- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.652
- 798
- Konu Sahibi Aygun kazimova
-
Lezgilelerden .Dağıstan .Çeçen komşusu tanıyor musun?
Ben kadını düşman görmedim hiç. Benle tanışmadan kavga etmiş ayrı yaşıyorlarmış benden önce çok sevdiği olmuş adamın. Hem çocuğu var onunda hakkı ev istemek. Ben hatda ona yaklaşmaya çalışdım özür diledim falan. Bir keresinde kadın bebeğini yere fırlatımış kavga ederken. Kafasında tümor var o da bi yazık. Adam istesem çocukları alırm demiş mahkemeye söylesem ama ben yapma etme dedim. Bakamam dedim .bırak evini ver gitsn dedim. Ben onu düşman bilmyormAdamın karısının uyaracak halimi kalmıştırki garibim kimbilir nasıl tramvalar yaşadı o süreçte, kendini maddi güvence altına almadan boşanmamasınada hak veriyorum aslında onca yıllık kadınlık yap çoluk çocuk mesleki kariyerdende ol sonra kapı dışarı niye metres hanım nikah kıyacak oldu başka...donuna kadar alıp öyle don gömlek bıraksınlarki bu konudaki gibi ikiside sürünsün.. Eden bulur..aldatan gurursuz olmuyor da, metres olan gurursuz olmuyorda adamın boşanma aşamasında maddi destek için boşanmayan nice tramva yaşamış eşmi suçlu, gurursuz oluyor çözemedim bu işi..valla başıma gelse bende sırf pislik için don gömlek bırakana kadar, sürüm sürüm süründürüp rezil edene kadar boşamam, beter olsunlar..
Yorumları az çok okudum
Kadın bilmiyordum demiş, inatla aldatmasına sebep oluyorsun yazmışlar
Kadın Rus değilim demiş ama Russun yazan bile olmuş
Öyledir veya değildir
Ben konu sahibinin saf olduğunu düşünüyorum
Oturum izni bittiginde anne gider cocuk kalir.Bişey sormak istiyorum bu konu hakkında merak ettim şimdi diyelim çocuk Türkiyede doğduğu için Türk vatandaşı oldu yarın bir gün konu sahibi başka ülkeye çocuğunu alıp gitmek istese çocuk Türk vatandaşı diye gitmesi çocuğu kaçırdı anlamına mı gelir kanunlara göre çocuk Türkiye de mi kalır
Yoksa resmi nikah olmadığı için böyle bir zorunluluk yok mu acaba
Adam yarın bir gün böyle bir hak iddia edebilir mi bu soruların bütün cevapları çocuğun geleceği için çok önemli bu işlerden anlayan biri cevap verse keşke ne güzel olur
Oturum izni bittiginde anne gider cocuk kalir.
Cocuk icin 18 yasa kadar baba imzasiyla cikabilir diye biliyorum.
Işte insanlar bu yüzden kendi ülkene git diyolar muhtemelenValla olmaz işte o zaman anne-bebek ayrı düşer, çocuğu burada doğurmak daha eksiye düşüyor
Işte insanlar bu yüzden kendi ülkene git diyolar muhtemelen
Anlatamiyoruz yasasin gorsun.Kendisi bu devlette bir hic.Valla olmaz işte o zaman anne-bebek ayrı düşer, çocuğu burada doğurmak daha eksiye düşüyor
eğer o insan müsveddesi gerçek bir babaysa, bebeğini yere fırlatan kadına çocuk falan vermez. bebeğin şiddet gördüğünü kanıtlar, çocuğunu alır kendi bakar. hemde kafasında tümör varmış!!!!!!!!!! hiç de inanmıyorum annenin böyle yaptığına adam resmen eski karısına iftira atıyor. madem öyle sahip çıksın çocuğuna. beyninde tümör olan çocuğu annesine bırakıp başka kadınla yaşıyor. annenin neden ev almadan boşanmak istemediği anlaşıldı çok normal. hasta çocuğu varmış yazık.Ben kadını düşman görmedim hiç. Benle tanışmadan kavga etmiş ayrı yaşıyorlarmış benden önce çok sevdiği olmuş adamın. Hem çocuğu var onunda hakkı ev istemek. Ben hatda ona yaklaşmaya çalışdım özür diledim falan. Bir keresinde kadın bebeğini yere fırlatımış kavga ederken. Kafasında tümor var o da bi yazık. Adam istesem çocukları alırm demiş mahkemeye söylesem ama ben yapma etme dedim. Bakamam dedim .bırak evini ver gitsn dedim. Ben onu düşman bilmyorm
