Ya şimdi ben buna ne yapayım?

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.193
498
Selam hanımlar
Bir arkadaş ile bir iş için anlaşmıştık
Karı olan zahmetsiz bir işti benim için
Bu karardan ortak bir arkadaşa söz ettik
Ben olmadan arkamdan dedikodumu yapmış ortak arkadaş
Geodal ile çalışılmaz sorunludur seni sindirir başa çıkamazsın gibi şeyler söylemiş
Asla değilim soran varsa
Normalde ise beni çok sever takdir edermiş gibidir bu zat
İş yapacağımız arkadaş gidip başkasına teklif götürmüş
Tektif götürdüğü kişi bunları anlatıyor
Ya ben şimdi nasıl bir tavır alayım
İçimdeki canavarı zor zaptediyorum

Yuh ya!
Kendisinin bu durumdan karı- zararı var mı?
Ona dokunan neymiş?
Normalde onunlada çalışıyorum dönem dönem zaten o anlamda tanıyoruz birbirimizi
Onunla eskisi gibi belki aynı verimde çalışamazdım
Yanlız benim işimi yapacak çok kişiyi tanıyor
Hiçbir mantıklı sebep bulamıyorum doğrusunu istersen

O işi verecek arkadaşınız başkasının bir lafına bilip bilmeden sorgusuz sualsiz inanıyorsa çalışmadığınız daha iyi olmuş bence. Üzülmeyin. Böyle güzel işlerinizden güçlerinizden de her insana bahsetmeyin, icraate geçmeseler bile kıskanç olanların kötü enerji yaydığını düşünüyorum ben. Güzel bir işim olabilecek gibiyken ne zaman çevreye bahsetsem o işim garip bir şekilde olmuyor ya da çok zor oluyor.

O işi verecek arkadaşınız başkasının bir lafına bilip bilmeden sorgusuz sualsiz inanıyorsa çalışmadığınız daha iyi olmuş bence. Üzülmeyin. Böyle güzel işlerinizden güçlerinizden de her insana bahsetmeyin, icraate geçmeseler bile kıskanç olanların kötü enerji yaydığını düşünüyorum ben. Güzel bir işim olabilecek gibiyken ne zaman çevreye bahsetsem o işim garip bir şekilde olmuyor ya da çok zor oluyor.
İkiside iş veren olunca birbirlerini dinliyorlar demeki
Düşünüyorumda haklısın

Normalde onunlada çalışıyorum dönem dönem zaten o anlamda tanıyoruz birbirimizi
Onunla eskisi gibi belki aynı verimde çalışamazdım
Yanlız benim işimi yapacak çok kişiyi tanıyor
Hiçbir mantıklı sebep bulamıyorum doğrusunu istersen

Çekememiş besbelli.
Kârı duyunca ağzı sulanmış galiba.

Sizi çekemeyen isinizi bozan arkadasiniza ayar verin ve mumkunse hayatinizdan çıkarın yaptığı ayıp.

Sizle is ortakligindan vazgecen kişi yerine siz de fikir size aitse ya da sorun çıkmazsa başka ortak bulun ve isinize başlayın bence.

Başkasının sözüyle hemen size haber bile vermeden başkasına teklif götüren biriyle iş olmasın boşverin. Belki yeni teklif götürülenle olmaz yine sizle olur bazı şeyler kısmet. Hesap sorup kavga çıkarırsanız sizi kötüleyen kişiyi haklı çıkarırsınız bence de. Belki sadece ortak olmayi planladiginiz kişiye " bana baskasina teklif götürdüğünü soyleseydin keşke, boşuna heveslendim" gibi bir şeyler söyleyip alındığınızı belli edebilirsiniz. Gerçi yeni teklif alan size sir olarak söylediyse o da olmaz. İş hayatı böyle maalesef, kimseyle direk kötü olmayin. En fazla bir dahaki karsilasmanizda "ne kötülüğümü gördün de böyle beni kötüledin işime engel olacak kadar" diye kibarca konuşursunuz.

Back
X