Vikviklemek Hakkında Herşey :)

bence malta da dogum yap
kımseye gerek yok ya esın ızın alır bırlıkte basa cıkarsınız bırı gelınce daha cok elıne ayagına dolasır duzenın bozulur...

Ayni fikirdeyim.
Fakat eşim bu kategoriye girmiyor, girmesini çok isterdim.
O zaman "sorumsuz adam, yetiştirilememiş adam" der işin içinden çıkardım.
Eşim evlenmeden önce ailesine maddi destekte bulunuyordu, biz evlendikten sonra tabii ki kesti bu desteği.
Hesap, kitap, ev idaresi çok iyi bilir, yeri geldi mi de beni benden çok düşünür.

Eh diyeceksin ki derdin ne?

Ama anne babasına olan düşkünlüğü malesef başka boyutta.
Anne oğlunu "sırdaş" olarak yetiştirmiş, babası da "arkadaş" olarak bulundurmuş yanında.
O yüzden anlatması bir tuhaf aralarındaki bağları.

Benim de babam sırdaşım dostum herşeyimdir, annem de kanatlarımın altındaki çocuğum gibidir.
Benim de ailem ile aramda olan bağ herkesin kendi ailesi ile olan bağ gibi farklı.
Fakat ben mesafe kurmayı biliyorum.
Eşimin tek eksiği mesafe kuramamak. Sorun bu.

Misal ben annesine veya babasına ortak bir konuda kızdım diyelim.
Eşim ile bu kızgınlık mevzularından kısa bir süre sonra ailesi ile görüşmek durumunda kaldıysak.
Ben mesafeli davranır tavrımı belli ederim, ama eşim bana bu anlamda destek çıkmaz "annecim babacım" diye dolanır.
Bende kızıyorum, benim gösterdiğim tavrımın bir önemi kalmıyor ki.
Eşim yağlayıp balladığı sürece kayınvalide ve kayınpeder "bizim borumuz öter" modundalar...

O konu bir garip ya.

dimi 3 yaşındaki kızın karı koca olalım demesi de bir garip zaten..
bence o kız anasıyla oturup tv dizileri falan izliyor..

Bence de bir garip.
Benim oğlum mesela 2 buçuk yaşında, daha anne geldi baba gitti modunda.
Ortada tuhaf durumlar var besbelli.

7 yaşındaki çocuğa gelince, oda garip.
Eltimin oğlu tam 7 yaşında.
Bu tarz şeylerde pek davranışı yok mesela.
Ne bileyim, annesi oturup birşeyleri sorduğunda açıklıyor - erkek / kadın arasındaki farklılıkları ve neden olduğunu. Bilinçli bir anne. fakat bu tarz davranışlar sergilemiyor.
Genelde de erkek arkadaşları ile oynama taraftarı, pek kızlara yanaşmıyor.
Benim gözlemlediğim bu yönde.

O zaman ben olsam ne yapardım???Sanırım eşime ailesini kötülemeyip muhattap olmazdım ve kendi aileme odaklanırdım. Eşine yaptığı normal geliyor öyle yetiştiği için. Sanırım kp kv sosyal aktivitesi olmayan insanlar.

Ya zaten yanlış hatırlamıyorsam 7 yaş kendi cinsiyetiyle ile arkadaşlık kurar diye öğretmişlerdi üniversitede bize.

aynen benim oğlanlar 3-4 yaşlarındayken bu şekilde merak ediyorlardı..
bana soruyorlardı mesela anne senin neden pipin yok diye..
7 yaşına kadar herşeyi bilmiş oluyorlar zaten..

Peki cidden onların borusu mu ötüyor? Bana pasifmişsin gibi gelmedi çünkü

aynen benim oğlanlar 3-4 yaşlarındayken bu şekilde merak ediyorlardı..
bana soruyorlardı mesela anne senin neden pipin yok diye..
7 yaşına kadar herşeyi bilmiş oluyorlar zaten..

ay benimki babasına sorsun, bana sormasın,
kendimi geliştireyim diyorum da,
panik olmaktan korkuyorum

ay benimki babasına sorsun, bana sormasın,
kendimi geliştireyim diyorum da,
panik olmaktan korkuyorum

panik olacak birşey yok .
kısa ve net cümlelerle cevap vereceksin o kadar..
ben kadınım sen erkeksin kadınların pipisi olmaz mesela..

yalnız ben bu cevabı verdiğimde küçük oğlan bana acımıştı
anne üzülme migrostan sana pipi alırız demişti

hadi ordan deseydin

ya ben şimdi şey diyorum, buralar senin özelin, senden başkası dokunmasın falan,
da pek biey anlamıyor gibi

Gerçekten mi?Migros birde başka yerden alınamıyormuş demek ki. Yavrum ya

Ya anlatması o kadar karışık ki, ben zaten ailesini eşime kötülemiyorum.
Sadece annesinin "kötü niyetinden yapmasa dahi" yaptığının doğru olmadığını ve eşiminde bunu görmesini söylüyorum.
Ben uzaklaştım ailesinden, kendi aileme odaklanmış vaziyetteyim benim açımdan sorun yok.
sorunu yaratan eşim, hiç birşeyden memnun değil şu aralar.
Benim de hamilelikten dolayı hassas olduğum bir dönem, normalde bende bu şekilde değilim.

Peki cidden onların borusu mu ötüyor? Bana pasifmişsin gibi gelmedi çünkü
Yok onların borusu ötmüyor tabii ki.
Ötemez de, ama herşeyi kendilerine hala mübah görüyorlar.
En basitinden çocuğun adı ne olacak konusu oldu bir ara, 1. oğlumun adını eşim isteyerek koydu bende beğendiğim için sesimi çıkartmadım. ama herkese süpriz oldu son dakikaya kadar söylememiştik.
Şimdi bu ikinciyi de merak ediyorlar tabii ki, eşim bana bıraktı "sen ilkinde hiç sesini çıkartmadın karşı çıkmadın bende sana sesimi çıkartmayacağım ne istersen o olsun" dedi.

Kayın pederim de demez mi "biz size bir liste vereceğiz içinden seçersiniz" benim de cevabım "onun adı belli, teşekkür ederiz düşünceniz için, size de yine süpriz olacak, vakti gelince herkesle beraber öğrenirsiniz" diyerek kestirip attım. Çok bozuldular ama birşey diyemediler o ayrı konu.

ama bunu bile hak görüyorlar kendilerinde.

Ay çok güldüm buna...
Ne kadar saf oluyorlar değil mi?
Ama zekalarına da hayranlık duyuyorum doğrusu...

çok güzel kısa çizgi filmler var nette onları izletebilirsin bu konuyla ilgili..

Eltime okulun pedagogu bir tane kitap vermiş eğitici bu anlamda.
İnternette araştırın derim.
Aslında kaynak çok, yeter ki elimizde bulundurup doğru zamanda doğru yanıtları vererek yönlendirmek.
Basit - net cümleler, soru işaretleri yaratıp kafa karıştırmadan anlatmak en doğrusu.

Ya belki de eşinin gerginliğinin başka bir sebebi vardır. İkinci çocuk olacak daha ilki minicik zaten. İşin ekonomik boyutu var, duygusal boyutu var.Muhtemelen sana doğumda Allah korusun bir şey olur diye de korkuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…