kızımın okulu var..
Diyebilir birde 5 çocuğu daha var evli ayrı şehirdeler,onların her gelişinde yada geniş çevreleri var her misafir geldiğinde falan benimde hazırlık falan işlerine gitmem gerekebilir onada hiç gelememOlmaz bence hiç huzurunu bozma aynı mahalle veya yan yana daire olabilir ama tabi bu sefer yan yana olucaksa ne gerek var aynı evde olsun diyebilir eşin
Yok işler sarpa sararsa hani kötü olursak bi arada yaşamaya başladığımızda..Soluğu niye mahkemede alasin ki?eşin baskı mi yapıyor annem gelsin diye
Bu size bağlı. Eğer hiçbir şeye karışmayan kendi halinde iyi bir insansa neden olmasın?
Ama siz rahat eder misiniz? Küçücük bir şeye sinirlenir misiniz? Bunları düşünerek karar verin. En basitinden ayaklarınızı uzatıp eşinizle sarılıp tv izlemeyebilirsiniz. Ya da evde rahat dolaşamayabilirsiniz, ya da istediğiniz kadar yatamayadabilirsiniz.
Her ayrıntısı düşünülüp karar verilmesi gerekli.
Evet bu mantıklı ara ara getirip bi deneme süreci yaşamak daha doğru galibaSanki pişman olmazsınız gibi geliyor, hani sorun yaratacak olsa 1 yıldır sık sık gelirdi, kalırdı ama kendisi de gelmek istememiş. Belliki rahatsızlık vermek istemiyor o yüzden özenli olacağını düşünüyorum. Ama temelli gelip yerleşmesindense başlangıçta biraz gelip kalsa istediği zaman da evine geçse nasıl olur, hem yalnız kalmamış olur hem de kendisini yük gibi hissetmez.
O zaman böyle bi işe kalkışma. Elinde olduğu kadar gidebilirsen gidersin yanina.her türlü yardımcı olursun. Vicdanın rahat olur. İlerde Allah korusun elden ayaktan düşerse öyle yaşarsınız beraber.Yok işler sarpa sararsa hani kötü olursak bi arada yaşamaya başladığımızda..
Doğru söylüyosunuz,en korktuğum Allah korusun duyuyoruz haberlerde,son nefesinde bile yalnız olması,böyle bişeyi eşimi baya sarsar eminim,gel artık beraber yaşayalım değilde gel birazda bizde kalalım diye açmalı galiba konuyuÖyle güzel bir esin varken her türlü kararina saygi duyacagina ve seninde pisman olmayacagini düsünüyorum.
Oldu ki ters gitti, yap iyilik at denize balik bilmezse halik bilir demis atasözü
Evet gerçekten iyi bir insan kendisi,kırıcı hiçbirşeyimiz olmadı çok şükür,oğlundan çok beni tutar herzaman..Allah razı olsun iyi düşüncen için demekki karsilikli saygili insanlarsiniz
Ama ayni evi paylasmak cok zor ve risk isin sonunda iyiyken kötü olmak var.. daha düşkün bi halde degilse ayrı olmaya dvam edin vicdanin icinde ziyaretleri cogaltabilirsin ...
Bence ''anne gel biraz bizimle kal değişiklik olur hem senin hem bizim için iyi olur.'' diye çağırarak deneyebilirsin. Bir kaç denemeye baktın problem çıkmıyor huzur kaçmıyorsa yaşayabilirsiniz beraber. Çok fazla ayrıntısı var bu işin denemeden anlaşılmaz. Mesela ben uzanarak tv izlemezsem olmaz ama kaynanam varken bacak bacak üstüne atmak bile istemem öyle bir ciddiyetim vardır. Kendi annem babam dışında tüm büyüklerime karşı böyleyim yani benimseyemediğim bir kişiyle uzun süre hayatta yaşayamam. Çok yorucu olur. Böyle takıntılarınız yoksa yanında rahatsanız neden olmasın.Evet gerçekten iyi bir insan kendisi,kırıcı hiçbirşeyimiz olmadı çok şükür,oğlundan çok beni tutar herzaman..
Ama işte o iyiyken kötü olmak korkusu ve onu çıkarken o sessiz ıssız evde bırakıp gelmenin verdiği his arasında sıkışıp kaldım..
Altli üstlü oturma sansiniz var mi?Selam arkadaşlar
8 senelik evliyim,2 çocuğum var,kayınpederim vefat etti geçen sene,kayınvalidemin emekli maaşı var ve tek başına kalıyor,aramızda arabayla 10 dkk mesafe var,her hafta yanına gideriz ve görümcemde aynı şehirde,oda ziyaretine gelir her hafta,bunları açıklamış olayım öncelikle..
Ama ben her seferinde evime geri dönerken onu öyle bırakıp çıkarken vicdan azabı çekiyorum,eşimde arasıra söylüyor annem biraz kalsınmı bizde diye,oda vicdanen rahatsız oluyor
Ama kayınvalidem gelmek istemiyor,belki ben teklif ettiğimde de içten bulmıyıp gelmiyo olabilir
Acaba diyorum kayınvalidemi yanıma getirsem ısrar ederek beraber yaşamaya başlasak pişman olurmuyum ilerde?
Kendisi iyi bir insan,benden çekinir,birbirimize karşı bi saygısızlığımız olmadı hep belli bir mesafe vardı çünkü
Ama beraber yaşamaya başlarsak bu değişirmi?
Görüşleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler..
Evet o şekilde başlamak en mantıklısıBence ''anne gel biraz bizimle kal değişiklik olur hem senin hem bizim için iyi olur.'' diye çağırarak deneyebilirsin. Bir kaç denemeye baktın problem çıkmıyor huzur kaçmıyorsa yaşayabilirsiniz beraber. Çok fazla ayrıntısı var bu işin denemeden anlaşılmaz. Mesela ben uzanarak tv izlemezsem olmaz ama kaynanam varken bacak bacak üstüne atmak bile istemem öyle bir ciddiyetim vardır. Kendi annem babam dışında tüm büyüklerime karşı böyleyim yani benimseyemediğim bir kişiyle uzun süre hayatta yaşayamam. Çok yorucu olur. Böyle takıntılarınız yoksa yanında rahatsanız neden olmasın.
Malesef şimdilik yok..Altli üstlü oturma sansiniz var mi?
Aminn teşekkür ederimEvinizde fazladan bi odanız varsa.. denemeye değer. Vicdan azabı kadar insanı yiyen bi şey olamaz. Hem sakin kendi halinde diyosunuz.. evinize almanıza minnet ederse gecinip gidersiniz.. baktiniz sapıtıyo. O zaman ayırırsınız. Evi kendine aitse. Evi boşaltmayın ki evine dönme olanagi olsun. Getirmeden once esinizi de uyarın. Eger olmazsa evine dönmesi gerekirse itiraz etmeyecek. Bastan anlasin.. bu arada.. Inanın hem siz hem de kayınvalideniz.. nesilleri tükenmekte olan insanlarsınız. Maşallah . ALLAH daha iyi etsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?