Vicdanımın Esiri Oldum

Yeteri kadarini yapmışsınız bundan sonrası dayı ile yengeye kalmış .Artık başlarının çaresine nasıl bakacaklarini düşünsünler.
Koca insanlar.Arayip bulsunlar iş.İflas etmiabis bulmuşsunuz o işten de çıkmış şimdi yine siz mi ayarlayacaksiniz işi.

Vicdanlı tutumunuzdan dolayı sizi ve eşinizi tebrik ederim.Ama araya mesafe koyma zamanı çoktan gelmiş bence sizinde 2 çocuğunuz var size muhtaçlar zorunlu durumlar haricinde iletişimi azaltın bence yardım konusunda da eğer kendinizi zorlamayacak kadar yardım edecekseniz dayınıza verin.Otobüs bileti Yok uçak bileti onları da almayın memlekete bir kaç sene gitmemekle ölmez o kadar maddi zorluğu varsa.Taviz tavizi doğurmuş çünkü sizi mecbur görüyor yapmadığınızda tüm iyilikler çöp olacak geri çekilin derim ben

Sen zaten elinden geleni yapmissin. Ev tutulmuş yerleşme düzen sağlanmış. Bundan sonrası onlara kalmış elini eteğini çek artık bence. Dayin artık düzenini kurmuş sen iş arayacak değilsin bu saatten sonra.. koskoca adam gezsin arasın bulsun canım.. yengene de kırıldığını belli et kendine çeki düzen versin

Vicdan yapacak durum da Yok bizimde maddi durumumuz kötü de çık işin içinden insan o kadar iyilik eden yeğenin çocuğunu başında gezdirir taşınırken yardım eder hiç bir şey yapamıyorsa çocuğuna bakar.Dayının da suçu var kusura bakma oda çocuğuna demiyor mu ne kadr ayıp annenin yaptığı çocuktan oyuncak saklanır mı bize o kadar iyilikleri geçti nankörler diye

Dayımın haberi yoktu hayatta musaade etmez,bende esiyle arasi acilmasin diye bahsetmemistim.Son olayda artik esiyle gorusmek istemedigimi gerekceleriyle soyledigimde bu konuyuda soyledim.Yapar o nankor dedi.Ben oyuncak parasi vermedim haberimde yok senin verdigin parayla almistir birde sakliyor huyu boyle iyiliksiz dedi.

Erken doğum riskim var daha oncede hep erken dogum yapmis biriyim kizim 32.hf dogdu bundada tansiyon basladi ilac kullaniyorum inanin bu kadar stres cok fazla geceleri uyuyamiyorum.Sizde hamilesiniz dua edin lutfen...Hersey yoluna girer umarim.

arkadaşım sana dua ederiz etmesine ama sende bitiyor iş. bak yazık bebeğine. eşin nasıl bu kadar musamahakar kalabiliyor. ben abime yapamam bu kadarını açıkça söyleyeyim . yani bana nankörlük ederse dururum. Tabiki zor durumda kalırsa canımı veririm . gel sen yap et ev tut o kızına burun kırın etsin. yaptığı tam bir görgüsüzlük. Bende yavaş yavaş elini çek. hiç vijdan deme. asıl maddi anlamda sıkıntıya girerek çoluk çocuğunun rızkını dağıtıyorsun. Allâh şimdiye kadar yaptığın bütün hayırlarını kabul makbul eylesin. yaptığın iyilikler yoluna gelsin. ama bir yerde kendine gelmen lazım. buda bir fırsat. bırak yollarına baksınlar. kira yardımı vs yapma. dayı bende sıkışığım dersin. bu arada tek yiğen senmisin
annen baban ne diyor bu konuda.

