şişede bir problem vardır veya kapak tam kapanmamıştır cnm. bu tür kompostalar için yeni kapak kullanmanı tavsiye ederim kapaklarıda kapatınca iyice kontrol etmelisin. dondurucuya at geç boşver cnm daha taze oluyor.
sıcak sıcak kapatıp ters çevirip bir gece kımıldatmadan bekletin sonra serin bir yerde yada buzdolabınızda saklayın..tekrardan tencerede kaynatmayın
Bence kaynatmakla hiç uğraşmayın.Dondurucuya atıyorum ben,çıkarıp kaynatıyorum, gayet iyi oluyo tadında hiç bozulma filan da olmuyo.
Yerinizde olsam konserve ile uğraşmam.
Tabi tabi öylece koyuyorum poşete,dondurucuya atıyorum.
Şişenin içindeki basınçla dışarıdaki basınç birbirini dengeleyememiştir. Şişenin içerisine gereğinden fazla vişne koymuş olabilirsiniz ama bende sizden duydum tekrar kaynatıldığını şişelere koyup ters çevrilir ve soğumaya bırakılır sonrada uygun bir yerde muhafaza edilir diye biliyorum.
Poşetlere kullanacağınız kadar koymanızı öneririm yani genelde iki kişi tüketiyorsanız tüketim miktarına göre koyun. Çok fazla koyarsanız dondurucudan çıkardığınızda çözüldüğünde fazla kalan kısım sulanır ve tadı aromasını kaybeder hem de sıcak ortamda bakteriler üreyeceği için çabucak bozulur.
Başka bir sitede bir forumda vişne konservesi için başka bir öneri vardı.
Denemedim ama güzel olacağını düşünüyorum.
Temizlenmiş ve yıkanmış vişneler konserve kavanozuna doldurulur ve üzerine bir yemek kaşığı toz şeker ilave edilir.
Kavanozun ağzı yeni bir kapakla sıkıca kapatılır ve muhafaza edilmek üzere buzdolabına konulur.
Tüketeceğiniz zaman çıkarılıp, toz şeker ilave edilip buz ile servis yapılır.
Vişneler suyunu verdiği için suya gerek kalmıyor.
Bu sene bu tarifi denemeyi düşünüyorum.
Belki sizinde işinize yarar pratik bir tarif...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?