• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yabancıyla evlilik

Seda0123

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2020
180
123
8
29
Amerikalı bir erkek arkadaşım var. Türkiye'de yaşıyor ve birkaç aydır beraberiz. Evlilik üzerine konuşmaya başladık ama çok farklı 2 kültür gibiyiz. Yabancı biriyle evli olan var mı. Nasıl problemler yasadinız? Not: Arkadaşlar erkek arkadaşım ve ben zaten belli yaşın üstünde insanlarız. Burda sormamdaki asıl amaç Afro-amerikan kültürünü bilen birileriyle tanismakti. Çünkü bununla ilgili hiç bir vlog ya da yazı bulamadim. (Kizlar evlilik teklifi aldim)

Son düzenleme:
Erkek kardeşim de yabancı ile evli 12 yıllık evliler şimdiye kadar hiç bir sorun yasamadılar gayette mutlular erkek arkadaşınız Türkiye de yaşadığı için çok fazla zorlanacaginizi sanmiyorum kültür olarak ikinizin bir birinize olan uyumu önemli olan

Erkek kardeşim de yabancı ile evli 12 yıllık evliler şimdiye kadar hiç bir sorun yasamadılar gayette mutlular erkek arkadaşınız Türkiye de yaşadığı için çok fazla zorlanacaginizi sanmiyorum kültür olarak
Çok teşekkür ederim. Hiç bir zaman bir yabancıyla evliliği düşünmemiştim. Birlikte şimdilik iyi vakit geçiriyoruz ama aynı evin içinde problem olurmu bilmiyorum. Yemek kültürümuz, olaylara bakış açımız bile bazen farklı hissettiriyor

"Yabanci" diyince herkesi ayni çatı altinda toplayamayiz.
Ama genelleyerek şöyle soyleyeyim ikiniz de kati tutumlara sahip ve esnemek istemeyen insanlarsaniz zor olabilir.
İkiniz birbirinize ya da ikinizden biri digerine daha fazla uyacak.
Elbette haklısınız. İlerde tekrar Amerika'ya taşınmayı düşünüyor. Şimdilik iyi gidiyoruz ama açıkçası yine de bariz bir kültür farklılığı var. Bilmiyorum geleceği

Elbette haklısınız. İlerde tekrar Amerika'ya taşınmayı düşünüyor. Şimdilik iyi gidiyoruz ama açıkçası yine de bariz bir kültür farklılığı var. Bilmiyorum geleceği

Oraya gitmem şurada yaşamam olayiniz varsaa ve kultur farki size cook fazla geldiyse bence zor olur.

Farkli ulkeden biriyle evlenip hep burada yasayacagiz anlaşmasiyla evlenilmez, evlenilse de gercek olmama ihtimali yuksek. Gunun birinde gidilebilir.

Çok teşekkür ederim. Hiç bir zaman bir yabancıyla evliliği düşünmemiştim. Birlikte şimdilik iyi vakit geçiriyoruz ama aynı evin içinde problem olurmu bilmiyorum. Yemek kültürümuz, olaylara bakış açımız bile bazen farklı hissettiriyor
Yenge hanım yabancı. Batı Avrupa'dan. Mesela yanımızda yan gelip yatması hoşumuza gitmiyor. Poposuna kadar görüyoruz, biz de masada yemek yiyoruz. Uyarmayız ama bizim kültürümüzde saygısızlık. Bunun da kültürle alakası yok bence. Çok yabancı arkadaşım var. Ülke fark etmiyor, önemli olan insan olması.

Yenge hanım yabancı. Batı Avrupa'dan. Mesela yanımızda yan gelip yatması hoşumuza gitmiyor. Poposuna kadar görüyoruz, biz de masada yemek yiyoruz. Uyarmayız ama bizim kültürümüzde saygısızlık. Bunun da kültürle alakası yok bence. Çok yabancı arkadaşım var. Ülke fark etmiyor, önemli olan insan olması.
Yerin dibine gömdumten sonra,önemli olan insan olması demeniz çok ironik😂.

3 cocugum var demissiniz:
Merhaba arkadaşlar. Ben daha öncesinde bir evlilik yaptım ve 3 çocuğum var. Ben küçük kızımla yaşıyorum ve diğer 2 çocuğumun yaşları büyük ve okullarından uzakta okumak istemediler ve hafta içi babasının yanında kalıyorlar. Yaklaşık 6 aydır bir Amerikalı bir zenciyle tanıştım. Müslüman olmuş ve Türkiye'de yaşamayı tercih ediyor. Onunda büyük 2 tane çocuğu var ve Amerika'da yaşıyorlar. Benimle evlenmek istediğini söylüyor. Ama onunla evlenirsem İstanbul'dan Sakarya'ya taşınmam gerekecek. Ayrıca kültür farkı var. Şimdi çok iyi anlaşıyoruz ama evlenince sıkıntı olur mu diye korkuyorum. Eşi Afro-Amerikali olan varsa nasıl bir kültür yapıları var. Sizce kültür farklı sorun olurmu?

Adam ABDye geri tasinicam diyor, siz 3 cocugu birakip nasil gidebilirsiniz ki? Bu isin bir oluru yok bence.

Anlayamadım gelinin kıçını ne şekilde görüyorsunuz? Valla yıllardır Almanlarla yaşıyorum, ne iş arkadaşlarımın ne de sosyal arkadaşlarımın kıçını gördüm. Bir de Almanlar kadın olsun erkek olsun çok çalışkandır, yemeği çamaşırı bulaşığı girer acımaz. Yazdıklarınız gelinle ilgili, yabancı veya Türk olmakla değil.

Yerin dibine gömdumten sonra,önemli olan insan olması demeniz çok ironik😂.
Yerin dibine gömmedim, ben burada bizim kültürümüzde olmayan ve onlarda normal olan bir şeyden bahsettim. Çocukluktan beri bize öğretilmiyor mu, büyüklerinin yanında öyle oturma, bacak bacak üstüne atma gibi. Kapalı ve muhafazakar değiliz. Ben dışarıda çok açık giyiniyor, bize ters demedim.
Anlayamadım gelinin kıçını ne şekilde görüyorsunuz? Valla yıllardır Almanlarla yaşıyorum, ne iş arkadaşlarımın ne de sosyal arkadaşlarımın kıçını gördüm. Bir de Almanlar kadın olsun erkek olsun çok çalışkandır, yemeği çamaşırı bulaşığı girer acımaz. Yazdıklarınız gelinle ilgili, yabancı veya Türk olmakla değil.
Gelinin kıçını yatakta giydiği boxer donla yanımıza gelip yatıp uzandığında görüyoruz genelde. Yengem de işe boxerla gitmiyor. Sizin iş arkadaşlarınızın da kıçını görmemeniz bu durumda normal. Ev arkadaşım da yabancıydı mesela, o da iç çamaşırıyla dolanırdı evde, camlar açık giyinir soyunurdu. ''Yazdıklarınız gelinle ilgili, yabancı veya Türk olmakla değil.'' Bunu anlatmaya çalışıyorum zaten. Bir ülkede yaşayan herkes aynı değil. Almanya'da Hans ile anlaşamayıp Mark ile anşalabilirsiniz. Bu herhangi bir Türk vatandaşı için de geçerli. Saygılı olduktan sonra nereli olduğu önemli değil.

Back
X