Canım kendini düşün sen hassas fedakar iyi kalplisin belli ama üzme kendini gerçekten yardım edebilecek durumun varsa dayına yardım et ama bebeğinin eşinin doğmamış bebeğinin hakkını yedirme.Onlara da yazık değil mi? Belki sen maddi zorluk çekerken o parayla lüks tüketim yapıyordur

Annem babam artik rahatsiz bu durumdan birak yapacagini yaptin ayaklarinin ustunde dursunlar diyor.Esim ne yapalim cocuklari acmi kalsin adam caresiz diye,dayima yardima devam ediyor.Ama kira veremiyecegimizi soyledik.Baska yigende var ama mantigiyla hareket ettigi icin uzak duruyor.Onceden kizsamda hakli yanlari varmis diyorum.Dayim ailesini erken kaybettigi icin okurken bizde kaliyordu abim gibi aslinda uzerimde emegide vardir.O yuzden yardim etmek istedim ama bende zorlaniyorum maalesef.

Canım liseye giden 2 çocuğum daha var birisi iyi bir fen lisesini kazandigi icin baska sehirde yatili okuyor.Buyuk kizimda rahatsiz bu durumdan.Yani anliyacagin masraf cok 4.bebis yolda...

yenge hanımın ne olduğunu biliyor madem abi dayıcığın, karısına çeki düzen vermesi için uyarıda bulunsun. gerçi değişeceğini sanmam. en iyisini yaparsınız. Allâh yaptıklarını kabul etsin . bundan sonra herşey Güzel olsun gönlünce.

Sadece yengenız degıl dayınız da sizi kullanıyor bu denli olamaz cnkü hıc mı onuru gururu yok anlayamadım
İyilik yaramıyor kımseye hemen kullanılmaya baslanıyorz malesef aılenızın rızkını yedırmeyın derım

Bir iyiliği defalarca kez yapınca insanlar artık onu sizin göreviniz gibi görür. Yapmadığınız ilk anda da böyle kötü şöyle ortada kaldık diye söylenirler.
İyilikten maraz doğar bundan dolayı söylenmiş olsa gerek siz vicdanen elinizden geleni yapmışsınız yeterli.
Verdiklerinizi alma gibi bir durumunuz yok bence giden gitti ama açık açık konuşup maddi durumumuz bizimde iyi değil yetişemiyoruz manevi desteğim sizinle ama maddi olarak yapamıcaö diyip kendi evinize dönün derim.

Cevapta nerden baksan ofsayt 75 tl oyuncaga verdigine gore durumlari okadarda kotu degil.Zaten cocuklar cicek cok masum temizler iste boyle kotu ornek olarak zehirliyorlar paylasmayan yalan atan biri haline geliyor bunuda anne bba yapiyor.

Suan dayim icin yapiyorum zaten ama zorlaniyorum.Geldiginde guzel bir dille konusmak istiyorum ama nasil yapacam bilmiyorum...

Ben yorumlara yazdiklariniza bakınca size kızmaya başladım.
Birincisi; abi gibi gördüğünüz kişi aslında aile büyüğü yani onun size kol kanat germesi gerekirken siz ona aile büyüklüğü yapıyorsunuz. Bir yerde durmanız lazım yoksa size güvenerek asla kendi ayakları üzerinde duramayacaktır.
Ikincisi; iflas etmesin diye anneniz zaten borca girmiş. Ben de bunu anlamıyorum; neden illa iş sahibi olmak? En başta bir işe girseydi olmuyor muydu? Kendi işinin patronu olma sevdası yüzünden ailecek siz borç ödüyorsunuz.
Üçüncüsü; dayınız eşinin bu şekilde nankör olduğunu bilip sadece arkasından onu çekiştiriyor. Gerçekten gerekeni yapsa yenge de ayağını denk alır. Bence dayı da size hoş görünmek için sadece arkasından konuşuyor ki yardımınızı kesmeyin. Yoksa karısını uyardığını bile sanmıyorum.
Uyarsa bile bir işe yaramıyor işte. Ben sadece yengenin değil dayınızın da sizi kullandığını düşünüyorum. İşe girip çalışırken bile sizden yardım aliyor, idare etsin yani. Hele şimdi işten çıkınca iyice size bel bağlayacak belli ki.

