- 6 Ağustos 2014
- 8.401
- 7.128
- 163
- Konu Sahibi breakingbadd
-
Vicdanın rahat olacaksa.. Hesap verebilirim ben ahirette diyorsun.. O zaman bir şey demeye gerek kalmadı açıkcası.. Ben dinimizin koyduğu emirleri dile getirdim.. Ama üzülüyorum.. Çünkü peygamber efendimizin başta Rabbimizsin rızasının olmadığı bir evlilikte ne kadar huzur bereket olur ki.. Kendine iyi bak canım.
Gerçekten insanı üzen bir üslubunuz var ne diyeyim.Sevgilim kuran incil tevrat üçünü de okumuş ve inanmıyor,daha şimdiden evimin bereketli olmayacağı konusundaki tahminleriniz beni kırdı açıkçası.Ahirette hesap veren ben olmayacağım sevgilim olacak onun da kendi günahı kendini ilgilendirir diye düşünmüştüm ben hep.Bizim dinimizin güzelliklerini anlatırsan olur al bi hocaya götür bilgin yoksa o anlatsın. O zaman diyecek birşeyim yok kardeşim çünkü doğru olmayan bir yolda sana fikir veremem sağlıcakla : )
Ben de böyle düşünüyorum şimdi o bana ateist ol dese çok sert tepki verirdim mesela..erkek arkadasinin yerinde olsam arkama bakmadan kacarim
kaldi mi bu devirde müslüman olsun sünnet olsun diye
bizdede hem gelin yabanci damat var
kimin ne haddine dinine sünnetine karismak
Biliyorum ama zaten sevgilim müslüman olma konusuna da sıcak bakmıyorMüslüman olmak için sünnet olmaya gerek yok, o ancak filmlerde olur. Adı üstünde "sünnet", farz değildir.
Sen değil canım diğer arkadaşlar diyor Müslüman gibi davransın vs diye.. Tatlım bak ben seni tanımayan yabancının tekiyBen kandırmak demiyorum baştan beri yazdıklarımı okumuyor musunuz? Ailemi bukonuda yumuşatmak istiyorum sadece.Hep kendi açınızdan bakmayın lütfen biraz da erkek arkadaşım ğüzerinden empati kurun.
Sana katılıyorum canım... Bende çıkıyorum artıkBizim dinimizin güzelliklerini anlatırsan olur al bi hocaya götür bilgin yoksa o anlatsın. O zaman diyecek birşeyim yok kardeşim çünkü doğru olmayan bir yolda sana fikir veremem sağlıcakla : )
Bilmiyormuş ama zina olacağını.. Başka acılardan yaklaşıyoruz olaya.. Ben şimdi ailesini nasıl kaldıracağını mı anlatayım ona? Kendimi de günaha sokayım alah Allah ...dine getiririz çünkü müslümanız hayatımız din üzerine.. Bizi yaratanı unutupta arkadaşa güzel olur git evlen bol bol sevap var mı diyeyim yani..
Bilmiyormuş ama zina olacağını.. Başka acılardan yaklaşıyoruz olaya.. Ben şimdi ailesini nasıl kaldıracağını mı anlatayım ona? Kendimi de günaha sokayım alah Allah ...dine getiririz çünkü müslümanız hayatımız din üzerine.. Bizi yaratanı unutupta arkadaşa güzel olur git evlen bol bol sevap var mı diyeyim yani..
Ben de öyle biliyordum ama öyle değilmiş.
Canım 24 yaşına gelmiş hayatı böyle geçmiş ve düşüncesi bu.Şimdi biri sana hristiyan ol dese olurmusun bir de böyle düşün.
Aynı şehirde yaşama ihtimalimiz de var canım..
Vicdanım rahat olur tabiki ben de müslüman olsun isterdim ama herkesin inancı herkesin kendi günahı canım.
Konunun başında da dediğim gibi ailemi bu konuda yumuşatmak istiyorum
Aynen bir de onlarda evlenme öncesi bzim kadar ön adetler yok.Aile nasıl ikna olur bence aylarca uğraşmanız gerekir...Eğer sevgilinizin gerçekten evlenmeye niyeti varsa şimdiden işleyin.
