Xanax bırakma süreci hakkında yardım

Cakil35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2023
102
26
28
29
Yaygın anksiyete bozukluğu teşhisi konulduktan sonra antidepresanlarla birlikte xanax kullanmaya başladım. Sabah 0,5 akşam 0,5 toplamda 1 mg xanax kullanıyorum.3-4 aydır kullanımım devam ediyor. Doktorum çeyrek dozlar halinde azaltıp yavaş yavaş bırakmamı söyledi. Xanax’ı içmediğimde titremelerim ve iç huzursuzluğum başlıyor. Nasıl bırakacağım bilmiyorum. Benzer durumlar yaşayan varsa bırakma süreci ile ilgili yardımcı olabilir mi? Nasıl bıraktığını paylaşabilen olursa çok sevinirim 😭

Son düzenleme:
Yaygın anksiyete bozukluğu teşhisi konulduktan sonra antidepresanlarla birlikte xanax kullanmaya başladım. Sabah 0,5 akşam 0,5 toplamda 1 mg xanax kullanıyorum. Toplamda 3-4 aydır kullanımım devam ediyor. Doktorum çeyrek dozlar halinde azaltıp yavaş yavaş bırakmamı söyledi. Xanax’ı içmediğimde titremelerim ve iç huzursuzluğum başlıyor. Nasıl bırakacağım bilmiyorum. Benzer durumlar yaşayan varsa bırakma süreci ile ilgili yardımcı olabilir mi? Nasıl bıraktığını paylaşabilen olursa çok sevinirim 😭
Doktorun ek ilaç yazsa aslinda daha kolay olur. Söyleyin bu durumunuzu belki destekleyici bağımlılık yapmayan başka ilaç yazabilir.

Doktorun ek ilaç yazsa aslinda daha kolay olur. Söyleyin bu durumunuzu belki destekleyici bağımlılık yapmayan başka ilaç yazabilir.
Yarın doktorumla görüşeceğim. Xanax benzeri diğer ilaçlarda bağımlılık yapıyormuş. Nasıl bir yol izlenecek bilmiyorum

Hassasiyetinizi yaşadığınız olumsuz yanetkileri doktorunuza bildirin. Çook etkili ağır bir ilaç, doktorunuzdan başkası yardımcı olamaz, olmamalı.

Azaltarak bırakılıyor ben de çok kısa bir süre kullanmak zorunda kalmıştım, ama kontrollü ilerlediğimiz için bir sıkıntı çıkmamıştı.

İsterseniz çeyrekleri de önce gün aşırı için. Sonra 3 günde bir şeklinde için?

İsterseniz çeyrekleri de önce gün aşırı için. Sonra 3 günde bir şeklinde için?
Çeyrek doz düşürerek bırakacağız dedi. Sabah yarım alacağım, akşam yarımı ikiye bölüp çeyreğini içeceğim. Her hafta çeyrek doz azaltarak devam edicez dedi. Umarım bir sorun yaşamam

Yaygın anksiyete bozukluğu teşhisi konulduktan sonra antidepresanlarla birlikte xanax kullanmaya başladım. Sabah 0,5 akşam 0,5 toplamda 1 mg xanax kullanıyorum.3-4 aydır kullanımım devam ediyor. Doktorum çeyrek dozlar halinde azaltıp yavaş yavaş bırakmamı söyledi. Xanax’ı içmediğimde titremelerim ve iç huzursuzluğum başlıyor. Nasıl bırakacağım bilmiyorum. Benzer durumlar yaşayan varsa bırakma süreci ile ilgili yardımcı olabilir mi? Nasıl bıraktığını paylaşabilen olursa çok sevinirim 😭

Arkadaşlar merhaba, foruma sırf bu sebeple belki birilerine faydam dokunur diye katıldım. 46 yalındayım ve tam 26 senedir xanax bağımlısıyım. Bakın dikkat edin bağımlılıkran bahsediyorum. Ne yazık ki genç yaşımda ailemin götürdüğü bir psikiyatrist bu ilacı bana bağımlılık riski vs bilgilendirmeden reçete etti ve o zamandan bu zamana hala kullanıyorum. Bu ilaca yeni başladıysanız doktor kontrolünde en kısa sürede bırakın. Ben birçok kez bırakmayı denedim ancak birden keserek bırakmak çok tehlikeli. İngilizcem iyi olduğu için yurt dışı daki tüm makaleleri araştırmaları ve bırakma yöntemlerini araştırdım. Şu an bırakma aşamasındayım (tapering) yöntemi ile. Ne yazık ki Türkiyede brnzodiazepin türevi ilaçkar çok kolay reçete edilebiliyor ancak bıraktırma konusunda hekimlerin bilgisi yok. İngilterede bir doktorun "ashton manual" adı altında bıraktırma formülü var internetten aratıp Pdf formatında indirebilirsiniz.Ücretsiz. Ancak kaynak ingilizce. Bırakma aşamasında doktor kontrolünde dozu çok az azaltarak ve uzun süreye yayarak bıraktırmayı hedefleyen ve %100 başarılı. Ben bunun çıktısını alarak danıştığım tüm doktorlara gidip verdim ve şaşırdılar. Yani burada uygulanabilir olmadığı açıkça belli. O sebeple amacım bırak a sürecinde yaşanılan yoksunluk semptomlarını aynı dertten muzdarip kişilerle birbirimize destek olarak bu işi çözmek. Bunu biz başaracağız. Elbette doktorunuzun talimatlarına uyun bazen sürekli kullanıoması gerwken durumlar da olabiliyor. Doktor önemli ama eğer doktorunuz da bırakman lazım dediyse, buradan birbirimize destek olalım. Bıfak a sürecimin 1. Haftası. Azaltarak bırakıyorum. En önemli yoksunluğu uykusuzuk, huzursuzluk ve ishal. Bilhassa sabahları sıkıntı hissiniz oluyor. En azından bende öyle. Herkeste farklı semptomlar olabilir ve bunlar gerçek. Merak etmeyin delirmiyorsunuz. Vücudunuz çekilme sendromu yaşıyor.

Back
X