alerji maalesef sonradan ortaya çıkabiliyormuş ama ben de öyle olmadığını düşünüyorum artıkKediye alerjisi olsaydi zaten okadar uzun süre hayatta kalamazdi rahat olun..
Ben kucukken kedi istemistim cok annem almiyordu,sokakta yavru bi kedi sevdim o gun ölüyordum ve göğsüm 5. Derece yanik gibi su toplamisti tüm testlerim yapildi ve sadece kediye alerjim cikti..
göz akıntısı da oldu 1-2 ay once ama şimdi yok. nefes darlığı yokGözlerde şişme akıntı hapşırma nefes darlığı falan varmı?
Hayvan alerjisi varsa o 3 yaşında ortaya çıkıyor zaten yani 3 yaşından sonra reaksiyon gösteriyormuş.
Umarım yoktur alerjisi varsa kediyi birine verseniz bile o kedinin bıraktığı alerjenler aylarca evden gitmiyormuş. Ben çok üzülürdüm şahsen evcilimi vermek zorunda kalsamBenimde köpeğim var mesela köpek sevmeyen birisi ile evlenemezdim herhalde Allahtan sözlüm çok seviyor. :) Sizi çok iyi anlıyorum inşallah kreşten kapmıştır.
3 yasında , doktor alerji testi yapabiliriz dedi, ben de bunu anlamadımbebekliğinden beri alerjisi olan biri olarak; alerji testleri 5 yaşından önce kesin vermezler..
astım teşhisi kesin ise;önlem olarak tüylü hayvan,yün,toz,küf gibi şeylerden uzak tutmanızı önerirler..
benim de yıllarca hayvanlarım vardı evde ama astım ve alerjilerim hala devam ediyor ve artık evde tüylü hayvan bulunduramıyorum..yaklaşamıyorum bile nerdeyse..
bazı doktorlar yapıyorlar ama kesin sonuç değil.üstelik de kola yapılan bir test..çizikler atılıyor muhtemel alerjenler damlatılıyor ve yarım saat kadar bekleniyor..3 yaşındaki bir çocuğa nasıl yapacaklar da yarım saate ellemeden bekleyecek bilemiyorum..3 yasında , doktor alerji testi yapabiliriz dedi, ben de bunu anlamadım
valla ben de bilemiyorum, çok kötü durumdayımbazı doktorlar yapıyorlar ama kesin sonuç değil.üstelik de kola yapılan bir test..çizikler atılıyor muhtemel alerjenler damlatılıyor ve yarım saat kadar bekleniyor..3 yaşındaki bir çocuğa nasıl yapacaklar da yarım saate ellemeden bekleyecek bilemiyorum..
alerji testini göğüs hastalıkları uzmanı yapacak değil mi?valla ben de bilemiyorum, çok kötü durumdayım
evet goğus hastalıkları uzmanıalerji testini göğüs hastalıkları uzmanı yapacak değil mi?
görüştünüz mü doktoruyla?belki başka bir doktorla daha görüşmekte fayda vardır??
kandan alerjiye bakıyorlar ki,peke verimli değildir..sonuçlata kesin güvenmeyiniz bana göre..evet goğus hastalıkları uzmanı
göz akıntısı da vardı 1-2 ay önce, göz doktoru, KBB, göğüs hastalıkları uzmanı sırasıyla gördü, gözde sorun yok, kbb'da sorun yok, ciğerler temiz, geriye sadece alerji ihtimali kalıyor ama kan tahlilindeki alerji sonuçları çıkmadı henüz, onu bekliyoruz
evet kan çok belirleyici değil, haklısınız, bekliyorum işte yine dekandan alerjiye bakıyorlar ki,peke verimli değildir..sonuçlata kesin güvenmeyiniz bana göre..
doktorumun önerisiyle alerji günlüğü tutuyorum.siz de deneyin isterseniz..neticede alerji testlerinde 40-50 tane madde var ama çevremizde milyonlarca..bu yüzden kendimi deniyorum..
gğnlük şöyle mesela:
farklı bir ortama girdim,pikniğe gittim,çam ağacında oturdum..değişik yemek şunu yedim yedim..kısa kısa yazıyorum.sonrasında 1-2 gün içinde alerji tepkime göre alerjim olan madde belli oluyor..
siz de mesela,çocuğunuzun kedi ile beraber olma ve öksürük durumlarına göre ,anlayabilrsiniz sanırım..
halamda var ama ileri düzeyde değil.genelde gentik kökenli oluyor ama şart da değil..evet kan çok belirleyici değil, haklısınız, bekliyorum işte yine de
bir de şu an ataktayız, ilaç kullanıyor, durgunlaşınca ilacı kesip bekleyeceğim 10 gün
her gün kediyle iç içe, hiç ayrı değil :)
sizin alerji durumunuz genetik mi? bizde kimsede alerji yok, varsa da rahatsız edici düzeyde değil
ben de veremezdim Pelinciğim. zaten hep iç içeydiler. ne bileyim olsa önceden çıkardı gibi ama sonradan da çıkabiliyormuş. benim kedim de Haziranda 6 yasını dolduruyor :) Kızım da 3 yaşında. Bebiş de 5 aylık. 3tane kızım var benim :)Sonuca cok sevindim benim de 8 yasinda bir kedim ve 3 yasinda bir kizim var, alerjisi ciksa ne yapardim bilmiyorum. Asisi ve tedavisi var diye biliyorum oncelikle onlari uygulardim heralde...
ben de veremezdim Pelinciğim. zaten hep iç içeydiler. ne bileyim olsa önceden çıkardı gibi ama sonradan da çıkabiliyormuş. benim kedim de Haziranda 6 yasını dolduruyor :) Kızım da 3 yaşında. Bebiş de 5 aylık. 3tane kızım var benim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?