KONU ÇÖZÜLDÜ SAYILIR. Arkadaşlar öncelikle kendimi açıklama ihtiyacı hisseidyorum, belli ki yanlış veya eksik anlattım ve anlaşıldım. Ben asla sevgilimin hayallerine engel olmuyorum da, evlilik için baskıcı ve aceleci de davranmıyorum. Sevgilimi de çok iyi tanıyorum ve yaşadığımız dönemlerde önüne ingilizce öğrenmek için veya kendinisine olumlu birçok şey katmak için birçok fırsat geçti, ben onu destekledim ve hatta gaza getirdim, kurslara yazıldı tembellik eti gitmedi, okul derslerini aksattı, bir yandan faydalı bi iş yapıcam derken başka şeyleri ihmal edip mahvettiği oluyordu, ben bunla çok uğraştım. Bu ingilizceyi bir senede öğrenme olayı da bir anda, sürpirz bi fikir olarak çıktı meydana, şaşırtıcıydı benim için de hayal kırıklığıydı biraz. Ben ilişkimiz için fedakarlıklar yaptım ve ertelediğim şeyler de var, çünkü bi söz verdik ve plan yaptık. Sizin için ne demek bilmiyorum ama verilen sözün dürüst insanlar için bağlayıcılığı vardır olmalı. Ben bazı konularda fedakarlıklar yapmışsam , onun hem söz verip sonra da "herşeyim dört dörtlük olsun sonra evlenirim" tutumu beni tabi ki kırdı da kızdırdı da. Sonra gelelim ki , aniden ortaya çıkan bu fikrin kendi fikri olmadığını da az önce öğrenmiş bulunuyorum, "falan arkadaş yapacakmış heveslendim" cümlesini duydum. Benim sevgilim biraz saf ve arkadaşlarından çabuk etkilenen ve özenen biri, bu da onun zayıflığı ve ben bu işin altında böyle bişey zaten arıyordum, tanıyorum çünkü. Siz ne kadar kabul edersiniz bilmem , ama bazı erkekler böyledir, biz kadınlar tarafından yönetilmek demesem de "çeki düzen verilmeye" ihtiyaçları vardır, benim sevgilim de öyle biri. Pişmanlığını dile getirdi, bi anlık hevesle başvuru yaptım sadece aklıma geldi sorulara baktım ben zaten vazgeçmiştim olmaz seni üzeceğimi ben o gün seni kızdırdığımda anlamıştım yapmam , sana sözüm var yapamam öyle bişey Evlenir beraber öğreniriz, sen bana öğretirsin olmaz mı falan diyerek baya bi yalvardı desem yeridir. Anlayacağınız ben onu ksııtlamıyorum, aklını başına getiriyorum, arkadaşlarından görüp heveslenmeye her ükalkıştığı şeyi yapmasına izin versem kendisini kaybetmiştik şimdiye zaten. Ben bence doğru olanı yaptım, siz astınız kestiniz yahu