Winstonlight'ın Diyet Günlüğü

Azkullanilmiskaynanamvar

@kaynanadegilanne
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2007
7.588
15.234
498
Merhabalar,

30 yaşındayım, klasik şişman hikayelerine sahibim
Şu an parttime çalışan bir öğretmenim.
Çoluğum çocuğum olmamasına rağmen, hamilelere meydan okuyan bir göbeğim, dağları devirecek bir de totom var
1.80 boyunda olunca endamımı ifade etmek için direkt "çift kapılı buzdolabı" betimlemesi tam da yerinde olur

4.500 gram dünyaya gelmiş ve bademcik ameliyatı geçirene dek (yaş 13) Afrika'dan alınmış evlatlık tipinde gezerken, ameliyat sonrası sanki giden iki top bademcik değilmiş de boğazın geçiş yolunu kapatan tankeri aldırmışcasına yedim, yedim ve evet gene yedim.

Sonraları ergenliğin de verdiği yeme azmanlığıyla yiye yiye 85 kilo olup üniversiteye başladım.Her genç ve heyecanlı öğrenci gibi ben de o sene diyet yaptım.İsveç diyetiyle 13 kilo civarında kilo verip, daha sonra yüzme ile bunu 20 kilo civarına çıkardım.Ve 65-70 kilo aralığında 40 beden bir vücutla bir daha kilo almayarak 10 sene geçirdim.

Sonra evlilik hazırlığı stresi (genelde millet kilo verir, ben aldım ), full time çalışırken işten ayrılma, hayatıma giren doğum kontrol hapı ve uydurabileceğim 85.000 mazaretin sonunda önce 75 kilo oldum.

"Amaaan 5 kilodan kim ölmüş" dedim."Havada karada veririm ben beş kiloyu"
Sonra 80 kilo oldum.
"Boyum 1.80, kilom 80 hehehe" dedim." Boyum kaldırıyor zaten, 10 kilo dediğin nedir? Sabahları sirkeli su içsem , gider" dedim.
Sonra 85 kilo oldum.
"Bir haftada 15 kilo verdiren diyetler varmış, aamaaan yaparım gider" dedim.
Sonra bir sabah ayağımla tepiklediğim basküle bineyim dedim ve gördüm ki 90 kiloyum.

Oturdum, ağladım, ağladım ve de ağladım.
Şimdi düşünüyorum da, ulen dobiş ha 85 ha 90 yani gören okuyan da der ki arada dağlar kadar fark var, sanki önceden ince belli çay bardağıymış da bir sabah uyanmış kendini düdüklü tencere olarak bulmuş

Neyse herkesin bir noktası vardır ya, 90 benim için aksiyon noktası oldu.85 kiloda şuursuz bir dobişken, 90da dünyam başıma yıkıldı.
Ve kasım ortasında 90 kilo ile ağlaya ağlaya diyet sürecine başladım.

Diyete başladım ama ne yapacak, neler uygulayacaktım?

Burada diyet grupları gördüm, girip katılmak istedim ama sanki "90 kiloyum" dersem, "yuhhh, bu zamana kadar nasıl bu kadar şuursuz yaşadın, pis şişşkoo seni aramızda istemiyooruz" demelerinden korktum

Ben kendi başıma biraz insani görünüme ulaşmalı, sonra aralarına katılmalıydım.

Sabrım oldum olası yoktur, sezercik filmindeki şişko Nuri gibi her gördüğümü o an elde etmeli "binecem buna, vuracam kırbacı, vuracam kırbacı" modunda bir acelecilik vardır ben de hep

Eh kilo dediğin nedirki altı üstü yağ kütlesi, kesinlikle çabuk gidecek diye başladım bu işe.

Diyet yöntemlerinde "5 günde 5 kilo diyeti" ni gördüm.
Hemen ampul yandı bende tabii , 5 yumurta 5 kuruşsa, 25 yumurta kaç kuruş hesabı dedim her 5 günde 5 kilo versem ayda etti mi sana 30 kilo, ee ben 90 kiloyum, 70 bana yeter, yani 20 kilo vereceğim demek ki bu diyetle 20 gün sonra, Akrep Nalan'dan Angelina Jolie oluyorum.Eee süper, yaşasın

başlangıç kilolarımız aynı darısı başıma bende 7li rakamları 6lıları hatta 5lileri görmek istiyorum..

