*** xxDerinxx'in Mutfağı ***

tadı pizza gibi oldu hamur çok puf puftu çünkü...

Tamam canım, teşekkür ediyorum yine de denemeye değer bence

Elossa'cım ben o hamuru fırında denemedim hiç çünkü fırında yapacaksam mayalı hamurdan yapıyorum...
Ama yanlış hatırlamıyorsam diğer konuya yazanlar vardı bu hamuru fırında yaptım diye...
Bence fırında yapılınca kuru olabilir...

Kendi yazdığım tarifi bulamadığımdan alıntı yaptım ama ben de bu tarifi denemiştim...
Fotoğrafım ne yazıkki yok o yüzden mecburen alıntı yapıyorum...

Tavada Lahmacun

Hamur için;
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
yarım paket (20 gr)yaşmaya (veya 1 paket instant maya)
un

İçi İçin;
250 gram yağlı kıyma(kuzu kullanın,kokuyor diye yemiyorsanız dana döş kıymaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin)
1 büyükçe kurusoğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet domates
2 diş sarmısak
1 adet sivri biber
bir tutam maydanoz
karabiber,kırmızı toz biber,tuz

Hamur için yaşmaya kullanacaksanız mayayı ılık suda eritin.1,5 su bardağı kadar unu ,tuz,şeker yağ ve suyu ekleyip yoğurun.Ele yapışmayan , orta sertlikte bir hamur hazırlayın.Üzerine strech film geçirip ılık bir yerde yarım saat mayalandırın.
Hamur mayalanırken iç harcınızı hazırlayın.1 büyük veya 2 orta boy soğanı rendenin küçük tarafı ile rendeleyin.Sarmısakları ve domatesleride rendeleyin.Salçaları ,kıymayı tuzu ve baharatları ilave edin.Biberleri ve maydanozları küçük küçük doğrayın.Soğan ve domates suyu sebebi ile oldukça sulu bir yapısı olacak endişelenmeyin bu kıvam harcın hamura yapışmasını sağlayacak.(kıyma çok yağlı değilse sıvıyağ eklemeyi unutmayın!)
Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.Unlanmış tezgahta üzerinede un serpiştirerek servis tabağı büyüklüğünde açın.
İç harçtan 1 yemek kaşığı kadar alıp hamurun her tarafına iyice yayın.
Teflon tavayı ısıtın ve hamuru nazikçe kaldırıp tavaya bırakın.Kağağını kapatıp orta ısıda kontrollü olarak 4 dakika kadar pişirin.Bu ölçüden benim 8 lahmacunum oldu ve pişirmek için 2 tava kullandım.
Pişen lahmacunları arzuya göre maydanozlu soğan limon dilimleri ve ayranla soğutmadan afiyetle yiyin...

hayatım ben dün senden cevap gelmeyince kendi tarifimi yaptım,birde benim tarifime bi bak istersen canım.
ben mayalı yapmıyorum yarım paket kabartma tozu kullanıyorum sadece ve davul fırınımda yaptığım için oldukça büyük bir tepsi kullanıyorum..normal mini fırınımda yaparkende onların tepsileri küçük olduğundan çeyrek paket kabartma tozu tam geliyor..ben akşam paylaştım bi bak istersen hayatım öpüyorum

Benim canım arkadaşım Derin'im
Tavada lahmacun tarifin için de teşekkür ederim

Bugün deniycem galiba..
Foto eklerim

Kabartma tozu ile fırında hiç denemedim canım, hemen bakıyorum tarifine

Benim canım arkadaşım Derin'im
Tavada lahmacun tarifin için de teşekkür ederim

Bugün deniycem galiba..
Foto eklerim

Rica ederim canım benim, eklersen çok mutlu olurum...
Valla görünce ben de mi yapsam dedim ama hamsi tuzladım onları kızartıcam :)

Kabartma tozu ile fırında hiç denemedim canım, hemen bakıyorum tarifine

Rica ederim canım benim, eklersen çok mutlu olurum...
Valla görünce ben de mi yapsam dedim ama hamsi tuzladım onları kızartıcam :)

tamam canım bakıver bakimm beğenicekmisin:)

