Virus salgını ve yurtdışı seyahati

160 çok fazla bu durumda gidilmemeli

İşin kötü tarafı sayılar birden yükselmiş. Nedenini bilmiyorlar. Bazi yerleri karantina altına almışlar. Girmek çıkmak yasak. Yasağa uymayana ceza verilme imkanı var. Gerekirse askerler bile devreye girebilir diye demeç verildi. Şu anda durumlar nasıl ilerler bilinmiyor. İşin en kötü tarafı hastalar bir tarafa bir cok doktor ve hemşire de hastalanmış.

Kız deli misin?gittin gittin balayında. Nasıl başlarsa öyle devam eder sonra sırtın sene gidemezsiniz :)
Biletini aldıysan değiştirme
Henüz almadiysan da rotayı virüs görünmeyen bir yere çevir.

Bu arada biraz once havaalanindaydim. Ne iç hatlarda ne dış hatlarda insan kalmamış. Tüm (yeni) havaalanı bomboştu. Normalde bagaj alımında tüm makinalar döner,hangsii benim dersin. Bu sefer koca alanda bizden başka uçak bagajı dönmüyordu neredeyse...
İnsanlar seyehat etmeye korkar oldular. Benim gözlemim

son haberlerden sonra yurt dışı planını erteledik. Durumlar anlık değişiyor ve gittiğimiz yerde son anda durum ne olur bilemeyeceğimiz için strese girmek istemedik. Zaten düğün stresi var bir de rahatlamamız gereken bir tatilde maske takıp gezmek aklıma yatmıyor. Türkiye içinde bungolov tarzı evlerden kiralayıp yapalım balayını diye düşündük.

Ben olsaydım İtalya seyahatimi iptal etmek yerine tarihini ertelerdim. Mesela ben balayına hava şartları nedeniyle düğünden sonra degil üç dört ay sonra gittim. Sizde zamanı ileri alabilirsiniz.
Biz de öyle yapalım diyoruz. İnşallah sonrasında fırsat bulabiliriz

İşte bir yanımda bunu düşünüyor Ama şu son durumlardan sonra içim rahat etmeyecek. Türkiye’de yer arayışlarına girdim

İşte bir yanımda bunu düşünüyor Ama şu son durumlardan sonra içim rahat etmeyecek. Türkiye’de yer arayışlarına girdim
Nasıl rahat ederseniz öyle yapın balayında stresli olduktan sonra mutlu olamazsınız
Benim eşim de bugün geldi italya da coronadan ölümler varmış deyip korktuğunu söyledi ama Allah kaderimize ölümü yazmış vakti saati var geldikten sonra her yerde gelir dedim haklısın dedi erkekler bu konuda biraz daha tedirgin oluyor

Aynen öyle. Düğün stresi filan rahatlayalım kafamızı dağıtalım diye gidiyoruz zaten balayına. Tedbir almak bizimkisi biraz yoksa dediğiniz doğru. Türkiye ye inşallah sıçramaz bu salgın

Aynen öyle. Düğün stresi filan rahatlayalım kafamızı dağıtalım diye gidiyoruz zaten balayına. Tedbir almak bizimkisi biraz yoksa dediğiniz doğru. Türkiye ye inşallah sıçramaz bu salgın
Bana göre Türkiye’de de var ama açıklanmıyor
Geçen haftaya kadar otobüs otobüs Çinli geliyordu yanımda birlikte aynı sırada kahve aldık çoğuyla
Ve uçak seferleri devam ediyor bir önlem alınmadı virüs yoksa da bu kadar tedbirsizlikle yakında gelir ya da geldi henüz tespit edilmedi
Balayına kadar gelmeyeceği de garanti değil ki bizim gitmemize de 3 ay var sonuçta ne olacağı belli değil belki aşı da çıkabilir
Şimdiden size çok mutlu ve çok eğleneceğiniz bir balayı diliyorum

