• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yabancıyla evlilik

Çok yaşlı değilim. Sadece erken anne oldum. 35 yaşındayım. Oğlumun biri 16 biri 14 yaşında
Gerçekten genç anne olmuşsunuz. Yaşınız baya gençmiş ki bence bu da bir avantaj. Ya bilmiyorum ama bence bu durumda kestirip atmayın. Zaten şu an Amerika'ya gitme durumuzun yok. İleride giderseniz da çocuklarınız büyümüş olacak. Çok küçük olsalar tamam da bence şu an için bu adamla içinize siniyorsa bence evlenin.

Her şey fazla iyi değil mi ?
Doktorası var,sonradan Müslüman olmuş, alçakgönüllü ve zenci (artık zenciyi neden vurguladiysaa. 🤭 )
Ben olsam düşünürdüm..
Her şey cok iyiyse huylanirdim.🧐
Üstelik sadece 1-2 ayda..
WASPlarla farklılar diye sanırım.

Doktorası var,sonradan Müslüman olmuş, alçakgönüllü ve zenci (artık zenciyi neden vurguladiysaa. 🤭 )
Ben olsam düşünürdüm..
Zenci kültürü farklı bir kültür hanımefendi. Bu kültürden biriyle evli biri var mi anlamında söyledim. Ayrıca tek mesajda söylemedim, insanlara cevap yazdim. Bende yüksek lisans mezunuyum ve kusura bakmayın ama bizim ülkemizde yüksek lisans mezunları bile burnu havada geziyor. Ayrıca ikimizde meslek sahibi kendi ayaklarının üzerinde duran insanlarız

Gerçekten genç anne olmuşsunuz. Yaşınız baya gençmiş ki bence bu da bir avantaj. Ya bilmiyorum ama bence bu durumda kestirip atmayın. Zaten şu an Amerika'ya gitme durumuzun yok. İleride giderseniz da çocuklarınız büyümüş olacak. Çok küçük olsalar tamam da bence şu an için bu adamla içinize siniyorsa bence evlenin.
Haklısınız. Sadece kültür anlamında hala emin değilim. Aynı evin içinde farklı bir yaşam tarzına sahip olursak diye korkuyorum

Amerikalı bir erkek arkadaşım var. Türkiye'de yaşıyor ve birkaç aydır beraberiz. Evlilik üzerine konuşmaya başladık ama çok farklı 2 kültür gibiyiz. Yabancı biriyle evli olan var mı. Nasıl problemler yasadinız?
Kendi vatandasinla evlenince ne problem yasarsan onu yaşarsın

Çok kasma
Evlen geç Amerika'ya kapak at bence hazır sevgiyi beraberinde bulmuşken

Zenci kültürü farklı bir kültür hanımefendi. Bu kültürden biriyle evli biri var mi anlamında söyledim. Ayrıca tek mesajda söylemedim, insanlara cevap yazdim. Bende yüksek lisans mezunuyum ve kusura bakmayın ama bizim ülkemizde yüksek lisans mezunları bile burnu havada geziyor. Ayrıca ikimizde meslek sahibi kendi ayaklarının üzerinde duran insanlarız
Yahu burada senin eğitimine vurgu yapmıyorum,yahut vasıflarını bir göndermede bulunmuyorum.
Ben huylanirdim diyorum,sen yarın nikahlansan da benim bir kaybım olmaz ki.
Buraya konu açıyorsunuz,bizim basimaza gelse ne yapardık diyoruz özetle.
Sana 2 ay yeter,ben 1yili devirmeden asla evlilik konuşmam/konuşturmam misal.

Evet, elbette öyle. Bende bu yüzden tereddüt ediyorum. Ben daha kurallara bağlı biriyim o cok rahat biri mesela. Siz ne tarz zorluklar yasadinız?
Bizim okullarimiz bitmediği için bir süre esimin ailesiyle yaşadık ve temizlik anlayışları sıfırdı ve ben hosgoremedim ayakkabıyla evin içinde gezmek kadar büyüktü. Eşim rahat biriydi bakarız modunda bense planlı biriyim ona göre. Yemek kültürleri berbattı alkol kültürleri vardı ve benim alkole tahammülüm yok ince çizgimdi.Tabi evimize tasindiktan sonra eşimle herseyi konuşarak çok güzel bir hayata başladık.
Maddi konularda ben biraz tutumlu olalım kafasındayım ama o rahat mesela geçen babasına araba hediye aldı ki alsın ama en azından okullar tamamen bitseydi. Benden daha farklı alemlerde yaşadığını düşünüyorum bazen ama olsun sevince birçok şeyin üstesinden geliniyor. Anlattığım sorunlar komşunuzla bile evlenseniz yaşayabilirsiniz. Sabirli olarak geleni aranızda çözersiniz ortada sorun kalmaz.Siz şanslısınız gözünüzün önünde. Kıskanç mi cimri mi temiz mi anlayışlı mi hepsini ve daha fazlasını şimdiden gozlemleyebilirsiniz.

