Yabancı Biriyle Olan İlişkiyi Aileye Açıklama

Bizim dinimizin güzelliklerini anlatırsan olur al bi hocaya götür bilgin yoksa o anlatsın. O zaman diyecek birşeyim yok kardeşim çünkü doğru olmayan bir yolda sana fikir veremem sağlıcakla : )
Gerçekten insanı üzen bir üslubunuz var ne diyeyim.Sevgilim kuran incil tevrat üçünü de okumuş ve inanmıyor,daha şimdiden evimin bereketli olmayacağı konusundaki tahminleriniz beni kırdı açıkçası.Ahirette hesap veren ben olmayacağım sevgilim olacak onun da kendi günahı kendini ilgilendirir diye düşünmüştüm ben hep.
erkek arkadasinin yerinde olsam arkama bakmadan kacarim
kaldi mi bu devirde müslüman olsun sünnet olsun diye
bizdede hem gelin yabanci damat var
kimin ne haddine dinine sünnetine karismak
Ben de böyle düşünüyorum şimdi o bana ateist ol dese çok sert tepki verirdim mesela..

Aile nasıl ikna olur bence aylarca uğraşmanız gerekir...Eğer sevgilinizin gerçekten evlenmeye niyeti varsa şimdiden işleyin.
Ben anneme 1 senedir yazın nişan olacak diyordum, bir kaç ay kala anne istemeye gelecekler diyince kalbine iniyordu... Karşı tarafla tanışıp konuşmadıkça ciddiyiz demeyi ciddiye almıyorlar

Ben kandırmak demiyorum baştan beri yazdıklarımı okumuyor musunuz? Ailemi bukonuda yumuşatmak istiyorum sadece.Hep kendi açınızdan bakmayın lütfen biraz da erkek arkadaşım ğüzerinden empati kurun.
Sen değil canım diğer arkadaşlar diyor Müslüman gibi davransın vs diye.. Tatlım bak ben seni tanımayan yabancının tekiy
M.. Sen dinimize uygun olmayan bir şeyi yapma yolunda olduğun için ben bile streslerim üzüldüm bir Müslüman kardeşimin bu kadar mı kalp gözü kapanır diye endişelendim.. Aileni nasıl yumuşatabilirsin ki.. Onlar senin iyiliğini istiyor nasıl RIZA göstersinler..

Seni kırmak gibi bir amacım yok canım ben sana olanı söylüyorum onun sevabı onun günahı kendine diye birşey yok bizim dinimizde eşin başka meshepten bile olsa meshebini değiştirmeni ister huzursuzluk olmaması için. Ha biz iyi anlaşıyoruz tartışmayız diyosan diyemezsinn ama bu konuda Kur'anı yazana mı kızarsın okuyana mı : )

konu sahibi bu yorumumu müslümanım deyişinize istinaden yapıyorum

belli ki bilmiyomuşsunuz olabilir tabiki çoğu arkadaşında dediği gibi kadının müslüman olmayan bi erkekle evlenmesi helal değildir ama bence siz kendiniz kuran ı kerimden okuyun içiniz de rahat eder

ateist olmasını günah olması yönünden olmasa bile çocuklarınızın inançsız olma ihtimali yönünden de değerlendirin derim ben

yine de siz bilirsiniz

Bizim dinimizin güzelliklerini anlatırsan olur al bi hocaya götür bilgin yoksa o anlatsın. O zaman diyecek birşeyim yok kardeşim çünkü doğru olmayan bir yolda sana fikir veremem sağlıcakla : )
Sana katılıyorum canım... Bende çıkıyorum artık

Onun ateist olması sizin için sorun mu peki? Bu en önemlisi...
Öte yandan bir hocamız 'milletinden almayan illetinden ölür' derdi hep sevginin dili olmaz ama ben bunu savunurum.
Siz gerçekten hayatı birbirinize uydurabilecek misiniz, şimdiki gibi kalmayacaktır elbette. Bir yıl belki kısa bir süre olabilir. Bence ondan eminseniz savunabilirsiniz rahatlikla. Ama geri adım da savunmaya çalışıyorsanız bi' yoklayın ilişkinize dair beklentilerinizi..

