- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
Ben de seninle ayni yolda tanistim esimle, seninkine yakin bi yerlerden..gercekten bunlari soylemeniz benim icin cok faydali oldu. olumlu ya da olumsuz her turlu elestiriye acigim arkadaslar. ben burda hayatimla alacagm bi kararla ilgili arastrma yapiyorum evet askm cok buyuk ama ulke farkliliklarinda bu kadar ucurum varsa bi kez daha dusunmeliyim
Nereli oldugunu soylemeyeyim, ailemin kabul etmesi kolay olmadi ama musluman oldugu icin cok karsi cikamadilar. Bir de ingiltere yakin, ulasim kolay, sık sık gelirim dedim. Esimle tanisinca onu da sevdiler.senin ailen nasil kabul etti peki? biraz anlatabilir misin? hem esin nereliydi?
Tabiki her evlilik icin gecerli bunlar.esra sen de cok dogru bi noktaya degindin gercekten haklisin.. cok haklisin hem de. bunlari da dusunuyorum tabi. ama bu her evlilik icin gecerli degil mi.. bu biraz da karsindaki kisinin vicdaniyla alakali.. ve bunu farkedebilmekte bizim isimiz.
hmmm anladim.. sana komsu mu gelsem yoksa ben de. onun da bi ayagi ingilterede:)Nereli oldugunu soylemeyeyim, ailemin kabul etmesi kolay olmadi ama musluman oldugu icin cok karsi cikamadilar. Bir de ingiltere yakin, ulasim kolay, sık sık gelirim dedim. Esimle tanisinca onu da sevdiler.
bluesparkle, inan cok haklisin. kesnlkle boyle dusunuyorum karar verdim yani. hatta benim orayi gidip gormeme bile gerek kalmadi karar vermek icin. direkt gitmemeliyim cunku. yasam standartlarimiz esit olsaydi tamamdi. ama kendimi zor bi hayata atmamin anlami yok. burada yasamasi icin soyluyorum simdi. o da farkinda o da soyluyo pakistanda hayat cok zor diye ama kendisi orda mutlu bi hayata sahip durumlari iyi aile yapisi cok guzel. bakalm askmz ne kdar guclu gorucez. ve tabikide henuz evlilige karar vermedim daha cok vakit gevrmeye ihtiyacimiz var. dedign gbi arastirmalar yapiyorum kadinlara karsi yaklasimlari hususunda ve diger bir cok konuda. mesela yemek kpnusunda ac kalirim orda heralde ben. hic benim damak tadima uygun yemekleri yok gbi. of ama kendisini bi gorsen bi turk gbi okdar anlaysli okdar kibar okdar deger veriyoki. yapisi oyle. bunu hissedebliyorum. hani diyolar ya herkes evlendikten snra degiseblir diye. bu sadece bu durumda gecerli degil her evlilikte oyle. bu arada herkese cok tesekkur ederim dusuncelerini paylasan herkese. herkesten ayri bi fikir aliyorum..dusunmedigim noktalara deginiyosunuz daha iyi oluyo benim icinnn cok tskkkr edermmm gercktennn:))) bluesparkle simdi sen diyelim ki gittin gordun sevdin orayi ve orda yasamaya karar verdin ailen tepki gostermez mi bu duruma? alistilar galiba bu duruma sen atlattin en buyuk zorlugu gbi gorunuyo:)
hmmm anladim canim hayirli olur iyi olur mutlu olursun insallah.. benim burda en dikkat ettigim sey ailemin rizasi ve onlari her zaman gorebilmem lazim.. bu ingiltere fikri gercekten cok cok iyi geldi bana.. hem yakin hem onun da kendini cok ybanci hissetmiycegi bi yer.. bakalim ya Allah isterse her sey mumkun olur:):) ama sevgilimle bu konuyu konustuk pakistan halki hakkinda hatta ben sormadan kendisi anlatmisti. zenginlere cok deger verildigini, fakirlerin hor goruldugunu, yasam sartlarinin zor oldugunu falan soylemisti. simdi bunlari oturup adam akilli konusucaz bu geldiginde yuzyuze ingiltere fikrinde yogunlasmayi dusunuyorum eger turkiyeye gelmeyi kabul etmezse.. ayrica ailem de gorup tanidiklarinda sevmeliler seninkiler gibi. o zaman her sey daha iyi olcaktir:)Benim annem de zamanında evlenip babamın yanıma Almanya'ya gitmiş, babam türkte olsa 30 sene öncesinin şartlarıyla baya cesur bir adım atmış. Haliyle bana bu konuda pek birşey diyemiyor, kaldı ki uzak doğuluları da pek sever, kibar, nazik ve sakin olmaları, kadınlara türk erkeklerine kıyasla çok daha iyi davranmaları, sevgilimin şuana kadar benim için maddi manevi baya bir fedakarlık yapmış ve yapıyor olması annemi çok etkiledi. Hem annem kendi babamdan hem de akrabalarımız eşlerinden bu kadar anlayış ve çaba görmüyor, haliyle bu durum annemin olumlu bakmasını ve babamı da ikna etmesini sağladı. Yani benim mutluluğum için bu durumu göze aldılar.
