Vicdansız insanlar

Merhaba ben 4 yıllık evlı ıkı cocuk annesıyım gorucu usulu ıle evlendım. evlendıgımın ılk haftasında kaynana kayınpeder ve esım benden mehırım olan altınlarımı zorla aldılar ve 2 sene sonra baska bır gelın getirdıler ondan almadılar cok sınırlenıyordum bu duruma ve kaynana altınlarımdan hıc bahs bıle etmeyıp sankı hıc almamış gıbı umreye gıttı. geldıgınde bende artık daha fazla dayanamayıp gecen gun arayıp ne zaman vereceklerini sordum. oda bana o sızın borcunuzdu odedınız dedı bende ılk haftadan ne borcum varmıs dedım falan tartıstık vermeyeceklerini söyledi bende sıze helal etmiyorum dedım.sen bilirsin dedi hıc takmayıp sımdı ben bu insanlara ne yapmalıyım . Allah bırakmasın bu haksızlıgı..
Kendi kizlarinin basina gelse dünyayi kopartirlar ama elin kizina böyle davranmayi iyi bilirler..
Lanet olsun cidden

Anlaşılmayan şeyler var konuda.

Düğünde size takılan takıları mı aldılar, yoksa mehir olarak size verilen altınları mı aldılar?
Altınlar alınırken neden sessiz kaldınız? Neden ortalığı ayağa kaldırmanız?
Yeni gelinin de altınları alınsaydı konu hiç gündeme gelmeyecek miydi? Yani sizi tetikleyen yeni geline farklı muamele edilmesi mi oldu?
Borç ile kastedilen ne? Düğün borcu mu yoksa eşinizin borcu filan mı?
Şöyle anlatayım mehırım olan altını aldılar tabıkı sessız kalmadım hep gundemdeydı konu ama dıger gelınlerınden almadıkları ıcın dahada gundeme geldı elbette kı.. Borcta heralde esımın uzerıne yıktılar onu kast ettı ben bılmıyorum tabıkıde. Tabiki helal etmıyorum

Merhaba ben 4 yıllık evlı ıkı cocuk annesıyım gorucu usulu ıle evlendım. evlendıgımın ılk haftasında kaynana kayınpeder ve esım benden mehırım olan altınlarımı zorla aldılar ve 2 sene sonra baska bır gelın getirdıler ondan almadılar cok sınırlenıyordum bu duruma ve kaynana altınlarımdan hıc bahs bıle etmeyıp sankı hıc almamış gıbı umreye gıttı. geldıgınde bende artık daha fazla dayanamayıp gecen gun arayıp ne zaman vereceklerini sordum. oda bana o sızın borcunuzdu odedınız dedı bende ılk haftadan ne borcum varmıs dedım falan tartıstık vermeyeceklerini söyledi bende sıze helal etmiyorum dedım.sen bilirsin dedi hıc takmayıp sımdı ben bu insanlara ne yapmalıyım . Allah bırakmasın bu haksızlıgı..
Mehir kişiye özeldir. Din katında kocanızın size sorumluluğu. Allah'a bırakın havale edin yapacak bişey yok

Şöyle anlatayım mehırım olan altını aldılar tabıkı sessız kalmadım hep gundemdeydı konu ama dıger gelınlerınden almadıkları ıcın dahada gundeme geldı elbette kı.. Borcta heralde esımın uzerıne yıktılar onu kast ettı ben bılmıyorum tabıkıde. Tabiki helal etmıyorum

Helal edip etmemenizin maddi dünyada bir karşılığı yok. En fazla kendi kafanızı rahatlatabilirsiniz helal etmeyerek ama belli ki kendi kafanızı bile rahatlatamadınız ki konu açtınız.

Eşiniz ne söylüyor? Bu çok önemli. Belki o gelinden de almak istediler ama oğulları izin vermedi karısının altınlarının alınmasına.

Ne borcuymus

Eşinizin tavrı önemli. O ne diyor, sizi savunuyor mu? Savunmuyorsa geçmiş olsun sizi hiçbir şekilde takmazlar.
Sanmıyorum ama mehir senediniz var mı? Kendi ailenizi konuyu açın bari konuşsunlar karşı tarafla.

Burada bir konuda gormustum: mehir senedini mahkeme delil olarak kabul etmisti. Senediniz varsa saklayin. Evliliginiz devam ederken o altinlari size vermezler.
Sizin aileniz neden mudahil olmadi bu duruma?

Genelde o altınlar geri yapılmaz zaten giden geri gelse rahmetli dedem gelirdi hesabi.Benimkileri de almısti kayinpederim gecen sene geri yaptı ama herkes yapmiyor tabii annem 30 yıllik evli onunkini de almişlar yapmamıslar dedem sirtında o veballe gitti öbür tarafa.Neden hemen gelinlere yapilan altinlar ilk fırsatta akla gelir bilmiyorum degişik bir kafa.Bir de neden size yapılan haksızlık baskasına da yapilsın ki ikinize de yapilmasın..Onun kocasi akıllıymıs ki isteyecek cesareti bile vermemis onlara
Elbette kı alınmasın ondan da..benımkılerı vermeyip ustune bıde ısteyınce dalga gecıyormus gıbı sızın borcunuzdu demesi hangı ahlaka hangi İnsaniyete sığar

Elbette kı alınsaydı durumları yok dıye ses çıkarmaz dım bırınden alıp bırınden almamaları nasıl bır haksızlık

Olay çıkartın o zaman. Ailedeki herkese anlatın. Özellikle daha dindar olanlara. Hatta böyle ailede sayılan, dini bilgisi geniş biri varsa ondan yardım isteyin.

Back
X