vicdansizlikmi

İmkanınız varsa 9 aya kadar evde kalsanız iyi olabilir.
6 9 ay arası ek gıda süreci oturur diye düşündüm onu da, çok önemli değil yani.

Ev ayırma vs durumları var. Çalışmalısınız bence de. Vicdanla hiç alakası yok durumun.

Ben 2 sene kendim baktım. 2 yaşla 3,5 yaş arası kreşe gitti. Pandemiden sebep 3,5 sonrası yine evdeyiz. 2 sene kendim baktım diye de başım göğe ermedi açıkçası.

İmkanınız varsa 9 aya kadar evde kalsanız iyi olabilir.
6 9 ay arası ek gıda süreci oturur diye düşündüm onu da, çok önemli değil yani.

Ev ayırma vs durumları var. Çalışmalısınız bence de. Vicdanla hiç alakası yok durumun.

Ben 2 sene kendim baktım. 2 yaşla 3,5 yaş arası kreşe gitti. Pandemiden sebep 3,5 sonrası yine evdeyiz. 2 sene kendim baktım diye de başım göğe ermedi açıkçası.
Bende 2 yasinda krese vermeyi dusnuyorum

Bu kayınailesiyle birlikte yaşayan birine verilecek bir tavsiye değil bence.

Konu sahibi siz de çalıştığınızda birkaç ay birikim yapıp evinizi ayıracaksanız çalışmanız şu an mantıklı bence. Bebeğiniz de güvenilir ellerde olacak.

Kendi annemle de yaşasam fikrim aynı.

Merhabalar benim 4.5 aylik bir kizim var. istiyorum. Esimin isden ayrildigi gunden beri esimin ailesiyle beraber oturyoruz. Bende biraz birikim yapa bilmek adina ise baslamak istiyorum. Kizim 6 aylik oldugunda kizimi kvye birakip ise baslamak vicdansizlik olurmu yoksa ucretsiz izin hakkimi kullanmalimiyim. Tecrubelerinizi paylasirmisiniz.
Süt izni yok mu ? Az çalışma saatleri yok mu ? Bence başlayabilirsiniz. Ben de ilk oğlumda erken başlamıştım işe mecburen .

Siz başkalarıyla aynı evde yaşamaktan rahatsızlık duymuyor olabilirsiniz ama konu sahibi kendini bu cendereden kurtarmaya çalışıyor. Bunun için de çalışması gerekiyor.

Sanırım karşılıklı birbirimizi yanlış anladık.
Ben bir önceki yorumunuzu "konu sahibi kayınvalide ile birlikte yaşadığı için çocuğu ona bırakabilir, güvenilir biri neticede" türünden anladım.
O nedenle kendi annemle bile yaşasam çocuğumu 0-2 yaş arası kimseye bırakmam anlamında cevapladım.

Meğer siz kayınvalide ile evleri ayırması için çalışması gerekiyorsa çalışsın demek istemişsiniz. Şuan fark ettim.

Konu sahibinin kayınvalide ile sorunu varmı ve onla ilgili bir soru sordu mu o kısmı bilmiyorum, ama sorunun asıl metninde çocuğu 6. aydan itibaren bırakmak vicdansızlık mı diye soruyor sanki.
Ona da cevabım hep aynı olacak. Ciddi bir geçim sorunu yoksa bana göre o dönem evde olunmalı. Ama hem kayınvalide hem geçim noktasında ciddi sıkıntı varsa bilemedim şuan, çalışmak mantıklı olabilir dediğiniz gibi.

Neden vicdansızlık oluyor, onu anlamadım.
Ne güzel çalışabildiğiniz, geri dönebileceğiniz bir işiniz var.
Bolluk bereket içinde yaşamıyorsanız (ki o zaman bile bir anne de çalışmaktan yana kullanabilir tercihini) elbette çalışmanız en iyisi.
Önemli olan bebeğe annenin bakması değildir, annenin müthiş sabır ve sevgiyle bakmasıdır.
Bu günde ha 6 saat ha 24 saat, eğer kv ye layığıyla bakacağına güveniyorsanız mutlaka çalışın.

