- 30 Temmuz 2015
- 25.788
- 73.562
- 598
- 35
- Konu Sahibi bayan nihayet
-
- #63.861
Bugünden buğdayı suya islicam et ve kemiği de hasliyorum kemik suyu olsun diye kemik suyuyla buğdayı hasliyorum pişince et dovulecek sonra tahta kaşıkla yada blendırla sakız gibi olana kadar az zeytinyağı içine karıştırıp dibini tutturmadan pişiyor tabağa keskek üstüne pilav onun üstüne yakılmış tereyağında kırmızı toz biber bizim burda öyle yerler ama ben pilavsiz yerimOo tvde görmüştüm,yap sen yap,obaya da getir,nasıl yaapcan de bakiim
Onada sebzeler dogranacak cano ya köfteye hepsini blendır çek atIzmir köfte candır zaten. Bir Mayami'li olarak bunu söyleyebilirim
Köfte daha çok uğraştırıyor ya o yüzden kuşbaşı kuzu eti kavur geç,içine soğan domates biber,baharat. Pratik hem leziz.
Soya sosu hic denemedim ben nasıl o gidip aldıracak bana bugunKuşbaşıyı danadan yapıcaksanız,sotesini yani; soya sosu ve zeytinyağında 1 saat dinlendirin lokum gbi oluyor et.
Eti lokum gibi yapan bir sos. Al da dene bakSoya sosu hic denemedim ben nasıl o gidip aldıracak bana bugun
Tat var mi pekiEti lokum gibi yapan bir sos. Al da dene bak
GörmedimYazdım ya yukarda
Barbekü tadı gibi oluyo eti kavurunca. Ben bayılıyorum. Sepsert dana eti bile yumuşacık oluyor. 1 saat zeytinyağı +soya sosunda dnlenicek et.Tat var mi peki
Salıncakta sallanmakla meşguldünGörmedim
Bi tek dur kızım ya ahahhahaEwetttt
Memisleri sallamaktan görmedim tarhana yada mercimek çorba izmir kofte pilav keşkek aşure tabi bir kaç çeşit salata mezeGörmedim
Denerim ben bunu bugün kendime mi denesem ki akşam koca dışarda yicekBarbekü tadı gibi oluyo eti kavurunca. Ben bayılıyorum. Sepsert dana eti bile yumuşacık oluyor. 1 saat zeytinyağı +soya sosunda dnlenicek et.
Ona benzer köy tavuğuyla yapıyor kayınvalidem,etleri didikliyor sadece ve bulgurla sulu pişiriyor.Bugünden buğdayı suya islicam et ve kemiği de hasliyorum kemik suyu olsun diye kemik suyuyla buğdayı hasliyorum pişince et dovulecek sonra tahta kaşıkla yada blendırla sakız gibi olana kadar az zeytinyağı içine karıştırıp dibini tutturmadan pişiyor tabağa keskek üstüne pilav onun üstüne yakılmış tereyağında kırmızı toz biber bizim burda öyle yerler ama ben pilavsiz yerim
Dene deneDenerim ben bunu bugün kendime mi denesem ki akşam koca dışarda yicek
Tarhana yap...Memisleri sallamaktan görmedim tarhana yada mercimek çorba izmir kofte pilav keşkek aşure tabi bir kaç çeşit salata meze
Duramıyorum yerimdeBi tek dur kızım ya ahahhaha
Tavuklu pek yenmez bizim burda düğün yemeklerinin vazgeçilmezi keskek olur o da etli olurOna benzer köy tavuğuyla yapıyor kayınvalidem,etleri didikliyor sadece ve bulgurla sulu pişiriyor.
Tamam deneyim etimi çıkardım dolaptanDene dene
Etlerin üzerine dök. Bol bol değil. Etler soslansın yeter.
Aynen bakıcam işte geçen hafta arkadaşda tarhana yedik bu hafta mercimek yapabilirimTarhana yap...
İzmir köfte can dır gerisi heyecandır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?