Ya bu seferde olmazsa..

Hellokity10

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2015
179
43
18
Arkadaslar merhaba.nisan atmistim ve burada sizinle derdimi paylasmistim..
Simdi birisi benimle tanismak istiyor..çocuk yakisikli biri etkilendim. Ikimiz de ogretmeniz.bugun ilk defa yuzyuze gorusucez.3 4 gunden beri konusuyoruz.fakat soyle bir sorunum var..nasil davranicam.neler konusucam.yaa kafam cok karisik..bi de cocuk doguli ben akdeniz yoresindenim..uyum saglayabilir miyiz bilmiorum.bunlaru nasil anlicam..bana be onerirsiniz..kendimi kaptirip yine canim yansin istemiyorum

Önce görüşüp konuşup sonra gelip konu açsaydınız keşke.
Belki görüşme olumsuz geçecek istemeyeceksiniz.
Doğal olun,samimi olun dusuncelerinizi belirtin oda belirtsin
Kültür farklılığı vs konulara girmek için henüz erken,daha görüşme bile gerçekleşmemiş

Haklisiniz ama ben de cok kastim galiba kendimi.

olmazsa olmasın güzelim
ya daha iyisi olacaksa?
o zaman olmasın bence ,sence de öyle değil mi ama?
akışına bırak:)

Önyargılarınızdan arının

Hem kendinize yönelik ben nişan attım başka şansım olmazsa önyargınızdan hem de karşıdaki kişilerin kültürüne vs yönelik önyargılardan

Önyargılar bizi temkinli yapar ama sis gibi gerçeği görmememize sebep olur

Bu olmazsa başkası olur sen kendin ol yeter

Her tanıştığınız erkekle evlenme potansiyeliniz olduğunu düşünmeyin.
Önce insanları tanıyın, sonra hayatınıza alın ve daha sonra aşk-sevgi vb duygular besleyerek yerlerini belirlerin.
Eğer ilişki oluşur, karakterler uyumlu olursa evlilik gerçekleşir.

Daha önce nişanlandığınıza göre ilişki tecrübeniz var.
Tecrübeli de olduğunuza göre daha rahat olmalısınız artık ne istediğinizi, nelerle karşılaşabileceğinizi biliyorsunuz bu sizin için avantaj, rahat olun.
Kültür farkı için konuşmak erken önce tanışın bakalım, nereli olduğundan çok nasıl bir aile yapısı olduğu önemli çünkü bu durumda.

Tatlım daha bardakta su yok. Sen içsem mi içmesem mi diyorsun. Bi sakin ol. Git bi görüş tanış. Dogal ol samimi ol. Muhabbet gelisecektir zaten. Erkek olan o. Muhabbeti o ilerletir. Baktın karşındaki kazma bitirirsin olur biter. He yok begendin görüşmeye devam. Akışına bırak.

Bir arkadaş falan mı aracı oldu? Eğer aracı olduysa demek ki onun karakterinde size ters gelebilecek bir şeyler olmadığını düşündü. O yüzden kültürel farklılığı geri plana itebilirsiniz. Direk evlenme niyeti ile görüşen insanlar oluyor. 5. buluşmada evlenemeye karar veriyorlar. Sizde durum böyle olmayacaksa, bir ilişki yaşadıktan sonra bu kararı alacaksanız da kültür farklılığı gibi durumları o ilişki süresince anlar ona göre adımlar atarsınız.

Diyelim ki olumlu gecti gecmis iliskilerimi nereye kadar sorgulamasina izin vermeliyim
biriyle şu kadar yıl görştük ama olmadı ayrıldık
neden ayrıldın? şu şu sebepten
ne kadar ileri gittiniz? ne münasebet ... bir daha böyle soru sorma lütfen ...bu kadar cevap ver bitti:)

Aslinda kimse araci olmadi.ortak arkadaslar tarafindan instagramda gormus beni.sonra yazdi.ben olumsuz baktim basta.internettwn kimse birbirini taniyamaz diye dusundum.iki gun sonra tekrar yazdi.hocam bi yuzyuze goruselim kestirip atmayalim dedi.peki dedim ben de.bu surede konustuk.kotu niyetlu olmadigini hisettirdi bana.ayni ilde yiz ben koydeyim o merkezde

Kültür farkı çok önemli, sakın pas geçmeyin. Ha bunu ilk dakikadan çocuğa sormayın, birşey söylemeyin ama aile yapısını sözlerinden çözmeye çalışın. Doğuludurlar ama batılıdan farkları kalmamış olabilir veya bütün gelenek görenek, yaşam tarzları ile tam bir doğulu aile olabilirler, sezmeye çalışın. Maalesef Türkiye'de iki insan evlenmiyor, iki aile evleniyor. Bu konuda çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

İyi o zaman daha her şeyin başı. Tanırsınız da, kültür farklılığı sorun olursa çözer ya da ayrılırsınız da. Bence kendinizi en baştan bu kadar germeyin. Nasipse olur, olmazsa nasip değilmiş.

Diyelim ki olumlu gecti gecmis iliskilerimi nereye kadar sorgulamasina izin vermeliyim
İzin verme, sen sor.Sonra ayrıldıktan sonra '' eski sevigilinden bahsederken unutamadıgını farkettim, benim niyetim ciddi.Yinede tanıstıgıma memnun oldum.İyi günler.'' yaz.
Bak o zaman sen curcunaya

Öğretmen olmuş birisi o kültür farkı olayını açmıştır zaten o yüzden sorun olmaz...Bence tanıyın,korkmayın olmazsa da olmaz ...Sizinki şöyle bi durum:Başıma bişey gelebilir o zaman sokağa hiç çıkmayayım...

Arkadaslar gorusmem cok olumlu gecti.o benden elektrik aldigini soyledi.aklima gelebilecek her seyo sordum ve olumlu yanitlar aldim.ama yine de hayatima almam icin erken diye dusunuyorum.
Bi de benim aramami bekliyor.samimi olmak istiyor.acele edoyor gibi geldi.
Mesela geldigimde aradim geldigimi soyledim.1 saat sonra sesimin cikmadigini acaba sogukluk mu oldugunu sordu.

Ben de guzel bir sekilde ifade ettim .ama boyle cok ilgi bekliyor gibi.yersiz tripler atacak gibi.
Bence hala acele ediyorsunuz . Biraz zamana bırakın. Sizi tanımak istemiş olumlu olduğunu kendiniz söylediniz. Bunda bir sakınca yok gibi duruyor . Bırakın tanısın sizi sizde onu tanıyın. Korkmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…