• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yabancıyla evlilik

Yerin dibine gömmedim, ben burada bizim kültürümüzde olmayan ve onlarda normal olan bir şeyden bahsettim. Çocukluktan beri bize öğretilmiyor mu, büyüklerinin yanında öyle oturma, bacak bacak üstüne atma gibi. Kapalı ve muhafazakar değiliz. Ben dışarıda çok açık giyiniyor, bize ters demedim.

Gelinin kıçını yatakta giydiği boxer donla yanımıza gelip yatıp uzandığında görüyoruz genelde. Yengem de işe boxerla gitmiyor. Sizin iş arkadaşlarınızın da kıçını görmemeniz bu durumda normal. Ev arkadaşım da yabancıydı mesela, o da iç çamaşırıyla dolanırdı evde, camlar açık giyinir soyunurdu. ''Yazdıklarınız gelinle ilgili, yabancı veya Türk olmakla değil.'' Bunu anlatmaya çalışıyorum zaten. Bir ülkede yaşayan herkes aynı değil. Almanya'da Hans ile anlaşamayıp Mark ile anşalabilirsiniz. Bu herhangi bir Türk vatandaşı için de geçerli. Saygılı olduktan sonra nereli olduğu önemli değil.
Elbette haklısınız. Onun durumu çok farklıymış. Erkek arkadaşım yaklaşık 10 yıldır Türkiye'de yaşıyor ve belli oranda türk kültürüne hakim. Yine de tereddüt ediyorum

Oraya gitmem şurada yaşamam olayiniz varsaa ve kultur farki size cook fazla geldiyse bence zor olur.

Farkli ulkeden biriyle evlenip hep burada yasayacagiz anlaşmasiyla evlenilmez, evlenilse de gercek olmama ihtimali yuksek. Gunun birinde gidilebilir.
Öyle düşünmüyorum. İlerde bir gün onunla Amerikayada taşınabilirim. Sadece aynı evde nasıl yaşarız bunu çok bilmiyorum. Bu yüzden yabancı biriyle evli var mi diye sordum. Aynı tereddütleri yaşadılar mi meraj ediyorum

Evet öyle söyledim. Amerika'ya tanışma durumu şimdilik belli olan bir durum değil. Burda evi ve düzeni var. ikimizinde çocukları büyük artık

O zaman iyice bakıcaksınız. Yabancı biriyle nişanlanmış biri olarak şunu söyleyeyim ki , arada çok büyük bir aşk/sevgi yoksa çok çok zor. Yani yalnız kalmayayım/elimde bu var/yaşım geldi ehh haydi bu olsun şeklinde yaılacak bir evlilik türü asla değil. benim tavsiyem dediğim gibi birbirinizi çok iyi tanıyın, yapabilecek misiniz, yapamayacak mısınız iyice bakın, mutlaka bir süre birlikte yaşayın. Sizin yerinizde olsam en az 3 ay birlikte yaşardım.

Amerikalı bir erkek arkadaşım var. Türkiye'de yaşıyor ve birkaç aydır beraberiz. Evlilik üzerine konuşmaya başladık ama çok farklı 2 kültür gibiyiz. Yabancı biriyle evli olan var mı. Nasıl problemler yasadinız?
Yabanci biriyle evliyim. Kültür farklılıkları, temizlik anlayışı, olaylara bakış açısı tepeden tırnağa farklıydı. Başlarda aynı evin içerisinde zorlandık ama birlikte üstesinden geldik çok şükür. Ayni sorunlar kendi hemserileriyle evlenen arkadaşlarımda bile vardı. Ayrica sizin avantajınız eşiniz Türk kültürüne yabancı değil ve kendi ulkenizde yasayacaksiniz.

Çok teşekkür ederim. Hiç bir zaman bir yabancıyla evliliği düşünmemiştim. Birlikte şimdilik iyi vakit geçiriyoruz ama aynı evin içinde problem olurmu bilmiyorum. Yemek kültürümuz, olaylara bakış açımız bile bazen farklı hissettiriyor
Rica ederim bizim gelin Türkiye yi hiç bilmiyordu ama çok çabuk uyum sağladı bu yabancılıkla ilgisi yok kişilerin birbiri ile anlaşması ile ilgili yoksa aynı kültüre sahip insanlarda da uyumsuzluk anlaşmazlıklar oluyor

O zaman iyice bakıcaksınız. Yabancı biriyle nişanlanmış biri olarak şunu söyleyeyim ki , arada çok büyük bir aşk/sevgi yoksa çok çok zor. Yani yalnız kalmayayım/elimde bu var/yaşım geldi ehh haydi bu olsun şeklinde yaılacak bir evlilik türü asla değil. benim tavsiyem dediğim gibi birbirinizi çok iyi tanıyın, yapabilecek misiniz, yapamayacak mısınız iyice bakın, mutlaka bir süre birlikte yaşayın. Sizin yerinizde olsam en az 3 ay birlikte yaşardım.
Uzun yıllar sonra birbirimizi bulmuş gibiyiz. Aşk konusunda problem yok. Hayatımda ilk defa aşık oldum sanırım. Ama yinede çok tereddütlüyüm. Bu günlerde sürekli evlensek ne güzel olur diyor. Ama bir evlilik teklifi yaparsa ne cevap vereceğim bilmiyorum. 2. Evliliğe karar vermek çok zor

