- 6 Temmuz 2017
- 401
- 338
- 53
- 34
- Konu Sahibi Aygun kazimova
-
Nigaha umudum kalmadı zaten umudum sosyal yardıma kalmış.hanimefendi once bunu arastirin siz bu ulkenin kanunlarina gore evli degilsiniz yani o adam sizin kocaniz yada esiniz degil. İmam nikahi tek basina gecerli olmuyo ve imam nikahindan dogan hic bi hakkiniz da bulunmuyo. Devlet bu yasalari yaparken kadinlari koruyo kadinlar da biraz kendini korusa boyle madur duruma dusmeyeceksiniz.
Gerçekten hayranım. Yani size sığının sizinkiler tarafından kandırılar hala da umudunu size bağlıyan yabancı çaresiz birine böyle mi destek tanıyorsunuz? Git ülkene diyerek mi . Zaten ülkesinde huzurlu olan neden kaçsın ki. Bir de rus da diğilim Azerbaycanlıyım çok güzel kardeşlik yapıyorsunuz suriyeli kadar diğiliz gözünüzde malum. Ben herkese tek tek cev veriyorum sabırla zaten suçumu üstüme alıyorum ama yargılıyorsnz sadece. Kadın kadını anlar be
Nihayet anlayan oldu beni. Bunu anlatamıyorum ki işte.Maalesef bu böyle
Ben de olduğum yerde yabancıyım, maaşımın %40nı vergi olarak veriyorum ama hiçbir hakkım yok. 1 gün çalışmasam 5 parasız sigortasız kapının önündeyim. Yabancı olarak yaşıyorsunuz bu durumu peşinen kabullenmek zorundasınız.
Alkışlıyorum sizi. Ben çok zenginim 500 tllik kirada oturuyorm gecekondu gibi. Önceki mevzuları oku. BANA BOŞANMIŞIM DEDİ ALDI BENİ. AİLESİ GELDİ İSTEDİ. AİLECE KANDIRDI. EVLENDİKDEN SONRA KARISI ÇİKTİ ORTAYA. anlamıyor musunuz? Ben bekar kızken çok mu lazımdı bana 2 çocuklu sorunlu erkek az mı erkek vardı etrafdaMadem kadın kadını anlar siz o adamın karısının yuvasını yıkarken hiç durup düşündünüz mü? Evli barklı adama kanca tak sonra kadın kadına acır diye çemkir oh ne ala memleket
Doğu Bloklu kadınlara maalesef hiç acıyamıyorum, dertleri ya zengin koca bulmak ya da zengin adamlara kuma olarak kapılanıp kendilerine baktırmak.
Bizene adam seni kandirdiysa her Turk vatandasindan biz mi sorumluyuz.Kendi vatandasin sana destek olmuyor bizmi destek olalim.Gerçekten hayranım. Yani size sığının sizinkiler tarafından kandırılar hala da umudunu size bağlıyan yabancı çaresiz birine böyle mi destek tanıyorsunuz? Git ülkene diyerek mi . Zaten ülkesinde huzurlu olan neden kaçsın ki. Bir de rus da diğilim Azerbaycanlıyım çok güzel kardeşlik yapıyorsunuz suriyeli kadar diğiliz gözünüzde malum. Ben herkese tek tek cev veriyorum sabırla zaten suçumu üstüme alıyorum ama yargılıyorsnz sadece. Kadın kadını anlar be
Öncelikli olarak şunu söyleyim; verdiğiniz cevaplardan çok dişli tuttuğunu koparan bir kadın olduğunuzu gayette uyanık olduğunu anladım. Adamın evli olduğunu biliyordunuz nasıl olsa bana döner boşanır karısı aradan çıkar diye düşünmüşsünüz. Ama olmadı. Yani başından beri düşünceniz; buraya gelirim bi adam bulurum evlenirim kalırım olmuş. Aksi halde sigortalı işinizi hallederdiniz. Rus olduğunuzu düşünmüyorum büyük bi ihtimal Türki cumhuriyetlerden birindensiniz.
