Vikviklemek Hakkında Herşey :)

Evde kiracı var olmazsa çoktan gider görürdüm. Yaa önümüdeki 2 ay çok sıkışacağım. Daha kına elbisesine gelinliğe karar vermedim. Kumaşları ayarlamadım. Yapacak çok iş var.
Ne kumaşı diktiriyo musun
Ben hazır giydim ikisini de, prova mrova gelemem dedim diktirsem

Ne kumaşı diktiriyo musun
Ben hazır giydim ikisini de, prova mrova gelemem dedim diktirsem

Valla birazcık kilo problemim var. Diyetisyene gidiyorum spor yapıyorum ama istediğim gibi bir gelinliği ancak diktiririm.

Ergenlikten beri kurtulamadım şu kilodan. Bir bitse bir daha asla almayacağım. Hatta kendime söz verdim. kürdana batırılmış zeytin gibi bir hamile olacağım.

Uyuz oluyorum ya
Kendi işini başkalarına yamamaya çalışanlara
Bi kadın var, 12 yıldır bu firmadaymış safa yata yata doldurmuş bu yılı
Sürekli telefon kulağında anne bunu yedim anne göbeğim kaşınıyo , bi dünyada bu hamile sanki
Hamile değilken de böyleydi de iyice cozuttu
40 a yakın yani sanırsın 18 inde
Bende hamile kaldım aklım leyla olmadı

Diyorum ki geç getirmeyin şu evrakları
Ay hastaydım
Ay unuttum
Ay olur sandım

7 günü geçince fatura kesemem diyroum ki kendi de iyi bilmeli
Artık nasıl olur bilmem diyo
Nasıl oluru mu var, kesemem dedim. Aslını isteyin irsaliyenin iptal edin
Ay ben bilmiyorum diyo
Siz bilirsiniz dedim, ben kesmiyorum siz ister iptal edin ister etmeyin
O zaman fabrikayı arayıp X e söyler misin bunun aslını istesinler diyo
Siz arayın fabrikayı da dedim
Daha ne demem lazım annenle 7/24 telefondasın az soluklan da kendi işlerini hallet mi demem lazım
Hey Allah'ım
İspikçiliği sevmem, aslında müdüre desem belki bunun faturalarını benden alırlar.

Sen işini yapıyo musun? Evet.
İspitlemekle alakası yok. Müdüre söyleyeceksin durumu

Sen işini yapıyo musun? Evet.
İspitlemekle alakası yok. Müdüre söyleyeceksin durumu
Bi de bu doğum iznine gidince de işi bana dayarlar gibime geliyo
Şimdiden konuşsam
Kadın tek bana değil bi arkadşa var ona da öyleymiş
Yani 3 Bir-Dost'a yıksam 5 X e yıksam da ben biraz daha annemle telefonda hayat hikayeme devam etsem derdin de
Bi de öyle bi inandırıcıdır ki cidden saf sanırsın ama değil

boşver canım, müdürün diyeceği de belli,, idare et Bir-Dost zaten izne gidecek falan filan.
gerçi izinden dönünce de ayrı derdi olur onun.

ya ben de anlamıyorum, herkeste bir işimi başkasına kaksam düşüncesi,
insanın vicdanı rahat etmez yahu.

Bu herkese böyle
Ben gelmesem bile arar deirm şurda şu iş var günü geçmesin , rica etsem bakar mısın diye
Bu yanımızdayken sallamıyo evraklar birikiyo bana getiriyo diyorum bunun günü geçmiş ay mayy diyo
Bir olur iki olur salak değilsen üçüncü de bakar öyle verirsin

Kağıt fatura sorun değil aslında, kullanmadıkça o seriden tarih geç te olsa devam ederim
E-faturaları kendi kessin diyeceğim müdüre
Onda fatura yazıcısı yok yeni geldi sayılır diğer şubeden, biraz ondan bi de bilmiyorum diye diye bana kakaladı
E-faturayı yazdırmasına lüzum yok adı üstünde, otursun kessin. Günü geçince ne yapılıyomuş az saksıyı çalıştırsın

bilmiyorsa öğrensin canım, olur mu öyle şey.

bilmiyorsa öğrensin canım, olur mu öyle şey.
Ya zaten biliyodur, onun taktiği bu
Ayrıca e-fatura zaten yeni bişey
Ve bizi seminere gönderdiler e-fatura için, bu da vardı
Bikaç gün sonra kendi işiyle alakalı bi müşteri aramış, bana aktarıyo e-faturayla ilgili bişey soruyolar diye. Dedim ki sizde seminerdeydiniz siz ne duyduysanız bende onu duydum, müşteri sizin işinizle alakalı arıyo niye bana bağlıyosunuz
Diyo ki canım ben erken çıktım ya tam dinleyemedim son 5 dk erken çıktı kocası kapıya geldi diye, kendi haber verdi bitiyo seminer, gel diye.
Hep böyle yani bir yaşı büyük iki sus üç sbaır diyorum ama böyle bile çok dümdüz sen aptal mısın dmeiş oluyorum
Yine de ne alınıyo ne işe bakıyo

ay zormuş valla, allah kolaylık versin.

