Vikviklemek Hakkında Herşey :)

ama işte en büyük günahlar arasında geçmiyor .. hani asla affedilmeyecek olanlar arasında..
kafamı kurcalıyor bu konu..

asla affedilmeyecek sadece şirk var benim bildiğim, diğer günahlar için kişi tevbe eder.
ki tevbe etmenin de şartı aslında pişman olmaktır. zaten kişi kalpten pişman olduğu bir şeyi yeniden yapamaz.
ama bugün yapıp akşam tevbe edip ertesi gün tekrarlıyorsa ancak kendini kandırıyordur.

kul hakkı meselesi elbette önemli ama Allah dilerse affedecektir. yeter ki pişman olsun gerçekten kişi ve affedilmeyi dilesin.

evet bende öyle biliyorum ancak yıllardır dayatılan Affedilmeyecek tek günah kul hakkıdır diye öğretilince kafam karışmıştı.. büyük günahların arasında bile yer almıyor..

evet bende öyle biliyorum ancak yıllardır dayatılan Affedilmeyecek tek günah kul hakkıdır diye öğretilince kafam karışmıştı.. büyük günahların arasında bile yer almıyor..

sadece bu konuda mı...
o kadar yanlış şeyler öğrettiler ki, insan gerçekten kendini de onları da affedemiyor.

ama işte en büyük günahlar arasında geçmiyor .. hani asla affedilmeyecek olanlar arasında..
kafamı kurcalıyor bu konu..

Buyuk gunahlar kullarla isin olmadan soz konusu olanlar. Yani sadece tovbe ederek kurtulabilecegin seyler. Fakat kul hakki gunah ustu bir sey. Af dilemekle olacak is degil ya hani. Soyle dusun, buyuk gunah ne mesela zina yapmak. Ama alan razi veren razi kimseye bir zarar vermiyorsun. Buyuk gunah olsa da baska bir kulun hakkina girmemissin. Bu olayda belki affedilirsin belki affedilmezsin. Bunu kimse bilemez, bilirim diyenin de agzina kurekle vurun iki tane.

Fakat bir yerde sira beklerken araya kaynak yaptin. Gorunurde aman canim bunun nesi gunah. Ancak arkadakilerden helallik almadan cennet ciss... Once helallik alacaksin. Kucuk bir sey ama kul hakki iste. Onlerine gectigin icin bekledikleri bir saniye de arkadakilere borclaniyorsun. Direkt gunah bile degil belki ama oyle bir kilit ki sevaplarin bir ise yaramiyor, kontoru olan ama sarji bitmis telefon gibi kaliyorsun. O kontorler bir ise yaramiyor.

Ehh ne yazmisim be. Cubbeli wolfrog oldum bundan sonra vaazlari ben veriyorum

cubbeli wolfrog

Turkiye'deki memleketimde var zaten her sehrimizde var ama yabanci ellerdeki memleketimde tabii ki yok Avrupalıyık biz
Iste anam iste biz istemedik noldu bisey olmadi oyle dumduz iste

bütün bunları biliyorum ama benim demek istediğim şu..
kuranı kerimde asla affedilmeyecek günahlar adı altında geçen bir kaç günah var mesela şirk koşmak .. Allah bunu asla affetmeyecek ama bunların için kul hakkı yok .. neden yok ? kafamı karıştıran husus bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…