Neyse sorunuzu cevaplayım. Bir kereliğine Doğum yaptığınız için 300 liralık bi yardım alırsınız. Başvurduğunuz kaymakamlıktan yiyecek belki bebek için bez ve giyecek yardımı alabilirsiniz. Onun haricinde elinize kimse para vermez. Bazı dönemlerde market alışverişi için cüzzi bi ücret verilebilir. Eğer mülteci pozisyonunda olsaydınız başka paralar alabilirdniz evet ama bu miktarda çocuk sayısı ile belirleniyor. Tek çocuk için 800 tl gibi para verilemez.
Keşke bunları önceden düşünseydiniz. Mayısta Doğum yapacaksanız o zamana kadar vakit çok 5 ay var. Zaten Doğum sonrası izin 3 ay. Bu 5 ayda kendinizi idare edecek parayı biriktirebilirsiniz. Hani kendinize gelene kadar idare edecek para kadar istiyormuşsunuz ya.
Yerinizde olsam kendi ulkeme gider orada dogururum cocugumu. Madem kendi ayaklariniz uzerinde duruyorsunuz ve cocugu da kendiniz icin doguracaksiniz. Turk vatandasi olmak bir avantaj saglamayacaktir cocugunuza ondan emin olun. Pisman olursunuz. Ulkenize donunNihayet anlayan oldu beni. Bunu anlatamıyorum ki işte.
Alkışlıyorum sizi. Ben çok zenginim 500 tllik kirada oturuyorm gecekondu gibi. Önceki mevzuları oku. BANA BOŞANMIŞIM DEDİ ALDI BENİ. AİLESİ GELDİ İSTEDİ. AİLECE KANDIRDI. EVLENDİKDEN SONRA KARISI ÇİKTİ ORTAYA. anlamıyor musunuz? Ben bekar kızken çok mu lazımdı bana 2 çocuklu sorunlu erkek az mı erkek vardı etrafda
yanlış bilmiyorsam nüfusuna da alamıyor sanıyorum. çünkü diğer kadınla nikahlı olunca otomatik olarak annesi diğer kadın olarak geçiyor.
ancak annenin soyadını alır çocuk baba adına da o adamın adı geçer o kadar.
Yok anlaşmışlarmş. Ev alması gerekiyordu o cocuklarn üzerine kadnda sadece onun içn bekliyor yoksa kendisi istemyor bunu. Boşanrsa almaya da bilir die şart kesmş bekletmş boşanmayı. Ev almak da kolay mı ki. Zaten hanım efendi lux düşkünü illa bağcılar olcakmş. Hem inan ki ymrumda diğil arfk. Çocuğumu kendim için doğuruyorum. Kendi ayağmda durmşm hep.
birde tedavi oldunuz evli adamdan çocuk sahibi olmak için
e madem babası için değil kendiniz için yaptınız 2 senede neyi nasıl yapacağınızı planlamış olmanız gerekmezmiydi?
Biriktiriyorum zaten inşallah muhtac kalmam kimseye. Ben boşanmış bekar erkek sandım evlendim ne bileyim sandığında kedi var. Resmi boşanmış dedi çocukları getirdi tanışdırdı haftada 1 gidiyormş falan. Düğün sonrası birden bire demedi ki zaten az ax yedire yedire dedi. Önce dedi ev istiyor sonra dedi mahkeme bitmesne 5 ay kaldı. Sonra dedi mahkeme ertelendi bana iftira atyor falan. Sonra karısı beni buldu kovmuşm zaten evimi versin al senin olsn falan. Kavga etdim kaç kere geldi yalvardı. Aile yıkılmasn dedim. Destek olaym.sonuçda şiddet yok falan dayandm işte. Her kadının başına gele bilir. Benim türkiyede kalmam içn kocaya ihtiyacm yokdu onsuz daha güzel yaşyordm açıkcasıÖncelikli olarak şunu söyleyim; verdiğiniz cevaplardan çok dişli tuttuğunu koparan bir kadın olduğunuzu gayette uyanık olduğunu anladım. Adamın evli olduğunu biliyordunuz nasıl olsa bana döner boşanır karısı aradan çıkar diye düşünmüşsünüz. Ama olmadı. Yani başından beri düşünceniz; buraya gelirim bi adam bulurum evlenirim kalırım olmuş. Aksi halde sigortalı işinizi hallederdiniz. Rus olduğunuzu düşünmüyorum büyük bi ihtimal Türki cumhuriyetlerden birindensiniz.