Ben anneme 1 senedir yazın nişan olacak diyordum, bir kaç ay kala anne istemeye gelecekler diyince kalbine iniyordu... Karşı tarafla tanışıp konuşmadıkça ciddiyiz demeyi ciddiye almıyorlar
Ama bir de şöyle düşün sevgilim katilmi adammı öldürdü sanki azılı bir suçluyla evleniyormuşm gibi hissettim.İnançsız biri iyi olamaz mı sizce?Sen değil canım diğer arkadaşlar diyor Müslüman gibi davransın vs diye.. Tatlım bak ben seni tanımayan yabancının tekiy
M.. Sen dinimize uygun olmayan bir şeyi yapma yolunda olduğun için ben bile streslerim üzüldüm bir Müslüman kardeşimin bu kadar mı kalp gözü kapanır diye endişelendim.. Aileni nasıl yumuşatabilirsin ki.. Onlar senin iyiliğini istiyor nasıl RIZA göstersinler..
Canım bu konuyu buraya açtıysam günahını da kabullendim demek değilmikonu sahibi bu yorumumu müslümanım deyişinize istinaden yapıyorum
belli ki bilmiyomuşsunuz olabilir tabiki çoğu arkadaşında dediği gibi kadının müslüman olmayan bi erkekle evlenmesi helal değildir ama bence siz kendiniz kuran ı kerimden okuyun içiniz de rahat eder
ateist olmasını günah olması yönünden olmasa bile çocuklarınızın inançsız olma ihtimali yönünden de değerlendirin derim ben
yine de siz bilirsiniz
Günah olduğunun farkındayım.Ayrıca musluman bir kadının gayrı Müslim bir erkekle evlenmesi haramdır.
ve siz allaha inaniyorsaniz allahın varlığına inanmayan biri ile yaşamak sizce ne kadar makûl.. dini konular da müdahele etmek değil ancak iyi değerlendirmek gerekir.
Kolay gelsin..
gerçi sonrasında namaz kılmayacak oruç tutmayacak anlaşılır inanmadığı
ailen hiç mi ikna olmaz
arkadaşa da söyledim o zaman size de söyliyim açıp kuranı kerimden bilgi edinebilirsinizBenim saçma sapan dediğim şey hükümet nikahı varken imam nikahının da ısrarla araya serpiştirilmesi. Zaten evli oluyorlar.
yumuşatamazsın Allah yardım etsin sana..Arkadaşlar benim 1 senedir ilişkimi sürdürdüğüm bir erkek arkadaşım var.Neredeyse her konuda birbirimize uyumluyuz ve çok iyi anlaşıyoruz.Ve ben son zamanlarda durumun ciddileştiğini hissetmeye başladım.Yani olur ya,hissedersiniz,konuşmalarımız o yönde ilerliyor.
Sorun ise şu,annem aslında ilişkimizden haberdardı ama pek fazla umursamıyordu ama ben ciddi yönde ilerlediğini söylediğim zaman konuyu kestirip atmaya başladı.Tanıştırmak istiyorum istemiyor.Benim erkek arkadaşım Norveçli yani neredeyse kültürel olarak taban tabana zıt.Annem evlenmek istiyorsa sünnet olup müslüman olsun diyor,erkek arkadaşım ise ateist.Bunu anneme söylesem kalp krizi geçirir ateist olmak annemin gözünde şeytanlık gibi bir şey. Ve ben son zamanlarda bu konuyu takmaya başladım.Şimdi erkek arkadaşımla konuştum ve yine aklıma düştü.Bu konuda anne babamı nasıl yumuşatabilirim görüşlerinizi bekliyorum.
Canım anlamıyorsun sevgilim ateist olduğu için dini nikah neden yapayım ben?arkadaşa da söyledim o zaman size de söyliyim açıp kuranı kerimden bilgi edinebilirsiniz
tabiki nikahı geçerlidir dünyalık olan hiç bişeydede aksi iddia edilemez zaten ama Allah katında geçersiz olduğu kuran da yazar o da zaten Allah kelamıdır
niyetim tartışmak değil inancınızı da bilmiyorum konu sahibi müslüman olduğu için açıklama gereği hissettim inancım yok deseydi zaten herkes ailesini ikna etmesi için fikir vericekti ama bilmiyosa bunları öğrenmek hakkı
Canım onlar inanır ama ben sevgilimi olduğundan bir başkası gibi göstermeyi kişiliğine hakaret gibi görüyorum sence haksızmıyım?Neden inanmasinlar? Namaz kilip, oruc tutan pek kalmadi zaten :))
Aynen bir de onlarda evlenme öncesi bzim kadar ön adetler yok.
Ama bir de şöyle düşün sevgilim katilmi adammı öldürdü sanki azılı bir suçluyla evleniyormuşm gibi hissettim.İnançsız biri iyi olamaz mı sizce?
Canım bu konuyu buraya açtıysam günahını da kabullendim demek değilmi
Günah olduğunun farkındayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?