• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yabancı bir erkekle evlenmek

Bir programda dinlemiştim bende müslüman olmayan bir erkekle evlenmek olmazmis.. Ve bu konuda çok güzel aciklamalar var senin soruna yanit olabilecek cevaplar var hemen google yazip bulabilirsin;)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bu sorunun cevabi tartismaya acilmayacak Kadar kesin hukumle rabbim tarafindan verilmistir
ALLAH CC nur suresi 3 ayetinde soyle buyurur
- Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenemez; zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenebilir. Bu, müminlere haram kılınmıştır

dini konular bence de yasak olmalı. Hz isa tanrı deildir ve gayri müslim dedikleriniz şirke koşmazlar.

yukarıda renginanın mesajına alıntı yaptım, görmedin galiba canım
gayrimüslimlerin bazıları peygamberi tanrı olarak gördüklerini kendileri ifade ediyorlar
bu kısımda şirk olduğunu düşünüyorum zaten, hepsi için söylemedim:34:

Bence din onemli. Gayrimüslim bir adamla evlenmek istemezdim buyuk konusmayim ama. Mesela cocuklarimiz oldugu zaman ben onlara dinimi ogretmek isteyecegim esim karsi cikacak buna yada o da kendi inancini benimsetmek isteyecek cocuklarimiza. Pek cok konuda farkliliklarimizdan dolayi ters dusecegiz. Ilk basta hosgoru olsa da zamanla anlasmazliklar cikacaktir. Ama eger dini onemsemeyen kisilerse zaten bir sorun olmaz sanirim. Allah hepimizi iyi insanlarla karsilastirsin oyle abdestli namazli adamlar var ki insan dinden soguyor asil onemli olan kalbinin guzelligi tabiki 😇

müşrik Allaha inanmayan demek konu sahibinin dediği kişi başka dinden sanıyorum yani Allaha inanıyor:44:
gerçi böyle de olsa mekruh ama zaruret hali olması gerekiyormus sanırım
neyse doğrusunu Allah bilir
en iyisi müftülüğe sormak hakikaten de:31:

musrik sirk kosan anlama geliyor diger dinden olanlarda allaha sirk kosuyolar

kızlar sadece merak ettiğim için bu konuyu açıyorum:1: müslüman olmayan bir erkekle evlenmenin zina olduğunu duydum bu gerçek mi? gerçekse neden zina oluyorki? çok sevdin diyelim adam müslüman olmayı kabul etmeyebilir doğal olarak o zaman ne yapacaksın?

Evet bu gerçek. Müslüman erkek imam nikahına inanmadığına göre nikahın geçersiz sayılacaktır diye düşünüyorum. Tamamen mantıken :)

Çok sevdin diyelim adam müslüman olmayı kabul etmiyor diyelim, ki haklı din değiştirilmez kimse için bence. Kimse silah zoruyla sana evlenme demiyor. Gerisi allahla aranda artık. Kuralları açık ve net. E böyleyse nolur şöyleyse nolur diye şeyler olmaz dinde. Burda önemli olan senin dini inançlarını ne kadar uyguladığın devreye giriyor artık. Zatenmüslüman olmayan birini sevebiliyorsan senin için sorun yaratmayacaktır bu evlilik.

bu sorunun cevabi tartismaya acilmayacak Kadar kesin hukumle rabbim tarafindan verilmistir
ALLAH CC nur suresi 3 ayetinde soyle buyurur
- Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenemez; zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenebilir. Bu, müminlere haram kılınmıştır

Benim kafama takılan birşey oldu: zina eden kişinin zina eden veya müşrik ile evlenebileceği söyleniyor. Müşriğin sadece zina edenle evlenebileceği konusunda kesin bir hüküm yok ki.
Tabi bunun dışında müşrikle evlenilmesi hususunda direk bir sure varsa bilemem. (Varsa eğer merak ettim bu konuyu çünkü benim de geçmişte yabancı bir erkek arkadaşım olmuştu)
Bir de ben zinanın tanımını evlilik dışı girilen cinsi münasebet olarak biliyorum. Doğruysa bu durumda yabancı biriyle evlenilmesinin zinayla pek alakası yok gibi fakat tabi yine islam dininde yasak olabilir ama zina olamaz sanki.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim kafama takılan birşey oldu: zina eden kişinin zina eden veya müşrik ile evlenebileceği söyleniyor. Müşriğin sadece zina edenle evlenebileceği konusunda kesin bir hüküm yok ki.
Tabi bunun dışında müşrikle evlenilmesi hususunda direk bir sure varsa bilemem. (Varsa eğer merak ettim bu konuyu çünkü benim de geçmişte yabancı bir erkek arkadaşım olmuştu)
Bir de ben zinanın tanımını evlilik dışı girilen cinsi münasebet olarak biliyorum. Doğruysa bu durumda yabancı biriyle evlenilmesinin zinayla pek alakası yok gibi fakat tabi yine islam dininde yasak olabilir ama zina olamaz sanki.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi[/QUOT

sorunuzu tam olarak cozemedim biraz karisik sorulmus
ama yabanci biriyle evlenince dini nikah kiyilamiyor orasi ne olucak

[

sorunuzu tam olarak cozemedim biraz karisik sorulmus
ama yabanci biriyle evlenince dini nikah kiyilamiyor orasi ne olucak

Biraz karışık anlatmışım evet kusura bakmayın neyse dini nikah kıyılamadığı kısmını atlamışım ben doğru söylüyorsunuz.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Dinde mantık aramak yoktur, itaat vardır. Sorguladığın an müslümanlar sana ucube muamelesi yapar. Sana gayrimüslimle evlenmeyeceksin derse evlenmezsin, ayet gelir evladının karısıyla evlenirsin. Kesin cevap bulman zor. Bana kalırsa uyma çünkü başlı başına saçma hoşgörü kuralına uymuyor, sevgiler :)

.Böyle konualrda şeytan gerçekten boş durmuyor akla türlü vesveseler sokuyor.

