tebrikler...
alıntı
(Günaydın canım. Kilo vermen çok güzel, yanlız kafama takıldı puanlarını görünce. Sendeki puanlar oldukça düşük geldi bana. Peynir, ekmek, bbulgur, mercimek ççorbası, etli patates, patlamış mısır puanları bizde daha yüksek. )
Peynir şöyle yağsız olduğu için ufak dilim ayrıca.. dilimi 1.5 verdim göz kararı
ekmek tam buğdayekmeği 1 puan düşük değil bu
bulgur 1 bardak haşl. 2.5 puan
mercimek çorbası 3 puan, öyle az yağlı ev yapımı olduğundan
etli patates dersen 1 porsiyon patatesin içine 1 tane patates düşse 1, 3 kaşık et düşse 2, yağ düşse de 2 puan olur.. Sonucta ev yapımı öyle bol keseden yağ koymuyoruz.
Patlamış mısırı şu adresten aldım. Ayrıca gene ayçiçek yağı kullanılmış, gene ev yapımı, ben onu hesapladım ayrıca, 5 puanı da fazla fazla verdim, üstelik.. :)
Adresi veriyorum.. Ben genelde bu adresteki puanlara göre yapıyorum. Ayrıca bu konunun en başındaki puanlardan faydalınıyorum.
Generic Food's Weight Watchers Points
Ayrıca şu adresi kullanıyorum. Mesela hazır yiyeceklerde yağ oranı ve kalorisine göre..
Weight Watchers Points Calculator
Dışarıdan bir dondurma veya kek alınca bunu kullanıyorum.
Farkettiysen meyvelere bile puan veriyorum ben, puanlarımı düşükbulmana şaşırdım. Ama şu dikkatimi çekti ayrıca senin bana gönderdiğin listede 1 sosis 9 puan demişsin. Bu çok fazla...Sen benim verdiğim adreslere bakarsan fazla olduğunu göreceksin... Ben de hesaplasam gene de fazla çıkıyor..
İşte öyle arkadaşım.. Görüşmek üzere...