- 6 Ağustos 2014
- 8.401
- 7.128
- 163
- Konu Sahibi breakingbadd
-
Bahsediyorum ama konu dönüp dolaşıp dine dönüyor.Halbuki ailem muhafazakarda değildir ama bu konuda çok tutuklar..allah sabır kolaylık versin konu sahibesi, işin gerçekten zor.. onun iyi yönlerinden bahsetsen mesela sürekli?
Bilmiyorum çok uyumluyuz yani ayrılmayı aklımdan geçiremiyorum ama tüm şartlar bize karşı .şuan anlayamıyosun belki ama inan bana evlenınce pişman olursun.bu genişlik meselesi değil.insan kendı memleketınden olmayan biriylee evlenınce bile hayatın toz pembe olmadıgını görüyor.aşk evet önemli ama evlilikte herşey farklı
ataist olması senin için sorun değil mi yani ?
imam nikahın olmayacak
bütün çocuklarını nikahsız dünyaya getireceksin
çirkin ve korkunççç
anlıyorum.. yani yalan söyleyerek ailenizi inandırmanız mümkün ama işin dini boyutunu düşündünüz mü? imam nikahı mesella, ben yorumları okumadım bu arada soruyorum bu yüzden. geçersiz sayılmaz mı imam nikahı ? o sizin iiçin sorun olur mu peki, yani nasl desem.. helal sayılmıyor olacak zina sayılacak eşiniz olduğu halde ve zina da büyük birgünah.Bahsediyorum ama konu dönüp dolaşıp dine dönüyor.Halbuki ailem muhafazakarda değildir ama bu konuda çok tutuklar..
Canım hergün böyle 100 tane çözüm yolu düşünüyorum kafamda ama sanki sevgilime ihanet ediyormuşum gibi geliyor.Sevgilimle biz ingilizce anlaşıyoruz.Ailem ing bilmiyor.Ama onun dediklerini yanlış çevirirsem güvenine ihanet etmiş olmazmıyım?Annem sünneti amcan yapar diyor,sevgilim bunları duysa çocuk error verir.
Ne olursa olsun hem ailene,hem de sevgiline doğruları söyle eğer bazı olayları doğru anlatmazsan ve sonradan ortaya çıkarsa her iki tarafında güvenini kaybedersin.Canım hergün böyle 100 tane çözüm yolu düşünüyorum kafamda ama sanki sevgilime ihanet ediyormuşum gibi geliyor.Sevgilimle biz ingilizce anlaşıyoruz.Ailem ing bilmiyor.Ama onun dediklerini yanlış çevirirsem güvenine ihanet etmiş olmazmıyım?Annem sünneti amcan yapar diyor,sevgilim bunları duysa çocuk error verir.
Bahsediyorum ama konu dönüp dolaşıp dine dönüyor.Halbuki ailem muhafazakarda değildir ama bu konuda çok tutuklar..
Ben de senin gibi düşünüyorum ama ılımlıyım biraz ,zaten konu hassas,yorum yağmasın şimdi...Yoruma gel. Hükümet nikahı geçersiz de dini nikah geçerli öyle mi?
Resmi olarak evlenince neden zina olsun ki? 24 yaşındayım.anlıyorum.. yani yalan söyleyerek ailenizi inandırmanız mümkün ama işin dini boyutunu düşündünüz mü? imam nikahı mesella, ben yorumları okumadım bu arada soruyorum bu yüzden. geçersiz sayılmaz mı imam nikahı ? o sizin iiçin sorun olur mu peki, yani nasl desem.. helal sayılmıyor olacak zina sayılacak eşiniz olduğu halde ve zina da büyük birgünah.
olayı kendi içinizde ölçüp tartmalısınız. yaşınız kaç bu arada
Bir bahsediyim bakalım tepkisi nolcak.Annene amcam olmaz hastanede yaptırcaz de, koskoca adam amcama açar mı orasını burasını falan diye de abart.
Sevgiline de durumu net açıkla, benim ailem böyle böyle. Evlenebilmemiz için yalan söylemeliyiz de. Baktın olmuyor çeviri konusunda yalan söyleme yoluna gidersin.
Bu arada bir çok kişinin aksine sünnetsiz pipi bence daha estetik.
Off of evet.Ne olursa olsun hem ailene,hem de sevgiline doğruları söyle eğer bazı olayları doğru anlatmazsan ve sonradan ortaya çıkarsa her iki tarafında güvenini kaybedersin.
Ben çok ana kuzusuyumdur seçim yapmak o kadarzor geliyor ki.Genel Türk aile yapısı budur. Açık fikirli gibi görünür ama ölümüne muhafazakardır.Ben sevgilin olsam hiç öyle göstermelik saçma sapan işlerle uğraşmam. İş sende bitiyor. Ya sevgine inanıp onu seçeceksin ya da aileni.
yorum sahibesi onu kast etmedi diye düşünüyorum. imam nikahı olmadığı takdirde allah katında ilişki zina olarak geçiyormuş açıkçası ben de şuan araştırıyorum bunlarıYoruma gel. Hükümet nikahı geçersiz de dini nikah geçerli öyle mi?