Neyse sorunuzu cevaplayım. Bir kereliğine Doğum yaptığınız için 300 liralık bi yardım alırsınız. Başvurduğunuz kaymakamlıktan yiyecek belki bebek için bez ve giyecek yardımı alabilirsiniz. Onun haricinde elinize kimse para vermez. Bazı dönemlerde market alışverişi için cüzzi bi ücret verilebilir. Eğer mülteci pozisyonunda olsaydınız başka paralar alabilirdniz evet ama bu miktarda çocuk sayısı ile belirleniyor. Tek çocuk için 800 tl gibi para verilemez.
Keşke bunları önceden düşünseydiniz. Mayısta Doğum yapacaksanız o zamana kadar vakit çok 5 ay var. Zaten Doğum sonrası izin 3 ay. Bu 5 ayda kendinizi idare edecek parayı biriktirebilirsiniz. Hani kendinize gelene kadar idare edecek para kadar istiyormuşsunuz ya.
Ayrılmak istiyorum. Ayrıldıktan sonra ondan istemek istemyorm. Tedavide klomen zaten. Pek masrafı yoktu. Yalnz kalırsam destek lazm onun içn istyormYok nufusa alabilir. Bir arkadasim yillardir aldatildigini boyle anladi. Vukuatli nufus kaydinda bir gordu ki esinin 7 yasinda bir oglu var. Kendisiyle evliyken dogmus. Okul cagi gelince mecbur nufusa kaydettirmis.
Kadin ne duskunu olursa olsun size ne?
Luks dediginiz sey de bagcilar. Bence sadece basini sokacak cocuklarini sokakta birakmayacak kadar bir ev edinme derdinde.
Kazayla oldu demesini bekliyordum inanki...
2 yil tedaviye para var ama simdi dogum icin hastaneye gitsem o bile ucretli diyor. Bence konu sahibi ne koparsam derdinde.
Basta ne de olsa hamile bir kadin incitmeyeyim dedim. Ama tedavi parasi cikaran bir cift yardim baglatsam da cocugumun ihtiyaci gorulse diye bekler mi?
Hakkaten yani,şu durumda bile evli barklı,aldatılmış kadına saldırıyor,yok lüks düşkünüymüş yok kendisine saygısı olsunmuş..Öz saygıdan bahsedene bakın hele.Madem saçma buranın kanunları,ülkene dön.Birde diyor ki,resmi kuruma gittiğimde "terk etti,kimsem yok yalnızım diyecem daha hızlı bakarlar dosyama..."Kendisine saygısı olan kadın evli adamla düğün ve çocuk yapmaz hanımefendi. 2 tane evladı var kadının ustune aldatilmis en iyisi yapiyor .
Siz de dönün ülkenize orda doğurun burda kanunlara saçma filan diyorsunuz haddinizi aşıyorsunuz.
Biriktiriyorum zaten inşallah muhtac kalmam kimseye. Ben boşanmış bekar erkek sandım evlendim ne bileyim sandığında kedi var. Resmi boşanmış dedi çocukları getirdi tanışdırdı haftada 1 gidiyormş falan. Düğün sonrası birden bire demedi ki zaten az ax yedire yedire dedi. Önce dedi ev istiyor sonra dedi mahkeme bitmesne 5 ay kaldı. Sonra dedi mahkeme ertelendi bana iftira atyor falan. Sonra karısı beni buldu kovmuşm zaten evimi versin al senin olsn falan. Kavga etdim kaç kere geldi yalvardı. Aile yıkılmasn dedim. Destek olaym.sonuçda şiddet yok falan dayandm işte. Her kadının başına gele bilir. Benim türkiyede kalmam içn kocaya ihtiyacm yokdu onsuz daha güzel yaşyordm açıkcası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?