Merhametten maraz doğar.
Arkadaşlar öncelikle burda anlatacaklarımı kimseyle paylaşmadığımı fakat içimi dökme ihtiyacımdan dolayı burda olduğumu belirtmek isterim...
1 sene önce dayım iflas etti ve ailecek dara düştüler.Ben başka bir şehirde yaşıyorum benden iş bulmam için yardım istedi.Eşimle bende çocukları var perişan olmasın diye kabul ettik.Kenarda olan zor gün paramızdan en iyi sekilde evini tutup ailesine ucak biletleri yollayip getirttik.Dayım işe başladı fakat hemen maaş alamıyacağından hep desteğe devam ettik.Ama yengemin yüzünü güldüremedik.Burda yabanci olduklarindan bir isleri dustugunde yardima gidiyorum.Piknikti gezmeydi nere gitsem yalniz kalmasin diye onuda davet ediyorum.Ayda 2 kereden fazla evine gitmem oda dayim davet ederse.
Ondada yenge 3 yasindaki kizimi olur olmaz hersey icin uyarir ona dokunma bunu elleme gibi.Kendininde 8,6,5 yasinda cocuklari bana geldiginde diledikleri gibi davranir tum oyuncaklar onlerine cikarilir.Onceleri sorun etmedim cebine harcligina varana kadar koydum ki okula gidene harclik yapsin ihtiyacini karsilasin.Son zamanlar zoruma giden seyler yasiyorum.
1-8 yasindaki kizi annem oyuncaklarimi sakliyor cunku siz gelince,kizinin oynamasini istemiyor demesi (Annesi kabul etti cocuk yalan soylemiyor)
2-Hastanelik oluyorum arayipta nasilsin geçmis olsun dememesi...
3-Ev taşıdım bir tabak yemek yollamayip,bir seye ihtiyacin varmi diye bile sormamasi...
4-Memlekete giderken benimle gelmek istedi ben ucakla gidecektim onun gonlu kirilmasin diye ucak biletlerimizi otobuse cevirip onlarida goturdum mesafe cok uzak hamile ve cocuklu ilk uzun yolculugumu yaptim tesekkur yerine keske ucakla gelseydik cok yorucu oldu demesi...
5-Ama maddi acidan hala benden yardim beklemesi.
Benimde birikimim bitti ve yaptigim her yardimda zora dusuyorum.Verince magdur olup vermeyince vicdan yapiyorum.Ama yengem beni kullaniyor.Ailesinden kimseden 1 lira almiyor onlar dara duser diye ki hepsinin durumu iyi, benim uzerimden gecinmeye devam ediyor.Simdide dayim isten cikarildi arapsaci oldu hersey cok bunalimdayim dayimi severim ama esi tarafindan kullanilmak istemiyorum nasil bir yol izliyecem tavsiyelerinize ihtiyacim var...
Taşınma ve bilet olayı sonrası dayıma eşiyle gidiş geliş yapmak istemediğimi ve yaptıklarından dolayı kırıldığımı söyledim.Oda çok haklısın ama ben ve cocuklarımin sucu yok dedi.Hatta esiyle konusmus ne kadar vicdansizsin kadin hamile bari cocukla ilgilenseydin tasinirken onlar herseyimize kosuyor demis oda yapmasaydi karsiliginimi bekliyor demis.Ama isin icinden cikamiyorum huzurum kalmadi...Yapılan iyiliğin farkında olmayana öyle yardım etmeyi, düşünmeyi bırakın.. Artık sinirlendiğiniz bir anda biz şunları şunları yaptık, kendi kötü gün paramızdan size ev ayarladık her işinize yardıma koştuk diye yüzlerine söyle.. Sonra da uzak dur. Kendileri başlarının çarersine bakarlar. Sen zaten yapacağın yardımı da yapmışsın.
Taşınma ve bilet olayı sonrası dayıma eşiyle gidiş geliş yapmak istemediğimi ve yaptıklarından dolayı kırıldığımı söyledim.Oda çok haklısın ama ben ve cocuklarımin sucu yok dedi.Hatta esiyle konusmus ne kadar vicdansizsin kadin hamile bari cocukla ilgilenseydin tasinirken onlar herseyimize kosuyor demis oda yapmasaydi karsiliginimi bekliyor demis.Ama isin icinden cikamiyorum huzurum kalmadi...
Suan dayim icin yapiyorum zaten ama zorlaniyorum.Geldiginde guzel bir dille konusmak istiyorum ama nasil yapacam bilmiyorum...Siz yardımı dayınıza yapmışsınız yengeyi boşverin. Dayınız size karşı nasıl davranıyor o önemli. Birikiminizi bitirecek kadar yardım etmeseydiniz keşke desem zaten olan olmuş. İlk firsatta dayinizla konuşup artık durumunuzun olmadığını anlatin, bunu kibarca yaparsanız sorun olmaz. Yengeniz de bildiginiz kötü niyetli biri. Hiç muhatap olmamayı deneyin bence. Uçak biletini sizin almanızı istiyor herhalde, daha ne kadar sömürmeye niyeti var acaba?
Kendiniz dara düşecek kadar yardım asla etmeyin. Artık bu saatten sonra dayiniz da küsecek olursa vicdan yapmanızı gerektirecek hiçbir şey yok onu da bilin.
Tabii ki gerekmiyor ama yengem esinin issiz kaldigini biliyor ailesinden destek istemek yerine yada katkida bulunmak yerine bana yonlendiriyor canimi sıkan bu...Dayınla konuşursun yengenle konuşmazsın. İkisiyle de iyi olman gerekmiyor.
Tabii ki gerekmiyor ama yengem esinin issiz kaldigini biliyor ailesinden destek istemek yerine yada katkida bulunmak yerine bana yonlendiriyor canimi sıkan bu...
Ben uzaktaydim ama cevredekiler huyu boyle diyor.Yengen bir de sizin durumunuz iyiyse sizi çekememiş olabilir.. Kendileri iflas ettiyse..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?