Böylelikle hazır pizza yemiyoruzya en güzel tarafı o :)

evet canım orası öylee,istediğim malzemeyi kullanıyorum bu özgürlük ççookk güzel..pizzacılardada seçenekler var ama evdekine asla benzemiyor:)
biz hazırda yeriz ama evdekinin tadını vermiyor hiç

evet canım orası öylee,istediğim malzemeyi kullanıyorum bu özgürlük ççookk güzel..pizzacılardada seçenekler var ama evdekine asla benzemiyor:)
biz hazırda yeriz ama evdekinin tadını vermiyor hiç

Ben tavada pizzadan beri dışarda pizza yemedim hiç canım :)

Limonlu Kremalı Kek

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağından biraz az süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet limon
1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu

Krema için:
2.5 su bardağı süt
2.5 kaşık un
4-5 kaşık şeker

Yumurtalar ve şeker çırpılır. Un, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilya de eklenerek karıştırılır. Ayrı bir yerde limonun kabuğu rendelenir, suyu da sıkılarak bir bardağa konur. Limon suyunun üzerine süt konularak 1 su bardağına tamamlanır. Bu iki malzeme de karışıma eklenerek, hiç topak kalmayana kadar karıştırılır. Yağlanmış kalıba dökülen kek karışımı, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50 dakika pişirilir. Bir tencerede tüm krema malzemeleri karıştırılır bir taşım kaynatılır. Kek fırından çıktıktan 2-3 dk sonra üzerine dökülür. Afiyet olsun...

Son düzenleme:
Karışık Kızartma

İstediğiniz kadar Patates, Patlıcan, Biber İsterseniz kabak.
2-3 domates
Sıvıyağ
Tuz

Patlıcanı, patatesi ve kabağı halka halka doğrayalım. Biberleri de uzun uzun keselim. Önce patlıcanı sonra kabağı ve patatesleri kızartıp tabağa sırayla dizelim. Biberleri kızartalım. Domatesleri bir tavaya rendeleyip sıvıyağda kavurarak sosumuzu yapalım. Tuzunu ekleyelim. Kızartmaların üzerine domates sosunu döküp kızarmış biberleri dizelim. Afiyet olsun...

Fırında Kaşarlı Mantar

Mutlaka denemenizi tavsiye ederim kızlar harika bişey...

Yarım kilo mantar
2 orta boy domates
1 orta boy soğan
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Karabiber, tuz

Mantarları yıkayıp iri iri doğrayalım (Suyunu salınca küçülüyor). Soğanı rendenin büyük tarafı ile rendeleyip tavada sıvı yağda kavuralım. Üzerine mantarları, küp küp doğranmış domatesleri ekleyelim. Salçayı ve tuzu da ekleyip sotelenmeye bırakalım. Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar kapağı kapalı olarak soteleyelim. Suyunu çekince baharatları ekleyip altını kapatalım. Mantarları bir küçük tepsiye veya güvece alıp üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyip fırınlayalım. Kaşarlar eriiyince fırından alalım. Dilimleyip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun...

Patates Köftesi

5 6 orta boy patates
1 bardak ince bulgur
1 orta boy soğan
Maydanoz
Taze soğan
Marul
Salça
Karabiber, pul biber, tuz

Patatesleri haşlayalım. Bulguru 1 bardak sıcak su ile ıslatalım. Patatesleri ezip bulguru içine katıp yoğuralım. Soğanı ince ince kesip sıvıyağda kavuralım salçayı da ekleyelim. Malzemeleri doğrayalım. Salçalı karışımı patatesli harca ekleyelim, doğradığımız malzemeleri ve baharatları da ekleyip yoğuralım. Son olarak şekil verip marulla servis edelim. Afiyet olsun…

Canım aslında benim tavada lahmacun tarifim de vardı...
Bulabilirsem paylaşırım istersen...

Vee canım derin'imin lahmacun tarifini yaptımmm
2 bardak kadar unla yaptım,belki birazcık geçiyordu..

1. fotodaki tavada pişen lahmacun;

2. fotodaki ise fırında pişen lahmacun;

Teşekkürler canım derin'im

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…