Bu konu bilerek hortlatılmıştır.
Konu sahibi stalklarken gördüm de, ey gidi ey.
Şubat ayindaki düşüncelerimiz neymiş, bir sene geçti hayat bize ne getirmiş..
Vallahi ben de hiç düşünmüyordum böyle seyler yaşayacağımızı, ülkelerin sınırlarını kapatacağını. Onu geç komşu ziyaretinin,9dan sonra sokakta olmanın yasak olacağını
Gerçekten beklenmedik sahnelerle dolu gerilim filmi gibi bir seneydi.
Her neyse, belki yeniden konuyu görmekten benim gibi hoşlananlar olur diye hortlatiyorum, en 'ne umduk ne bulduk' yorumları da alintiladim

Eğer Nisan'a kadar salgın sönmezse, emin olun o zaman, çoktaaaan Türkiye'ye de sıçramış olur. Ama uzmanlar söylüyor bahara kadar etkisini yitirir diye.

Bence fazla abartılıyor artık ama neyse:)

Türkiyede olmadığı ve olmayacağı da malum değil bu arada, İstanbul bir sürü turist için geçiş noktası...

Nisana kadar gececektir. Hava sicakligi da etken. Gidin bence.

Havalar 27 derece civarina gelince virüs pek etkili olamayacakmis aynen Türk bir doktorun açıklamasıydı TV de.

Belki yurt dışında rahat gidebilirsiniz ama yurt içinde bu yasaklar altında düğün yapabilecekmisimiz hemde nisan başında bence önce onu düşünün.Yurt dışına gitmek daha kolay olacak belki sizin için.

Değil yurtdışı seyahatleri sokağın başındaki markete kaçla kaç arasında gidip gelebiliriz diye düşünüyoruz.

Ben bu seneyi yaşanmamış yıl olarak kabul ediyorum.
Ömürden gitti bir yıl ama ot gibi

Ben aralık 2020 itibariyle aynı ülkeden bildiriyorum, şu an virüs oldukça kontrol altına alınmış durumda :) Günlük vaka sayısı çoğu zaman 10 ve altı çıkıyor zaten %80'i yurtdışından gelmiş ve 14 gün devletin belirlediği karantina otellerinde kalan ülke vatandaşları/uzun dönem vize sahipleri. Hala sınırlar açık değil, kısa dönem vize verilmiyor, turistik seyahat yok. Yurtdışı seyahatlerimiz de hala yasak, benim şirketim Haziran 2021' e kadar olan bütün yurtdışı ziyaretlerimizi zorunlu durum değilse iptal etmemizi istedi (çünkü dönebileceğiniz garanti değil, ülkeye giren kişi sayısını kontrol etmek için dönüş izni almanız gerekiyor ve bu 6 gün de sürebilir 6 ay da). Nisan ayından beri maske zorunlu bu konuda fikir değiştirdiler ama ben zaten maske takıyordum ilk vakalar çıktığından beri. Maske takmamak diye bir şey yok burada, zaten genel olarak asyalılar maske takmaya alışıklar. Biz hala bir sürü önlemle devam ediyoruz. Örneğin aynı anda 5 kişiden fazla toplanamıyoruz(yakın zamanda 8 kişiye çıkacağı söyleniyor, bakalım), evden çalışmak default mode, her yere girerken QR kod okutuyoruz ve bluetoothlu takip sistemimiz var telefonumuzda pozitif vaka ile temas edersek bildirip karantinaya alıyorlar, en ufak bir soğuk algınlığı ile doktora gidenlere test yapıyorlar, plajlar dahil her yere rezervasyonlu giriyoruz sosyal mesafeyi ayarlayabilmek için kişi sınırlaması var... İlk aklıma gelenler. En az 1 sene daha bu önlemlerin büyük ölçüde aynı kalacağını söylüyorlar, alıştık artık. Bizim önümüzdeki yaza avrupa kıtasında bir ülkeye taşınma durumumuz var virüs önlemleri konusunda tersine kültür şoku yaşayacağız geri dönünce muhtemelen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…