- 12 Eylül 2007
- 7.588
- 15.234
- 498
- Konu Sahibi Azkullanilmiskaynanamvar
-
Merhabalar,
30 yaşındayım, klasik şişman hikayelerine sahibim
Şu an parttime çalışan bir öğretmenim.
Çoluğum çocuğum olmamasına rağmen, hamilelere meydan okuyan bir göbeğim, dağları devirecek bir de totom var
1.80 boyunda olunca endamımı ifade etmek için direkt "çift kapılı buzdolabı" betimlemesi tam da yerinde olur
4.500 gram dünyaya gelmiş ve bademcik ameliyatı geçirene dek (yaş 13) Afrika'dan alınmış evlatlık tipinde gezerken, ameliyat sonrası sanki giden iki top bademcik değilmiş de boğazın geçiş yolunu kapatan tankeri aldırmışcasına yedim, yedim ve evet gene yedim.
Sonraları ergenliğin de verdiği yeme azmanlığıyla yiye yiye 85 kilo olup üniversiteye başladım.Her genç ve heyecanlı öğrenci gibi ben de o sene diyet yaptım.İsveç diyetiyle 13 kilo civarında kilo verip, daha sonra yüzme ile bunu 20 kilo civarına çıkardım.Ve 65-70 kilo aralığında 40 beden bir vücutla bir daha kilo almayarak 10 sene geçirdim.
Sonra evlilik hazırlığı stresi (genelde millet kilo verir, ben aldım), full time çalışırken işten ayrılma, hayatıma giren doğum kontrol hapı ve uydurabileceğim 85.000 mazaretin sonunda önce 75 kilo oldum.
"Amaaan 5 kilodan kim ölmüş" dedim."Havada karada veririm ben beş kiloyu"
Sonra 80 kilo oldum.
"Boyum 1.80, kilom 80 hehehe" dedim." Boyum kaldırıyor zaten, 10 kilo dediğin nedir? Sabahları sirkeli su içsem , gider" dedim.
Sonra 85 kilo oldum.
"Bir haftada 15 kilo verdiren diyetler varmış, aamaaan yaparım gider" dedim.
Sonra bir sabah ayağımla tepiklediğim basküle bineyim dedim ve gördüm ki 90 kiloyum.
Oturdum, ağladım, ağladım ve de ağladım.
Şimdi düşünüyorum da, ulen dobiş ha 85 ha 90 yani gören okuyan da der ki arada dağlar kadar fark var, sanki önceden ince belli çay bardağıymış da bir sabah uyanmış kendini düdüklü tencere olarak bulmuş
Neyse herkesin bir noktası vardır ya, 90 benim için aksiyon noktası oldu.85 kiloda şuursuz bir dobişken, 90da dünyam başıma yıkıldı.
Ve kasım ortasında 90 kilo ile ağlaya ağlaya diyet sürecine başladım.
Merhabalar,
30 yaşındayım, klasik şişman hikayelerine sahibim
Şu an parttime çalışan bir öğretmenim.
Çoluğum çocuğum olmamasına rağmen, hamilelere meydan okuyan bir göbeğim, dağları devirecek bir de totom var
1.80 boyunda olunca endamımı ifade etmek için direkt "çift kapılı buzdolabı" betimlemesi tam da yerinde olur
4.500 gram dünyaya gelmiş ve bademcik ameliyatı geçirene dek (yaş 13) Afrika'dan alınmış evlatlık tipinde gezerken, ameliyat sonrası sanki giden iki top bademcik değilmiş de boğazın geçiş yolunu kapatan tankeri aldırmışcasına yedim, yedim ve evet gene yedim.
Sonraları ergenliğin de verdiği yeme azmanlığıyla yiye yiye 85 kilo olup üniversiteye başladım.Her genç ve heyecanlı öğrenci gibi ben de o sene diyet yaptım.İsveç diyetiyle 13 kilo civarında kilo verip, daha sonra yüzme ile bunu 20 kilo civarına çıkardım.Ve 65-70 kilo aralığında 40 beden bir vücutla bir daha kilo almayarak 10 sene geçirdim.
Sonra evlilik hazırlığı stresi (genelde millet kilo verir, ben aldım), full time çalışırken işten ayrılma, hayatıma giren doğum kontrol hapı ve uydurabileceğim 85.000 mazaretin sonunda önce 75 kilo oldum.
"Amaaan 5 kilodan kim ölmüş" dedim."Havada karada veririm ben beş kiloyu"
Sonra 80 kilo oldum.
"Boyum 1.80, kilom 80 hehehe" dedim." Boyum kaldırıyor zaten, 10 kilo dediğin nedir? Sabahları sirkeli su içsem , gider" dedim.
Sonra 85 kilo oldum.
"Bir haftada 15 kilo verdiren diyetler varmış, aamaaan yaparım gider" dedim.
Sonra bir sabah ayağımla tepiklediğim basküle bineyim dedim ve gördüm ki 90 kiloyum.