Diyete başladım.
Tuz yok, yağ yok, şeker yok, hatta neredeyse yenecek bir şey yok

Benki, yaptığım normalde tuzlu olan yiyeceklere bile, sofrada tuz eken, avucuna tuzu bocalayıp kendini kör etme pahasına tuz yiyebilen, kahvaltıda omletler, sucuklar, yağlar, ballar, yarım ekmek yiyebilen, ya da poğaça dendimi 3 kaşarlı poğaçayı midesine indirebilen, karbonhidrat tutkunu, yemek yemekten adeta zevk alan bir yaratıktım.

Diyet çok zorladı ama kendimden ölesiye nefret ediyordum.
Bu iş ya olacak ya da olacaktı.

5 günde 4.800 kilo kaybım oldu.Tabii ki hepsi suydu/ ödemdi ve ben 90 kilo ile diyete başlamıştım yani çok kiloluydum.
Matematiğim oldum olası noksandır ama umudum çoktur, bir umut ara vermeden 2. 5 günlük periyoda geçiş yaptım.Bunda da 5 kiloya yakın verecektim, hayat güzel olacaktı, kuşlar, böcükler ve ben Angelina Jolie

o kisma bayildim..

gunlugun hayirlli olsun

2. 5 günlük periyod o zamanlar anlamadığım ama şimdi anlayabildiğim bir biçimde benim için fiyasko oldu.
Tam 2.400 gram vermiştim. (Hatun 5 günde 2.400 vermiş, hala ağlanıyor denmesin diyeti incelerseniz çok hafif ve ben iyice de kısmıştım-misal meyve gününde sadece 3 portakalla bir günü geçirdim, başka hiçbir şey yemeden, böyle olunca da insan madem aç kaldım bari iyi kilo kaybı olsun diyor ama kazın ayağı öyle değil işte )

Yılmadım, içime Malkoçoğlu kaçmıştı bir kere.
Hemen zayıflama grupları için başvuruda bulundum ve bingo 3.grup beni davet etti.

Şimdi şimdi itiraf ediyorum ki, grupta bir kaç sıska vardı.Bildiğin 40-50 kilolarda hep imrendiğim, içten içe sinir olduğum sıskalar.
Allahım 55 kilo olsam, daha belamı mı isterim, bir de gelmişler zayıflama topiklerinde ağlanıyorlar dedim içimden.
Millet "hadi kendini tanıt, ben bilmemkim, 55 kiloyum " modunda, gel de kendini tanıt

Derin bir nefes çektim ve koca bir dombili olduğumu itiraf ettim.O zaman 85 kiloydum.Utanıyor ve hala kendimden nefret ediyordum.

başlangıç kilolarımız aynı darısı başıma bende 7li rakamları 6lıları hatta 5lileri görmek istiyorum..

Grupta herkes kibrit kutusundan peynir, 2 yemek kaşığından sebze yemekleri yerken ben 5 günde 5 kilo diyetini yaptığımı ilk başlarda itiraf edemedim.
Yani hem şişman hem aklı noksan garibimin demesinler diye
Şimdi grupta yediğini, içtiğini yazacaksın ki diğerleriyle hem paylaşım yapmış olasın hem gaza getiresin onları.

Millet yediğini içtiğini yazarken ben sürekli "kızlaaaar, Hürrem süperdi dün gece", "kızlaaar evde kahvem bitti", "kızlaar zart oldu, zurt oldu, inek nerde? dağa kaçtı, dağ nerde; yandı bitti kül oldu" hesabı saçmalayıp duruyorum

Gruptakiler artık garibim şişman işte psikolojisi bozuk, buraya gelmiş ama kendi kendine yazıp eğleniyor dokunmayalım mazluma mı demişlerdir, acımışlar mıdır bana hala onca zaman geçti sormamışımdır

Sonra bir gün itiraf ettim, dedim ben böyle böyle akıllara zarar bir diyet uyguluyorum ama 20 günde 20 kilo vereceğim.

