Anam heryerde var demek mehter merakı
Sen yine istediğini yaptırmışsın ucuz yırtmışsın.
Köy meydanında mehter takımını hayal edemiyorum.
Ayy aklıma çok komik şeyler geliyor.
Düğünde mehter
Ceddin dedende çok güzel gerdeğe girerdi
Düğüne şanını verecek.
ya aslında bakış açısı farkı,
sen diyorsun ki ikimiz evleniyoruz, her şey bize özel olsun,
onlar diyor ki (özellikle erkek tarafı, bazen kız tarafı da bu fikirde oluyor), düğün dernek yapıyoruz, elaleme ne kadar güçlü olduğumuzu ne kadar sevildiğimizi gösteriyoruz, elimizdeki tüm kozları oynayalım, elde mehter varsa o, başka şey varsa o.
iki bakış açısına göre iki taraf da haklı bence,
ben kendi düğünüm için bazı belirlediğim kıstaslar vardı, onun dışında çok karışmadım, kim ne istiyorsa onu yapsın dedim, çok rahat bir gelindim, çevrem de rahattı, o yüzden stressiz bir düğün olmuştu.
ama bu anlattığım düğün salonu mevzusu resmen tabu, ben dedim onların istediği düğün salonu olmaz hem küçük hem de çok kötü bir yer. eşim diyor ki, gel en azından bir görelim, bak çok değişmiş, kalitesi artmış falan filan. dedim ki, yıkıp yeniden yaptılarsa gideyim göreyim, yoksa ne gerek var, küçük diyorum sana.
sonra kp falan diyor ki işte düğüne her gelen oturmuyormuş da, takısını takıp gidiyormuş da,
en sonunda dedim ki "siz kimsmeyi davet etmeyecekseniz sorun yok, o dediğiniz yer benim kendi misafirlerimi anca alır", ondan sonra bir şey diyemediler,
ama düğün salonu parasını bize kitlediler, zaten erkek tarafı olarak bir tek o masrafı yüklenmişlerdi
Onlara göre öyle onlar kendince haklı olabilirler hem kendi ailem hem nişanlımınkisi içinde geçerli.
Ben düz bir beyaz elbise giyip nikah yapıp geçmeyi arzu ediyorken sırf aileilerin istekleri olsun diye kına düğün vs herşeyi yapıyoruz. Düğün salonu tutup ben evleniyorum diye sevdiğim sevmediğim insanlarla göbek atmak bana ters geliyor.
Toplum için evlilik cinselliğin resmileşmesi. Bana göre bu utanç verici. Kime ne benim yatak odamdan. Böyle düşünürken istekleri olsun diye kabul ediyorum ailedir ister ama bana fazla geliyor.
Uzun ve derin mevzular
ha ha işte ben o göbek atma olayını baya baya sevdiğim için demek çok şey etmedim
Bende oynamayı severim ama düğün mantığı ters ben evleniyorum diye elalemi eğlendirmeye çalışmak? Düğün salon masrafı yapıp evliliğin en güzel zamanında borç içinde yüzmek ? Ne gerek var diyorum.
Nişanlıma en son şey dedim. Mehter takımı gelirse bende hoparlör getirip balkondan tüm köye mezdeke açacağım sonrada bir dansöz gibi titreyeceğim tamamsa tamam.
Ooo bi imza verir artık bize CihangirEvet aynen öyle olacak gibi
Ya zaten bu aralar oğlum odasında yatmak istemiyor, böyle birşey ile onu da odasında daha rahat yatmaya hazırlarım diye düşünüyorum. Hem eltim de arada kalmaya gelmek istiyor, onun oğlu da gelip kaldığında ranza da yatar daha büyük o, üst katını kullanır.
Bu arada oğlumu ajansa yazdırmam için herkes teşvik ediyordu.
Bende bugün bir adım attım bakalım... Artık hayırlısı...
Ben sana dedim kendini bi okutturgünaydınlar...