Bu arada yanlış anlamayın;.Size değil bu söylediğim,hepimize fısıldayan şeytana..

.Böyle konualrda şeytan gerçekten boş durmuyor akla türlü vesveseler sokuyor.

Bu arada yanlış anlamayın;.Size değil bu söylediğim,hepimize fısıldayan şeytana..

Şeytan içindedir, kötü bişey yapan sensin şeytan yaptırmıyor. O sadece insanların kendini rahatlatma yöntemi. Kötü şeyleri kendilerine yakıştıramıyorlar malesef ama yaptıkları zaman da ben yapmadım şeytan yaptırdı oluyor. Özgür iradem var istersem yaparım istemezsem yapmam. Şeytan kimmiş, uydurma.

Şeytan içindedir, kötü bişey yapan sensin şeytan yaptırmıyor. O sadece insanların kendini rahatlatma yöntemi. Kötü şeyleri kendilerine yakıştıramıyorlar malesef ama yaptıkları zaman da ben yapmadım şeytan yaptırdı oluyor. Özgür iradem var istersem yaparım istemezsem yapmam. Şeytan kimmiş, uydurma.

Bu konuya girmek istemezdim ama İslam Dini içinde değilseniz kendi bileceğiniz iş..Ben içindeyim..

Sadece şeytan değil tabki ''nefs'' var bir de..Yani'' id''

Son düzenleme:
canım müşrik, şirk koşan anlamına geliyor
gayrimüslimlerin bazı inançları da şirk değil mi
mesela bir Hristiyan hz isa tanrının oğludur derken, bir Yahudi Üzeyir tanrının oğludur der
hepsi değil tabii ama birçoğu bunu savunuyor
peki Allahın çocuğu olduğunu söylemek onun vasıflarına ortak koşmak değil mi
bu yüzden şirk olduğunu düşünüyorum renginacım:34:
tabi canım ortak koşmak oluyor senin dediklerin.

musrik sirk kosan anlama geliyor diger dinden olanlarda allaha sirk kosuyolar

ben müşrikin kafir oldugunu sanıyordum:26:

Bu konuya girmek istemezdim ama İslam Dini içinde değilseniz kendi bileceğiniz iş..Ben içindeyim..

Sadece şeytan değil tabki ''nefs'' var bir de..Yani'' id''

İd, ego, super ego evet biliyorum bunları anatomi fizyoloji de psikoloji de gördüm. İnsan bencil bir varlıktır, her daim kendini düşünür, kendi hep en iyidir yalan söylemez şeytan söyletir iyilik yapar kendi yapmış olur. Neyse dediğiniz gibi herkesin kendi bileceği iş zaten, iyi geceler :)

tabi canım ortak koşmak oluyor senin dediklerin.

ben müşrikin kafir oldugunu sanıyordum:26:

Müşrik Allah'ın varlığını kabul etmek ama ona ortaklar vasfetmek..Mekke dönemi müşrikleri Allah'ın varlığını kabul ediyorlardı..Ama İslam'ı kabul etmiyorlardı...Allah'ın varlığını kabul eden ama onun kuralını kabul etmem diyen müşrik diye belirtilmiş..Müşrik aynı zamanda kafirdir dini litaratürde..

Müşrik Allah'ın varlığını kabul etmek ama ona ortaklar vasfetmek..Mekke dönemi müşrikleri Allah'ın varlığını kabul ediyorlardı..Ama İslam'ı kabul etmiyorlardı...Allah'ın varlığını kabul eden ama onun kuralını kabul etmem diyen müşrik diye belirtilmiş..Müşrik aynı zamanda kafirdir dini litaratürde..

teşekkürler.:34:

dını ırdelemek olmaz dınden cıkarsın ne demek anlamadım tabıkıde sorgulucaksın arastıracaksın kı bızım dınımız ogrenmeyı arastırmayı tavsıye etmıs bır dın neyse konumuza gelelım musluman bır erkek gayrımuslım bır kadınla evlenebılır cunku dogacak cocuklar babanın soyundan olcaktır ancak musluman bır kadın gayrımuslım bır erkekle evlenırse dogacak cocuklar babanın soyu olacagı ıcın erkek hangı dındense ona tabı olacagı dusunulerek uygun gorulmemıstır fakat suda vardırkı musluman olup hıcbır gorevını yerıne getırmeyen ıckı ıcen sapıtan ınsanlarda vardır o yuzden kısıye kalmıs bır durum bence

Dini yorum yapmak yasaktır.
Böyle konular açmakta yasaktır.

Back
X