Tabi ben de durmuyorum sabah akşam sevgilime ailesiyle ilgili şeyler soruyorum. Mesela bizim gibi pek ataerkil bir kültürleri yok, çifler arasında eşitlik hakim, erkekler evin temizliğinin büyük kısmını tek başına hallediyor, nezaket çok ön planda, aile ortamları bizimkilere göre daha huzurlu vs. Özellikle çinli ve tayvanlı erkekler eşlerini şımartmalarıyla meşhurmuş, bikaç makale de okudum nette bu konuda. Sen de bu tarz detayları dikkatlice öğren canım. Ölç tart sevgilini. Orada durumları iyi bile olsa bildiğim kadarıyla pek hijyenik bir ortam değil. Dediğin gibi yeme içme bile sorun olabilir. Ingiltere konusu da iyi bir alternatif olabilir, onu da sun sevgiline.
Ingiltere icin oturumu vs var mi? Su an gocmen alimi cok zorlastirildi.hmmm anladim canim hayirli olur iyi olur mutlu olursun insallah.. benim burda en dikkat ettigim sey ailemin rizasi ve onlari her zaman gorebilmem lazim.. bu ingiltere fikri gercekten cok cok iyi geldi bana.. hem yakin hem onun da kendini cok ybanci hissetmiycegi bi yer.. bakalim ya Allah isterse her sey mumkun olur:):) ama sevgilimle bu konuyu konustuk pakistan halki hakkinda hatta ben sormadan kendisi anlatmisti. zenginlere cok deger verildigini, fakirlerin hor goruldugunu, yasam sartlarinin zor oldugunu falan soylemisti. simdi bunlari oturup adam akilli konusucaz bu geldiginde yuzyuze ingiltere fikrinde yogunlasmayi dusunuyorum eger turkiyeye gelmeyi kabul etmezse.. ayrica ailem de gorup tanidiklarinda sevmeliler seninkiler gibi. o zaman her sey daha iyi olcaktir:)
YSeşekkür ederim buradaki yorumlar beni rahatlatıyor. Ama hayatın yükünü taşıyamıyorum. Bazen öyle oluyorki yemek bile yemeden öyle yatıyorum
hmmm anladim canim hayirli olur iyi olur mutlu olursun insallah.. benim burda en dikkat ettigim sey ailemin rizasi ve onlari her zaman gorebilmem lazim.. bu ingiltere fikri gercekten cok cok iyi geldi bana.. hem yakin hem onun da kendini cok ybanci hissetmiycegi bi yer.. bakalim ya Allah isterse her sey mumkun olur:):) ama sevgilimle bu konuyu konustuk pakistan halki hakkinda hatta ben sormadan kendisi anlatmisti. zenginlere cok deger verildigini, fakirlerin hor goruldugunu, yasam sartlarinin zor oldugunu falan soylemisti. simdi bunlari oturup adam akilli konusucaz bu geldiginde yuzyuze ingiltere fikrinde yogunlasmayi dusunuyorum eger turkiyeye gelmeyi kabul etmezse.. ayrica ailem de gorup tanidiklarinda sevmeliler seninkiler gibi. o zaman her sey daha iyi olcaktir:)
cok tesekkur ederim. yorumlarin gercekten beni cok rahatlatti, cok faydali oldu:))Sanırım hindistandaki kast sistemine benzer bir durumda Paksitan halkı da. Ailene sevdirme konusunda iş sana düşüyor dediğim gibi. Hem aileni onun yabancı olduğu fikrine alıstıracaksın hem onu ailene nasil davranması gerektiği konusunda hazırlayacaksın. Biraz zor ama annenle iletişimin iyiyse, oradan yürü derim zamanı geldiğinde. Ingiltere de güzel bir ülke buraya da yakın, hintli/pakistanlıların yoğun olduğu bir yer, iş bulması da daha rahat olur herhalde. Bol şanslar diliyorum şimdiden, hayırlısı olsun
canım peki ne iş yapıosun? oraya gittiğinde aynı işi bulabilecekmisin?bluesparkle cok sevindim senin adina. insallah cok cok mutlu ol canim:) Rabbm banada nasip eder mi bakalim gorelim.. ailemi karsima almayi hic istemiyorum. onlarin bana olan emeklerini hice sayamam. ama kalbimde cok seviyoo onuu:)) sıkısıp kaldimm.. ailemin rizasi icin ugrasicam. razi olmazlarsa onlari itip gecemem. ulke sartlarindan da haberim var tabi turkiye kadar parlak bir ulke degil.. ama cok kotu de degil. sevdigim yanimdayken herseyi asabiliriz diye dusunuyorum..
pakistana gitmeyi dusunmuyorum canim. olursa insallah ingilterede yasamayi onericem ona ya da Turkiyede. ben suan son sinifta isletme okuyorum. bolumume uygun bi is rahatlikla bulabilirim..canım peki ne iş yapıosun? oraya gittiğinde aynı işi bulabilecekmisin?
senin için hayırlısı neyse o olsun canım..pakistana gitmeyi dusunmuyorum canim. olursa insallah ingilterede yasamayi onericem ona ya da Turkiyede. ben suan son sinifta isletme okuyorum. bolumume uygun bi is rahatlikla bulabilirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?