Ben de senin gibi düşünüyorum ama ılımlıyım biraz ,zaten konu hassas,yorum yağmasın şimdi...
Resmi olarak evlenince neden zina olsun ki? 24 yaşındayım.
Bir bahsediyim bakalım tepkisi nolcak.
Off of evet.
Ben çok ana kuzusuyumdur seçim yapmak o kadarzor geliyor ki.
Ben müslümanım ve sevgilimin müslüman olduğunu iddia etmedim zaten,önceki mesajımda Allahı kandırmak gibi olacağını söylemiştim.Ben nikahsız evlenmeyeceğim resmi nikah nikah değil mi?Bir kişi kelime is şehadeti dili ile söyleyip kalbi ilçe taşdık etmiyorsa Müslüman değildir. Müslüman olmayan bir kişiylede yapılan nikah olmaz zaten.. Sen nikahsız evlenmek ister misin? Senin dini inancın ne peki başta bunu sormak gerekirdi...
Bir kişi kelime is şehadeti dili ile söyleyip kalbi ilçe taşdık etmiyorsa Müslüman değildir. Müslüman olmayan bir kişiylede yapılan nikah olmaz zaten.. Sen nikahsız evlenmek ister misin? Senin dini inancın ne peki başta bunu sormak gerekirdi...
yorum sahibesi onu kast etmedi diye düşünüyorum. imam nikahı olmadığı takdirde allah katında ilişki zina olarak geçiyormuş açıkçası ben de şuan araştırıyorum bunları
canım valla benim de konuyla ilgili bir bilgim yoktu şimdi internetten araştırdım o imam nikahı konusunu. yani resmi nikah tabiki geçerli olan resmiyette. ama ailenin ya da çevrenin ya da senin düşünebilceğin aklına takabileceğin bir konuda olayın dini boyutu, bu konudaki düşünce yapını bilmediğim için araştırdığımı diyorum bende sana..
imam nikahı geçersiz olacağı için ilişki zina olarak kabul edilir yazıyor ama bu yazan. gerçeği bilemeyiz, önmli olan niyet sonuçta ama inan bilemiyorum .. senin düşüncen nedir ? olayın din boyutu seni düşündürüyor mu?
Zina yapacağım o zaman ne diyim...Resmi nikah... Resmi şeyler için... Dini nikah..adı üstünde din için eşlerin birbirine helal kılınması için.. Bu nikah olmassa tabii zina olur..
Ohoo canım akrabalara geçersem onların dili torba değilki büzesin...Vallahi sekerim , sevgilinle bir konussan birazcik numara yapsa? Ailene Musluman olucam dese, ama sunnetten korkuyorum dese mesela. Ben de yaptirmamasi taraftariyim zaten, ne munasebet adam niye kestirsin, durduk yere aci ceksin? Ailen cok kati gorundu bana, Musluman olursa tamam demeleri de bana pek icten gelmedi, yani adam Islam a tamam dese bile bu sefer de baska bir kulp takmasinlar?
Canım şöyle söyliym Norveçte toplumun %80i ateist onlarda normal birşey ve saklamayı hoş bulmuyor..Vallahi sekerim , sevgilinle bir konussan birazcik numara yapsa? Ailene Musluman olucam dese, ama sunnetten korkuyorum dese mesela. Ben de yaptirmamasi taraftariyim zaten, ne munasebet adam niye kestirsin, durduk yere aci ceksin? Ailen cok kati gorundu bana, Musluman olursa tamam demeleri de bana pek icten gelmedi, yani adam Islam a tamam dese bile bu sefer de baska bir kulp takmasinlar?
Napayım adamı zorla müslümanmı yapayım yani?Müslüman olmadığı sürece bu dinimizde de yasak aileni geçtim
yahu ne kadar kaba bir üslubunuz var. burada herkes kendi fikrini yazar, yardımcı olmaya çalışır konu sahibesini her anlamda aydınlatmaya çalışmak adına bakınır eder. benim yaptığımı eleştirmek size mi düşüyor?? saçma sapanmış. !Saçma sapan şeyleri araştırmaya vakit ayırmasanız keşke. Evlilik ilişkiyi iki ülke arasında meşru yapacak zaten. Hurafe bunlar.
Yani şimdi herkes zina diyor ben böyle düşünmemiştim.Saçma sapan şeyleri araştırmaya vakit ayırmasanız keşke. Evlilik ilişkiyi iki ülke arasında meşru yapacak zaten. Hurafe bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?