Yabanci biriyle evliyim. Kültür farklılıkları, temizlik anlayışı, olaylara bakış açısı tepeden tırnağa farklıydı. Başlarda aynı evin içerisinde zorlandık ama birlikte üstesinden geldik çok şükür. Ayni sorunlar kendi hemserileriyle evlenen arkadaşlarımda bile vardı. Ayrica sizin avantajınız eşiniz Türk kültürüne yabancı değil ve kendi ulkenizde yasayacaksiniz.
Evet, elbette öyle. Bende bu yüzden tereddüt ediyorum. Ben daha kurallara bağlı biriyim o cok rahat biri mesela. Siz ne tarz zorluklar yasadinız?

Rica ederim bizim gelin Türkiye yi hiç bilmiyordu ama çok çabuk uyum sağladı bu yabancılıkla ilgisi yok kişilerin birbiri ile anlaşması ile ilgili yoksa aynı kültüre sahip insanlarda da uyumsuzluk anlaşmazlıklar oluyor
Haklısınız çok teşekkür ederim. Evet türk kültürünü bilmesi benim için çok büyük bir avantaj

Sizin nişanlıniz nereli ve ne tür zorluklar yasadinız?

Sen nişanlandın mı?? 🥰

Benim bir arkadaşım latinle biri İtalyanla evli. Kuzenimin eşi de uzakdoğulu. Hepsi ile tanışmış biri olarak şunu söyleyebilirim; eğer bazı şeylere çok takılmazsaniz gayet zevkli oluyor. Onun kültürünü anlamak, keşfetmek gayet hoş bir duygu olmalı. Bence negatif bakmayın. Eğer seviyorsaniz ve düzgün bir insansa evlenin derim.

Erkek arkadaşınıza sorsanız banada bir sarışın amerikan arkadaş bulabilir mi?😂 En fazla 40 olsun lütfen, 37 yaşındayım. Bide özellikle, sarışın.
Yok hayatım bendeki zenci. Ama bence cool bir tarafı var. Asla yaşlanmiyor adamlar. Ama 2 erkek kardeşi ve 1 kızkardeşi aynı tarif ettiğin gibi sarışın Amerikalılar ile evliler

Benim bir arkadaşım latinle biri İtalyanla evli. Kuzenimin eşi de uzakdoğulu. Hepsi ile tanışmış biri olarak şunu söyleyebilirim; eğer bazı şeylere çok takılmazsaniz gayet zevkli oluyor. Onun kültürünü anlamak, keşfetmek gayet hoş bir duygu olmalı. Bence negatif bakmayın. Eğer seviyorsaniz ve düzgün bir insansa evlenin derim.
Haklısınız. Uzun yıllardır Türkiye'de yaşamasına rağmen hala çoğu şey onun için garip

Evet o da yaklaşık 10 yıl önce müslüman olmuş ve Türkiye'ye taşınmış
Olur olur,çokta güzel olur.Yabancilar biz Türk'lerden çok daha doğal,samimi,mütevazi ve ilkeli insanlar.İstisnalar da dahil tabiki,hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Haklısınız. Uzun yıllardır Türkiye'de yaşamasına rağmen hala çoğu şey onun için garip
Tabii ki ama belli bir yaşın üstündesiniz anladığım kadarıyla ve bence bunları aşması çok daha kolay olur. Amerika'da yaşamakta gözünüzü korkutmasın. Sonuçta orada yaşayan ve farklı kültürlerden olan bir sürü insan var. Uyum sağlarsınız diye düşünüyorum.

Tabii ki ama belli bir yaşın üstündesiniz anladığım kadarıyla ve bence bunları aşması çok daha kolay olur. Amerika'da yaşamakta gözünüzü korkutmasın. Sonuçta orada yaşayan ve farklı kültürlerden olan bir sürü insan var. Uyum sağlarsınız diye düşünüyorum.
Çok yaşlı değilim. Sadece erken anne oldum. 35 yaşındayım. Oğlumun biri 16 biri 14 yaşında

Evet gerçekten öyle. Doktora mezunu ama o kadar alçakgönüllü ki inanamadım
Olur olur,çokta güzel olur.Yabancilar biz Türk'lerden çok daha doğal,samimi,mütevazi ve ilkeli insanlar.İstisnalar da dahil tabiki,hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Her şey fazla iyi değil mi ?
Doktorası var,sonradan Müslüman olmuş, alçakgönüllü ve zenci (artık zenciyi neden vurguladiysaa. 🤭 )
Ben olsam düşünürdüm..
Her şey cok iyiyse huylanirdim.🧐
Üstelik sadece 1-2 ayda..

Back
X