Kadının çalışmasını sonsuz destekleyen biri olmama rağmen, buna vicdansızlık demem ama düşüncesizlik derim. Şöyle ki memuriyet ya da kadrolu bir işiniz yoksa ve de zaten o kaynana evinde bu çocuk yapılmışsa, bebeğin bu zor ortamdan sorumlu olmadığı halde günün büyük bölümünde anneden mahrum kalmasına haksızlık ve de düşüncesizlik diyorum. Neredesiniz bilmiyorum ama işe gitmek için en azından bir saat önceden çıkmanız, bunun hazırlığının da bir o kadar sürmesi gerekir, süt izni yok ve akşam geri dönüş de bir o kadar zorludur. İş stresi, yorgunluğu, bu pandemi de dışarının tehlikesi vs vs. Evet çocuk için anneyle geçirilen kaliteli nitelikli zaman önemlidir ama bebek için sadece anne kokusu yeterli ve de gereklidir. Lütfen çalışmak zorunda olan anneler alınmasın lafım onlara değil. Herkesin durumu şartı kendine özel. Burda konu sahibi kayınvalideyle birlikte otururken bu bebeği dünyaya getirdiyse en azından bir 6 ay daha sabretmeli.O 6 ayın parasıyla ayrı eve çıkılabileceğini düşünmüyorum.

ilerde çocuğunuzu maddi imkansızlıklar nedeniyle ihtiyaçlarından mahrum bırakmanız daha vicdansızca olur.
Babaannesi bakacak üstelik.

Merhabalar benim 4.5 aylik bir kizim var. istiyorum. Esimin isden ayrildigi gunden beri esimin ailesiyle beraber oturyoruz. Bende biraz birikim yapa bilmek adina ise baslamak istiyorum. Kizim 6 aylik oldugunda kizimi kvye birakip ise baslamak vicdansizlik olurmu yoksa ucretsiz izin hakkimi kullanmalimiyim. Tecrubelerinizi paylasirmisiniz.
Bıcdandızlık olmaz.Ama kadınada para vermeden baktırmayın.Asıl bu vıcdansızlıktır.

Vicdansızlık değil ama yine de iyi düşünün , bu şüpheyi hissediyorsanız sonradan üzülebilirsiniz.Eşinizin iş bulması daha iyi bir seçenek olabilir.Ben ayrılmıştım işten emzirmeye devam etmiştim.Yine olsa aynısını yaparım, ekonomik olarak çok sıkıntı çektim ama geçti gitti.

Istanbul sözleşmesi bugun feshedildi biliyor musunuz

Eşiniz de çalışmıyorsa siz çalışın bence. Çocuk için kenarda fazladan para olması iyidir her zaman.

Vicdansızlık değil ama yine de iyi düşünün , bu şüpheyi hissediyorsanız sonradan üzülebilirsiniz.Eşinizin iş bulması daha iyi bir seçenek olabilir.Ben ayrılmıştım işten emzirmeye devam etmiştim.Yine olsa aynısını yaparım, ekonomik olarak çok sıkıntı çektim ama geçti gitti.
Siz kac aylikken basladiniz ise

Siz başkalarıyla aynı evde yaşamaktan rahatsızlık duymuyor olabilirsiniz ama konu sahibi kendini bu cendereden kurtarmaya çalışıyor. Bunun için de çalışması gerekiyor.
Aslında bunun için 4,5 aylık bebeğini bırakıp kendisinşn değil evdenyan gelip yatan eşinin çalışması gerek. Eşi çalışmayıp evde duracak, bebek en çok ihtiyacı olduğu zamanlar annesinden ayrı kalacak. Çok yanlış bir düşünce...

Back
X