Biz müslüman değiliz de bir siz müslümansınuz sanki, nasıl bir cevap bu? Başkalarının hayatlarına burnumuzu sokmaya, fetva vermeye bayılıyoruz diyeceğinize müslümanız deyip çıkıyorsunuz işin içinden.

Ayrıca musluman bir kadının gayrı Müslim bir erkekle evlenmesi haramdır.
ve siz allaha inaniyorsaniz allahın varlığına inanmayan biri ile yaşamak sizce ne kadar makûl.. dini konular da müdahele etmek değil ancak iyi değerlendirmek gerekir.
Kolay gelsin..

o zaman deidğim gibi sürekli iyi yönlerini anlatacaksınız :/ elden başka bir şey gelmiyor şuan için gbi

Aynen bir de onlarda evlenme öncesi bzim kadar ön adetler yok.
Ama bir de şöyle düşün sevgilim katilmi adammı öldürdü sanki azılı bir suçluyla evleniyormuşm gibi hissettim.İnançsız biri iyi olamaz mı sizce?
Canım bu konuyu buraya açtıysam günahını da kabullendim demek değilmi
Günah olduğunun farkındayım.

Benim saçma sapan dediğim şey hükümet nikahı varken imam nikahının da ısrarla araya serpiştirilmesi. Zaten evli oluyorlar.
arkadaşa da söyledim o zaman size de söyliyim açıp kuranı kerimden bilgi edinebilirsiniz

tabiki nikahı geçerlidir dünyalık olan hiç bişeydede aksi iddia edilemez zaten ama Allah katında geçersiz olduğu kuran da yazar o da zaten Allah kelamıdır

niyetim tartışmak değil inancınızı da bilmiyorum konu sahibi müslüman olduğu için açıklama gereği hissettim inancım yok deseydi zaten herkes ailesini ikna etmesi için fikir vericekti ama bilmiyosa bunları öğrenmek hakkı

yumuşatamazsın Allah yardım etsin sana..

Canım anlamıyorsun sevgilim ateist olduğu için dini nikah neden yapayım ben?
Neden inanmasinlar? Namaz kilip, oruc tutan pek kalmadi zaten :))
Canım onlar inanır ama ben sevgilimi olduğundan bir başkası gibi göstermeyi kişiliğine hakaret gibi görüyorum sence haksızmıyım?

Adetleri dert etmezler sanmıyorum zaten bizde neden bu kadar çok adet var onu da anlamış değilim. Sonuçta eğlenceye bu derece para saçmak da hoş bir şey değil bence...

Dini konularda yorum yapmak istemem ama müslümanım diyen brinden daha çok müslüman vasıflarına sahip olabilir kendisi. Ne bileyim dedikodu yapmaz, yardımseverdir, büyüklere sayglıdır vs vs. Gayet iyi biri olabilir ama bir yaratıcının varlığına inanmaması sizi çok zıt yapıyor. Siz tek yaratıcı varlığına inanırken üstelik...Şimdilik sorun olmasa da ileride çatışma yaşayabilirsiniz. Sonuçta din insanlığın varlığından beri olan br kavram ve farketmesek de hayatımızın, düşüncelerimizin, tavırlarımızın büyük bölümünde bu inancımızı yansıtıyoruz.

Sizin ciddi bir adım olarak önce tanıştırmanız gerek, ilk tanışmada büyük kıyamet kopacaktır ama daha sonraları belki severler...

yok son mesajımı diğer arkadaşa yazmıştım ben sizin bilmediğinizi sandım yoksa inatla git dini nikah yap falan demiyorum yani
siz günahını kabullendim demişsiniz en son ben saygı duyarım ben bilmediğinizi düşündüğüm için açıkladım ..

Bazı yorumlara şöyle bir göz attım da. Müslüman gibi davranmak ne demek ya ! Nasıl bu cümleyi bu kadar rahat kullanırsınz. :KK63: Resmen MÜNAFIKLIK demek bu. Benden uyarması.

Arkadaşım sana gelince , işin zor. Senin inancın ne bilmiyorum ama aynı inançtan olmayan biriyle yaşamak ve çocuk yetiştirmek zor olur diye düşünüyorum.

Ama evlenmekte kararlıysan erkek arkadaşını olduğu gibi tanıt başka türlüsü olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…