Ben bu sorularım için açmıştım mevzuyu da kimsenin bilgisi yok .avukat benim burdan çocuğu çıkaramam dedi. Çıkarırsam kaçırdı diyip alır. Koz olur. Memleketde doğursam bile babası türkse 2 vatandaşı olyor .yani türk olyor burda mecbur kalacaz yani. Burdan dava açıb çağırtdıra bilir. Yada çocukla senet fln içn gelirsem giderken geri vermezler o yüzden burda doğurmam gerekiyorBişey sormak istiyorum bu konu hakkında merak ettim şimdi diyelim çocuk Türkiyede doğduğu için Türk vatandaşı oldu yarın bir gün konu sahibi başka ülkeye çocuğunu alıp gitmek istese çocuk Türk vatandaşı diye gitmesi çocuğu kaçırdı anlamına mı gelir kanunlara göre çocuk Türkiye de mi kalır
Yoksa resmi nikah olmadığı için böyle bir zorunluluk yok mu acaba
Adam yarın bir gün böyle bir hak iddia edebilir mi bu soruların bütün cevapları çocuğun geleceği için çok önemli bu işlerden anlayan biri cevap verse keşke ne güzel olur
Hasta olan kadın çocuk diğil .adam diyor ben çocuğum annesiz büyüsn istemyorm o da canım bu da canm ortada kalmş. Yok kadının şantaj şiddet yapdığı herkes görmş. Daha geçenlerde çocuğu gece açk brakmş bilerek gece acil gel hstneye götrelm demş adam gitmş doktor demiş ki bu çocuk böyle souk alması içn buzluğa konulmalı yani normal diğil. Biraz tuhaf kadın. Ama anlatmyormanlatsam yine karıaını karalıyorum falan diye beni suçlycaksnz işte çok uzun hikaye dedim ya. Benim adıma fuhuş siteye hesap açmş aramalar flneğer o insan müsveddesi gerçek bir babaysa, bebeğini yere fırlatan kadına çocuk falan vermez. bebeğin şiddet gördüğünü kanıtlar, çocuğunu alır kendi bakar. hemde kafasında tümör varmış!!!!!!!!!! hiç de inanmıyorum annenin böyle yaptığına adam resmen eski karısına iftira atıyor. madem öyle sahip çıksın çocuğuna. beyninde tümör olan çocuğu annesine bırakıp başka kadınla yaşıyor. annenin neden ev almadan boşanmak istemediği anlaşıldı çok normal. hasta çocuğu varmış yazık.
Burda doğsam soyadı olsa türk olcak. Sonra memlekete götürüb azeri vatandaşlığı çıkarcam yada konsolosluk haber gönderiyor otomatik. Bizde 2 vatandaşlık yasal olduğu için artık burdaysam buranın kanunh ordaysam oranın kanunu olyor. Ama baba türkse türk kanunu ağır basarTürkiye'de otomatik doğumla Türk vatandaşlığı yok
"Doğum yeri
MADDE 8 – (1) Türkiye'de doğan ve yabancı ana ve babasından dolayı doğumla herhangi bir ülkenin vatandaşlığını kazanamayan çocuk, doğumdan itibaren Türk vatandaşıdır.
(2) Türkiye'de bulunmuş çocuk aksi sabit olmadıkça Türkiye'de doğmuş sayılır."
yasa böyle diyor
yani eğer sizin ülkeniz çocuğa vatandaşlık veriyorsa annesi o ülkeli olduğu için Türkiye'de vatandaş olması babasının soybağı kurmasına bağlıdır
örneğin Türk vatandaşı kadın çocuk doğurursa o çocuk Türk vatandaşıdır ve eğer sizin ülkede de bu kural varsa Türkiye'de doğması çocuğu Türk vatandaşı yapmaz
Burda doğsam soyadı olsa türk olcak. Sonra memlekete götürüb azeri vatandaşlığı çıkarcam yada konsolosluk haber gönderiyor otomatik. Bizde 2 vatandaşlık yasal olduğu için artık burdaysam buranın kanunh ordaysam oranın kanunu olyor. Ama baba türkse türk kanunu ağır basar
Tabiki araştırıyorum onu. Yarın gine avukata ve burda yazılan yerlere gidecem çocuk alma ihtimalı var sa orda doğurmam gerek. Yoksa burda. Ben çocuğmu vermem hayatdaAnlatamiyoruz yasasin gorsun.Kendisi bu devlette bir hic.