Ondan sonra gruptakiler herhalde "doktor kendi haline bırakın dedi, biz de bıraktık" hesabı bir kaç uyarıdan sonra (diyetin zararları hakkında) beni ellemediler

Angelina Jolie diyetime devam ettim.
Konu dağıldı bu arada özetle;
5 gün: 4.800
2. 5 gün; 2.400
3. 5 gün; 1.300 (sanırım) vererek ve sonrasında bir 5 gün daha yaparak aralıksız 22 gün bu diyeti yapıp açlıkla kendimi sınadım ve evet ölmedim Toplamda 10 kilo verdim.

Hala Angelina Jolie olmamıştım.80 kiloydum ve hala bir dobiştim.
22 gün daha bu diyeti yapabilir miydim?

Yağsız tuzsuz patatesten imanım gevremiş, yoğurt gördüğümde ağlıyor, portakala baktığımda hüzünleniyordum.
Zayıflıyordum ama sinir, stres, sıkıntı sanki artıyordu.
Açlıkla başedemiyor, halsiz kalıyor, eşim su istediğinde mutfağa gidip, dolabı açıp suyu unutup geri geliyordum.
Yani zayıflıyordum ve sanırım beynim de ufalıyor , kulak deliklerimden akmaya başlıyordu

O ara annemi ziyaret ettim.
Kirpi yavrusunu "pamuğum" diye severmiş hesabı, ben annemin gözünde 90 kiloda bile minikken, bebekken 80 kiloda nasılım tahmin edersiniz.
Tabii o da her bilinçli anne gibi benim sağlıklı bir diyet yapmamı, sporla desteklememi, ayda 2 kilodan fazla vermememi istedi.

Ama ben Angelina olacaktım.Kimse beni anlamıyordu, bedbahttım ama zinhar yolumdan dönmedim

10 kiloluk kaybın arkasına, İsveç diyetini patlattım.Süpersonik zeki bir insan olarak 13 gün de İsveç diyeti yaparsam aynen 18 yaşında yaptığımda 13 kilo vermiştim ya, şimdi de verebilirim ve bingo 13 gün sonra Angelina olacaktım.

Yaptığım açlık diyetinden sonra İsveç benim için adeta sınırsız açık büfesi olan bir yerde sınırsız yemek gibiydi, haşlanmış ıspanak bir iskender kebabı, bir dilim salam benim için bir büyük pizza gibiydi.

Hayat güzeldi, kuşlar, vapurlar falan.

6 gün yaptım ve sonucunda 1.800 (sanırım) verdim.Eee hani 13 günde 6-13 kilo arasında giderdi?
Ben niye birebir uydum da 1.800 verdim?
Nerde adalet? Nerde eşitlik? Yoksa ben insan değil miydim? Yoksa beni beğenmiyor muydunuz?
Ama ben Angelina olacaktım.
Tüm umutlarım suya düşmüştü, 90lardan 79lara gelmiş, çok yorulmuş ve çok tükenmiştim.

Sonra her şey tahmin ettiğim gibi yürüdü.
Diyet sonrasında bir kase çorba içsem, ertesi gün yarım kilo baskülde oynama yapıyordu.
Ben normal insan diyetlerini uygulamaya çalıştıkça, baskül artmakta ısrar ediyordu.

İçtiğim suyu bile haneme yazıyordu pis baskül.
15 gün kadar inzivaya çekildim, "ben bu işi başaramayacağım" dedim, 3 gün sırf yoğurt yedim sonra kebaplar, pideler, profiterolller, sonra çorba içtim 3-5 gün, sonrasında dukan'a başladım 2 gün atak yaptım bıraktım, sonra yedim sonra başka diyete başladım ve 15 günlük bunalımın sonunda gördüm ki, ben 200-300 gram almışım ama eski kilolarıma geri dönmemişim. Yani hızlı vermişim, sağlıksız vermişim ama detokslarla işi dengelemişim.

