Virüs kol gezerken gelmek isteyen misafir

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.292
7.080
398
Eşimin bu sabah telefonu çaldı bir arkadaşı arıyor konuştuklarını duyuyorum konuşma şu "Abi nasılsın ya hani siz bir gün oturmaya çağırıyordunuz ya X ile(kız arkadaşı)size kahvaltıya gelmek istiyoruz" dedi.Eşim ben yengenle konuşup dönerim sana biliyorsun hamile durumlar malum son zamanlarda sokağa bile çıkılmıyor dedi.Ve arkadaşı pazarcı her gün pazara giden biri yani en çok risk barındıran gruplardan biri ben de eşime kızdım reddetmediği için.Bizi nasıl riske atarsın pazarda çalışıyor bir de daha savunmasız bebeğimi riske atamazsın söyle gelmesinler istemiyorum bulantılarım var kimseyi çekemem dedim ben diyemem öyle ayıp olur bu kadar dedim az da onlar anlamalı diyor Allah aşkına bu durumda misafir davet eden,kabul eden var mı ?

Hayır bu insan bağımlılığı nedir ben onu anlamıyorum, bana da arkadaş geliyim sen gel diyip duruyodu geçen, eşlerimiz göreve gidiyo diye, ya yalnızlıktan ölünüyo mu acaba ben mi bilmiyorum, salak bu insanlar dinlemiyo virüs falan ille yapışacaklar birbirlerine

Ayıp olacaksa da ayıp olsun, sizin sağlığınızdan daha mı önemli? Eşimin annesi yurt dışına çıkıp, sonra bize gelmeyi planlıyordu. (neyse ki tur ertelendi) Arayıp, kendini düşünmüyorsan en azından bizi düşün, yurt dışında gelip bizde kalamazsın dedik. Bozulmuştur elbette ama yapacak bir şey yok. Sağlık, birilerinin sorumsuz davranışları yüzünden kalplerinin kırılmasından daha önemli.

Insanlar duygusal boslukta ve su durumda kendilerini iyice yalniz hissediyorlar. Misafirlik olmaz ama su durumda

Durum ortada, misafir kabul etmeyin. Hamilesiniz üstelik.
Kendini kahvaltıya davet ettirmeyi de hiç anlamıyorum. Çaya, kahveye değil de kahvaltıya gelip ekstra eziyet etmek isteyen insanların kendi kendilerine anlamalarını beklemeyin, açıkça söyleyin.
Alınan da alınsın, canınızdan kıymetli değil.

Benim kendi babam yurtdışında çalışıyor.Türkiye kabul ettiği anda dönecek ama diyor ki ben ülkeye dönsem de hemen eve dönmem karantinada kalırım öyle şey olmaz diyor düşünüyor bana da sakın ben gelince hemen yanıma gelme bi 15 gün daha bekle diye uyarıyor bu insanların gezmecilik misafircilik heveslerine ayar oluyorum

Hamile olmasanız dahi misafir kabul edilmez bu zamanda. Tvlerde hergün söylüyolar bu insanlar anlayıp idrak edemiyosa açıkca kabul etmiyoruz demek lazım.

Bağışıklığımız çok düşük ve ilaç kullanamıyoruz. 4 gündür evde mahvoldum. Hastaneyede gidemiyoruz malum. Kullanabildiğimiz ilaç bile kısıtlı. Eşin net bi şekilde kabul edemeyiz desin. Benim eşim arkadaşıyla program yapmıştı önceden dışarıda görüşmek için. Sonra bu olaylar çıkınca arkadaşını arayıp ortalığın durumu malum eşimde hamile biz iptal edelim ben riske atamıycam dedi. Ki o zaman ilk günlerdi bu kadar ilerlememişti.

Geçen hafta pazar günü ailecek biraraya geldik. Dikkat ederek arabayla kapının önünden bindiler bizim kapının önüne indiler. Uzak durduk birbirimizden. Temas olmadı. Eller dezenfekte. İş dışında dışarı çıkan yok.
annem, ablam,Ablamın eşi , küçük yeğenim , ben beraber çay içtik.
dikkatli bir şekilde evlerine geri döndüler.
sonuç ablam eniştem çocuk ben Hastayız. Üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyorum. ( kronik hasta olduğum için çok üzüldüler bana. )
pazar günü kimse hasta değildi.
corona olduğunu düşünmüyoruz ama sonuç bu yani.
neyse ki annem iyi çok şükür.
Geçen pazar evlerde biraraya gelin dışarı çıkmayın falan deniliyordu. Şimdi evden dahil hiç kimseyle görüşmeyin deniliyor.
demem o ki biz pişman olduk. Ki en çok dikkat eden insanlardanız. Herkesten önce önlem almaya başladık. Haftalar öncesinden maskeler bilmemneler. Sonuç yine böyle oldu.

Eşine niye kızıyorsun adam zaten kabul etmemiş yengene sorar dönerim demiş kibarca erteleyin sizde başka zamana
Çünkü misafircilik hevesi var eşimde sürekli darladı insanları bir ara gelin gelin diye Onlar da yarını bulmuşlar mübarekler

Asla. Çok net asla kimseyi kabul etmesin kimse artık.

Su durumda gayet açık ve net söyleyebilirsiniz misafir asla kabul etmediğinizi. Lütfen artik herkes evinde otursun!
Buna anlayış gösteremeyen insanlarla da arkadaslik etmeye gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…