Birde uzerine Turk kadinlari para aliyor dogum yapinca bana bir kac ay 800 tl versinler diyor yok oyle deyince ne sacma kanunlar diyor :)
Yani babanın soyasını almak zorundayım. Ama öyle onun çocuğu almak riski çoğalacak o da va rŞimdi internette biraz araştırma yaptım da şöyle biseyle karşılaştım doğru ve güncel bilgi mi bilmiyorum kopyaliyorim
Anne ya da babası yabancı olan bebeklerin nüfus işlemlerinde nasıl bir yol izlenmeli? Türkiye’de dünyaya gelen ama anne veya babadan (veya ikisinden) dolayı yabancı uyruklu olan bebeklerin nüfus işlemlerinde nasıl bir yol izlenmeli? Babanın yabancı uyruklu olması halinde çocuğun anası Türk vatandaşı ise doğum anından itibaren çocuk Türk vatandaşı sayılabilmektedir. Ananın yabancı uyruklu olması halinde baba Türk vatandaşı ise, Türk babadan olma ve Türkiye’de doğmuş bulunan çocuk Türkiye Cumhuriyetinin düzenlemiş olduğu nüfus cüzdanına sahip olabilecektir. Bu şartlar altında Türkiye’de dünyaya gelmiş bulunan bir çocuğun, vatandaşlığı kazanmasının yanı sıra nüfus cüzdanı sahibi olmasında da herhangi bir sakınca olmayacaktır. Yukarıda değinildiği gibi, ana veya babanın bildirimi ile çocuğa nüfus cüzdanı verilecektir.
Türkiye’de Yabancı Uyruklu Anneden Evlilik Dışında Doğan Çocuğa Kimlik Verilmesi Vatandaşlık Kanunu m.7/3 bu hususa şöyle açıklık getirmektedir; ‘Türk vatandaşı baba veya yabancı anadan evlilik birliği dışında doğan çocuk ise soy bağı kurulmasını gerektiren usul ve esasların yerine getirilmesi halinde Türk vatandaşlığını kazanır.’ Yabancı anadan evlilik dışında doğan çocuk nesebinin tashihi, babalığın hükümle tahakkuk etmesi, tanıma yollarından biriyle bir Türk vatandaşına bağlanırsa, doğumundan başlayarak Türk vatandaşı olur. Soy bağının kurulmasını sağlayan esasların yerine getirilmiş olması şartı mevcuttur böyle bir durumda. Bu durumda doğumla Türk vatandaşlığını kazanan çocuğa nüfus cüzdanı verilmesi konusunda herhangi bir engelle karşılaşılmayacaktır. Doğumla Türk vatandaşlığını iktisap etmiş olan çocuğa nüfus cüzdanı verilmesi yine bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmiş olmasını gerektirecektir.
Türkiye’de Doğan ve Vatandaşlığını Anne ve Babasından Kazanamayan Çocuğa Kimlik Verilmesi Vatandaşlık Kanunu Madde 8; ‘Türkiye’de doğan ve yabancı ana ve babasından dolayı doğumla herhangi bir ülkenin vatandaşlığını kazanamayan çocuk, doğumdan itibaren Türk vatandaşıdır.’ Bu koşullarda Türk vatandaşı sayılacak olan çocuğa nüfus cüzdanı verilebilecektir. Bazı diğer ülkelerdeki uygulamanın aksine, direkt doğum olayının gerçekleşmiş olması yeterli kabul edilmemiştir vatandaşlığın kazanılabilmesi için. Türkiye’de doğan çocuklara nüfus cüzdanı verilebilmesi yukarıda da ayrıntılı şekilde izah etmeye çalıştığımız gibi Türk Vatandaşlığının kazanılması ile doğru orantılıdır. Ancak Türk vatandaşı olan, doğum anından itibaren Türk vatandaşı sayılan kimseler Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı sahibi olabilecektir.
Valla olmaz işte o zaman anne-bebek ayrı düşer, çocuğu burada doğurmak daha eksiye düşüyor biz de dağıstan göçmeniyz. Annem dağstan vatandaşı hala.babamda rahmtk .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?