Wattpad'de kitap yazmak?

Birazcik uzun olsun yazı keyifli gidiyor

Paylaşılmış meğer geçmişi okumamanın zararları :))

İlk çıktığı dönemler üç beş yazımı yayınlamıştım. epey de popüler olmuştu, yalan yok. birçok sayfada yazılarımdan satırlar görebiliyordum.
size bir şey itiraf edeyim mi, başım göğe filan ermedi. oralardan somutlaşan kitapların formatlarını az buçuk biliyorsunuzdur, onlar gibi değilseniz sizi üzecektir.
şahsen İsmet Özel'i bilmeyen, Nuri Pakdil'i okumayan, Oğuz Atay'ı dizi oyuncusu sanan bir topluluğun yazılarımı beğenmesini hakaret saydım ve okunması bilmem kaç basamaklara ulaşmış yayınımı kaldırıp attım.
hayallerinizi sağlam temeller üzerine kurunuz. birkaç dergiye yollayınız. mürekkebi yalamış, yutmuş, sindirmiş kişilerle muhatap olunuz.

Bende bir göz atayim dedim. Minenin kezban tavirlarina sinir oldum

Mine haricindeki bazi diyaloglar ve anlatim çok kotu.

Hiçbir şey öyle birden olmaz. Bunun yetenekle de ilgisi yok. Pek çok kötü yazan da okunuyor. Okuyucunun isteklerini hangi hikaye karşılıyorsa o hikayeler okunur. Arada güzeller de çıkıyor. Yıllarca emek verip emeğinin karşılığını alamayanlar da var. Öyle yayımladım okunmadı diye hemen dertlenme. Bugün çok iyi yazar olarak adlandırdığımız yazarlar zamanında pek çok yayınevi tarafından reddedilmişler ya da değerleri ölümlerinden sonra bilinmiş. Edebiyat işi böyle. Kolay değil.

Neden isimler bu kadar uyduruk... karanlıkta bahçede ilerlerken olgunlaşmak üzere olan elmalar yazınca elinize ne geçti?

Sanki korku filmi izlemiş çok etkilenip bundan bir seri oluşturmaya çalışmış gibi duruyor yayınladığınız yere kadar..

Ama en azından kendini okuttu, ışık var bence sizde çok çalışın bu işe gönül verdiyseniz. Şimdilik wattpad standartlarındasınız.

Benim de aklımda ergenlerin çok seveceği türden bir konu vardı. Yazmayı denedim ama hiç yeteneğim yokmuş. 25 senedir bu dili konuşuyorum iki cümle yazamadım yazıklar olsun bana uleeenn dedim bıraktım. Belki ilerde Şeyma Subaşı gibi editör tutup onlara yazdırırım

İlk bölümü okudum beğendim Burada paylaşmanız iyi olmuş destek olalım

Çok haklısınız söylediklerinizde.
Aslında buradan şu an ilerlememin sebebi biraz kendimi geliştirmek, yazılarımı birilerine okutmak, eleştiri almak. Henüz tam olarak piştiğimi düşünmüyorum çünkü. Daha çok yazıp daha çok gelişmek istiyorum ama bu esnada da birilerine yazdıklarımı okutmak çok hoşuma gidiyor.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim umarım hayallerimize hepimiz kavuşuruz.

Kitap okudukça ve yazdıkça ilerlenebilir diye düşünüyorum. Ama tabi istek ve devamlılık çok önemli. Eğer istekliyseniz bence devam etmelisiniz :)

Çok teşekkür ederim beğenmenize çok sevindim :)

Ben okurum vçokta güzel eleştirmenimdir hikayenizin adı ne ??

Yazdıklarımın sonucunda elime bir şey geçmesi gerekmiyor. Hayal dünyamda nasıl canlandırıyorsam yazıya da öyle aktarmak istedim. Her bir isimin benim için de anlamı farklı. Ama size uyduruk gelmiş olabilir saygı duyarım.

Niyetim bu tür mecralarda biraz olsun pişmek zaten. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Çok haklısınız. İlk bölümü yayınladığımda aslında bu kadar karamsardım. Şimdilik az bir kitlenin bile okuması birilerine ulaşmak benim için yeterli ve mutlu edici. Kendimi geliştirme gayreti içerisindeyim. Umarım daha da iyi yazılar yazabilir aklımdakileri sizlere de geçirebilirim. Çok teşekkür ederim.

Ben okurum vçokta güzel eleştirmenimdir hikayenizin adı ne ??

Burda yayınlamak yasak mı bilmiyorum. Mesaj atmak istedim aslında size ama atılmıyor.
Buyurun :)

İlk müsait olduğum vakitte Okuyacağım..
Şöyle bi baktımda burdan çok olumlu dönüşler olmuş Tebrik ederim sizi
Umarım başarı basamaklarını hızlı ama sindirerek çıkar ve zirveye ulaşırsınız ..

Kezban çok ilginç bir tabirmiş.
Teşekkür ederim yorumunuz için.

İlk defa benden duymuş olman için internetle yeni tanişmiş olman lazim.

Profesyonel olmadigini bildigim icin tamamina kotu demedim "bazi kisimlar" dedim. Pek kitap okumayan birine guzel gelebilir şu haliyle ama daha iyi neden olmasin. Eline sağlik

Teşekkür ederim size de buradaki destek olan herkese de.
Asla çok iyi olduğumu ve profesyonel olduğumu iddia etmiyorum. Çok uzun bir yolum var. Bu sadece ilk adımım oldu. Daha da çok çalışıp geliştirmek niyetindeyim kendimi. Sürekli deneyeceğim en azından peşinden gideceğim.
Heyecanla bekliyorum görüşlerinizi.

Yazmayı sevdiğin için yazmıyor musun? Boşver, sen yazmaya devam et. Hem herkese hitap etmek zorunda da değilsin veya az beğeni alması kötü yazdığın anlama da gelmez. Benim de hesabım var ve önemsemiyorum, sevdiğim için yazıyorum sadece...

Bu arada okudum, kitabın özet kısmı özetten çok random kitap sayfalarından koparılmış izlenimi verdi bana. Bence merak uyandırıcı kitabın ne olduğu hakkında meraklandırıcı kısa bir özet daha etkileyici olur belki.

Bölümlerde satır atlarsan içe içe görünmez, sayfayı ve konuyu boğmuş biraz. Konuşmaları aynı satırda değil alt satıra atarsan daha okunaklı olabilir. Ve kullandığın dil oldukça anlaşılır ve okuması keyifli, sen yazmaya devam et bence :)

Not: yazdığın gibi okumaya devam et :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…