Oturdum, ağladım, ağladım ve de ağladım.
Şimdi düşünüyorum da, ulen dobiş ha 85 ha 90 yani gören okuyan da der ki arada dağlar kadar fark var, sanki önceden ince belli çay bardağıymış da bir sabah uyanmış kendini düdüklü tencere olarak bulmuş
Neyse herkesin bir noktası vardır ya, 90 benim için aksiyon noktası oldu.85 kiloda şuursuz bir dobişken, 90da dünyam başıma yıkıldı.
Ve kasım ortasında 90 kilo ile ağlaya ağlaya diyet sürecine başladım.
başlangıç kilolarımız aynı darısı başıma bende 7li rakamları 6lıları hatta 5lileri görmek istiyorum..
başlangıç kilolarımız aynı darısı başıma bende 7li rakamları 6lıları hatta 5lileri görmek istiyorum..
o kisma bayildim..
gunlugun hayirlli olsun
ay winston ya
hemen topige abone oldum, kacmaz
dert adami soyletir de senin soyleyis tarzina da ben bittim
gunlugun hayirli olsun takipteyim canim
isvec yapiyorum bu arada 6. gundeyim :18:
ayrica bence o 15gunluk surede yemen iyi olmus metabolizma yavaslayinca 1-2 hafta soklamak gerekiyor diyeti bozarak
bana da olmustu
Teşekkür ederim canım benim.
Valla ben depresyondan yemiştim ama hayra geçmiş çok şükür
Sana da kolay gelsin, umarım iyi sonuçlar alırsın.
Ben İsveç'e küsüm. (Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi yok hesabı)
Umarım sende güzel sonuçlar verir, bir işe yarar körolasıca İsveç
ilk yaptiginda 13 kilo vermissin ya o da beni iyice motive etti. gerci ben o kadar mumkun degil veremem gidisattan belli, ama oldugu kadar artik... totoma saglam bir tekme atacak beni yeniden diyet moduna sokacak birseye ihtiyacim vardi 2-3 aydir 1-2 kilo anca vermisim cunku onu farkettimcunku surekli verip aliyorum verip aliyorum ayni 3-4 kiloyu.... tabi gramla verdigimi 1 haftada kilo kilo aliyorum. neyse bu duzeni bozmak su ugursuz 3-4 kilo araligindan cikmak istedim ise yaradi cok sukur memnunum.
yillar once de 7 kilo vermisligim var isvecle ona guvenerek basladim... bir de sol dizimi sporda sakatladigim icin 9 gundur spora gidemiyorum, hazir spor yokken soyle beni ac birakacak bir diyet yapayim dedim baslangic oyle oldu. gerci isvec sana ziyafet gibi gelmis angelina diyetinden sonra
5te 5i denemistim sadece 3 kilo verdim ertesi hafta geri aldim ustelik 3 hafta kadar diyet yapamamistim ondan sonra dengem bozulmustu. cunku beni canimdan bezdirmisti. 3. gundu sanirim hungur hungur agliyordum oyle diyeyimben de o diyete kusum iste tavsan daga kusmus olayi aynen senin dedigin gibi.
isvec bitince de baska bir diyete gecicem henuz karar veremedim. umarim en kisa zamanda hedef kilomuza ulasiriz ben de biktim sisko olmaktan artik
kiyamam kedin de cok tatliymis
18 yaşına kadar yemişim, diyet nedir bilmemişim ondan demek vücut şok oldu, neye uğradığını şaşırıp 13 kilo verdi
Geçmiş olsun dizin için.
İsveç'in seni mutlu etmesine sevindim, sonrasında da sevebileceğin bir şeyler seç de bari, araya soğukluk girmesin
İyi kilo verdikten sonra vücut hemen almıyor.Ben 20 kilo verdikten sonra 1 yıl sadece çaya attığım şekeri kesmiştim, gerçi gençtim o zamanlar ya neyse bir yıl ve hatta sonraki 10 yıl kilo almamıştım.(Gerçi çalışma tempom çok koşkoşluydu)
Şimdi anımsıyorum da, bir yerde çalışırken her öğlen istisnasız karşıdaki markete gider 1 litre fanta biraz da cips, tuzlu fıstık alır öğlen yemekten sonra yerdim.İş yerinde benim şimdiki halim gibi sürekli diyette olan ablalar "o fantada 30 kesme şeker var, aman dikkat, aman dombili olacaksın" derlerdi , ben dinlemez ve kilo almazdım. Şimdi bana uçabilmek kadar mantıksız geliyor ama demek çok hareket ettiğimden yakıyormuşum.
Neyse umarım tez zamanda zayıflar, sonra biz yedikçe millet "aman yeme şişersin, dombili olursun" der bize, biz de yer yer kilo almaz hatta üstüne veririz de.
amin canim amin, umarim o gunleri de goruruzsanirim hayatta bundan daha cok istedigim bir sey daha yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?