Bence kadınlar duygusal erkekler mantıklı, hatta düz mantıklı.
Hangi adamı sevgilimin doğumgünü yaklaşıyor, neler yapsam, neler alsam diye 3 ay öncesinden fellik fellik düşünürken, dertlenirken gördünüz ki?
Doğumgünü var, x alayım, kutlayayım tamam.Ama hatun kısmı not yazayım, şiir yazayım, elimle x pişireyim, zart alayım, zurt sürprizi yapayım kendini paralar.
Sevgilisi,eşi az ilgilenir hatun kısmı başlar x pişireyim, süper iç çamaşırı alayım, işve yapayım, zart edeyim zurt edeyim, adam der "canı birşeye sıkılmıştır geçer".
Adam hasta olur hatun kendini paralar, çorbası, ilacı, patiği elinde dolanır; adam der "hastalık bu elbet geçer".
İlişki biter, evlilik sonlanır hatun der "vay benim geçen yıllarıma, evlenecektim daha, çocuk doğuracaktım, evimiz şöyle böyle olacaktı", hayatını bitirir elindeki ıslak mendillerle köşe bucak ağlayarak. Erkek der "nasip değilmiş, belki başkası ile daha münasip olur".
Mantıkları harika, şöyle mükemmeller, böyle süperler demiyorum ama hanımlar dünyanın merkezine erkekleri koydukları, onlar için her şeyden vazgeçip, fedakarlık anlamında ödün verdikleri ve onlara bulunmaz hint kumaşı gibi davrandıkları ve annelerin erkek çocuklarını şehzade gibi yetiştirdikleri müddetçe hayat böyle akıp gidecektir.