Yenge otobüsle zor oldu uçakla gitseydik dediğinde "benim iki bilet alacak durumum yoktu keşke kendi biletini alsaydin da uçakla gitseydik. Ben de hamile halimle yolda perişan olmazdım." Demediyseniz ve içinize attiysaniz o yenge size daha neler yapar. İyilik bir noktadan sonra sadece saflık ve afedersiniz aptallik oluyor, onun dozunu ayarlamak gerek.
Sizin eşiniz de çok iyi bir insanmış. Bir daha çocuklar aç mi kalsin derse bana mi güvenip üç çocuk yaptı idare etmesini öğrensin diyin lütfen. Hayir yani birinden harçlık alıyorsam 75 liralik oyuncak alamam. Onu kötü gün için biriktiririm. Nasilsa bunlar vermeye devam edecek diye düşünüyor.

Sizin de çocuklarınızı Allah bağışlasın. Onlarin rızkını başkasına vermeyin lütfen. Dayiya nasıl söylerim diye düşünüyorsunuz ya işte çocuklardan iyi sebep mi olur. Çocuğu dershaneye yazdirdik, okuldan para istediler vs gibi bin tane sebep sunarak artik size yardim edemiyoruz bir de hamilelik doğum masrafı falan dersiniz. Durup durup birden patlayip yaptiklarinizi boşa götürmeyin, bunları söylerseniz sorun olmayacaktır bence. Dayi da kendi iş bulsun bir zahmet. Gerçi siz yine iş bulmasına yardim edebilecekseniz edin o ayrı.
Kusura bakmayın biraz sert çıkıştım ama kızdım size. Lütfen kendinizi kullandirmayin, onlara verdiğiniz her kuruşta aslinda çocuklarınızın hakkı var o yüzden kızdım.

Ay kuzum benim ya çok üzüldüm senin için İnsanı iyiden ve iyilikten soğutuyorlar.Suç sende değil ki.Kullanılıyorsun canım ve bu his o kadar can yakıcı ki.Bana kalırsa artık maddi yardımını tamamen kes.Sana da yazık bak bebeğin olacak para lazım sana.Ha yanlarında bulun yine ama manevi anlamda.Kendi kendilerine yetmeyi öğrensinler 3 tane çocukları var nihayetinde.

Söylediğiniz herseyde cok haklisiniz.Esimde sizin gibi dusunuyor keske cevabini verseydin o utanmamis soylerkende sen niye icine attin diyor.Dayin karimin huyu bu diyor agirligini koyamiyor ki,bu hala boyle davranabiliyor diyor.Yani aklın yolu bir.Biraraya geldigimizde guzelce konusacam kendiside goruyor doktoru ilaci okulu ne kadar masrafim var.Yani kızmakta cok haklısınız cevap verdiginiz icin tsk ederim...

Ben dayımı çok seviyorum uzakta ama farklı bir yeri var bende , içten gelen birşey bu . O yüzden kıyamamanızı anlıyorum , yalnız artık sizde tükendiniz ve eşinizle aranız açılmadan bu konuyu halletmelisiniz . Hatta geç bile kalmışsınız . Onlarda kendi geçimlerinin sorumluluğunu taşımalılar . Siz kötü görünsenizde onlar tarafından , önceliği kendi ailenize vermelisiniz . Büyük ihtimal dayınız mecbur kalınca çözüm bulacaktır

Dayiniza artik destegi birakacaginiza ve kendinizde zor durumda kaldiginizi söylemelisiniz.. yengenizinde yaptiklarini demelisiniz diye düsünüyorum .. ve onlarin ailesinden niye yardim gelmiyor niye kimse kilini kipirdatmiyor diye uyarmalisiniz.. bence böyle ve kesinlikle artik birakmlaisiniz yardimi.. böyle küstah bir yengeye sahipseniz.

Bence siz bir yegen olarak cok da fazlasini yapmissinz artik.birakacaksinz herkes kendi cabalayacak birseyler icin hata sizde bence cok kullandirmisnz kendinizi birikiminizn onemli bir kismni bile verdim diyorsunz daha ne yapcaksinz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…