Bir-Dost bitti mi sandın
bitmediiiiii,
şimdi ben ev sahibine dedim ki son kirayı vermeyeyim depozitten sayın, adam haliyle sordu evde bir durum var mı, yok dedim, tamam dedi, yine de olursa haberleşelim dedim neyse...
o hallettim o işi de derken, klimanın prizi yandı, hadi onu yaptırdım hemen.
ertesi gün duş başlığı elimde kaldı, banyo küvetindeki silikon yapıştırmalardan biri koptu, klozetin depo çeşmesi birden çalışmamaya başladı ve klozet su sızdırmaya başladı...
şimdi bunları yaptırmazsam ev sahibine diyecek bir şeyim yok, acilen yapılması lazım.
günaydın canım
Yükleme şeysi yaptırdın mı
Kaçlarda değerin
Ne edelim doktorun dediklerine uyup bi de dua etcez, haydinAlys için hep beraber
Mehtere bayılırım, hastasıyım dinledikçe cepheye koşasım geliyoKızlar müstakbel kv tutturmuş yine düğüne mehter takımıgetireceğim diye.
Bende dedim olmaz. Davul zurna bile istemiyorum ne mehteri ne marşı savaşa mı gidiyoruz ülkeyi mi kurtarıyoruz.
Ben tepki verince bende anneme dedim olmaz diye o zaman sünnete getirir dedi.
Bende şalterler attı ne sünneti? Doğmamış çocuğun sünnetini mi planlıyorsunuz ?
Biz bu evlilik ıvır zıvırlarıyla sırf ailemiz istiyor diye uğraşıyoruz. Kendi çocuklarıma böyle dayatmalar yapmayacağım asla olmaz. Sünnet düğünü aklından bile geçirme (sanki çocuk oldu bir de erkek oldu)
Yaa neden sonra bize demez mi "niye sünnet düğünü yapmadınız" diye ( doğmamış çocuğun avukatlığı)
Bende dedim oğlun olursa erkek oldu diye düğün yapacaksan, kızın olursa onun içinde regl olduğu gün düğün yapacaksın.
Adam şok vefat konu kapandı
Geçer geçeryükleme şeysi yüksek çıkınca doktor 100lük istedi, yok dedim onu ilk hamileliğimde yaptırdım, gidiydim öbür aleme,
o zaman 3 gün açlık tokluk baktır dedi o da,
işte her gün deldiriyorum şu aralar, tokluk genelde yüksek çıkıyor, pöf....
Ay bence sünnet çocuğu anneleri gelinlik gibi beyaz elbise giyiniyo ondan da giyinha ha ay kendi düğünüm aklıma geldi
benim kp mehterci,
o da diğer oğullarının düğününe getirmiş mehter takımını, 10 dakikalık bir gösteri yaptırmış ikisinde de,
bizimkinde de çok heveslenmiş,
ama bizim düğün salonu farklı olduğu için mümkün olamadı,
yoksa benim eş hayatta babasına olmaz diyemezdi,
ha ha kp nin istediği düğün salonunu ben istemedim diye zaten çocukcağız kalpten gidecekti
sünnet konusunda ben de istemiyorum, eşim istiyor,
o zaman sorana ben de aynen böyle diyorum, koca bey yapacakmış, ben de katılırım artık diyorum,
illa yaptırcam diyorsa buyursun yani ne diyeyim. kv de istiyorsa elini taşın altına koysun
Ay bence sünnet çocuğu anneleri gelinlik gibi beyaz elbise giyiniyo ondan da giyin
Gelin başı da yaptır, hazır nikah tazelersiniz bi taşla iki kuşzaten olur da eşim sünnet diye tutturmaya devam ederse, her bir şeyin en pahalısından isticem, düğünde yapmadığımı sünnetde yapıcam, bakalım işin içinden çıkabilecek mi
Gelin başı da yaptır, hazır nikah tazelersiniz bi taşla iki kuş
Sen beni dinle , eniştenin feleği şaşar zaten
bu sefer kesin vazgeçer eşim, iyi olur bak.
adam 5 yıl önce verdiği kuaför parasını hala söylüyor
Ya bizim ıvır zıvır bitmiyonabıcan bunu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?