- 18 Ağustos 2009
- 5.447
- 4.490
- 698
Videoları izledim de ben düşüp düşüp pat diyen ölen insanlar gençti ama ;(Birkaç gündür çok fazla kaynaktan okuyorum. Virüsün öldürdüğü insanlar genelde 60 yaş üstü ve ciddi bağışıklık sistemi bozukluğu olan insanlar. Kemoterapi almış 36 yaşındaki adam bilinen en genci. Bu yüzden aslında karşılaştığınız virüsü grip gibi düşünebilirsiniz. Maske takıp hijyene dikkat edin tabi ama daha önemlisi bağışıklık sistemini güçlendirmeniz. Özellikle bu dönemde beslenmenizi düzenleyin. Daha fazla meyve sebze yemeye, en az 2 lt su içmeye ve yeterli uyumaya dikkat edin. Ayrıca kendinize güvenin. Genç bir kadınsınız, vücudunuz yıllardır her türlü şeyle savaştı, bununla da savaşacaktır. Hem japonyada hem Çinde gençlerin iyileştiğini söylüyorlar. Hatta komple teorileri arasında virüsün Çinde ki yaşlı nüfusunu azaltmak için özellikle yapıldığı ama kontrolden çıktığı var. Bunu kanıtlayacak virüs görüntüleri, sars benzerlikleri falan var tabi ama mikrobiyolojist falan olmak lazım anlamak için.
o Corona bu Corona degil yalniz, Hayvandan insana gecmez bu ayri bisey.Ben öyle basite alınacak bir virüs gibi görmüyor. Sonuçta hayvandan geçen virüsler her zaman tehlikeli olmuştur.
o Corona bu Corona degil yalniz, Hayvandan insana gecmez bu ayri bisey.
---
Sinir oluyorum Virus Bakteri üretip üretip para icin dünyaya yaymalarina!
Dün Münih Havalimanindaydim herkesde Maske ve dezenfektan vardi, bende de.
Yanimda oturan sahis da sürekli öksürdügü icin yarim saatte bi ellerime fiskirttim. Mümkün oldugu Kadar hicbiseye dokunmamaya, havalaninda bisey yememeye calisin. Ellerinizi yikayin baska da bisey aklima gelmiyor malesef :/
bence hastalık varsa almıyorlar uçağa bir ara haberlerde çıkmıştı yanlış anlamadımsaMerhaba...
Virüs haberleri yaygınlaştığından beri çok gerginim sürekli haberleri takipteyim.
Ben her hafta minimum 2 maksimum 4 kez uçakla seyahat eden biriyim ve kullandığım rotalarda Çinliler hep var.Hatta bazen uçağın yarıya yakını hele ki bahar-yaz sezonunda yarıdan fazlası onlarla dolu oluyor. Haliyle çok gerginim ve korkuyorum.
Maske takmaktan başka hangi önlemleri alabilirim acaba? Çünkü uçakta yan yana oturuyoruz hava alanında keza denk geliyoruz. Maske takmak, elleri bol bol yıkamak hijyene ekstra dikkat etmek dışında napabilirim bilmiyorum? Benim gibi sık seyahat eden veya konuyla ilgili aklına gelen başka önlemleri alan varsa paylaşabilir mi?
Birkaç gündür çok fazla kaynaktan okuyorum. Virüsün öldürdüğü insanlar genelde 60 yaş üstü ve ciddi bağışıklık sistemi bozukluğu olan insanlar. Kemoterapi almış 36 yaşındaki adam bilinen en genci. Bu yüzden aslında karşılaştığınız virüsü grip gibi düşünebilirsiniz. Maske takıp hijyene dikkat edin tabi ama daha önemlisi bağışıklık sistemini güçlendirmeniz. Özellikle bu dönemde beslenmenizi düzenleyin. Daha fazla meyve sebze yemeye, en az 2 lt su içmeye ve yeterli uyumaya dikkat edin. Ayrıca kendinize güvenin. Genç bir kadınsınız, vücudunuz yıllardır her türlü şeyle savaştı, bununla da savaşacaktır. Hem japonyada hem Çinde gençlerin iyileştiğini söylüyorlar. Hatta komple teorileri arasında virüsün Çinde ki yaşlı nüfusunu azaltmak için özellikle yapıldığı ama kontrolden çıktığı var. Bunu kanıtlayacak virüs görüntüleri, sars benzerlikleri falan var tabi ama mikrobiyolojist falan olmak lazım anlamak için.
Gayette markete falan gidiyorlar. Sadece toplu alanlar konser,sinema,spor salonu,alışverş merkezleri,müzeler hatta disneyland bile kapalı. Onlarda sizin kadar hatta sizden daha çok korkuyor emin olun. Kimse mümkünse sokağa çıkmıyor yada maske takıyor.Onlar suan markete gidemiyorlar merak etmeyin ama asıl benim duydugum tabii sehir efsanesi de olabilir mart ayinda daha da yayilacagi.
Bağışıklık sistemini güçlendirici ya da bulaşmasını Önleyici bir ilacı vs olsa keşkeErteleyemem ya da azaltamam maalesef işim bu ve yaz bitimine kadar bu her hafta sıklığı devam edecek. Gelecek yıl ancak sıklığı düşürebilirim. Mecburum yani. Napacağımı şaşırdım bende gerçekten.
Aaa, gercekten mi? Nerden duydunuz?Corona virüsünden korunmak için maske işe yaramıyormuş zaten, gözden de bulaşabiliyormuş.
Nasıl önlem alınabilir bilmiyorum. Seyahatlerinizi erteleme ya da azaltma ihtimaliniz yok mu?
Ana haber bültenlerinde söylediler. Pek güvenmem aslında kendilerine ama bu konuda da sallamıyorlardır herhalde dedim.Aaa, gercekten mi? Nerden duydunuz?
İyi de nasıl anlayacaklar ki? Sadece ateşi var mı diye bakılıyor bildiğim kadarıyla. Kuluçka süresi vardır bunun, hastalığı kapmış fakat henüz belirtiler oluşmamış olabilir.bence hastalık varsa almıyorlar uçağa bir ara haberlerde çıkmıştı yanlış anlamadımsa
Ben gibiKuzenim kabin memuru. Daha yeni cin den geldi. Surekli çinlilerle uçuyor zaten. Yapacak bir sey yok. Normal grip de yeterince tehlikeli zaten. Genel hijyen önlemlerinizi alin. Kuzenim bağışıklık kuvvetlendirici bir sürü takviye alır mesela. Beslenmesine dikkat eder spor yapar. Onemli olan bağışıklığı sağlam tutmak.
O haberi yalanladılar sonra (tepecik ssk hastanesinde böyle bir şey yokmuş)İzmir de oturuyorum, en kalabalık hastanelerinden biri karantinaya alınmış
İki hafta sonra muayenem, testlerim var gitmeye korkuyorum
Hic duymadim. ALLAH korusun hepimizi.Ana haber bültenlerinde söylediler. Pek güvenmem aslında kendilerine ama bu konuda da sallamıyorlardır herhalde dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?