Vicdansızlık mı yapıyorum

Bakın bakamayacaksanız almayın,hayvanlar konusunda çok hassasım,bir kere aldıysanız bakın,eğer onu sokağa atarsanız vicdansızlık yaparsınız evet.
Onlar bir kaç ay sizler sevin,zora gelince de atın gitsin sokağa diye yaratılmadı.Lütfen,yapmayın..:KK43:

Guzel bebegimi maltalı bir doktor hanım sahiplendi:) dun aksam goturdum yeni yuvasına, evim bombos kaldı simdiden ozledim ama benden iyi bakacaklarını umit ediyorum

İnşallah çok mutlu olsun ömürlük yuvasında..
Siz de hazır olduğunuzda alırsınız bir bıdık :KK19:

Kusura bakmada ben çok kızıyorum bu olaylara.. Aynı şartlarda yaşıyoruz. Benim öğrenci evimde stüdyo daire, amerikan mutfak ve benim 2 kedim var. Hayvanlara tapıyorum diyorsun ama kediler hakkında çok eksik bilgin var. Kediler insanlardan daha temiz canlılardır. Bu Kur'an da bile geçer. Dillerinde özel antibakteriyel bir mekanizma vardır ve kendilerini bu şekilde temizleyip, mikropsuz hale getirirler. Hatta o kadar temizler ki Peygamber efendimiz kedisinin su içtiği kaptan abdest bile alırmış. İyi besleyip, düzenli taramasını yaparsan da tüy dökme problemi yaşamazsın. Kedi evi kirletmez, çoğu zaman ev kediyi krletir. Ben otobüsle memlekete götüremediğim için (bagaja koymalarına izin vermem) gitmemeyi tercih ediyorum. Ya da kapıcıya anahtarı bırakıp düzenli olarak mamasını suyunu koyduruyorum. Onları bırakıp gittiğimde de 2, en fazla 3 gün kalıyorum. Onların iyiliği için herşeyi göze alıyorum, gerekirse memlekete gitmemeyi bile. Çünkü ben onları alarak bir sorumluluğu üstlendim, ona göre davranmam gerekiyor. Sokağa salma meselesinde de; ev ortamına alışmış bir kedi sokakta telef oluyor. Ve bunu tam olarak vicdansızlık diye nitelendiriyorum. Eğer bir hayvan alıyorsanız ya sonuna kadar onunla yaşamayı göze alın, ya da baştan hiç almayın kapının önünde bakın çünkü o hayvan sahibine alışıyor. Sonuçta hiçbirimiz bu çocuk altına yapıyor, geceleri ağlıyor yada ev küçük diye doğurduğumuz çocuğu sokağa atmıyorsak, hayvanları da atmaamalıyız ye düşünüyorum. Farklı bir can taşımıyor çünkü.. Sende eğer bakamayacaksan biran önce sahiplendir derim, sokağa salma, kendine de daha fazla alıştırma.

Sahiplendirdigine sevindim. Bir daha boyle bir konu olursa sokaga atayim mi diye dusunme, evde birak, gunde bir onbes dk bir arkadasin gelip yemini suyunu degistirsin, azicik oynasin. Sokaga atmak da neymis, hele de yavru...

Back
X