• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yabancı bir erkekle evlenmek

Konu ile ilgili âyet-i kerimelerden üçünün meali şöyledir:
(Kitap ehli [Yahudi ve Hıristiyan] kadınlarla evlenmeniz helaldir.) [Maide 5]

(İmanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir.) [Mümtehine 10]

yukarıdaki hadislerin yanında şu ayetler de gayet net açıklıyor:

(İman etmedikçe, müşrik [dinsiz, putperest] kadınlarla evlenmeyin. İmanlı bir cariye, beğendiğiniz, imrendiğiniz müşrik bir kadından elbette daha üstündür. Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! Mümin bir köle, müşrik bir erkekten elbette daha üstündür.) [Bekara 221]

Dinde mantık aramak yoktur, itaat vardır. Sorguladığın an müslümanlar sana ucube muamelesi yapar. Sana gayrimüslimle evlenmeyeceksin derse evlenmezsin, ayet gelir evladının karısıyla evlenirsin. Kesin cevap bulman zor. Bana kalırsa uyma çünkü başlı başına saçma hoşgörü kuralına uymuyor, sevgiler :)

yalnız kafirle evlenilmesi yasak diyor
yani başka dinden biriyle evlenmesi de mekruhtur diyor burada.

Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! Mümin bir köle, müşrik bir erkekten elbette daha üstündür.) [Bekara 221]

burada müşrik, şirk koşan anlamına geliyor ya ona dayanarak alıntı yaptım
çünkü şirk deyince puta tapmaktan tut, hz isayı haşa yaratıcı konumuna dahil etmek de var
gayrimüslimlerin birçoğu şirke bulaşıyor

Dinde mantık aramak yoktur, itaat vardır. Sorguladığın an müslümanlar sana ucube muamelesi yapar. Sana gayrimüslimle evlenmeyeceksin derse evlenmezsin, ayet gelir evladının karısıyla evlenirsin. Kesin cevap bulman zor. Bana kalırsa uyma çünkü başlı başına saçma hoşgörü kuralına uymuyor, sevgiler :)

aslında bizler anlamadığımız şeyleri saçma diye nitelendiriyoruz
elbette çok mantıklı sebepleri var emir ve yasakların
üstelik bize zor ya da ilginç görünmesine rağmen aslında faydası çok

Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! Mümin bir köle, müşrik bir erkekten elbette daha üstündür.) [Bekara 221]

çünkü şirk deyince puta tapmaktan tut, hz isayı haşa yaratıcı konumuna dahil etmek de var

müşrik Allaha inanmayan demek konu sahibinin dediği kişi başka dinden sanıyorum yani Allaha inanıyor:44:
gerçi böyle de olsa mekruh ama zaruret hali olması gerekiyormus sanırım
neyse doğrusunu Allah bilir
en iyisi müftülüğe sormak hakikaten de:31:

Seviyorsam ve sevildiğime eminsem dini benim için önemli değil. Kalbi önemli, iyi bi insan olması önemli , bana verdiği değer önemli .

müşrik Allaha inanmayan demek konu sahibinin dediği kişi başka dinden sanıyorum yani Allaha inanıyor:44:
gerçi böyle de olsa mekruh ama zaruret hali olması gerekiyormus sanırım
neyse doğrusunu Allah bilir
en iyisi müftülüğe sormak hakikaten de:31:

canım müşrik, şirk koşan anlamına geliyor
gayrimüslimlerin bazı inançları da şirk değil mi
mesela bir Hristiyan hz isa tanrının oğludur derken, bir Yahudi Üzeyir tanrının oğludur der
hepsi değil tabii ama birçoğu bunu savunuyor
peki Allahın çocuğu olduğunu söylemek onun vasıflarına ortak koşmak değil mi
bu yüzden şirk olduğunu düşünüyorum renginacım:34:

kızlar sadece merak ettiğim için bu konuyu açıyorum:1: müslüman olmayan bir erkekle evlenmenin zina olduğunu duydum bu gerçek mi? gerçekse neden zina oluyorki? çok sevdin diyelim adam müslüman olmayı kabul etmeyebilir doğal olarak o zaman ne yapacaksın?
bu senin dine bakışınla alakalı. eğer bu konuda keskin bakıyorsan olmaz,ama din senin için o kadar önemli değilse olur. kısacası seninle Alakalı..
biz ne desek boş.

Bu yorumu bin kez beğendim sayın. Orada yaptığınız ince sarcasmı da gördüm. Budur.

Seviyorsam ve sevildiğime eminsem dini benim için önemli değil. Kalbi önemli, iyi bi insan olması önemli , bana verdiği değer önemli .

Katılıyorum, evlilikte önem verilen şey karakter olmazsa sonra herşey tersyüz oluyor burda çok konu okuduk. Abdestli namazlı diye evlendim cümlesiyle başlayan.

dini konular bence de yasak olmalı. Hz isa tanrı deildir ve gayri müslim dedikleriniz şirke koşmazlar.

Ben tavsiye etmem kültorü farklı,yemekleri farklı ve adamların aşkı bitince direk boşanıyorlar bizim türk erkeklerine benzemez bunlar ,ve sonrada bizim kültürü aşağılarlar kendi kültürlerini üstün tutarlar ,

ben olmayacağını biliyorum.ama nikahta helal😊kuzenim yunanlı biri ile evli amcam hacı ve kızını verdi😊sanırım günümüz şartları ile sorgulamak lazım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X