Mutfak Püf Noktaları Vişne konservem patladı

petek118

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2010
2.319
219
373
53
Merhaba kızlar. :79::79:
geçen hafta vişne geçti elime, üşendim koydum dolaba. Dün açtım bozulmadan bişeyler yapayım diye. Önce reçel yapayım dedim ama çekirdeklerini çıkarmak zor geldi. konserve yapim içeriz dedim.
Kaynattım bi güzel. konserve şişelerine doldurdum. sonra büyükçe bi tencerede şişeleri ters kapatıp kaynattım 10-15 dk kadar.
bikaç dakika sonra tencerenin kapağını açtım şişe bir patladıki ödüm koptu. camlar heryere yayıldı.
Neyi yanlış yaptım bilemedim. Diğer şişeye bişey olmadı.
tutup tutmadığını nasıl anlıcam? daha önce hiç konserve yapmadım.
Siz nasıl yapıyorsunuz?
daha lezzetli olması için neler yapıyorsunuz?
Yardımcı olurmusunuz bu acemi arkadaşınızaaaaaaaa

şişede bir problem vardır veya kapak tam kapanmamıştır cnm. bu tür kompostalar için yeni kapak kullanmanı tavsiye ederim kapaklarıda kapatınca iyice kontrol etmelisin. dondurucuya at geç boşver cnm daha taze oluyor.

yorumun-yardımın için teşekkür ediyorum
şişe de kapaklar da yeniydi canım ya. eşime kapattırdım sıkıca kapattı aslında.
Dondurucuya atcam artık çok uğraştırdılar valla.
Yapılışında bi yanlışlık yok dimi? doğru yapmışmıyım ben?

yok cnm bizde öyle yapardık annemle ama artık büyük dondurucu aldı annem herşeyi ona dolduruyoruz herşeyi. bende genelde reçel yaparım eşim pek sevmez kompostoyu onuda sıcak kavanoza koyup sıkıca kapağını kapatıp ters çeviririm birkaç gün yerinden oynatmam birde.

sıcak sıcak kapatıp ters çevirip bir gece kımıldatmadan bekletin sonra serin bir yerde yada buzdolabınızda saklayın..tekrardan tencerede kaynatmayın

sıcak sıcak kapatıp ters çevirip bir gece kımıldatmadan bekletin sonra serin bir yerde yada buzdolabınızda saklayın..tekrardan tencerede kaynatmayın

annemlerden hatırlıyorum şişeleri kaynatırlardı. Bende kaynattım ama patladı.
kaynatmadan da tutuyormu?

Bence kaynatmakla hiç uğraşmayın.Dondurucuya atıyorum ben,çıkarıp kaynatıyorum, gayet iyi oluyo tadında hiç bozulma filan da olmuyo.
Yerinizde olsam konserve ile uğraşmam.

Bence kaynatmakla hiç uğraşmayın.Dondurucuya atıyorum ben,çıkarıp kaynatıyorum, gayet iyi oluyo tadında hiç bozulma filan da olmuyo.
Yerinizde olsam konserve ile uğraşmam.

çok zahmetli geldi zaten. keşke atsaydım dondurucuya dedim ama geçti.. pişmemiş şekilde öylece atıyorsun dimi?

Şişenin içindeki basınçla dışarıdaki basınç birbirini dengeleyememiştir. Şişenin içerisine gereğinden fazla vişne koymuş olabilirsiniz ama bende sizden duydum tekrar kaynatıldığını şişelere koyup ters çevrilir ve soğumaya bırakılır sonrada uygun bir yerde muhafaza edilir diye biliyorum.

Tabi tabi öylece koyuyorum poşete,dondurucuya atıyorum.

Kızlar çok teşekkür ederim yardımlarınız için. evet vişne çok koymuş olabilirim. ayarını bilmiyorum kapağına kadar doldurdum nerdeyse.
dondurucuya atmayı deneyeceğim bundan sonra.
poşetlere ne kadar koyuyorsunuz peki? ne kadar yeterli oluyor

Poşetlere kullanacağınız kadar koymanızı öneririm yani genelde iki kişi tüketiyorsanız tüketim miktarına göre koyun. Çok fazla koyarsanız dondurucudan çıkardığınızda çözüldüğünde fazla kalan kısım sulanır ve tadı aromasını kaybeder hem de sıcak ortamda bakteriler üreyeceği için çabucak bozulur.

evet 2 kişiyiz. söylediğiniz gibi yapayım bundan sonra. teşekkür ederim

Başka bir sitede bir forumda vişne konservesi için başka bir öneri vardı.
Denemedim ama güzel olacağını düşünüyorum.
Temizlenmiş ve yıkanmış vişneler konserve kavanozuna doldurulur ve üzerine bir yemek kaşığı toz şeker ilave edilir.
Kavanozun ağzı yeni bir kapakla sıkıca kapatılır ve muhafaza edilmek üzere buzdolabına konulur.
Tüketeceğiniz zaman çıkarılıp, toz şeker ilave edilip buz ile servis yapılır.
Vişneler suyunu verdiği için suya gerek kalmıyor.
Bu sene bu tarifi denemeyi düşünüyorum.
Belki sizinde işinize yarar pratik bir tarif...

yeni yöntemlere ihtiyacım vardı teşekkür ederim canım ilgilendiğin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…