Akıllandım ve kendime süre verdim.Nisan sonunda bu iş bitecek dobiş dedim.

Eşime yıldönümünde "eliptik bisiklet" aldırdım. (Allahım ne kabus ama, en romantik zamanda aldığım/aldırdığım hediyeye bak )
Mekik için crunch alaetim de var, twist aletimde bisikletin eşantiyonu.

Yani un var, şeker var, yağ var.Ee ne bekliyorsun? Helva yapsana...

ay winston ya
hemen topige abone oldum, kacmaz
dert adami soyletir de senin soyleyis tarzina da ben bittim
gunlugun hayirli olsun takipteyim canim
isvec yapiyorum bu arada 6. gundeyim :18:
ayrica bence o 15gunluk surede yemen iyi olmus metabolizma yavaslayinca 1-2 hafta soklamak gerekiyor diyeti bozarak
bana da olmustu

Kimselere örnek olmak istemem, bu benim hikayem zaten.
Nato kafa nato mermer olarak yeni bir diyete başladım.

Mantık olarak belirli listeler var, seçim yapılıyor ama zaten klişe şeyler.

Sabah 1 protein, 1 karbonhidrat, 1 meyve ya da sebze
Öğlen; 1 pro, 1 karbon, 2 meyve ya da sebze
Akşam; 1 pro, 1 karbon, 3 meyve ya da sebze ile günü kapatıyorsunuz.

Ben karbonhidratı keserek süreci daha da hızlandırırım düşüncesiyle diyetime başladım.
Sabahları genelde 1 portakal, 1 yumurta
Öğlen; 1 parça tavuk, 1 domates, 2 biber
Akşam; 4 köfte, közlenmiş yarım soğan, 1 biber, 1 domates ve yanında 3 litre su, fazla ete abandığımdan destek olsun diye arada sinameki çayı, günde 2 fincan yeşil çay, mekik çekmek, bel hareketi, twistte çalışma ve kondüsyon bisikletinde çalışma derken tam 6 günde 2.400 verdim.

Bundan sonra bu hızla gidermiyim bilmiyorum. (Evet, hala akıllanmadım ) Ama sporu iyice arttırarak hız kaybetmeden 2 ay gibi bir sürede bu işi bitirmek istiyorum.

Artık dobiş olmak istemiyorum.Ben de güzel güzel giyineceğim, ben de ince olacağım, ben de zarif duracağım, ben de daha genç duracağım, ben de Nişantaşı çocuğuyum yaaa

Yarın bu yeni diyetimdeki 9. günüm olacak. Bundan sonra buraya her gün yazarak kendimi daha da motive etmek istiyorum.
Aman biri görür, biri okur ayıplar, "dobişe bak hem diyette, hem bunları yemiş utanmadan tüüü senin suratına " der riskiyle biraz daha sorumluluk kazanmak ve bu işi bu sefer bitirmek istiyorum.

Öncelikle hala içinde yarıştığım ve benim tüm deliliklerime katlanan 3. takım arkadaşlarıma, buradan zayıflama başarı hikayelerini okuyup gaza geldiğim nice isimsiz dostlara ve varlığınızla beni yusuf yusuf dikkat etmek durumunda bıraktığınız için hepinize teşekkür ederim

Amin inşallah.
Hepimiz istediğimiz hedeflerimize kısa sürede sağlıkla ulaşırız inşallah.

o kisma bayildim..

gunlugun hayirlli olsun

Teşekkür ederim, umarım işe yarar ve daha da hırslanıp, eğlenip, paylaşarak şu kilolar gider.

