Yabancılama

uykubebesi

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2022
297
104
23
27
Merhaba arkadaslar bebeğim 5ayını doldurdu ve 2aylıktan beri benim ve babasının dısındaki kişilere aglıyor. Basta dedim hani kücük oldugundan bizim kokumuzu istiyodur ama zamam gectikce karsısına kim gelirse gelsin aglama krizime giriyor asla susmuyor yüzlerine bakıp bakıp aglıyor. Bi sorun var mı diye doktora götürdük genelde bi yabancılama beklemeyiz bebeklerde dedi doktor. Ki ilginc olan doktora gittiğimizde aglamıyor doktor muayene ederken, kardeşim geldi 20yasında onunla da hic aglamadı. Evden cıkamıyorum hem hastalık hem soguktan yani böyle bişey yaşayıo büyüdükçe atlatan var mı

Benim.kizimda öyle 4 aylık evden çıktık ağlamaya basliyo eve gelene kadar korkuyo sanki her kesten evde çok mutlu dışarı kapıdan daha çıkar çıkmaz ağlıyo nereye arvadada durmuyo hep kucağımda yinede ağlıyo

Ya cok şükür dısarıda ve arabada aglamıyo ama insan gördü mü onunla böyle cok yüksek sesli konusuldu veya öpülmeye falan calısılınca cok aglıyo korkuyo

Ya cok şükür dısarıda ve arabada aglamıyo ama insan gördü mü onunla böyle cok yüksek sesli konusuldu veya öpülmeye falan calısılınca cok aglıyo korkuyo
Normal galiba bu durum. Yeğenimi arkasından sırtına dokunarak,sırtını öperek severdik. Yüz yüze geldiğimiz an ağlamaya başlıyordu sonra sustur sustura bilirsen. 6. Aydan sonra düzelmeye başlamıştı. O tam pandemi bebesiydi. Evden hastane kontrolleri dışında çıkmıyordu. Ama o 6 aydan sonra da sülük gibi bi yapıştıtepemizden inmiyor. Bazen odaya kitliyorum kendimi az dinleneyim diye. Şu an 2 yaşında. Bence sizin bebe de ciddi bir durum yoktur.

İyi bari benimki arabadada durmuyo üç aylikken abimi falan çok gördü diye kucağında duruyordu şimdi üç metreden görsün nasıl aliyo sanki hiç görmedi korkuyo her kesten

Anlattıklarınız aynen benim kızımdaki gibi.Herşeye herkese ağlıyordu. Kimse kucağına alamıyordu eve gelen misafire ağlıyordu misafirliğe gittiğimizde de doktorda da ağlıyordu.Ben de doktora sordum kaç kere çok normal dedi. Şimdiden yabancıların farkında dedi. Şimdi 20 aylık 1 buçuk yaşa kadar öncekiler kadar olmasa da ağlıyordu korkuyordu şu an öyle bir durum yok. Ama yabancılarla fazla samimiyeti sevmiyor.

Bende öyle düşümüyorjm inşallah bizim kızfa aglamaz sülük gibi yapısmasa da olur

Boşverin ya!
Yabancılayan bebe iyidir.
Hiç kimseyi yanına yaklaştırmaz, ne güzel!
Evet cidden benim için problem hic yok bende evcimenim gezmeyi de severim bazen bakuyorum kızım benim gibi geziyo ediyo bizimle ama ortamlardan bunalıyo bide millet söyleniyo böyle olur muymus ortama gireyim cocuk alışsınmış vsvs

Evett aynen fazla samimiyeti öpülmeyi sevilmeyi cidden sevmiyo cok fenalar cokk rabbim bütün bebeklere saglık sıhhat uzun ömürler versin biz onların nazını cekeriz bi ömür

Amaaan millet her zaman konuşacak bir şey bulur.

Herkes kendine baksın!

Evett aynen fazla samimiyeti öpülmeyi sevilmeyi cidden sevmiyo cok fenalar cokk rabbim bütün bebeklere saglık sıhhat uzun ömürler versin biz onların nazını cekeriz bi ömür
Benim bebeğim tekti sadece ben ve babasını gördü hep. Yabancı bir yerde olduğumuz için gelenimiz gidenimiz yoktu ama bence bu durum biraz da karakteriyle alakalı.çünkü doktor da karakteri dedi. Hatta gülmesi bile çok nadirdi. Ben devamlı dışarı çıkarıyorum parka götürüyorum başlarda çocuklardan bile korkuyordu ama son iki üç aydır çocukların yanına kendi gidiyor. Devamlı onu kalabalığa parka vs çıkara çıkara bu durumu aştığımızı düşünüyorum. Oyun grupları falan oluyor şehrinizde varsa bi araştırın haftada iki gün gitse çok faydası olur.

Aynı durumdayız bebegim tek ve yabancı bi yerdeyim evet gülümsemesi de ben oynatır edersem anca güküyor o da tebessüm gibi kahkahalarla gülmüyo misal oyun grubu içinde bilemiyorum oturdugumuz yerse yok varsa da bize uzaktır muhtemelen

Tanıdık falan bulursan komşu vs devamlı götür eve davet et.hava iyi oldukça parka çıkar çocukları görsün böyle böyle zamanla aşar inşallah

Merhaba neredeyse 3 yıl olmuş yazıyorum Kusura bakmayın ama benim bebeğim de şu an 5,5 aylık ve dediğiniz gibi dışarıda falan ağlamıyor ama başka bir eve gidince ya da birisi yüzüne bile baksa Çığlık ata ata ağlamaya başlıyor gözlerinden yaşlar süzülüyor asla sakinleşmiyor katılacak diye korkuyorum Ne ben bir yere gidebiliyorum ne de birisi bana gelebiliyor süreciniz nasıl ilerledi bilgi verebilir misiniz neler yaptınız ya da üstüne gitmediniz mi kendisi mi geçti

merhaba. benim bebeğim bir hafta sonra bir yaşına girecek. hala aynı. dışarıda gördüğü insanlara ağlamıyor ama biri onu sevmek istediğinde krize giriyor. eve biri gelmesin istiyorum resmen. çocuğa eziyet oluyor bu durum diye. ama eğer ağlamasının geçmesini beklerseniz, biraz zaman tanırsanız sakinleşip normale dönüyor. tabi o arada salya sümük gözler şişmiş oluyor. huyu böyle diyip geçiyorum artık. ben de bi çare bulamadım.

Peki ne zaman hafifledi bu durum?

hafiflemedi maalesef. daha bugün arkadaşlarımız geldi ve çok ağladı. 5-10 dk sürdü. sakinleştirip dikkatini dağıtmaya çalıştım. onunla ilgilenmediler, kendi halinde oynattım vs. sonra yavaş yavaş sakinleşip yaklaştı onlara. sonra da kucaklarından inmedi. yani o an ağlamasının bitmesini beklemekten başka çare yok. bir dahaki kontrolde soracağım doktoruna. can sıkıcı bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…