Haklısınız. Sadece kültür anlamında hala emin değilim. Aynı evin içinde farklı bir yaşam tarzına sahip olursak diye korkuyorum
Bence bunu konuşun. Yani kafanıza takılan ne varsa sorun. Sizi tanıyor ve yanlış anlayacağını hiç sanmıyorum. Neler kafanıza takılıyor bunu en iyi siz bilirsiniz. Çocuklarınız varken size gelip kalmıyordur belki ama eğer siz onun evine gidiyorsanız biraz gözlemleyin bakalım. Yani ben çok keskin bir fark olacağını sanmıyorum. Çok değişik bir durum görürseniz de rica edersiniz yapmaz diye düşünüyorum. Bir arkadaş yukarıda oda arkadaşım camlar açık soyunuyordu demiş. Böyle bir durumu uyarırsanız anlar bence ama atıyorum kıyafetini katlamıyordur buna takılmayın bence.

Sizin nişanlıniz nereli ve ne tür zorluklar yasadinız?

Yanlış anlaşılma olmasın, kendisi ilk nişanlım olur ayrılalı çok zaman oldu. Alman ülkelerinin birinden, siz de Alman diyin:)

Şöyle ki, her şey farklı. O zaman gençtim, 25 yaşlarındaydım yeni kültürü, yaşayışı keşeftmek zevkli geliyordu. Bir noktadan sonra ise baydı, her şeylerimizin farklı olması zihnen ve ruhen yorucu gelmeye başladı. En basit örnek, arkadaşlarımı çağırdım yemek hazırlıyorum. Berikinin kültüründe öyle yemeğe falan davet etme yok, misafir kendi cipsini kolasını bile kendi getiriyor. Bana dedi ki sen bu davete kaç para harcadın:KK51:Saçma , abes bir soru tabi ki Türk erkeği olsa yemekte ne var derdi ya da yorulma pastaneden al, pızza soylerız vb derdi:KK49:
Ufak bir örnek bu ama bizlerin alıştığımızın çok dışında bir yaşam şekli var karşıda, dediğim gibi bir noktadan sonra yorucu oluyor.

ABDnin siyahileri genelde sıcakkanlı insanlar, bir de aile hayatına çok önem veriyorlar. O konuda zorlanmazsınız.
Ben sizin durumu genel olarak pozitif buluyorum, niye derseniz Türkle evlendim mutlu olamadım boşandım diyorsunuz ee burdan almanız gereken bir ders var belki de , hayat kalıplara kurallara göre akmıyor bazı şeyleri kalbe sormak gerek. Ben kuralcıyım yazmışsınız, belki de bu sefer biraz gevşemelisiniz, oluruna ve akışına bırakmalısınız. Zaten Türkiyede yaşıyor, Türk kültürünü biliyor, eğitimli PhD de demişsiniz bunu da almamamk için deli olmak gerek ben şans verin diyorum :halay:

Yahu burada senin eğitimine vurgu yapmıyorum,yahut vasıflarını bir göndermede bulunmuyorum.
Ben huylanirdim diyorum,sen yarın nikahlansan da benim bir kaybım olmaz ki.
Buraya konu açıyorsunuz,bizim basimaza gelse ne yapardık diyoruz özetle.
Sana 2 ay yeter,ben 1yili devirmeden asla evlilik konuşmam/konuşturmam misal.
O zaman bunu daha kibar bir dille söyleyin lütfen. Yazdığım özelliklerle ilgili konuşuyorsunuz ilişkiyle ilgili değil

Yok hayatım bendeki zenci. Ama bence cool bir tarafı var. Asla yaşlanmiyor adamlar. Ama 2 erkek kardeşi ve 1 kızkardeşi aynı tarif ettiğin gibi sarışın Amerikalılar ile evliler

Black don't crack demişler, zenciler gerçekten hiç yaşlanmıyor vay arkadaş :KK49:

O zaman bunu daha kibar bir dille söyleyin lütfen. Yazdığım özelliklerle ilgili konuşuyorsunuz ilişkiyle ilgili değil
Arkadaşım sana göre kibar olmayan,bana göre çok uygun ve doğru olabilir.
Ayrıca üslup ile alakalı bir problem olsa zaten buranın yöneticileri var.
Uyarıyı yaparlar mutlaka.
Madem yazdın,konuşulacak.
Madem bu kadar hassasın,konu açmayacaksin.
Bu yapmacık,kibarcik ve samimiyetten uzak tavirlariniz aslında kibarliktan ve ictenlikten uzak olan.

Ben olsam düşünürdüm..
Bence kasacak bişey yok
Bir iki ayda evlilik düşünülmez deyip bir yıl ya da on yılınızı heba ettiğiniz adamlarla çok mu mutlu oldunuz/oluyorlar ?

Görüyoruz

Arkadaşım sana göre kibar olmayan,bana göre çok uygun ve doğru olabilir.
Ayrıca üslup ile alakalı bir problem olsa zaten buranın yöneticileri var.
Uyarıyı yaparlar mutlaka.
Madem yazdın,konuşulacak.
Madem bu kadar hassasın,konu açmayacaksin.
Bu yapmacık,kibarcik ve samimiyetten uzak tavirlariniz aslında kibarliktan ve ictenlikten uzak olan.
Bunun hassas olmakla ilgisi yok. Konuyu 360 derece değiştiren sizsiniz. Önce özellikleriyle ilgili konuştuğum için eleştiriyor ve gerçekçi bulmadiğinizi söylüyorsunuz, tepki gösterince alakasiz bir şekilde ilişki süresinin kısalığından bahsediyorsunuz. Kusura bakmayin ama bu ne perhiz ne lahana turşusu

Back
X