Yabancı Biriyle Olan İlişkiyi Aileye Açıklama

Ailen yerine sevgilini inandırmayı denesen daha iyi olmaz mı.Sonuçta müslüman olmayan bir erkekle evlenmek dinen doğru olmayacak yani hadi bu dünya için tamam da bir de bunun ahiretlik kısmını da düşünün.Zaten ailenizinde düşündüğü ahiretlik boyutu yoksa herkese he müslüman oldu diyip geçebilirlerdi.Ailenize arkanızı dönmeyin başka bir erkek bulunur ama anne baba zor

Yani şimdi herkes zina diyor ben böyle düşünmemiştim.

Ne munasebet sekerim, bence alakasi yok, evlenmenin neresi zina?

Iskandinav ulekerinde ateizm bildigimiz resmi din haline geldi, lakin ben de adam saklasin demedim ki zaten. Ailenizi maximum yilda 1 kez gorecek, siz de aranizda anlasin o ailenizi gordugu surece Islam'a isindim, Musluman olurum vs vs diyip sizinkilerin gonlunu etsin, yani birazcik idare etsin ne olacak? Topulm icinde dinini saklamayack ki , sadece yilda 1 kez ayak cekecek sizin hatiriniza :)

Yoruma gel. Hükümet nikahı geçersiz de dini nikah geçerli öyle mi?

hükümet nikahı yapmasına bi engel mi varda ? paşalar gibi evlenir ama imam nikahı olayı yok.gevur müslüman evliliği bile değil.çünkü ataist inançsız hristiyan musavi bile değil

Ben müslümanım ve sevgilimin müslüman olduğunu iddia etmedim zaten,önceki mesajımda Allahı kandırmak gibi olacağını söylemiştim.Ben nikahsız evlenmeyeceğim resmi nikah nikah değil mi?
Haşaa Allah kaldırılır mı tatlım.. Bu şekilde yakıştırma dahi yapmamalısın.. Ben bildiğimi söyledim.. Sen Müslüman isen Müslüman bir kişiyle evlenmen gerekir.. Dinimizde uygun olan bu.. Sana kalmış tabi ki aileyi kandırmak kolay.. Bu senin günahın bunun hesabını biz soracak değiliz.. Sen vicdanın rahat olurum diyorsan evlenebilirsin.. Ama keşke sevgilin Müslüman olsa az da olsa yatkın olsa dinimize belki ikna edebilirdin..

Yani şimdi herkes zina diyor ben böyle düşünmemiştim.
buraya yorum yapan insanlar sizlerle fikirlerini paylaşıyor eğer bir yanlış varsa onu sizin görmediğinizi farz ederek o yanlış hakkında bilgi vermeye çalışıyor kendi çabasıyla, elbette farklı yorumlarla karşılacaksınız sonuçta türlü türlü insan var.. herkesin önceliği farklı, aklına ilk gelen şeyler farklı..
asıl önemli olan sizi endişelendiren şeyin ne olduğu?
aileniz mi, izin vermezlerse, katiyen olmaz derlerse naparsınız mesela? ya da izin mi istiyorsunuz destek mi.o önemli.
eğer öyleyse bunu onlara belirtmeniz gerekir.
dediğim gibi her şeyi netleştirecek olan yine sizsiniz.. yalanla dolanla bir şekilde olur ama, keşke öyle olmasına gerek kalmasa.

Bilmiyormuş ama zina olacağını.. Başka acılardan yaklaşıyoruz olaya.. Ben şimdi ailesini nasıl kaldıracağını mı anlatayım ona? Kendimi de günaha sokayım alah Allah ...dine getiririz çünkü müslümanız hayatımız din üzerine.. Bizi yaratanı unutupta arkadaşa güzel olur git evlen bol bol sevap var mı diyeyim yani..

Hayır zina değildir öyle saçmalıkmı olur belediye nikahı kıyıldığındada Allah katında evli sayılırsın
Ben de öyle biliyordum ama öyle değilmiş.
Canım 24 yaşına gelmiş hayatı böyle geçmiş ve düşüncesi bu.Şimdi biri sana hristiyan ol dese olurmusun bir de böyle düşün.
Aynı şehirde yaşama ihtimalimiz de var canım..
Vicdanım rahat olur tabiki ben de müslüman olsun isterdim ama herkesin inancı herkesin kendi günahı canım.
Konunun başında da dediğim gibi ailemi bu konuda yumuşatmak istiyorum

Arkadaşım sen ne yap biliyormusun adamı ya müslüman yap yada bırak aileni her türlü kandırabilirsin o sıkıntı değil ama Allah'ı kandıramazsın dinimizce uygun değildir bu

Ben kandırmak demiyorum baştan beri yazdıklarımı okumuyor musunuz? Ailemi bukonuda yumuşatmak istiyorum sadece.Hep kendi açınızdan bakmayın lütfen biraz da erkek arkadaşım ğüzerinden empati kurun.

Arkadaşım sen ne yap biliyormusun adamı ya müslüman yap yada bırak aileni her türlü kandırabilirsin o sıkıntı değil ama Allah'ı kandıramazsın dinimizce uygun değildir bu
Şimdi biri sana hristiyan ol dese olurmusun insanın inanç konusunda düşünceleri hop diye değişmiyor ki,baştan da dediğim gibi aileme söyleyeceğim ama söylemenin yollarını arıyorum.

İnanmak farklı bi olgu.Yaşı yoktur ki ister bebeklikten olsun ister 30 ister 50 .İnanç meselesi en azından kendi içinde bir sorgulama yapmalı diye düşünüyorum.Dinini sevmekle alakalı ben şuan dinimi anlamışken sevmişken o dinden dönmek zordur ama ateist olup o inanca sahip olmak daha farklı bir olaydır.Tabi ki zorlamayla alakalı bir durum değil siz söylersiniz ya da o alanda uzman bir din mensubu ile konuşma havası olur sonrası ona kalmış bi şey ister inanır ister inanmaz orası ona kalmış zorlama olmaz.

Vicdanın rahat olacaksa.. Hesap verebilirim ben ahirette diyorsun.. O zaman bir şey demeye gerek kalmadı açıkcası.. Ben dinimizin koyduğu emirleri dile getirdim.. Ama üzülüyorum.. Çünkü peygamber efendimizin başta Rabbimizsin rızasının olmadığı bir evlilikte ne kadar huzur bereket olur ki.. Kendine iyi bak canım.

Şimdi biri sana hristiyan ol dese olurmusun insanın inanç konusunda düşünceleri hop diye değişmiyor ki,baştan da dediğim gibi aileme söyleyeceğim ama söylemenin yollarını arıyorum.

Bizim dinimizin güzelliklerini anlatırsan olur al bi hocaya götür bilgin yoksa o anlatsın. O zaman diyecek birşeyim yok kardeşim çünkü doğru olmayan bir yolda sana fikir veremem sağlıcakla : )

Saçma sapan şeyleri araştırmaya vakit ayırmasanız keşke. Evlilik ilişkiyi iki ülke arasında meşru yapacak zaten. Hurafe bunlar.
hanımefendi siz inanmıyo olabilirsiniz ama insanların dini inançlarına saçma sapan ve hurafe diyemezsiniz herkesin yorumuna ve inancına saygılı olun lütfen !

hanımefendi siz inanmıyo olabilirsiniz ama insanların dini inançlarına saçma sapan ve hurafe diyemezsiniz herkesin yorumuna ve inancına saygılı olun lütfen !

Benim saçma sapan dediğim şey hükümet nikahı varken imam nikahının da ısrarla araya serpiştirilmesi. Zaten evli oluyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…