Virüs ve seyahatlerim!

Pride_

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
643
913
303
Merhaba...

Virüs haberleri yaygınlaştığından beri çok gerginim sürekli haberleri takipteyim.

Ben her hafta minimum 2 maksimum 4 kez uçakla seyahat eden biriyim ve kullandığım rotalarda Çinliler hep var. Hatta bazen uçağın yarıya yakını hele ki bahar-yaz sezonunda yarıdan fazlası onlarla dolu oluyor. Haliyle çok gerginim ve korkuyorum.

Maske takmaktan başka hangi önlemleri alabilirim acaba? Çünkü uçakta yan yana oturuyoruz hava alanında keza denk geliyoruz. Maske takmak, elleri bol bol yıkamak hijyene ekstra dikkat etmek dışında napabilirim bilmiyorum? Benim gibi sık seyahat eden veya konuyla ilgili aklına gelen başka önlemleri alan varsa paylaşabilir mi?

Onlar suan markete gidemiyorlar merak etmeyin ama asıl benim duydugum tabii sehir efsanesi de olabilir mart ayinda daha da yayilacagi.

Corona virüsünden korunmak için maske işe yaramıyormuş zaten, gözden de bulaşabiliyormuş.
Nasıl önlem alınabilir bilmiyorum. Seyahatlerinizi erteleme ya da azaltma ihtimaliniz yok mu?

Erteleyemem ya da azaltamam maalesef işim bu ve yaz bitimine kadar bu her hafta sıklığı devam edecek. Gelecek yıl ancak sıklığı düşürebilirim. Mecburum yani. Napacağımı şaşırdım bende gerçekten.

Onlar suan markete gidemiyorlar merak etmeyin ama asıl benim duydugum tabii sehir efsanesi de olabilir mart ayinda daha da yayilacagi.

Akın akın geliyorlar İstanbul,Antalya, Kapadokya bölglelerine ve benim en sık gittiğim yer bu üç yer. Mart ayında yaz sezonu başlıyor yavaş yavaş bence de yayılabilir.

Sadece wuhan bölgesi gidemiyor markete fln . Uzakdoğu şuan gayet uçuyor. Ben ucus personeliyim ve uzak doğu en çok gittiğim yer bu ay 3 asya var hepimiz gerginiz ama mecbur gidiyoruz. Maske takin tabiki temasta bulunmayın bir şey hissederseniz öksürük vs hemen bildirin kabin memuruna . Ellerinizi bol bol yikayın dezenfektan bulundurun. Malesef yapacak bir şey yok

Akın akın geliyorlar İstanbul,Antalya, Kapadokya bölglelerine ve benim en sık gittiğim yer bu üç yer. Mart ayında yaz sezonu başlıyor yavaş yavaş bence de yayılabilir.
Gecenlerde iki viruslu kisi gonderilmis istannul havaalanindan termal kameralarla tespit edilmis.
E peki onlarla bilirkte yolculuk yapanlar ne olucak?

Peki siz duydunuz mu gercek mi acaba iki kisi tespit edilip geri gonderildigi?

Evet diğer bölgelerden gidiş gelişler devam ediyor maalesef. Ben uçuş personeli değilim ama neredeyse haftalık gidiş gelişlerim 3-4 kez bu yüzden çok korkuyorum. Önlem alabilidiğimiz kadar alıp gideceğiz ne kadar korur ne olur bilemiyorum.

Gönderilenler uçakta 1 kişiye dahi bulastirsa büyür gider önü alınmaz da

Termal kamera çok yetersiz bir önlem.
Ne zaman ciddiye alacağız acaba?
Bizim ülkemize de hızla yayıldıktan sonra mı?

Yalnız zor bir konu insanları belirleyip karantinaya almak gerek. Dünyada feci bir nüfus var. Ya gerçekten kolay değil.

Birkaç gündür çok fazla kaynaktan okuyorum. Virüsün öldürdüğü insanlar genelde 60 yaş üstü ve ciddi bağışıklık sistemi bozukluğu olan insanlar. Kemoterapi almış 36 yaşındaki adam bilinen en genci. Bu yüzden aslında karşılaştığınız virüsü grip gibi düşünebilirsiniz. Maske takıp hijyene dikkat edin tabi ama daha önemlisi bağışıklık sistemini güçlendirmeniz. Özellikle bu dönemde beslenmenizi düzenleyin. Daha fazla meyve sebze yemeye, en az 2 lt su içmeye ve yeterli uyumaya dikkat edin. Ayrıca kendinize güvenin. Genç bir kadınsınız, vücudunuz yıllardır her türlü şeyle savaştı, bununla da savaşacaktır. Hem japonyada hem Çinde gençlerin iyileştiğini söylüyorlar. Hatta komple teorileri arasında virüsün Çinde ki yaşlı nüfusunu azaltmak için özellikle yapıldığı ama kontrolden çıktığı var. Bunu kanıtlayacak virüs görüntüleri, sars benzerlikleri falan var tabi ama mikrobiyolojist falan olmak lazım anlamak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…