Vicdanımın Esiri Oldum

Kocani op de basina koy.
Karisinin dayisina ve yengesine bu kadar iyiligi herkes karsilamaz

Yengene de mesafe koy artik
Dayin da bir sekilde basinin caresine baksin

Omrunun sonuna kadar sen ve kocan mi bakacaksiniz dayina?

Ya okurken daraldim. Canim basinin zoru ne, koskoca dunyada dayina yardim edecek bi sen mi kaldin? Bak demedi deme, yarin durumu duzeltince yengenin doldurusuna gelir de suratina bakmaz o dayin.

Neyin vicdanı bu çok mu safsınız? Bence bazı insanlar ısrarla kullanılmayı bir noktadan sonra hak ediyorlar. Bu örnekte olduğu gibi.

Canım liseye giden 2 çocuğum daha var birisi iyi bir fen lisesini kazandigi icin baska sehirde yatili okuyor.Buyuk kizimda rahatsiz bu durumdan.Yani anliyacagin masraf cok 4.bebis yolda...
Ooo Maşallah Allah bağışlasın Canım çocuklarını düşün sen hiç üzme kendinibiraz kendilerini idare etmeyi öğrensinler

Neyin vicdanı bu çok mu safsınız? Bence bazı insanlar ısrarla kullanılmayı bir noktadan sonra hak ediyorlar. Bu örnekte olduğu gibi.
Evet kullanilmis olabilirim dediğiniz gibi safta olabilirim.Maksat bir aileye yardim eli uzatmakti cocuklari perisan olmasin diye,bu sekilde davrandigim icin kullanilmayi hak ettiysem yapacak birsey yok.Kendim ettim kendim buldum derim...

Hatta esiyle konusmus ne kadar vicdansizsin kadin hamile bari cocukla ilgilenseydin tasinirken onlar herseyimize kosuyor demis oda yapmasaydi karsiliginimi bekliyor demis.Ama isin icinden cikamiyorum huzurum kalmadi...

siz elinizi çekin ki kadın yokluğu tatsın
vicdan yapmayın
çok zorda kalırsa işe girip çalışsın
kimse kusura bakmasın ben o kadar yardım ederken oynamak için çocuğumdan oyuncak saklayan ile vicdan muhasebesi yapamam

yapacağını yapmışsın daha artık ne yapıyorsun ki, dayın işe de girmiş artık..çocuğun var artık onun rızkından vermeyi bırak bence çünkü yapacağını yapmışsın

Evet kullanilmis olabilirim dediğiniz gibi safta olabilirim.Maksat bir aileye yardim eli uzatmakti cocuklari perisan olmasin diye,bu sekilde davrandigim icin kullanilmayi hak ettiysem yapacak birsey yok.Kendim ettim kendim buldum derim...

Başlangıçtaki niyetiniz iyiymiş zaten ona bişey demiyorum yani bunları gördükten sonra yardımı kesmeliydiniz.

Anneniz babanız bunları yapsa tamam da siz niye dayınız yengeniz için bu kadar seferber oldunuz ki. Tama yardım edilir ellere bıle edilir ama kendını zora sokup karsı tarafı da arsızlastıracak kadar degıl

Tamam yardım yapmışsınız iyi güzel ama daha ne kadar size sirtinizi dayayıp yaşayacaklar.

Güzelce konuşun dayinizla yardım talebinde bulunduğunda dayicim ben elimden geleni yaptım daha fazla yapamıyorum bende zor durumda kalıyorum kusura bakma deyiverin.

Şimdi kimse iyilikten anlamıyor üstüne birde daha fazlası bekleniliyor ve ilk firsatta yapmasaydin deniyor.

Yapacağınız her şeyi yapmışsınız , yeter demesini , durmasını bilmeniz gerekiyor.

Yaptığınız iyilikler bir süre sonra göreviniz haline geliyor maalesef..
Vicdanınızın tahta etmemesini çok iyi anlıyorum. Dayınız yine işsiz kalmış sadece iş bulmasına yardım edin çevreniz genişse, yeter. Ondan sonrası için vicdan yapmanıza gerek yok. Yengeniz de madem iyilikten anlamayan bir nankör, görüşmeyi kesin. İnsanlar nankörlüklerine yeni kılıf bulmuşlar: "yapmasaydı!" ne itici ve ne iğrenç bir bahane..

taviz tavizi doğurmuş malesef
konu sahibi yenge yapsanız da yapmasanız da aynı..... lütfen!!!
artık yapmayın çağırmayın vermeyin

Hepiniz cok haklisiniz arkadaslar bugun Dayim'la biraraya gelecez ve bu konuyu konusacam.Sonucta herkes ayni dusuncede demekki bu kadar vicdan fazla oldu...
Is bulmada ve manevi acidan yanindayim fakat maddi olarak bende dardayim.Sen is bulana kadar yengemin ailesi destek olsun diyecem...Gelismeleri yazarim desteginiz icin cok tesekkur ederim...

Kime cok degee verirsen kacim kacim kacacaksin.
Bi laf var nankordur insanoglu kimse bilmez fendini kime iyilik ettiysen ondan koru kendini..

Ben iyiligin olculusunden yanayim. Hakettigi kadar.

Koskoca aileyi neden şehrinize getirdiniz ki. Dayınız çalışmaya başlasaydı o zamana kadar yengeniz memlekette kalsaydı. Uçak paralarına kadar ödemişsiniz. Nankör insana bu kadar iyilik fazla maalesef. Bence dayınızla konuşun kendisiyle konuşacağınızı ama eşiyle artık muhattap olmak istemediğinizi söylersiniz. Artık ne hali de varsa görsün kadın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…