Teşekkür ederim canım benim.
Valla ben depresyondan yemiştim ama hayra geçmiş çok şükür
Sana da kolay gelsin, umarım iyi sonuçlar alırsın.
Ben İsveç'e küsüm. (Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi yok hesabı )
Umarım sende güzel sonuçlar verir, bir işe yarar körolasıca İsveç

Bu arada sizlerle diyetimin en büyük destekçisini tanıştırayım. (Gönül isterdi ki 100 kiloluk eşim benle spor yapsın, diyet yapsın ama nerdeee Ona da diyorum "bak bir gün uyanacak ve tartıda 105 kiloyu görüp, sok olup ağlayacaksın", diyor ki "manyak mıyım ben? Ha 100 kilo ha 105 kilo, niye şaşırıp ağlayayım manyak gibi?" Amaa..ama ben ağlamıştım..Böühühühü..Neyse..Spor aletlerim ve can yoldaşım;

Crunch (yarım mekik) aletim

Eliptik bisikletim

Eliptik bisikletin eşantiyonu twist zımbırtısı

ilk yaptiginda 13 kilo vermissin ya o da beni iyice motive etti. gerci ben o kadar mumkun degil veremem gidisattan belli, ama oldugu kadar artik... totoma saglam bir tekme atacak beni yeniden diyet moduna sokacak birseye ihtiyacim vardi 2-3 aydir 1-2 kilo anca vermisim cunku onu farkettim cunku surekli verip aliyorum verip aliyorum ayni 3-4 kiloyu.... tabi gramla verdigimi 1 haftada kilo kilo aliyorum. neyse bu duzeni bozmak su ugursuz 3-4 kilo araligindan cikmak istedim ise yaradi cok sukur memnunum.
yillar once de 7 kilo vermisligim var isvecle ona guvenerek basladim... bir de sol dizimi sporda sakatladigim icin 9 gundur spora gidemiyorum, hazir spor yokken soyle beni ac birakacak bir diyet yapayim dedim baslangic oyle oldu. gerci isvec sana ziyafet gibi gelmis angelina diyetinden sonra
5te 5i denemistim sadece 3 kilo verdim ertesi hafta geri aldim ustelik 3 hafta kadar diyet yapamamistim ondan sonra dengem bozulmustu. cunku beni canimdan bezdirmisti. 3. gundu sanirim hungur hungur agliyordum oyle diyeyim ben de o diyete kusum iste tavsan daga kusmus olayi aynen senin dedigin gibi.
isvec bitince de baska bir diyete gecicem henuz karar veremedim. umarim en kisa zamanda hedef kilomuza ulasiriz ben de biktim sisko olmaktan artik

18 yaşına kadar yemişim, diyet nedir bilmemişim ondan demek vücut şok oldu, neye uğradığını şaşırıp 13 kilo verdi
Geçmiş olsun dizin için.
İsveç'in seni mutlu etmesine sevindim, sonrasında da sevebileceğin bir şeyler seç de bari, araya soğukluk girmesin
İyi kilo verdikten sonra vücut hemen almıyor.Ben 20 kilo verdikten sonra 1 yıl sadece çaya attığım şekeri kesmiştim, gerçi gençtim o zamanlar ya neyse bir yıl ve hatta sonraki 10 yıl kilo almamıştım.(Gerçi çalışma tempom çok koşkoşluydu)
Şimdi anımsıyorum da, bir yerde çalışırken her öğlen istisnasız karşıdaki markete gider 1 litre fanta biraz da cips, tuzlu fıstık alır öğlen yemekten sonra yerdim.İş yerinde benim şimdiki halim gibi sürekli diyette olan ablalar "o fantada 30 kesme şeker var, aman dikkat, aman dombili olacaksın" derlerdi , ben dinlemez ve kilo almazdım. Şimdi bana uçabilmek kadar mantıksız geliyor ama demek çok hareket ettiğimden yakıyormuşum.
Neyse umarım tez zamanda zayıflar, sonra biz yedikçe millet "aman yeme şişersin, dombili olursun" der bize, biz de yer yer kilo almaz hatta üstüne veririz de.
kiyamam kedin de cok tatliymis

Öyledir kerata, ama bu ara ona da bozuğum.Sabahtan akşama yemek yiyip, 20 saat uyuyor ama hala 2.5 kilo.Arkadaş kedi bile formunu koruyor, ben beceremiyorum

amin canim amin, umarim o gunleri de goruruz sanirim hayatta bundan daha cok istedigim bir sey daha yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…