Sen bence bunu müdüre söyle. Şimdi adam durumu biliyor olabilir ama, kimse gık demeyince o da nasıl olsa millet idare ediyor diye dokunmaz tabi. Eğer söylemekle sıkıntıya girmeyeceksen söyle.

Heryerde bu var. Her muhasebeci hayatınında böylesi biriyle uğraşmak durumunda kalıyor.
Muhasebede fatura kesme kuralları belli. Hayır ne diye işini zamanında takip etmiyorsun.
Ben genelde bir iki kere tolere ederim. Sonra kişiyi hedef almadan herkese toplu mail atarım. Aynen kanun maddesinden altını yaparak. Sonra bu işi zamanında yapmamanın yada yanlış yapmanın cezasını belirtiyorum. Mum gibi oluyorlar. Bir süre sonra yine aynısı yine aynı maili atıyorum.

Ben genelde müdüre şikayet etmiyorum. Müdüre çözüm ile birlikte gidiyorum daha tatlı oluyor.
Patronda mailde görüyor sonra gidip kime şikayet ederse etsin umrumda değil.
Sende öyle yap. O irsaliye gelmezse böyle olur de.

Bir-Dost bence çok iyi bir yöntem, denemelisin.

Ohooo müdür biizm kattan geçiyodu
İçimde tutamam çatlarım
Dedim müsaitseniz 5 dk konuşabilir miyiz

Durumu anlattım
Farkındayım dedi
Hatta beni bile bi iş için sıkıştırıyo dedi ben o evrakı versem bile elinde bekliyo size geç geliyo dedi
Dedim ilk değil, hep böyle. Ve diyo ki Cumartesi masanıza bıraktım.
Cumartesi ben yoktum ama olsam bile zaten 8.günü, benle ilgili bir durum değil hani bilginiz olsun
Dedi ki şimdi bi de hamile kaldıramıyo, sizde hamile kaldınız der demez 'ama ben işe yansıtmadım dedim' evet dedi ama maalesef herkes bir değil
Çok yoğunum çok yoğunum diye dolanıyo bi de, müdür de diyo ki yoğunluktanmış
Yoo dedim iptal edin dediğimde bile bana fabrikayı ara X e söyle X müşteriden nüshayı istesin diyo
Direk kendi müşteriyi arasa çözecek ama başka başka kişilere yaptırayım derken işi uzatıyo
Haklısın ama şimdi doğum izni var o zaman ne olacak hiç bilmiyorum ( diğer şubeden bu aslında buraya taşındı diye bizde konuk çalışan gibi püfff )
Ay kızlar bu ihale bana kalır gibime geliyo, Patron ne derse o olacak ta sanırım bana patlar o doğuma gidince
Safa yatmazsam olacağı bu
Tek bu değil ya planlamacı arkadaş izne çıkar o bile bana kalır, muhasebeyle de ilgisi yok ama gazlıyolar beni

Hiç yüz göz olmamış oluyorsun.
Hani iş hayatında tolere edilecek kişi kişi var. Adamına göre muamele oluyor. Bir dostun anlattığı gibilere böylesi müstehak
Yüzüne tükürsen yarabbi şükür diyen mailden ne anlar
Uyuz oluyorum ya

Müdür pek bi yardımcı olamayınca hızımı alamadım, mail attım
Müdürü ve diğer muhasebe sorumlumuzu da bilgiye ekledim ay müdür bozulmaz inşallah

X Hanım merhaba,

Şubeden dönüş bekliyorum eski tarihli seri ile ilgili, onlarda uygun seri varsa kesebilirim.

Aksi halde irsaliyeyi iptal etmeniz gerekecek yine.

Geciken e-faturalarda problem oluyor, e-faturaları sistemden sizde kesebilirsiniz

Kağıt faturalarda tarih problem olmuyor

İyi çalışmalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…