vicdansizlikmi

gulje

Rabbi yessir
Kayıtlı Üye
6 Mart 2018
46
148
93
30
Merhabalar benim 4.5 aylik bir kizim var. istiyorum. Esimin isden ayrildigi gunden beri esimin ailesiyle beraber oturyoruz. Bende biraz birikim yapa bilmek adina ise baslamak istiyorum. Kizim 6 aylik oldugunda kizimi kvye birakip ise baslamak vicdansizlik olurmu yoksa ucretsiz izin hakkimi kullanmalimiyim. Tecrubelerinizi paylasirmisiniz.

Merhabalar benim 4.5 aylik bir kizim var. istiyorum. Esimin isden ayrildigi gunden beri esimin ailesiyle beraber oturyoruz. Bende biraz birikim yapa bilmek adina ise baslamak istiyorum. Kizim 6 aylik oldugunda kizimi kvye birakip ise baslamak vicdansizlik olurmu yoksa ucretsiz izin hakkimi kullanmalimiyim. Tecrubelerinizi paylasirmisiniz.
Bir buçuk ay sonra gireceğiniz iş hazır mı?

Neden vicdansızlık olsun ki çalışan birçok kadın bunu yapıyor. Zaten maddi olarak sıkıntılı bir dönemdesiniz, çalışıp birikim yapmanız sizin için çok iyi olur. Kayınvalideniz için de uygunsa ve iyi bir şekilde bakabilecekse gayet mantıklı

Birikim her yaşta yapılır ama bir bebeğin 0-2 yaş dönemi hayatta bi kere gelir.
2 yıllık kazançla ihya olmazsınız ama sizin varlığınızla bebeğiniz, tabir yerindeyse, "ihya olur".
O dönem çalışmadım, yine doğursam aynısını yaparım

Bence cok cok sikintiya girmicekseniz bebisle zaman gecirin:)

2 yıllık kazançla ihya olmazsınız ama sizin varlığınızla bebeğiniz, tabir yerindeyse, "ihya olur".
Bu kayınailesiyle birlikte yaşayan birine verilecek bir tavsiye değil bence.

Konu sahibi siz de çalıştığınızda birkaç ay birikim yapıp evinizi ayıracaksanız çalışmanız şu an mantıklı bence. Bebeğiniz de güvenilir ellerde olacak.

Hayir ,vicdansizlik degil,butun gun kv ile duracaginiza ,caliskn,kendi hayatiniza ve çocuğunuzun hayatina sahip cikin

Ben başladım çalışmaya konunuzu okuyunca içim cız etti
Memurrsaniz yarım gün çalışırsınız telafi edilebilir
Ama şimdiki aklım olsa evimde oturur bebeğime kendim bakar her gün bu tas çorba içmeye razı olurdum
Gelmiyor o günler işte geri keskelerle yürümüyor
Uzmanlar da ilk 2_3 yılın çok önemli olduğunu söylüyorlar
İnşallah eşiniz güzel bir işe başlar bunu düşünmenize gerek bile kalmaz

Niye vicdansızlık olsun tabi ki çalışmalısınız. Çocuğunu bakıcıya bırakıp çalışan milyonlarca kadın var. Eşiniz çalışmıyor kayınvalidenin evindesiniz mecbur çalışıcaksınız. Eşinizde iş bulmaya çabalamalı nereye kadar kayınvalide kayınpeder her şeyi karşılayacak ki onlar içinde zor şu an ev üstüne ev çocukta var masraf şu bu derken çalışmayıp öylece yatmak o insanlara asıl vicdansızlık olur

Annelikte en önemli şey annenin kendini iyi hissetmesidir. Anneyi verimli kılan şey arada kafa dağıtmak, bebekten ayrı saatler geçirebilmektir. Bazıları ihtiyaç duymayabilir, ya da maddi anlamda sıkıntısı yoktur, evinde rahat ve özgürdür, vs... çalışma saatleriniz uygunsa, bebeğinize zaman ayırabilecekseniz, kendinizi çok hırpalamayacaksanız bence düşünebilirsiniz

Neden vicdansızlık olsun ki çalışan birçok kadın bunu yapıyor. Zaten maddi olarak sıkıntılı bir dönemdesiniz, çalışıp birikim yapmanız sizin için çok iyi olur. Kayınvalideniz için de uygunsa ve iyi bir şekilde bakabilecekse gayet mantıklı
Evet kendisi uygun oldugunu soyledide ben yine dusunmeden edemiyor

Ah keske esim bi is bulsa evimizide ayirmamiz lazim

Bu kayınailesiyle birlikte yaşayan birine verilecek bir tavsiye değil bence.

Konu sahibi siz de çalıştığınızda birkaç ay birikim yapıp evinizi ayıracaksanız çalışmanız şu an mantıklı bence. Bebeğiniz de güvenilir ellerde olacak.
Evet biraz birikim yaparsam iyi olacak

Annelikte en önemli şey annenin kendini iyi hissetmesidir. Anneyi verimli kılan şey arada kafa dağıtmak, bebekten ayrı saatler geçirebilmektir. Bazıları ihtiyaç duymayabilir, ya da maddi anlamda sıkıntısı yoktur, evinde rahat ve özgürdür, vs... çalışma saatleriniz uygunsa, bebeğinize zaman ayırabilecekseniz, kendinizi çok hırpalamayacaksanız bence düşünebilirsiniz
Eger calisirsam calisma saatim 8 - 5

Back
X