yabanci damat guncel

honey bee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2015
20
3
1
35
arkadaslar merhaba, araniza yeni dahil oldum aslinda takip ediyordum sizi ama uyeligim bugune nasip oldu.bu arada ilk konu basligimin bu olmasida biraz garip farkindayim ama idare edin lutfen:):)ayrica bu konu basligi daha once vardi ama sanirim kapanmis. simdi sizin yardimlariniza ve onerilerinize cok ihtiyacim var. suan bi sevdigim var ve pakistanli. internet uzerinden ingilizce gelistirmek adina baslamistim konusmaya. ama hic tahmin etmedigim sekilde cok sevdim ve baglandim ayni sekilde o da. simdi bunu aileme nasil anlaticam hic bilmiyorum. onlarin tepkisi buyuk olcak eminim. internet uzerinden tanismis olmam bile onlar icin buyuk bi problem olcak bu durumu nasil atlaticam hic bilmiyorum. ayrica tabiki kultur farki dil farki. benim turkiyeden ayrilacak olmam. bunlari aileme nasil kabul ettiricem. cunku ben anlasabiliyorum tamam ama benim ailemin ingilizcesi yok nasil arastircaklar nasil olcak hiccc bilmiyorum cikilmaz bi durum icindeyimm... arkadaslarimm cok umitsiz bakiyolar bu olaya. ama tam sevmeyi unuttugum bi anda cikti karsima ,o duygularimi yeniden canlandirdi kimseyi sevemiyodum. simdi onu apayri seviyorum. ailem de sonucta onun ailesiyle konusmayi isticek tanimak isticek. ama nasil olcak. benim durumumda olan arkadaslar var mi? veya olmayan ama beni anlayabilen arkadaslarin onerileri nelerdir? simdiden cok tesekkur ederim herkese..
 
Merhaba;aileni sen bizde daha iyi tanırsın canım peki orada mı yasıyor? yanı evlendiğinizde sen mi oraya gideceksin o mu türkiyeye gelicek? yani gerçek anlamda aşkının peşinde koşacaksan net üzerinden tanıştıgınızı söylemezsen ilk zamanlar. Ama bişey daha merakttim yüzyüze görüştünüz mü hiç ya da kaç kez?
 
bi kez gorusebildik canim. ama sık sık konusuyoruz gorusuyoruz telefonda kamerada. temmuzda tekrar gelicek ve bu sefer anlatmayi planliyorum aileme. o da annesiyle gelicek ama nasil konuscaklar ne olcaaaak hic bi bilgim yok. ailem normalde kati insanlar degildirler ama boyle bi durumda tepkileri ne olur ben de hic tahmin edemiyorum inanki. bide evlendigimiz zman ben oraya gidicem canim eger nasip olursa. :/:)
 
Konu ilgili bolume tasinmistir.Bilginize..
 
Bence sadece bir kez görüşmüş olmanız bir problem.
Yani yan yana çokça vakit geçirmiş olsanız ve desen ki ben bu adamla evlenirim, tamam derim ama ailen tepki verse haklı bu konuda.
Ne kadar zamandır konuşuyorsunuz?
 
netten konuştuğun birine ne kadar sağlıklı bir aşk besliyorsun bilemeyiz canım.sende bilemezsin bunu.yıllarca sevgili olup hergün görüşen insanlar bile evlenince "evlilik çok farklıymış gerçek yüzünü gördüm" diyorlar.burada çok gördük böyle arkadaşlarımızı.senin durumun çok çok farklı.gurbete evlenmek zor evet ama bide farklı kültürler araya girince iki kat zor.ailen onaylamayacak muhtemelen.sakın aileni karşına alıp evlenme.sonra çok pişman olursun.
 
Evlilik kararını alırken gideceğiniz ülkenin şartlarını da göz önünde bulundurun? Yapabilecek misiniz oralarda?
 
Var vaaar

Yabancı damat derdi çekenler kulübüne hoş geldin :)

Benim erkek arkadaşımda Tayvanlı, biz de aynı şekilde ben ingilizcemi o da almancasını geliştirmek için üye olduğumuz bir sitede tanıştık. Aylarca arkadaş olarak cidden dil için konuştuk sonra benden hoşlandığını söyledi bir şans verdim ve yaşadığı Güney Afrika'dan ailesine karşısına alıp beni görmeye geldi.

Senin gibi erkeklerden ümidi kestiğim zamanda gelişti her şey. Biz 1 senedir tanışıyoruz, artık ailelere açıldık. Şubatta benimkilerle tanışmaya geliyor. Sana kısaca özetliyeyim nasıl kabul ettirdiğimi.

Önce anneme açtım konuyu, şüpheli yaklaştı online tanışma olduğu için ama çocuk ciddi bir masraf ve fedakarlık yapıp beni görmeye gelince bakış açısı değişti. Ben de çevremizdeki kötü evlilikleri örnek gösterdim. Erkek arkadaşım aşırı anlayışlı, sakin bir adamdır, anlattım bunları. Türk erkekleriyle karşılaştırıldığında düzgün olan huylarının altını çizdim durmadan. Her kültürde pozitif negatif yanlar olduğundan pozitiflere yoğunlaş.

Annem sıcak bakmaya başlayınca da babama açıldık, ama ona online olduğunu söylemedik, turist olarak geldiğinde arkadaş vasıtasıyla tanışmış dedi annem. Hala çok mutlu değil ama kabullendi. Bizimkiler yaşlı olduğundan onun ailesiyle tanıştırmam şuan imkansız. Zaten evlenince ben gideceğim onun yanına haliyle anne-babamdan önce benim ailesiyle tanışıp, durumu görmem lazım. O yüzden ben de onunla gideceğim. 2 hafta orada kalacağım. Babam hala bu fikride sevmiyor ama hayatımda bana bu kadar iyi davranan, saygılı, seven bir erkek olmadı, sonuna kadar kabul ettirmek için uğraştım.

Öncelikle sen de emin ol karşındakinden, ben erkek arkadaşımla 1 aydan fazla beraber vakit geçirdim, ailene söylemeden önce bir gelsin görüşün eğer olmadıysa. Onun seni mutlu edebileceğinden emin olduğunda da ailene açıl. Huylarını bilirsin, ikna etmek için taktikler geliştir, iletişimlerini de sen kuracaksın, çevirmenlik seni bekler :)

Eğer ikinizde istiyorsanız kültür farklılıkları, mesafe, zaman, yollar vs. bütün engelleri aşarsınız. Bizim durum için de herkes umutsuz ve saçma gözüyle bakıyordu, sevgilim gelince bütün arkadaşlarımla tanıştırdım hepsi hayran kaldı, şimdi sakın üzme o çocuğu diyorlar. :)

Şimdilik aynı yollardan geçmekte olan biri olarak bu kadar, aklına takılanlar olursa iletişimde kalabiliriz :) Umarım her şey gönlünde olur
 
bir kere derken bir gunluk bir gorusme degildi. bir kere geldi turkiyeye 2 hafta kadar kaldi. her gun gorustuk. onun ruhu benim ruhuma cok yakin ve boyle bi duyguyu yasamadim daha once. cok baglandim. mantigimla duygularim arasnda catisma yasiyorum. ama insan aski cok zor bluyo bunu da biliyorum onu anlayan dinleyen seven ayni seyleri ayni anda dusunup farkedebilen insani bulmak cok zordu. 2 senedir konusuyoruz. bu sene anlatmayi dusunuyorum aileme o da annesiyle beraber gelcek. onun ailesi zaten biliyolar beni. ama benim ailem icin cok zor olcak bi durum. kafam karmakarisik arkadaslar..
 
Kesinlikle pakistana yasamaya gitme.
Sevgilin ne kadar iyi olursa olsun, adetleri yasam tarzlari, hayat sartlari orayi kaldiramazsin.
Bu lafimi iyi dinle cok pisman olursun.
 
bluesparkle cok sevindim senin adina. insallah cok cok mutlu ol canim:) Rabbm banada nasip eder mi bakalim gorelim.. ailemi karsima almayi hic istemiyorum. onlarin bana olan emeklerini hice sayamam. ama kalbimde cok seviyoo onuu:)) sıkısıp kaldimm.. ailemin rizasi icin ugrasicam. razi olmazlarsa onlari itip gecemem. ulke sartlarindan da haberim var tabi turkiye kadar parlak bir ulke degil.. ama cok kotu de degil. sevdigim yanimdayken herseyi asabiliriz diye dusunuyorum..
 
Birkez de sen git o zaman tatile de gor bakalim, o kadar kotu mu degil mi?
Hayatinda 3. Dunya ulkesi gordun mu?
 
Birkez de sen git o zaman tatile de gor bakalim, o kadar kotu mu degil mi?
Hayatinda 3. Dunya ulkesi gordun mu?
Merhaba siz gittiniz mi hiç? Alay icin sormuyorum yanlis anlamayin biraz ornek vermenizi rica ediyorum ne gibi zorluklar mesela?
Ha buarada aklimada su geldi pakistanda kezzap olaylari cok oluyor yani erkekler kadin bosanmak istediginde ya da bi kavgada eslerinin yuzlerine kezzap atiyor hatta okadar yayginki bu durum artik adli islem bile yapilmiyormus bu konuda
 
Cok yakinina gittim. Her yil gidiyorum. Hemen hemen aynilar. Ki ben slum olan bolgeye gitmedim. Turkiyeyle karsilastirilamaz. Pislik koku kalabalik fakirlik ve zenginlik(zenginlerin fakirleri ezmesi)
Adetler, yasayis tarzi.
Sivrisinekler, bocekler, hamambocekleri.
Neyse daha doneli 1 hafta olmadi. Belki ondan dertliyim. Ama orada yasayarak mutlu olamazsiniz. Bu kadarini soyleyeyim.
 
gercekten bunlari soylemeniz benim icin cok faydali oldu. olumlu ya da olumsuz her turlu elestiriye acigim arkadaslar. ben burda hayatimla alacagm bi kararla ilgili arastrma yapiyorum evet askm cok buyuk ama ulke farkliliklarinda bu kadar ucurum varsa bi kez daha dusunmeliyim
 
O gelse türkiyeye?
 
evet bu konuda biraz ugrascam onunla buraya gelmesi burda yasamasi icin teklifte buluncam.. bakalim... :/
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…